Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
Čitala sam dosta i prvi dio ove teme a i ovaj drugi, ali mi svejedno neke stvari nisu jasne...
Prije dva dana na kontroli moj dr.- kaže da bih trebala od 13.10. početi piti Dabroston, 2x1 ali da ćemo se svakako u međuvremenu još vidjeti pa ćemo utanačiti detalje, ali mogu ruku u vatru da stavim da mi je rekao da u tom slučaju ( AKO počnem piti lijek ) NE SMIJEM ostati trudna... :?

A koliko vidim ovde po postovima, da se uz lijek može/smije zanijeti i da ne bi trebalo predstavljati problem, tako da sad stvarno ništa više ne kontam...

Ima li neka među vama da joj je rečeno nešto slično????
krivo ti je rekao
dabroston je progesteron, tvz čuvar trudnoće i nema apsolutno nikakvog razloga zašto nebi smijela. ženama koje imaju problema u trudnoći (krvarenja i sl.) se daje dabroston, također se daje u slučajevima kada je luteinska faza ciklusa kratka a želi se ostvarit T, također se daje kada su dokazani problemi sa progesteronom a želi se ostvarit T. bitno ti je počet ga pit nakon O, on ti je svojevrsna podrška žutom tijelu.
i btw ako se ne smije ostat T zašto se daje kod potpomognute oplodnje nakon transfera utrogestan koji je jači od dabrostona