Ovu temu sam htjela već odavno otvoriti, ali nikako da se skockam i nađem vremena da opišem našu situaciju. Sad me MMooverov topic "inspirirao"

Živimo u zgradi sa 15 stanova. U ukupno 4 stana ima po jedno do dvoje dječice, svi su između 1 i 3,5 godine, znači kikići. Nitko nikoga ne čuje da bi se reklo da je to pretjerano. Bože moj, djeca ko djeca, m oraju se čuti, ali kako kažem totalno u granicam normale.
Stariji bračni par ispod nas isto ima dijete oko 14, 15 godina. Mali stalno viče, ali naravno nitko ništa neće reći jer je jadan dečko hendikepiran i svima nam je žao kako maloga, tako i njegovih roditelja ( ili bolje da kažem da nam je roditelja bilo žao dok nismo shvatili kakvi su ). Da im nije lako, nije. Normalna stvar da ne reagiramo, makar ponekad zna biti poprilično bučno. Međutim, od kad smo se doselili prije 2,5 godine, taj susjed ispod nas stalno ima nekakve primjedbe na našu djecu. Kad smo doselili, Korine još nije bilo, a Karlo je taman koji mjesec kasnije počeo hodati. Nakon prvog upozorenja da se "čuju koraci" bila je jasna stvar da smo nabavili tepihe po cijelom stanu ( makar ne volim tepihe i nisam ih imala namjeru stavljati ). Moram napomenuti da to nije bila prva opomena. Smetalo im je već i prije dok je mali po noći plakao.
No dobro, nismo kreteni, pa smo stavili te tepihe i počeli zatvarati prozore dok je mali plakao. Međutim, tepisi očito nisu pomogli dovoljno, pa smo nakon još par upozorenja stavili i pluto ispod tepiha. Pritužbi je bilo i dalje, svakodnevo. Uvije nešto novo. Da ne govorim o tome što se sve događalo i kakve su sve pritužbe imali kad se Korina rodila ( plakala je cijele noći, pa smo počeli zatvarati prozore po noći, čak i ljeti!), pa kad je prohodala itd, itd. I tako cijelo vrijeme. Sad nedavno smo dobili pismenu porukicu u kojoj se pobunio da nije imao mira od lupanja i skakanja naše djece nakon 22 sata. Nisu niti lupali niti skakali i to nam je potvrdio moj tata koji živi iznad nas ( inače čuje i komarca dok leti u susjednoj sobi) i ostali susjedi - jer smo ih pitali, a i djeca su tu većer točno u 22 pošla u krevet ( vanredno jer su nam bili gosti, inače idu spavati u 21 po ljeti i 20 po zimi ). Uglavnom, prijetio nam je da će sljedeći put pozvati policiju.
Inače, naš susjed se diže svaki dan u 6 u jutro ( preko tjedna i vikendom ) i onda prvo počne rondati s roletama, pa onda počne hodati na petama najjače kaj može i svaki put kad otvori/zatvori vrata trese se čitava zgrada. Klinci i ja se svako jutro probudimo od njegovog lupanja! E tada nam je puknuo film, pa smo i mi njemu napisali pisamce u kojem smo između ostalog napomenuli i njegovo lupanje i viku. Pismo je bilo kulturno i bez ikakvih vrijeđanja. Od tada, svaki put kad vidim njega ili njegovu ženu u hodliku, dobijem takav pogled da se svaki put smrznem. Samo čekam slijedeći korak....
Moram napomenut još i to da moji klinci nesmiju niti trčati po stanu jer ih stalno upozoravam i već sam i sama luda od toga. Sputavam ih u normalnom odrastanju zbog kretena.
Ako bude još i jedna bilo kakva reakcija u tom stilu, mislim da ću povadit sve tepihe van i sama počet hodat po petama ko divljak. Onda nek zove muriju koliko ga volja

I jaš da vam opišem jedan telefonski razgovor susjeda i MM ( koji je inače totalno cool ). Zove susjed prošlu zimu/proljeće oko 18 h da dal mi mislimo naše divljake smiriti, da ne čuje sam sebe ( klinaca uopče nije bilo doma u to vrijeme! ), što mu je MM i rekao. Tada je susjed počeo nešto sraćkat u sitlu da inače lupaju i skaču. MM mu na to kaže da je jasna stvar da se djecu mora čuti ( u granicama normale ), te da ih nemože vezati za radijatore. Na što susjed da ih možemo vezati za radijatore ili neka ih vodimo van ( a vani smo skoro cijele dane ). Tada mu je MM rekao da ako nije u stanju živjeti u zgradi i pomiriti s tom činjenicom da u zgradi žive ljudi, neka si kupi kuću negdje na osami gdje ga neće nitko smetati a ni on drugima ( inače frajer ima love do krova i samo u našem susjedstvu 4 stana - u svakom stanu je živio, ali samo se seljakao iz stana u stan ). Tada je susjed popiz... i počeo psovat ko luđak na kaj mu je MM spustio slušalicu.

Mislim, kakvih sve likova ima na ovom svijetu!!!!