Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Sto je to s cedevitom?

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Sto je to s cedevitom?

Kao sto sam vec pod danone,monte i pudinzi napisala,mi vanka pojma nemamo zasto vi ne koristite nama najdraze domace proizvode kao sto su cedevita i vegeta (dobro,o vegeti ima vec puno).Ima li jos sta?
    Sto je to s cedevitom,sto je s tim vitaminima?
    Zasto je tako skupa,skuplja je od kave,zar ne?! :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cedevita je skupa , jer se plaća ime , vjerovatno

a zašto ne valja ?
    zato što joj je osnovni sastav šećer i ima ga više nego monte , danone i čokolino zajedno :/
    čak i na cedeviti piše da je dnevna doza 2 čaše ( ili tako nekako , zaboravih )
    za odraslu osobu , za dijete vjerojatno puno manje
    može doći do hipervitaminoze
    a i mokraća ima grozan miris ( i boju ) nakon konzumacije veće količine cedevite

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa

a zašto ne valja ?
    zato što joj je osnovni sastav šećer i ima ga više nego monte , danone i čokolino zajedno :/
    a i mokraća ima grozan miris ( i boju ) nakon konzumacije veće količine cedevite
    sve ovo stoji (za zadnju rečenicu ne znam, nikad nisam popila više od 1 čaše cedevite)
    ali ovo boldano ne, ne znam koliko bi se trebalo popiti cedevite da dođe do hipervitaminoze
    po meni je cedevita i slični napici samo kemijski obojana šećerna voda, ništa više od toga

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cedevita je za mene čista kemija i svim silama ću pokušati spriječiti da ju moja curka pije..vegeta,nešto slično!Iako sam do nedavno koristila i jedno i drugo (za sebe),sve više se okrećem zdravom unosu namirnica u sebe a pogotovo za bebu.Tako da su pudingići,montići,razni drugi slatkiši (osim domaćih kolača),cedevita,vegeta..na crnoj listi kod nas.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam je prestala piti nakon što mi je teta koja je prodavala Tupperware rekla da u višegodišnju garanciju za njihovo suđe jedino ne ulazi posuđe koje je primilo boju od Cedevite. Navodno, kad se u njima napravi dotični napitak ostaju "doživotno" umrljani, i boja se ne može oprati. :shock:
    Tad sam se zapitala "a šta to tek radi mom želucu?!?" I zaboravila na sve te obojene, praškaste, "dodaj vodu i promiješaj" napitke.
    Jedino je moja sramota što mi je to trebala reći teta iz Tupperware-a

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj dalmatinka prvotno napisa

a zašto ne valja ?
    sve ovo stoji (za zadnju rečenicu ne znam, nikad nisam popila više od 1 čaše cedevite)
    ali ovo boldano ne, ne znam koliko bi se trebalo popiti cedevite da dođe do hipervitaminoze
    po meni je cedevita i slični napici samo kemijski obojana šećerna voda, ništa više od toga
    Mm je jedno ljeto popio previše cedevite
    i po jeziku i usnoj šupljini je dobio nekakav osip
    na hitnoj su mu rekli da je hipervitaminoza
    :?

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dalmatinka sve sam razumila i znam da ne valja piti cedevitu na litre to i ne radimo.Isto je s kolom n.pr. sto ce ti biti ako popijes casu dnevno,nista! Nemoze ti naskoditi ni secer ni kofein.
    Salica kave dnevno ili dvije,isto nista.
    Koji piju alkohol,ja ne pijem, ali mislim ako se popije jedno dva piva da je u redu.
    Recimo mnogi brane djeci slatkise,slazem se ne treba staviti vrecicu gumenih medica ili milku od 300gr.pred njih,ali nista im nece biti od pet medica na dan,ili?
    Za vegetu isto mislim,od jedne zlice na 2 litra gulasa se nemozes otrovati da je neznam ti sta unutra.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa taj dan neće ti se desiti ništa
    ali nakon par godina toga da svaki dan popiješ cedevitu, colu, pojedeš vegetu i gumene bombone, nisam baš sigurna da će ti organizam biti u super stanju

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da, to ja inače zovem "polagano trovanje organizma". Ništa ne smeta, dok na kraju svašta nešto ne otkaže :/
    Gušterača od previše šećera. Krvne žile od mnogo nataložene masti, opet od previše šećera. Od presoljene hrane bubrezi i krvni tlak. Jetrica od raznoraznih zaslađivača, pojačivača ukusa, konzervansa, boja, ...
    A sve zato jer nas mrzi svaki put iscijediti narandžu, pojesti neslano i kuhano, odbiti šarene gumene bombone kad nam neko ponudi...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kemija :bljuc:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam jednom popila previše cedevite, sjedila sam cijelu večer na wc-u :/ I trpila grčeve u crijevima. Nikad više!

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa taj dan neće ti se desiti ništa
    ali nakon par godina toga da svaki dan popiješ cedevitu, colu, pojedeš vegetu i gumene bombone, nisam baš sigurna da će ti organizam biti u super stanju
    potpisujem

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj joy prvotno napisa
    ali nista im nece biti od pet medica na dan,ili?

pokusaj staviti SAMO JEDNOG medica u casu vode i ostavi preko noci ( nemoj staviti vise od jednog jer ce se toliko napuhati do jutra da 2 nece stati unutra ) , garantiram da vise NIKADA neces staviti niti jednog u usta, a kamo li dati svom djetetu. Probala sam i ja ovo davno i brrrrrrrr :shock: :shock: medo se napuhao, dosao ogroman, a zadrzao oblik.. ma ne, ne , morate to probati i vidjeti same!

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja znam popiti po litru cedevite i nikakve (vidljive) nuspojave nisam vidjela ni primjetila

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa

pokusaj staviti SAMO JEDNOG medica u casu vode i ostavi preko noci ( nemoj staviti vise od jednog jer ce se toliko napuhati do jutra da 2 nece stati unutra ) , garantiram da vise NIKADA neces staviti niti jednog u usta, a kamo li dati svom djetetu. Probala sam i ja ovo davno i brrrrrrrr :shock: :shock: medo se napuhao, dosao ogroman, a zadrzao oblik.. ma ne, ne , morate to probati i vidjeti same!
    nemoj zezat :shock:
    to moram probat

nekupujemo cedevitu. fuj mi je

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ko klinka sam obozavala cedevitu pila sam je svakodnevno.
    Onda nam je u jednom casu postalo preskupo za kupovat i nismo je pili i iskreno nit mi je falila previse.
    Od kad ne zivim u Cro na sam spomen cedevite, vegete, frank kave.. ma samo sto mi suzice nebi potekle.

U vise navrata za cedevitu sam cula da je otrovna kemija..i da samo jednom vidimo kako to rade u tvornici rigali bi na samu pomisao na cedevitu.

Mislim da ja svima nama poprilicno jasno da je to sve stetno i otrovno i da stvara ovisnost koja nas sustavno truje.
    Kajjaznam valjda treba doci do nekog klika da bi se prestalo trovat svoje tijelo.
    Sva sreca meni je kliknulo za vegetu, cedevitu popijem casu dvije godisnje dok dodem u Cro i to mislim da je zapravo vise u glavi nego u nepcima jerbo kad mi je svakodnevno dostupna ne privlaci me.

Eto oduljila ja...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OK, u čemu je razlika između cedevite i ostalih vitaminskih napitaka, tableta i sl. Jel to sve onda isto?
    Ja sam je prije obožavala i pila nenormalne količine, nisam nikada primjetila ni promjene u boji mokraće ili sl.
    Na njoj piše da boja napitka potječe od vitamina B. Znači nema umjetne boje :?
    A to da bi se izrigali kad bi vidjeli kako se pravi? Pa vjerojatno bi se izrigali na sve i jedan proizvod koji izlazi iz tvornice... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na njoj piše da boja napitka potječe od vitamina B. Znači nema umjetne boje
    onda bi sve cedevite trebale biti iste boje, a imaš žutu (limun i grejp), ljubičastu (ne sjećam se od čega), narančastu (mandarina, naranča)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam prestala piti cedevitu kada je susjed kupio vreću od 5 kg cedevite i ostavio je nekih 2 tjedna u smočnici...onda ju je otvorio, a cedevita je lijepo iznutra nagrizla pakiranje....a ja baš i ne bih da i moj želuček izgrize iznutra..."ako te netko za zdravlje pita, recimo mu samo-NE;NE;NE cedevita"
    i to sa plastičnim posuđem i cedevitom je isto istina...ja već 10 godina imam plastični vrč u kojem je bila cedevita...nikad ga više oprala nisam...pa sad služi za zalijevanje cvijeća...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam bila prisutna kad su dvije kemičarke ili što su već bile iz tvornice, komentirale međusobno kako ljudi ne znaju da boja u cedeviti potječe od vitamina B, i kako bi to trebali negdje naglasiti ... to je bilo prije cca 10 god.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što je onda s ovim što sam gore napisala?:
    onda bi sve cedevite trebale biti iste boje, a imaš žutu (limun i grejp), ljubičastu (ne sjećam se od čega), narančastu (mandarina, naranča)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sjećam se jedne, valjda istinite, priče, još iz doba kad je bilo Plive i kad je Cedevita bila njihova. Dakle, inženjer koji je radio u Plivinom labosu na Cedeviti rekao je mojoj prijateljici (<- kako ovo glupo zvuči) da njegova djeca ne smiju piti Cedevitu, on ne dopušta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    OK, u čemu je razlika između cedevite i ostalih vitaminskih napitaka, tableta i sl. Jel to sve onda isto?
    svi instant napitci su isti drek, zvali se oni cedevita ili štojaznamveć

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Spadaju li pod instant i sumece tablete/vitamini?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa

Čitala sam par puta ovo i stalno mislim na rakiju medicu. Nikak mi nije jasno kak će se to rakija u vodi napuhnuti

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Spadaju li pod instant i sumece tablete/vitamini?
    Kad spominješ šumeće tablete, meni je jednom slučajno ostalo nepopijenog kalcija cca 2 cm visine u čaši, ostalo preko noći. Do ujutro se to napuhalo u neku bijelu masu do pola čaše :shock: . Tako da više ne pijem nikakve šumeće tablete (a ni Cedevitu).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima li itko na ovom topicu tko je kemicar po struci il se skupile babe (i po koji deda ) pa raspredaju po onoj rekla-kazala ?

stvarno me zanima. zeljna sam cuti strucno misljenje. mislim, to da je radnici koje rade u plivi ne piju, to je po meni vec urbana legenda. u svakom slucaju zvuci spooky...

a ja baš i ne bih da i moj želuček izgrize iznutra..."ako te netko za zdravlje pita, recimo mu samo-NE;NE;NE cedevita"
    i sto se bojite svi za svoj zeludac. kakve tamo ima kiseline, pa nema koja cedevita mu ne bi na tome zavidjela.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja obožavam cedevitu.najdraži mi je napitak,super osvježava-pogotovo ljeti !šta da radim...dakako ne pijem ju na litre(kao neki) nego čaša-dvije ponekad! bolje to nego se nalijevati gaziranim sokovima :/

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a što je onda s ovim što sam gore napisala?:
    Lutonjice, nemam pojma što je s drugim bojama cedevite, baš ću proučiti kad budem u dućanu... inače sam proguglala sve ostale sastojke, i ispada sa su to sve vitamini... što to nije isto kao i recimo vitamini u tabletama?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mm je jedno ljeto popio previše cedevite
    i po jeziku i usnoj šupljini je dobio nekakav osip
    na hitnoj su mu rekli da je hipervitaminoza
    :?[/quote]

i ja sam to jednom napravila a onda se kompletna osula, izgledalo je kao urtikarija, to mi je dalo misliti o pijenju cedevite, jesam ju pila još par puta nakon toga, ali već godinama ju nisam okusila ni ja ni itko iz moje obitelji...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    ja obožavam cedevitu.najdraži mi je napitak,super osvježava-pogotovo ljeti !šta da radim...dakako ne pijem ju na litre(kao neki) nego čaša-dvije ponekad! bolje to nego se nalijevati gaziranim sokovima :/
    a još bolje je piti vodu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi doma ne samo da pijemo cedevitu nego je i jedemo. ha, j**bat ga, od nečeg se mora i vmreti

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam čula priču, ne znam da li je istinita, kako je neki klinac u HR jeo cedevitu žličicom (veće količine, pakiranje dnevno). Posljedica je bila oštećena jetra, kao kod alkoholičara. Ponavljam, nije provjereno, davno sam to čula, ali mislim da jedenje cedevite na žličicu ne može biti zdravo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

takvo oštećenje navodno može nastupiti i od pijenja previše mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    mi doma ne samo da pijemo cedevitu nego je i jedemo. ha, j**bat ga, od nečeg se mora i vmreti
    ooo nije to ništa
    nekidan mi jedna ( mlada ) ženska
    rekla da ona klincima namaže svinjsku mast na kruh i pospe cedevitom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    mislim, to da je radnici koje rade u plivi ne piju, to je po meni vec urbana legenda. u svakom slucaju zvuci spooky...
    potpuno netočno. pije se na hektolitre i u plivi i cedeviti, i nevi... u svim odjelima...

ja osobno popijem tu i tamo, ali djetetu ne dam!

i btw, po struci sam i kemičar

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    ali mislim da jedenje cedevite na žličicu ne može biti zdravo.
    pa mislim da i nije zamisljeno da se jede na zlice i to u tonama, niti da se pije u hektolitrima.... il mora stajati disclaimer na svakoj vreci: NE JESTI VISE OD 3 KILE DNEVNO!!!

sto mislite da osoba koja pije na litre cisto iscjedjenog narancinog/limunovog soka cini sebi dobro?

ha, j**bat ga, od nečeg se mora i vmreti
    vala, dobro zboris.

magriz i moji su svi u obitelji kemicari... samo sam ja crna ovca.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je Cedevita od limuna mucho draga, a kad smo bili djeca jeli smo cedevitu, lipo nam je bilo kiselkasto- slatko. Svi smo svjesni da nije svježe iscjeđeni bio-limun ili eko-naranča ili što već sad sve imaju... ali ne bih je stavljala u rang s Colom, cijanidom i sličnima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam je u djetinjstvu miješala sa šećerom i tako pila, al onda su joj čini mi se, promijenili sastav, dodali šećer i više mi nije nikad bila onako ko nekad...al nisam je pila nikad neke količine...osim možda tijekom faksa po čašu u par dana.
    Jel tko zna povijest Cede?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mama radila je u Plivi. Uvijek smo pili cedevitu - u nekim normalnim količinama (1 čaša, ne baš svaki dan).

e sad, onako kako se ja sjećam iako moje sjećanje nije baš slonovsko - moguće da sam nešto i pomiješala, priča oko "klasične" cedevite je išla ovako nekako:
    U neko doba (početkom 90 možda?) su se krenuli probijati na zapad i zamijenili su boju s nekom prirodnijom (nešto na bazi mrkve čini mi se?). TO je bio trenutak kad je prestala biti "kao nekad".

Ovo ima smisla i vezano uz priču s obojanom plastikom - naime boja od mrkve se isto izuzetno teško skida - osim masnoćom (vitamini topivi u vodi i oni topivi u masti)

Za ove drugih boja nemam pojma. Mislim da su one nastale nakon što je Cedevita prestala biti dijelom Plive.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naime boja od mrkve se isto izuzetno teško skida
    Točno.

Glede bojila...
    Nemam pri ruci ambalaže Cedevite, ali mislim da bi žuta boja mogla biti npr.
    E100 Curcumin [Kurkuma]
    Prirodno žuto bojilo biljnog podrijetla (vrsta đumbira), redovan začin u indijskoj kuhinji.
    Smatra se bezopasnim, osim kod osoba koje imaju problema sa žučnim kamencima. U nekim slučajevima može izazvati alergiju. Istražuje se njegova upotreba u zaštiti od raka.

ili (ono što je Lutonjica spomenula)
    E101 Riboflavin (I)
    Prirodno žuto bojilo biljnog podrijetla. Poznat kao vitamin B2. Važan za disanje tkiva i rast stanica, uključen je u razgradnju masti, proteina i ugljikohidrata. Smatra se bezopasnim.

narančasta ili žuta...
    E160a Carotenes - smjesa karotena, alfa, beta i gama
    Narančasti i žuti biljni pigmenti (mrkva, povrće zelenih listova, rajčica). U organizmu se u jetri pretvaraju u vitamin A, koji je važan za kontrolu rasta i razvoja epitelnog tkiva, te za stvaranje vidnog pigmenta rodopsina. Mogu biti sintetizirani, ali se najčešće ekstrahiraju heksanom iz mrkve. Mogu se proizvesti tehnikom genetskog inženjerstva, ali procjena učinaka tako proizvedenih karotena još nije dovršena. Njemački Institut za procjenu rizika predlaže da se sadašnji ADI s 5mg/kg smanji na 2mg/kg zbog rezultata istraživanja na miševima koji su pokazali neke negativne učinke izoliranog beta karotena.

ili
    E160c Paprica extract, Capsanthin, Capsorubin
    Prirodno narančasto-crveno bojilo. Dobiva se iz crvene paprike (Capsicum annum). Smatra se bezopasnim.

ljubičasti
    E163 Anthocyanins
    Prirodna bojila (antocijanini) u tonovima od svijetloružičastrog do tamnoplavog, ovisno o kiselosti medija. Dobivaju se vodenom ekstrakcijom iz voća i povrća. Smatraju se bezopasnima.

itd. (ima još poneki).
    izvor: www.e-brojevi.udd.hr/e_brojevi.htm

Ne mora biti da su baš ova bojila u cedeviti, ali hoću reći da ne mora biti nezdravo.
    Što se tiče ostalih sastojaka Cedevite o njima nemam pojma, niti ju smatram zdravim pićem, (pogotovo ne za malu djecu).
    Ali, tko voli...

Btw i ja sam kao mala imala fazu kad bih par žličica praška za cedevitu pomiješala s maaalo vode, tako da bude gusto, i onda to jela žlicom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je cedevita u istom košu sa svim šumećim i općerasprostranjenim vitaminskim dodacima.
    Pokušavam vitamine dobiti kroz uravnoteženu prehranu, ali npr kad klinci štrajkaju dam im i neki vitaminski sirup ili sl.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde, možda poneko i shvati da je E samo skraćenica iza koje mogu stajati vrlo različite stvari.
    Što se obojane plastike tiče, ja imam plastičnu zdjelu u kojoj su se močili artičoki pred jedno 15 godina. Još se nije isprala.
    Cedevitu pijemo samo iznimno. Ne koristimo ni vitaminske preparate.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pijem je jer mi ima okus po prašini.
    radije iscijedim grejp i dvije neranče

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za vegetu: sadrži 15% mononatrij glutaminata koji se je zabranjen u proizvodnji hrane za bebe (postoji Pravilnik o dopuštenim aditivima) inače je to otrov i za odraslog čovjeka , a poznat je kao i pojačivač okusa

cedevita je kemija i opterečenje na bubrege
    a koliko me sječanje služi bebama ispod 12 mj se ne daju agrumi (naranča, limun ..) jer su jaki alergeni

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a tko govori o bebama? :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ja sam par puta čula tu rečenicu zalivenu rakijom .... :/
    nije pitanje kad češ i od čega umrijeti, nego hoćeš li za 40-50g biti non-stop pod operacijama i u bolesničkim sobama ili ka moj pradjed s 90 i sitno šetati po vrtu

sve što trpamo sada u sebe doći će na naplatu za 40-50g

svaki otrov djeluje ovisno o kilaži na koju dospije, stoga ja nastojim da moje dijete jede što zdravije, jer dok ja odlučujem, njeno zdravlje je moja odgovornost

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ajde, možda poneko i shvati da je E samo skraćenica iza koje mogu stajati vrlo različite stvari.
    To je tocno, ali ljudi rijetko znaju kad se o kojem broju radi. Osim toga, sto meni posebno ide na zivce je to kad na, npr., vrhnju za kuhanje pise da je bez konzervansa a ima zgusnjivace i emulgatore. A trebalo bi biti prorodno. :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zapravo, htjela sam napisati to da proizvodjaci bezobrzano koriste trikove poput pisanja "bez konzervansa" da bi privukli kupce, a proizvod je, s druge strane pun sredstava za poboljsanje okusa, emulogatora, zgusnjivaca i sl. To me ljuti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

nije pitanje kad češ i od čega umrijeti, nego hoćeš li za 40-50g biti non-stop pod operacijama i u bolesničkim sobama ili ka moj pradjed s 90 i sitno šetati po vrtu
    pa jel sad bitno ili nije dozivjeti stotu (kad spominjes svog djeda) zbog cega je tvoj pradjed dozivio tako duboku starost, zbog nepijenja cedevite, kravljeg mlijeka, nejedenja danone, vegetarijanskog nacina prehrane, ili si je pravio miso juhu svako jutro s komadicima wakami-alge i sjecako mrkvu po ying-yang principu... jel je pusio (tj. pusi li) ? mislis da su uslovi kad je on zivio bili bolji ? mislis li da se ti zdravije hranis od svog pradjeda ?

il se mozda nije cijepio

moj djed ima osamdeset i nesto godina... ima anginu pectoris i povecan kolesterol... nikad, ama bas nikad u zivotu nije pio, (pusio nesto kratko, al ni to vec zadnjih vise od 40 godina), nije jeo masno, a i druge delicije si nije priustio (nista slano, ni slatko,... kockicu cokoladice na dan ... samo cajeve i vodu, nikakve gazirana pica - ode grlo, jelte, a imao je i svilen stomak)... ponekad mi ga bas bude zao, trebao je zderati k'o svi njegovi pajdasi, pa bi makar znao od cega je dobio infarkt. i kuka kad mu je donji tlak 95... eh, moj zivote.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    pa jel sad bitno ili nije dozivjeti stotu (kad spominjes svog djeda)

zbog cega je tvoj pradjed dozivio tako duboku starost, zbog nepijenja cedevite, kravljeg mlijeka, nejedenja danone,

jel je pusio (tj. pusi li) ? mislis da su uslovi kad je on zivio bili bolji ? mislis li da se ti zdravije hranis od svog pradjeda ?

il se mozda nije cijepio
    nije bitno koliko godina nabrojiš, nego koliko kvalitetnih godina nabrojiš, dakle onih bez beolnica, hrpe ljekova, kemoterapija itd...

uvjek je jeo samo kuhano (brdo povrča, malo mesa), kolače nikakve

ne samo da je pušio, nego je pušio lulu (bez filtera), no imao je po tom pitanju sreče pa je prošao bez raka pluća

hranim se lošije od svog djeda

nije se cjepio,
    al kad smo kod cjepljenja, gledala sam Opru nekidan i spominje se povečanje broja autizma kod beba, a zamisli do samo 18 mj starosti prime ni više ni manje nego 37 cjepiva .... "ne postoji dokazana direktan povezanost" ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •