Dakle naslov sve kaze a ja ne znam sta da napravim.Uglavnom Dino cucla palac od rodenja a prije par mjeseci je poceo gristi nokte sto je kulminiralo u to da su oni sad sijelo vrijeme do pol prsta izgrizeni a nekad cak i krvavi...prsti su stalno u ustima a ponekad cak grize ovratnike ili rukave na majicama (ne pitajte me kakav mu je ves )![]()
Uglavnom ja mu stalno micem ruke iz usta,stalno podsjecam,kupila sam vec dva ona laka protiv grizenja ali ne pomaze jer on onda siroce suti i grize to gorko,probali smo i sa strasenjem pedijatrice,trenerice,teta u vrticu i svih inih do cijeg autoriteta drzi ali nije bilo pomaka.Cak sam isla do te krajnosti da kad smo zbog viroze usljed koje je povracao i imao proljev zamolila doktoricu da ga uvjeri da se razbolio od grizenja,da su se to bakterije sa prstica namnozile u busici i da smo zavrsili u bolnici ali ni to nije pomoglo![]()
![]()
.
Uglavnom on to ne radi ni namjerno ni svjesno,cak i ponekad kad je svjestan ne moze ih prestati gristi bez obzira na upozorenja.
Dakle radi se on nekoj njegovoj ogromnoj nesigurnosti i nervozi (jer prsti su u ustima cim je pod stresom,a stresno mu je skoro sve ) A ja apsolutno nikako ne znam kako mu pomoci![]()
Sad cemo ici i kod psihologice jer drugog rjesenja ne vidim ali zanimaju me i vas misljenja?