Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Griz i još pitanja...

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Griz i još pitanja...

Imamo za koji dan 8 mj i pitanja su: (pokušavala sam naći al nemrem)
    !. Jel može i kad može griz (vidjela sam razno razna pakiranja i ako može KOJI može??) Još nismo jeli gluten ni pšenicu. Od čega je griz napravljen?? Pšenica?? (nisam to nikad jela )
    2. Kako pripremiti (beba dobija adapt. i ja izdajam-ali malo za obrok)
    3. Piše sa 8 mj da može maline,kupine, jagode, borovnice. Za jagode mi je još prerano, al me zanima ostalo. Kad?? Meni se sve to čini ista kaša kao jagode i sad mi je to
    4. Kako pripremiti mahune i koje?? Žute, zelene??
    5. Pripremate li i kako bebama juhu; od čega?? To mi je isto još nekako SF premda moj pojede cijeli obrok od prvog dana..
    6. Sve ga nekako gledam koliko pojede pa jel puno da beba od 8 mj i 10 kila za ručak smaže 2-3 tikvice, komadić mesa i malu (doza prije kuhanja) žličicu riže?? :shock:
    Ako mu napravima manje onda je vrisak. Nije baš da prije toga pregladni nešto strašno. Tako je i sa voćem. Jučer pojeo miksanu 1 jabuku, 2 šljive i pol banane.. :shock: Ja inače volim mu dat od voća svačeg po malo.
    Tenk ju, i nemojte se smijat meni na pitanje o grizu i mahunama...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Griz i još pitanja...

Citiraj mišica prvotno napisa
    Imamo za koji dan 8 mj i pitanja su: (pokušavala sam naći al nemrem)
    !. Jel može i kad može griz (vidjela sam razno razna pakiranja i ako može KOJI može??) Još nismo jeli gluten ni pšenicu. Od čega je griz napravljen?? Pšenica?? (nisam to nikad jela )
    Gluten po novim stavovima od 10 mj., neki preporučuju i kasnije (tako je kod nas)
    2. Kako pripremiti (beba dobija adapt. i ja izdajam-ali malo za obrok)
    Kad budeš pripremala mislim da možeš skuhati na vodi, pa dodati adaptirano poslije, ili tako skuhan griz dodati obroku (voće, povrće, meso).
    3. Piše sa 8 mj da može maline,kupine, jagode, borovnice. Za jagode mi je još prerano, al me zanima ostalo. Kad?? Meni se sve to čini ista kaša kao jagode i sad mi je to
    NE bobičasto voće do godine dana. I kasnije ako ima alergije u porodici.
    4. Kako pripremiti mahune i koje?? Žute, zelene??
    To još nismo probali. Ne znam od kad one idu, od 9. mj :?
    5. Pripremate li i kako bebama juhu; od čega?? To mi je isto još nekako SF premda moj pojede cijeli obrok od prvog dana..
    Supica od pilećeg bijelog mesa, bez soli, dobro skuhano. Obično dodam i neku povrćku i u tome zakuham rižu/proso/šta god. Nedavno spo probai isto to sa nemasnim komadom teletine. Sve uredno poklopala.
    6. Sve ga nekako gledam koliko pojede pa jel puno da beba od 8 mj i 10 kila za ručak smaže 2-3 tikvice, komadić mesa i malu (doza prije kuhanja) žličicu riže?? :shock:
    Ako mu napravima manje onda je vrisak. Nije baš da prije toga pregladni nešto strašno. Tako je i sa voćem. Jučer pojeo miksanu 1 jabuku, 2 šljive i pol banane.. :shock: Ja inače volim mu dat od voća svačeg po malo.
    Nije mnogo, neka jede koliko želi. I ja imam žderu, pa sam se silno brinula jel jede previše. Mada, ona nema toliko kila (za sad )
    Tenk ju, i nemojte se smijat meni na pitanje o grizu i mahunama...
    Velkom, velkom

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači može griz sa 8 mj??
    Prokuha se voda pa u to dodat griz i kuhat ko žgance??
    jel da kupim onaj za bebe ili može onaj zdravoseljački??
    Jel ima glutena u grizu??
    Piše da mahune mogu od 8 mj. Uvela bi mu još nešto jer već 2 mj od povrća jede samo tikvice i korabe (na mrkvu je alergičan).
    Znači bebeća juha se kuha tako da se u vodi samo kuha meso i povrće??
    zbunjzbunj

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam kupila onaj "djecji" griz i kuham ga po uputstvima. Tako ispada najbolje gustoce. Zdravoseljacki mi se ne da jer se predugo kuha, a najcesce mu moram skuhati nabrzaka jer odjednom ogladni pa mi je ovaj bebski idealan. Mi smo takodjer na istom povrcu vec 2 mjeseca.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

griz=grublje mljeveno pšenično brašno (laički rečeno)
    znači, ima glutena = ja ne bi dala sa 8 mjeseci djeteta
    a može "zdravoseljački", ne mislim da ima neke razlike između tog i onog na kojem je nacrtana bebuška sa portiklom

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam inače griz ukuhavala u juhicu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znači može griz sa 8 mj??
    Tako piše u tablicama.
    Piše da mahune mogu od 8 mj. Uvela bi mu još nešto jer već 2 mj od povrća jede samo tikvice i korabe (na mrkvu je alergičan).
    Moj mališan je počeo jesti mahune i brokulu s 8 mj., a blitvu i špinat sa 7.
    Mahune narežem na sitnije komadiće i kuham oko pola sata, a zatim zgnječim vilicom i pomiješam s krumpirom, rižom ili rižinim pahuljicama. Ako uspijem izdojiti, dodam malo izdojenog mlijeka, ako ne onda juhicu ili rižino mlijeko.
    Brokulu spremam na isti način, samo ju kuham maksimalno 10 minuta (samo cvjetove).
    Znači bebeća juha se kuha tako da se u vodi samo kuha meso i povrće??
    zbunjzbunj
    Ja kuham juhicu za sve istu, meso i povrće, a kad je kuhana odvojim za bebača, pa tek onda u veći dio dodam sol i začine.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zašto ne bi mogao gluten s 8 mjeseci? U tablicama piše da može i dr. mi rekla. Mi smo uveli s 8 mjeseci.

Bobičasto voće poslije godinu dana.

Mahune se skuhaju dokle ne budu skuhane (ili kako bi Apricot rekla kuhaš dok ne budu gotove )bilo koje boje. Možeš sa krumpirom i malo rajčice

Ja Patriku kuham guste i rijetke juhe sa tijestom, noklicama i taranicom. Guste juhe kuham tako da u vodi izmiksam skuhani krumpir, svjetaču, mrkvu i brokulu i ukuham tijesto, a bistre isto ko i nama samo dodajem namirnice koje je on do sada uveo u prehranu. Tijesto za juhu radim od brašna i žumanjka, a noklice samo od brašna i vode. Brašno može biti i kukuruzno ili integralno pšenično.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo kopiram s topica TABLICA DOHRANE

Žitarice - pšenično brašno ili krupica, ječam, raž (8 mj.)
    Voće - kupine, jagode, borovnice, maline (8 mj.)
    Povrće - krumpir, mahune, brokula, buća (8 mj.)

Po toj tablici koje se i sama držim griz može od 8 mjeseci, a i borovnice, maline...
    Ja griz radim na rižinom mlijeku i vodi (pola-pola).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •