Evo pogledajte malo o Cedevita kids, preporuča se nakon napunjene 2 god. života

http://www.cedevita.hr/

Na pakiranju Cedevite od naranče piše da je dodatak prehrani pa time nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti, za odrasle je limit 3, a za djecu 1 napitak(koji se pravi sa 2 žlice tj. 15g u 2 dcl vode).

Sastojci: šećer, kiselina:limunska kis., regulator kiselosti: natrijhidrogenkarbonat, prirodna aroma naranče, askorbinska kiselina, bojilo:E160e(sadrži soja lecitin), alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, zgušnjivač: E414, kalcij pantotenat, tiamin mononitrat, natrij riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cijanokobalamin i folna kiselina.

Eh, nadam se da nisam pogriješila u prepisivanju sastojaka. Evo potrudila sam se prepisat, pa tko se razumije u sastojke, nek elaborira, hvala

Još nešto mi je bitno da naučim/utvrdim gradivo čitanja deklaracija po proizvodima
MC, ne piše direktno da ima 84% šećera, al sam pogledala u onu tabelu, pa zaključujem(ispravite me ako griješim) da je ova tvrdnja ipak točna, jer:

U 100 g Cedevite ima 84 g ugljikohidrata, od toga su šećeri 84 g, zatim 0,92 g natrija, a ostali sastojci su nadalje u miligramima i mikrogramima.