Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: Sto je to s cedevitom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj vertex prvotno napisa
    Ajde, možda poneko i shvati da je E samo skraćenica iza koje mogu stajati vrlo različite stvari.
    To je tocno, ali ljudi rijetko znaju kad se o kojem broju radi. Osim toga, sto meni posebno ide na zivce je to kad na, npr., vrhnju za kuhanje pise da je bez konzervansa a ima zgusnjivace i emulgatore. A trebalo bi biti prorodno. :?
    Znaš šta, mene ljuti nekritičnost. Ulažem puno energije u to da se svi skupa hranimo što zdravije. S druge strane, vagam vrijeme i energiju utrošenu u to nastojanje, da gubitci ne prevagnu na kraju.
    Mislim da je najmanje šta ljudi mogu učinit - pročitat deklaraciju. Smeta mi kad se ide u kolektivnu histeriju oko štetnosti neke grozne hrane, a 50% sudionika rasprave nije niti pročitalo deklaraciju na proizvodu.
    Onda možemo ići dalje - možda lažu na deklaraciji. E j**i ga, možda, ali tu već gubitak (moje) energije prelazi granicu korisnosti.
    Tako kad tisućiti put čitam o "onim groznim E-ovima" ili o tome "tko zna što stavljaju u mlijeko da tako dugu traje" - onda vidim samo neznanje. Pa ne znao netko da dijete ne treba kljukati gumenim bombonima, ili da je trajno mlijeko sterilizirano i zato dugo traje, meni dođe na isto, osim kad ova druga osoba ima još i jako nadmeni stav jer je kao jako osvještena i jasno joj je da nas svi samo truju i varaju.
    Aditivi, konzervansi bla, bla, bla - čitam deklaracije i izbjegavam, ali ne potpuno. Smatram da se dodaju kontrolirano. U toj kontroli može biti grešaka, slučajnih ili namjernih. To smatram rizikom vremena u kojem živim.
    Svaka tvar može biti otrov, pitanje je količine. I svaka tvar se može konzumirati u neškodljivoj količini.
    Ja sam bila sva sretna kako mi djeca s guštom jedu bajame. Onda mi je prijateljica ovo ljeto rekla da je kupila neki vodič kroz prehranu djece i gle čuda - ona tanka smeđa kožica na bajamu je otrovna za djecu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    cedevita je kemija i opterečenje na bubrege
    ovisno za koga (koje starosti je osoba) i u kolikim količinama.
    uostalom, na ambalaži stoji max. preporučena dnevna količina

i mrzim, mrzim, mrzim kad ljudi kemiju izjednačavaju sa smećem!!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vertex konacno !!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tko zna što stavljaju u mlijeko da tako dugu traje
    vertex, potpisujem u potpunosti tvoj post, osim što se i ja ubrajam u one koji se pitaju to za mlijeko i jogurte - jasno mi je da je trajno mlijeko sterilizirano, ali kako obično mlijeko i jogurti? Pasteriziralo se i prije pa su trajali 2-3 dana a sad jogurti i preko 2 tjedna?

sorry na OT, ali me jako zanima, ako znaš odgovor pls

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Pasteriziralo se i prije pa su trajali 2-3 dana a sad jogurti i preko 2 tjedna?
    ailish, a mene zanima sto znaci "pasteriziralo se i prije ? tko je to pasterizirao? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prije = dok sam bila klinka i mlijeko se kupovalo u plastičnim vrećicama na kojima je pisalo "pasterizirano mlijeko"

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prije = dok sam bila klinka i mlijeko se kupovalo u plastičnim vrećicama na kojima je pisalo "pasterizirano mlijeko"
    i trajalo je do 3-4 dana, i takvo se moglo još kupiti prije 6-7g kad su nestala svježa mlijeka iz dućana

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    i trajalo je do 3-4 dana, i takvo se moglo još kupiti prije 6-7g kad su nestala svježa mlijeka iz dućana
    pa nisu nestala nego se preselila u tetrapake i PET boce i sad traju bar tjedan dana
    a jogurti 2 tjedna ili više, a isto su u čašicama kao i prije

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo radi ambalaže?

baš su "nestala" , tek prije koju godinu je Vindija izbacila svježe mlijeko trajnosti 8 dana (ili tako nekako) u PET ambalaži
    pa nije PET ambalaža od jučer :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemam pojma jel ambalaža, pitam :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa zar ne mislis da je u medjuvremenu tehnologija ipak malo napredovala ? ako vec ne postoji mogucnost da si se (k'o klinka) zabunila...

sjecam se tog mlijeka, al ga ne mogu usporediti s ovim danasnjim.. sjecam se da mi se to mlijeko nikad nije svidjalo (da su ga moji jos dodatno prokuhavali, ako se ne varam :? ) i da sam ja jedino voljela ono "z bregov" u tetrapaku... pa je moja teta prelijevala mlijeko iz vrecice u tetrapak (jer je ovo drugo bilo poprilicno skupo... u ono vrijeme) to nam je tek prije nekoliko godina priznala... sto ti je mali postrosac i moc reklame

no, kako god... evo sto nadjoh, pa mozda ti pomogne u tvojim pitanjima:
    http://www.ptfos.hr/joomla/zpt/mljek...26_01_2006.pps

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    I ja sam jednom popila previše cedevite, sjedila sam cijelu večer na wc-u :/ I trpila grčeve u crijevima.
    Ulažem 1000 kuna da je u pitanju bila Cedevita light. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MC, nemoj me patronizirati molim te

pasterizacija postoji, valjda, od Pasteura tj. sigurno je i mlijeko prije 30 godina bilo pasterizirano

tehnologija je sigurno napredovala, mene samo zanima u kojem pravcu tj. što je točno omogućilo da se mlijeko ne kvari - jel to neki dodatak koji se ne mora po propisima deklarirati ili npr. poboljšanje higijene. Nitko sretniji od mene ako je to tako, ali bi voljela da mi to netko tko se kuži to potvrdi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

MC, nemoj me patronizirati molim te

pasterizacija postoji, valjda, od Pasteura tj. sigurno je i mlijeko prije 30 godina bilo pasterizirano

tehnologija je sigurno napredovala, mene samo zanima u kojem pravcu tj. što je točno omogućilo da se mlijeko ne kvari - jel to neki dodatak koji se ne mora po propisima deklarirati ili npr. poboljšanje higijene. Nitko sretniji od mene ako je to tako, ali bi voljela da mi to netko tko se kuži to potvrdi.
    nazovi vindiju, pa će ti tete lijepo i ljubazno objasniti da se u današnja mlijeka dodaje sredstvo protiv zgrušavanja, pa se ne može usiriti, dok se od onog nekadašnjeg mlijeka u vrećici mogao napraviti sir (daleko bolji od mnogih kupovnih)...
    o ostalim dodacima nitko ti neće puno pričati...

ali, svi su navedeni na ambalaži...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

magriz

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    I ja sam jednom popila previše cedevite, sjedila sam cijelu večer na wc-u :/ I trpila grčeve u crijevima.
    ili je to bilo od umj. zaslađivača
    ili od predozirajna vitaminom C
    ili treće...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i vibram ti za čistu vodu (nisam ni ja daleko)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo je bilo za magriz

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a dobro znamo da light proizvodi tek nicemu ne vrijede

ailish, nije mi bila namjera patronizirati... sorry ako je tako zazvucalo...

magriz, zar ne bi taj zgusnjivac trebao biti deklariran... bas isla provjeriti, pise: pasterizirano, homogenizirano s 3,2% mlijecne masti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možebit da ispod određenog % ne treba navoditi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mc, sve 5

ljuti me recimo i kad kupim kruh i uredno piše sastav brašno ovo, brašno ono, sjemenke, stabilizator, tvar za rahljenje, trućtruć
    ali ne piše ni prirodna ni umjetna boja a kruh tamniji od mojih kakao šnita

i sad čovjek treba imati doktorat na PBF-u da skuži gdje se sakrila ta boja ili je ispod nekog postotka pa je ne deklariraju

sorry, stvarno neću više ili ću otvoriti novi topic Teorija zavjere u prehrambenoj industriji

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovo je bilo za magriz
    OT - u petak su mi objesili obavijest da mi je voda SAMO za ispiranje WCa - znači - 0bodova pranje ruku, tuširanje, kuhanje, pijenje...

zato ću malo cedevite i vegete da me dokrajči do kraja

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sorry na OT, ali me jako zanima, ako znaš odgovor pls
    Oprosti ti ako sam ti ostavila dojam osobe koja puno zna o prehrani . Dakle, ne znam.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, išla sam vidjeti kažu li šta na Dukatovim stranicama. Tamo piše da se pasterizacijom na 100°C uništavaju svi patogeni mikroorganizmi. (Ja sam mislila da se pasterizacija radi na nižoj temperaturi. Ako se danas radi ovako, onda je to vjerojatno razlika u odnosu na mlijeka iz našeg djetinjstva, mislim da su ona bila grijana na šezdesetak stupnjeva. Ona u kesicama se definitivno trebalo prokuhavati.). Kažu da je sterilizacija toplinska obrada pri kojoj se unište svi mikroorganizmi i spore.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znači ono što smo nekad radili sa mlijekom se onda zvalo prokuhavanje, a sad je pasterizacija

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mils (splitska mljekara) kaže da im je svježe mlijeko bez aditiva i konzervansa i da se pasterizira na 85°C 20 sekundi, čime se pobiju patogeni mikroorganizmi.
    Je li ovo bio topic o cedeviti ?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Je li ovo bio topic o cedeviti ?
    jel itko probao cedevitu s mlijekom ?

suti, dobro je... mogli smo skrenuti i na cijepljenje... mgrubi me fino htjela navuci na tanak led, al se ja nisam dala .. mgrubi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hm, može bit jer Light kupim za sveki koja je šećeraš. I onda ja popijem

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Po meni je cedevita ista kao i bijeli kruh
    ako pogledash sastav cedevite i sastav bijelog kruha u kruhu ima dva E vishe
    a i jedno i drugo mi je isto kao i voće sto kupim u trgovini.. tamo malo umjetnih boja ovdje 5-6 špricanja umjetnim otrovima
    sve isto sr... samo drugo pakovanje..
    ak je prije sve bilo zdravo zasto je zivotni vijek bio kraci
    sveg po malo netreba pretjerivat u ničem..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    ak je prije sve bilo zdravo zasto je zivotni vijek bio kraci
    sveg po malo netreba pretjerivat u ničem..
    pa ubila bi ih gripa i pothranjenost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, može bit jer Light kupim za sveki koja je šećeraš. I onda ja popijem
    Meni se ista stvar dogodila s Cedevitom light. Pa sam utvrdila lekciju s Cedevita light bombonima. Nikad više!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaš šta, mene ljuti nekritičnost. Ulažem puno energije u to da se svi skupa hranimo što zdravije. S druge strane, vagam vrijeme i energiju utrošenu u to nastojanje, da gubitci ne prevagnu na kraju.
    Mislim da je najmanje šta ljudi mogu učinit - pročitat deklaraciju. Smeta mi kad se ide u kolektivnu histeriju oko štetnosti neke grozne hrane, a 50% sudionika rasprave nije niti pročitalo deklaraciju na proizvodu.
    Onda možemo ići dalje - možda lažu na deklaraciji. E j**i ga, možda, ali tu već gubitak (moje) energije prelazi granicu korisnosti.
    Tako kad tisućiti put čitam o "onim groznim E-ovima" ili o tome "tko zna što stavljaju u mlijeko da tako dugu traje" - onda vidim samo neznanje. Pa ne znao netko da dijete ne treba kljukati gumenim bombonima, ili da je trajno mlijeko sterilizirano i zato dugo traje, meni dođe na isto, osim kad ova druga osoba ima još i jako nadmeni stav jer je kao jako osvještena i jasno joj je da nas svi samo truju i varaju.
    Aditivi, konzervansi bla, bla, bla - čitam deklaracije i izbjegavam, ali ne potpuno. Smatram da se dodaju kontrolirano. U toj kontroli može biti grešaka, slučajnih ili namjernih. To smatram rizikom vremena u kojem živim.
    Svaka tvar može biti otrov, pitanje je količine. I svaka tvar se može konzumirati u neškodljivoj količini.
    Potpisujem svako slovo.

Citiraj gejsha prvotno napisa
    ako pogledash sastav cedevite i sastav bijelog kruha u kruhu ima dva E vishe
    a i jedno i drugo mi je isto kao i voće sto kupim u trgovini.. tamo malo umjetnih boja
    Kako znaš da su umjetne boje? Možda je riječ o prirodnim bojilima?

Hoću reći, ne treba raditi histeriju oko svakog "E". Ja već znam napamet par zloglasnih E-ova koji se najčešće koriste (tipa mononatrijev glutaminat) i par neškodljivih (tipa limunska kiselina) i uvijek čitam sastave proizvoda. Ostale E-ove pogledam u knjizi ili na netu, ako treba.
    Ne kažem da je Cedevita zdrava, ali bogme neće vas ni ubiti. Naravno, ključna je umjerenost. To vrijedi i za sve drugo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vezano za Cedevitu bez secera koja izaziva dijareju: radi se vjerojatno o sorbitolu, koji daje sladak okus, a poznato je da "otvara" ako se konzumira preko preporucene kolicine. mislim da na pakiranju imate napisano kolika je maksimalna dnevna doza, ona koja nece izazvati nikakve nezeljene posjete WC-u.

vezano za ono sto nazivate "mononatrijev glutaminat":

zapravo se kaze samo natrijev, jer se radi o natrijevoj soli, gdje je broj natrijevih iona po molekuli jedan. pa se to "mono" ne istice u hrvatskom. (kao sto se niti ne kaze "monoklormetan" nego samo klormetan, ali se kaze diklormetan za spoj gdje postoje dva atoma klora)

sto se tice anionskog dijela, nisam sigurna radi li se o glutaminatu, ili glutamatu. to su dva razlicita aniona, tj. odnose se na razlicite aminokiseline.

glutamat je anion glutaminske kiseline, a glutaminat je anion glutamina. dakle, ono sto se kraticom oznacava keo MSG je ili natrijev glutamat ili natrijev glutaminat. nemam vegetu pa da provjerim sto tamo pise. ako je E621, onda je natrijev glutamat, dakle natrijeva sol glutaminske kiseline.

eto, sori, zazvali ste kemicara, ja se javih. doduse ne znam sto se sve nalazi u Cedeviti, pa sam odgovorila samo na ono na sto imam komentar.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se jednom davno cedevita prolila po cipeli i nisma pri ruci imala ništa čime bih to obrisala. Dakle neko vrijeme je stajalo na cipeli i poslije se nije dalo ničim oprati. Od onda nisam ljubitelj cedevite, popijem ju, ali jaaaaaaako rijetko. COlu nikad ne pijem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa dobro, isto bi ti bilo i da se po cipeli prolio sok od organski uzgojenog limuna.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sorry, ne mogu odoliti da ne podijelim s vama jednu urbanu legendu. Naime, moja mama radi u bolnici i uvijek je puna nevjerojatnih priča. Dakle, jedan moj poznanik je potpuno oćelavio u roku od godine dana - liječnici su ga poslali na sve moguće pretrage i doktor je na kraju dijagnosticirao: izgubili ste kosu jer ste pili cedevitu umjesto vode. :shock:
    E, sada, da li je istina ili nije, da li je on pio isključivo samo cedevitu, ili je to od nečeg drugog, nije niti važno. Općenito, ne volim preradikalne stavove u ničemu, pogotovo u prehrani. Danas je sve to vrlo diskutabilno. Nastojim živjeti zdravo i mislim da u tome uspijevam. Ali, nikada nemam grižnju savjesti kada ponekad vani popijem colu ili cedevitu, čak pomalo i uživam u tim izletima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    nemam vegetu pa da provjerim sto tamo pise. ako je E621, onda je natrijev glutamat, dakle natrijeva sol glutaminske kiseline.
    taj je
    hvala na objašnjenju , ne poznam kemijske nazive pa lako pobrkam prave izraze
    da njega ima do 15% u vegeti ostalo je sol (cca 70%) i 15% sušenog povrča

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    pa dobro, isto bi ti bilo i da se po cipeli prolio sok od organski uzgojenog limuna.
    A sok od cikle..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da kažem da sam danas čitala sastav cedevite
    hrpa E-ova koje ne razumijem
    ali ono što razumijem je 84% šećera

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj BellaB prvotno napisa
    Sorry, ne mogu odoliti da ne podijelim s vama jednu urbanu legendu. Naime, moja mama radi u bolnici i uvijek je puna nevjerojatnih priča. Dakle, jedan moj poznanik je potpuno oćelavio u roku od godine dana - liječnici su ga poslali na sve moguće pretrage i doktor je na kraju dijagnosticirao: izgubili ste kosu jer ste pili cedevitu umjesto vode. :shock:
    E, sada, da li je istina ili nije
    pa rekavsi da se radi o urbanoj legendi, receno je i da nije istina. to je kao i ona prica o crnoj udovici ili o redu pred blagajnom i sl.

na mojoj ne pisu postotci, nego samo je secer na prvom mjestu, sto znaci da njega ima najvise. i to je (kao i u coca coli) mozda i najveci problem, a ne raznorazne kiseline.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo pogledajte malo o Cedevita kids, preporuča se nakon napunjene 2 god. života

http://www.cedevita.hr/

Na pakiranju Cedevite od naranče piše da je dodatak prehrani pa time nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti, za odrasle je limit 3, a za djecu 1 napitak(koji se pravi sa 2 žlice tj. 15g u 2 dcl vode).

Sastojci: šećer, kiselina:limunska kis., regulator kiselosti: natrijhidrogenkarbonat, prirodna aroma naranče, askorbinska kiselina, bojilo:E160e(sadrži soja lecitin), alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, zgušnjivač: E414, kalcij pantotenat, tiamin mononitrat, natrij riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cijanokobalamin i folna kiselina.

Eh, nadam se da nisam pogriješila u prepisivanju sastojaka. Evo potrudila sam se prepisat, pa tko se razumije u sastojke, nek elaborira, hvala

Još nešto mi je bitno da naučim/utvrdim gradivo čitanja deklaracija po proizvodima
    MC, ne piše direktno da ima 84% šećera, al sam pogledala u onu tabelu, pa zaključujem(ispravite me ako griješim) da je ova tvrdnja ipak točna, jer:

U 100 g Cedevite ima 84 g ugljikohidrata, od toga su šećeri 84 g, zatim 0,92 g natrija, a ostali sastojci su nadalje u miligramima i mikrogramima.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    samo da kažem da sam danas čitala sastav cedevite
    hrpa E-ova koje ne razumijem
    Ja sad imam cedevitu od limuna ispred sebe i ne kužim di si ti našla "hrpu E-ova"?
    Sastav;
    - šećer (88%)
    - limunska kiselina
    - regulator kiselosti: natrij hidrogenkarbonat
    - prirodna aroma limuna
    - askorbinska kiselina
    - alfa-tokoferil acetat
    - nikotinamid
    - zgušnjivač E414
    - kalcij pantotenat
    - tiamin mononitrat
    - natrij riboflavin-5-fosfat
    - piridoksin hidroklorid
    - cijanokobalamin
    - folna kiselina

Ovo podebljano su vitamini. Limunska kiselina i Na-hidrogenkarbonat nisu štetni.

E414 Guma arabika
    Prirodni biljni zgušnjivač, stabilizator i sredstvo za povećanje volumena. Dobiva se iz biljke Acacia Sengal. Dopuštena u ekološkoj proizvodnji namirnica. U nekim zemljama (npr. Belgija, Francuska) obrađuje se radioaktivnim zračenjem. U pojedinim slučajevima može izazvati alergiju. Smatra se bezopasnom.

Evo link http://e-brojevi.udd.hr/

Ja bi stvarno voljela da nam netko upućen stvarno objasni štetnost cedevite. Osim što sadrži puno šećera. Ja volim cedevitu, ali ne pijem je često.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

makita, pisale smo istovremeno.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto ja sam guglala jedan po jedan sastojak, zanima me koji je sporan? Ja nisam našla niti jedan...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa da i postoji hrpa E-ova, nije svaki E štetan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Eto ja sam guglala jedan po jedan sastojak, zanima me koji je sporan? Ja nisam našla niti jedan...
    Kemičari i ini stručnjaci, gdje ste...ima li spornih stvari il da zaključimo definitivno da nema

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

najgora i najštetnija stvar u cedeviti je velika količina šećera

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo nisam kemicar ali sam blizu. Dakle radjena su znanstvena istrazivanja o djelovanju cedevite (i coca-cole) i zakljuceno je da povecava koncentraciju bilirubina u krvi. Bilirubini su otpadni proizvodi jetre koji nastaju i normalno u malim kolicinama, a povecani su kad je jetra pod opterecenjem. Dakle cedevita uzrokuje patolosko stanje. Ovo je istrazivano u jednom domu zdravlja, prije 15 godina, ne smijem reci kojem jer su ljudi vec imali velikih neugodnosti od raznoraznih lobija, prijetilo im se otkazima i sl. Dovoljno je reci da rezultati nikada nisu bili objavljeni.
    Sto se tice prirodnih sastojaka, dize mi se kosa na glavi od takve propagande. Naravno da ce proizvodjaci napisati da je nesto prirodno, to ne znaci i da je zdravo, jer naime i zmijski otrov je prirodan, bas kao i razne otrovne gljive pa ih svejdno ne stavljamo u jogurte i cugu.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    najgora i najštetnija stvar u cedeviti je velika količina šećera
    Ak je to najgora stvar onda živjela cedevita, malo šećera me neće ubiti!

A što se tiče tog istraživanja, to je sve rekla kazala, u biti sve je na ovom topicu rekla kazala :/

Da li bi zaključak bio, da nije štetno popiti čašu, dvije cedevite dnevno, a pretjerivanje je štetno? Puno ljudi uzima vitaminske dodatke prehrani, pa jel baš cedevita najgori izbor?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •