Imamo za koji dan 8 mj i pitanja su: (pokušavala sam naći al nemrem)
!. Jel može i kad može griz (vidjela sam razno razna pakiranja i ako može KOJI može??) Još nismo jeli gluten ni pšenicu. Od čega je griz napravljen?? Pšenica?? (nisam to nikad jela

)
Gluten po novim stavovima od 10 mj., neki preporučuju i kasnije (tako je kod nas)
2. Kako pripremiti (beba dobija adapt. i ja izdajam-ali malo za obrok)
Kad budeš pripremala mislim da možeš skuhati na vodi, pa dodati adaptirano poslije, ili tako skuhan griz dodati obroku (voće, povrće, meso).
3. Piše sa 8 mj da može maline,kupine, jagode, borovnice. Za jagode mi je još prerano, al me zanima ostalo. Kad?? Meni se sve to čini ista kaša kao jagode i sad mi je to
NE bobičasto voće do godine dana. I kasnije ako ima alergije u porodici.
4. Kako pripremiti mahune i koje?? Žute, zelene??
To još nismo probali. Ne znam od kad one idu, od 9. mj :?
5. Pripremate li i kako bebama juhu; od čega?? To mi je isto još nekako SF premda moj pojede cijeli obrok od prvog dana..
Supica od pilećeg bijelog mesa, bez soli, dobro skuhano. Obično dodam i neku povrćku i u tome zakuham rižu/proso/šta god. Nedavno spo probai isto to sa nemasnim komadom teletine. Sve uredno poklopala.
6. Sve ga nekako gledam koliko pojede pa jel puno da beba od 8 mj i 10 kila za ručak smaže 2-3 tikvice, komadić mesa i malu (doza prije kuhanja) žličicu riže?? :shock:
Ako mu napravima manje onda je vrisak. Nije baš da prije toga pregladni nešto strašno. Tako je i sa voćem. Jučer pojeo miksanu 1 jabuku, 2 šljive i pol banane.. :shock: Ja inače volim mu dat od voća svačeg po malo.
Nije mnogo, neka jede koliko želi. I ja imam žderu, pa sam se silno brinula jel jede previše. Mada, ona nema toliko kila (za sad
)
Tenk ju, i nemojte se smijat meni na pitanje o grizu i mahunama...
Velkom, velkom