Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Biorazgradivi papirići

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Biorazgradivi papirići

Kako imamo biološku septičku jamu, počela sam se brinuti o papirićima koje koristim u pelenama. Naime, ako je papirić pokakan mi ga samo bacimo u školjku i pustimo vodu, no koliko sam vidjela kroz pranje popišanih papirića oni se baš i ne raspadaju brzo. Da li znate za bilo koje papiriće koje se mogu kupiti kod nas ili preko neta da nisu jako skupi a da su biorazgradivi?

Sada koristimo one od DM-a te poneku vlažnu maramicu koju smo koristili i oprali ali nisam uvjerena da neću imati problema sa septićkom s vremenom.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi koristimo kushies, naručili preko neta, ali ne iz babyshopa jer u to vrijeme nisu postojali. Naručili preko neke kandaske stranice (nema šanse da se sjetim) i bili su oko 9 $.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj bacati papirice u septicku. Cak i one pokakane, ako drekec nije bas skroz tekuci, bacaj u kantu za smece, nakon sto si govance istresla u wc.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Mi koristimo kushies, naručili preko neta, ali ne iz babyshopa jer u to vrijeme nisu postojali. Naručili preko neke kandaske stranice (nema šanse da se sjetim) i bili su oko 9 $.
    baš ću to pogledati. koliko od prilike traje taj paket?

Što se tiće bacanje kakice u smeću, jedna od velikih razloga zašto se koriste platnene a ne jednokratne je da je kakica toksična tvar na odlagalištima (zbog bakterija koja se nalazi u nj a i zbog prisutnost virusa koje dijete dobije kad se cijepi) koja je Svijetska zdravstvena organizacija zabranila da se deponira na taj način.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Nemoj bacati papirice u septicku. Cak i one pokakane, ako drekec nije bas skroz tekuci, bacaj u kantu za smece, nakon sto si govance istresla u wc.
    ajme sad sam skužila što ovdje piše, izvini, nisam u prvom čitanju skužila. sorry

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naručila sam papiriće s babyshopa, sad recite mi, da li se ti papirići mogu prati kao ove od dm-a ili su isključivo za jednu upotrebu?

tnx

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

malo sam spora, ali evenšli odgovorim...
    u paketu ima 100 kom, a ja ne stavljam u svaku pelenu...uglavnom sam stavljala u noćnu, ali sad je ujutro stavim na tutu pa uštedimo i taj papirić.

Mogu se prati u mašini, ali ja bi to izbjegavala, pogotovo ako je starija mašina. Na moru sam ih prala i nekoliko puta zaštopala onaj filter tako da je morao dolaziti vodoinstalater; moram li spomenuti da moji nisu bila najsretniji...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad peres papirice u masini stavi ih u onu vrecicu za pranje finog rublja pa se nista nece zastopati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad peres papirice u masini stavi ih u onu vrecicu za pranje finog rublja pa se nista nece zastopati.
    e super ideja baš ću probat kad mi stignu papirići. hvala

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a gdje se može nabaviti ta vrećica? ja seljak...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam davno kupila u DM-u, ali mislim da oni vise nemaju. Probaj u Cosmu ili Muelleru pitati.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    a gdje se može nabaviti ta vrećica? ja seljak...
    Bilo ih je isto u baby shopu

Ja sam več mjesecima na 2 kutije popolinijevih papiriča koji se stalno peru jer i brišemo guzu s njima i to dosta papiriča za jedno brisanje i sušenje i još su dobri.
    Samo treba ih ljepo kad se operu još mokre nježno rastegnut

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

stigli kushies biodegradable diaper liners.

a na njima piše - not recommended for septic tanks. :? i ja pala u bed. mislim, koristit ću ih ovako i onako ali sam na istom (barem donekle) kao i s drugim papirićima. a cijena od 0,80 kn po papiriću nije baš mala (nisam razmišljala dok sam naručivala ali poslije kad se upalio kliker :shock: ).

ima možda netko neki trik ili nešto onako 'domaće' da koristi kao liner (kao domaće mislim nešto što već imamo u kući a neće nam oštetiti septičku).

hvala, danke, grazie

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    stigli kushies biodegradable diaper liners.

a na njima piše - not recommended for septic tanks. :? i ja pala u bed. mislim, koristit ću ih ovako i onako ali sam na istom (barem donekle) kao i s drugim papirićima. a cijena od 0,80 kn po papiriću nije baš mala (nisam razmišljala dok sam naručivala ali poslije kad se upalio kliker :shock: ).

ima možda netko neki trik ili nešto onako 'domaće' da koristi kao liner (kao domaće mislim nešto što već imamo u kući a neće nam oštetiti septičku).

hvala, danke, grazie
    podižem ovu temu jer ne mogu naći odgovor nikako
    dakle, zanima me di mogu kupiti papiriće u hr, da ne naručujem preko neta..
    Unaprijed hvala!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima.

kakvi su to papirici iz DM-a, kako se zovu?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dm se zovu einmal washlappen
    oni ne smiju u wc

ima i tosamini to-to, oni isto ne smiju u wc

to oni zovu krpice za pranje

ja imam te iz dm-a, bacim u kantu za smece, uz njih koristim opranu vlaznu maramicu, perem ih sa pelenama, ove baby love iz dm-a budu super kad se operu i jako su mekane

nekidan sam vidla od nivea-e njihove toddies vlazne maramice i pise da smiju u wc, e sad mozda da njih operete u masini (ne znam kakve ce biti)
    i vidjela sam na polici u dm-u gdje stoje wc papiri da ima puno tih vlaznih maramica za poslije nuzde, pretpostavljam da smiju u wc, pa da se proba to oprati sa pelenama

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

DMovi papirići se zovu krpice za brisanje i nalaze se pored (ili blizu) babylove vlažnih maramica.

Ona kutija kushies papirića nam još trajaje, nisu nam (još) uzrok problema sa odvodnim cijevima, i za sada se ok peru (ne više od 2-3 puta jer se raspadnu)

a za drugo, osim ove gore i one koje ima SMIB (ne znam asada kako se zovu) nemam pojma gdje se kod nas može kupiti...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    nekidan sam vidla od nivea-e njihove toddies vlazne maramice i pise da smiju u wc, e sad mozda da njih operete u masini (ne znam kakve ce biti) i vidjela sam na polici u dm-u gdje stoje wc papiri da ima puno tih vlaznih maramica za poslije nuzde, pretpostavljam da smiju u wc, pa da se proba to oprati sa pelenama
    to zvuči dobro, budem i ja probala!

spring33 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Rijeci u Baby Media Shopu su dobili Bambinomio biorazgradive linere (doduse, ne spominje se septicka). Sto ste tice pranja, ne znam, jer ih ne perem. Pretpostavljam da i drugdje u Baby Shopu imaju isti asortiman...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    DMovi papirići se zovu krpice za brisanje i nalaze se pored (ili blizu) babylove vlažnih maramica.
    jesu one isto babylove? sad je MM donio babylove einmal waschlappen iliti jednokratne krpe za pranje - moze li to u pelenu? ali se na smije bacati u WC, tako je nacrtano, valjda da ne zastopa. ali je biorazgradivo. :?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spring33 prvotno napisa
    U Rijeci u Baby Media Shopu su dobili Bambinomio biorazgradive linere (doduse, ne spominje se septicka). Sto ste tice pranja, ne znam, jer ih ne perem. Pretpostavljam da i drugdje u Baby Shopu imaju isti asortiman...
    u Toweru? ajde super, ionako danas moram do dm-a pa ću pogledat ako je tamo. baš smo na kraju linera i počela me hvatat panika.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo koristili Popollinijeve papiriće, piše da su biorazgradivi, iako su se bez problema prali u mašini više puta
    Uglavnom, ostali smo bez, a nismo još stigli do Trsta po novu zalihu, DM-ove mi se ne da koristiti jer su dosta debeli, tako da mi sad ne koristimo - ništa. I uopće mi ne fale papirići.
    Lijepo obrišem pokakanu pelenu s toalet papirom, isperem pod vodom i ubacim u kantu s ostalim pelenama da stoji do pranja

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    jesu one isto babylove? sad je MM donio babylove einmal waschlappen iliti jednokratne krpe za pranje - moze li to u pelenu? ali se na smije bacati u WC, tako je nacrtano, valjda da ne zastopa. ali je biorazgradivo. :?
    to su te, samo moraš paziti da ih ne bacaš u školjku, barem ne kad ih koristiš prvi put. oni najbolje izdržaju pranje u perilici od svih papirića.

papirići su super kad beba ima do 6 mj i isključivo doji, dok poslije kad je kruta kakica se može i bez njih jer se lako istrese.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tilja prvotno napisa
    Mi smo koristili Popollinijeve papiriće, piše da su biorazgradivi, iako su se bez problema prali u mašini više puta
    Uglavnom, ostali smo bez, a nismo još stigli do Trsta po novu zalihu, DM-ove mi se ne da koristiti jer su dosta debeli, tako da mi sad ne koristimo - ništa. I uopće mi ne fale papirići.
    Lijepo obrišem pokakanu pelenu s toalet papirom, isperem pod vodom i ubacim u kantu s ostalim pelenama da stoji do pranja
    potpisujem sve osim Trsta (mi idemo u Graz)

dodajem da su nam papirići nepotrebni jer ne 'uhvate' svu kakicu tako da i ovako i onako moram ispirati pelenu pa ne vidim svrhu njihovog korištenja. 8)

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i Pahuljica ima biorazgradive papirice
    TotsBots liners, u roli, 35kn rola
    mogu se naruciti na pahuljica@pahuljica.hr (webmaster im je na godisnjem pa ih nemaju na stranici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •