Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: KOLIKA PAUZA IZMEDJU ICSI I FET ?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno KOLIKA PAUZA IZMEDJU ICSI I FET ?

DRAGE MOJE KOLIKA PAUZA TREBA DA PRODJE IZMEDJU IVF-A I FET-A PA POSLE KOLIKO DO PONOVNOG IVF-A?
    ZAPRAVO RADILA SAM ICSI U SEPTEMBRU U MARIBORU.SLEDECI MI JE PONOVO ZAKAZAN ZA SEPTEMBAR SLEDECE GODINE. IMAM 1 SU BGD U JEVREMOVOJ. NE BIH ZNALA KADA DA ODEM PO TAJ SMRZLIC JER I ZA NJEGA TREBAM PITI KONTRACEPTIVE 2 MESECA.TAKO MI JE REKAO DR IAKO JE MENI TO MALO BEZVEZE.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sanjnjica, piši malim slovima, jer velika slova znače da vičeš! A ne vičeš, zar ne.
    Pauza između stimulacija, kažu, treba biti najmanje šest mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pauza između IVF-a i FET-a ne bi trebala biti duga. Mislim da bi se u principu trebalo pričekati da se unormale ciklusi i onda u akciju, e sad stvarno nemam pojma zašto kontraceptivi prije FET-a...
    A što se tiče pauza između IVF-ova (stimuliranih) situacija je sljedeća; ukoliko dobro podnosiš stimulacije (nema HS-a i ostalih nuspojava) možeš u sljedeću stimulaciju već nakon 3-4 mjeseca, a ukoliko ne, onda je ipak potrebno pričekati 6 mjeseci.
    IMAM 1 SU BGD U JEVREMOVOJ
    ovo nisam razumjela...

Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sanjnjice, i ja sam u istoj/slicnoj i situaciji i istoj klinici. U junu sam imala neuspesan ICSI, kazu sa 4 divna embriona. Ona 2 malo losija su zamrznuli (u Jevremovoj) i trebalo bi u decembru da idem na FET. I meni su rekli da dva meseca treba da pijem kontraceptive, e ja sam odustala. I meni je to bilo bezveze, i resila sam da pocnem da ih pijem od 5. novembra kada bi trebalo da pocnem da pijem drugu kutiju. E sad, ako bude nekih problema zbog toga, nista, ostavicu sve za posle Novaka. Ionako me strah da ce mi sve to skroz upropastiti Novu godinu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam kakav je protokol u Jevremovoj, ali u Mariboru se odmah nakon IVF-a može u smrzliće - bitno je postići ovulaciju i debljanje endometrija - može se ići na tzv. "prirodni postupak" - samo se mjeri LH i gleda ovulacija, 5 dana nakon ovulacije se dođe na FET i nakon FET-a uzimaju utrogestani (ja sam tako napravila, ali se nisam pouzdala samo u LH, nego i u folikulometrije koje sam radila priv. u ZG-u, jer su mi LH trakice za ovulaciju bile nepouzdane - i ostala trudna, nevjerojatno). Drugi postupak je da se uzima estrofem za debljanje endometrija i ide u MB na folikulometrije.

Nitko u Mariboru zbog FET-a nije bio na antibebi, jeste sigurne da niste nešto pobrkale? Ako se treba ići na antibebi, onda to nije iz med. razloga nego logističkih - tipa da se svi uštimaju dok je doktor tamo. Antibebi znaju stanji endometrij... Ne znam što bih vam savjetovala. Sretno, cure!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su rekli da između dvije stimulacije treba proći 2 spontane menstruacije. Ja sam bila u 7.mjesecu i idem opet u 12.mjesecu u Petrovu jer su se tako poklopili termini. Kasni mi 8 dana ali sa dijagnozom oligoasthenoteratozoospermiom se ne smijem previše nadati, jel tako?
    Savjetovano mi je da ipak odem do doktora. Mislila sam da je to možda zbog stimulacije pa se repovi vuku, ali mi kaže dr. da ipak odem na pregled.
    Malo sam napeta.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj Ina 33 skroz si u pravu... Nas u Jevremovoj stimaju za dolazak dr Vlaisavljevica iz Maribora, jer on radi i u Jevremovoj. Pijenje kontraceptiva zovu 'faza sinhronizacije ciklusa'. Sve tako moramo u isto vremo imati i mengu i ovulaciju, i ne pitaj... Uopste ne znam kako sad da se izborim s tim, uopste mi se cak i ne radi vise kod dr Vlaisavljevica. Trazicu razgovor kod mog dr u Jevremovoj i trazicu da mi rade iz prirodnog ciklusa. To sam im vec nekoliko puta pomenula, ali svi se prave ludi i ponavljaju, ne, ne to tako mora... Kontraceptivi, pa suprefakt, pa onda te neke tablete za endometrijum, mislim cela dva meseca zahebavanja, skoro isto ko pred ICSI...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I u MB-u se za IVF piju kontraceptivi - meni su, recimo, blagotvorno djelovali jer nisam imala uobičajeno ludilo s mengama nakon IVF-a nego sve normalno - nije bilo cisti nakon itd. Cure moje, ja bih vam svima savjetovala, koliko je god teško nekog savjetovati, pravac Maribor. Tamo sam upoznala puno cura koje su pokušavale u Jevremevoj i puno cura iz Srbije, trenutno su iz moje IVF tranše 2 trudne, jedna je već rodila - a sve su bile i u Jevremovoj (barem većina). Sretno vam!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vjerojatno vam logistika u Jevremovoj ne može podnijet prirodni FET. Možda možete inzistirati na tome da probate prirodno (ako imate uredne ovul.) - pa kad ulovite doktora - bilo to za par mjeseci ili za godinu. Vidite što vam je oportunije i ev. probajte. Moj dugoročni savjet - razmislite o Mariboru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •