Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: zatvor

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno zatvor

pročitala sam topic "dohrana s 5mj i 2 tjedna" i nitko se ne žali na bebinu stolicu, zatvor. Mi smo počeli s dohranom jer je napredovao 3oo grama u četvrtom mj. Počeli smo s kašicama - jabuka banana s malo griza, i mislim da je to problem. Sad sam pročitala da idu jabuka kruška. Svaki put ima zatvor, konkretno danas cijeli dan u plaču se napreže i kaki male okruglice a pri kraju dana smo morali intervenirat s toplomjerom jer više nije moglo vani. Dala sam mu malo čaja od kamilice i kašicu od jabuke i kruške (napravljene, ne kupovne). Cijeli dan sam izbjegavala dohranu (samo sisa) , al navečer sam mu morala dati jer je jednostavno bio gladan, cijelo popodne nije uspio zaspat, šta od stolice šta od gladi. Sad kad je "pocugio" bočicu zaspao je trenutno, jedva je uspio podrignuti.

Kolika je količina dozvoljene dohrane kad se radi o voću - 100 ml, 200 ml? Možda mu previše dajem...
    Kako rješit zatvor?

Inače, ovu traumu sam imala i s curom kad je imala 9-10 mj. kad su počeli štapići i pereci - ko fol to može - a mala poslije toga začepila tri dana, plač, suze i ona i ja i muž i nakraju opet pomoć s toplomjerom. Nisam mislila da se može i s voćem u kombinaciji s sisom ovo dogodit.

pomagajte, jer mali je stvarno gladan (velik je ) i malo mu je sisa bez obzira šta ima 5,5 mj. al ako će svaki put bit izmaltretiran sa stolicom onda nema smisla.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Angelina bok!
    moj maleni je 7,5mj, sa 6mj smo poceli s dohranom. pedijatrica nam je savjetovala sljedece;
    -voce jesti prijepodne
    -kada kolicina koju pojede bude 125g-trebalo bi biti dovoljno kao
    obrok (kada bude veci-medjuobrok)
    -nuditi mu i vodicu tokom dana

Primjetila sam da mu jabuka odlicno pomaze kod stolice. Kuham ju na pari i zgnjecim vilicom ili mu ponudim sok.
    zasad nismo imali problema.

Inace, koristis li gotove kasice, npr.na poledjini **** kasice imas opasku kako utjece na stolicu.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo imali isti problem kad smo počeli s dohranom.
    Pomoglo mu je kad sam mu dala piti kompot od jabuke, kruške i jedne šljive ( ne pretjerati s šljivama!), naravno bez šećera.
    To mu je omekšalo stolicu.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I na smuci isti problem.
    Poceli smo s jabukom i kruskicom domacom. Dobro je reagirao na oboje.
    Onda smo opet papali krusku, a to je bilo prije 4 dana, nije kakao.
    Zabrinuta sam jer dosad nismo imali nikakvih problema.

Masirala sam trbuscic, vjezbali smo s noćicama da se napinje, probala sam s toplomjerom... za sad nista. :/

Sto da radim? ima li jos tko iskustva?

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    I mi smo imali isti problem kad smo počeli s dohranom.
    Pomoglo mu je kad sam mu dala piti kompot od jabuke, kruške i jedne šljive ( ne pretjerati s šljivama!), naravno bez šećera.
    To mu je omekšalo stolicu.
    To je i kod nas palilo!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imali smo jednom problema s tvrđom stolicom, pa sam jedan dan preskočila dohranu i vjerujući u svemoć majčinog mlijeka, puno joj davala cicati i sve je krenulo opet kako treba. inače skuhani jabučni sok ili čaj od kamilice mogu pomoći

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

anny, ista stvar , evo jadan treći dan ne kaka, a davala sam mu kuhanu jabuku i krušku i čaj od kamilice. danas sam i ja odustala od dohrane sve dok se ne očisti skroz, a onda ću opet ispočetka, dvi tri žlicice, tek toliko, a neka cica bar pa taman dobivao 100 grama mjesečno. mislim da je ipak prerano sa ovim glupostima počet sa 5 mj.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Marin nije kakao dokle god je bio isključivo dojen, ali nije zbog toga imao problema. Znao je proć i 5 dana između dvije stolice. Kad smo uveli dohranu počeo je i redovito kakati. Od palente je i 'previše' kakao, mislim 4 puta taj dan pa ju više ne dajemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •