Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Magnezij: kada, zašto, koliko...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Magnezij: kada, zašto, koliko...

Više sam puta pročitala da trudnice spominju pijenje magnezija pa me zanima zašto se to pije.

Koliko se sječam, dobar je ako netko ima česte grčeve u mišićima, ali čemu služi u trudnoći?

Koji magnezij pijete? Šumeće ili tablete?

Jel vam gin to pripisao ili ste na svoju ruku to uzele?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za ublažavanje kontrakcija (grčenje mišića )
    pije se ako ti ih gin prepiše
    ja sam pila šumeći

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam od 19. tjedna imala BH kontrakcije. Srećom, nisam se otvarala, pa nije bilo opasno, ali nisu ni ugodne (makar bile bezbolne). Uglavnom, pila sam Mg (jednu šumeću tabletu dnevno) i BH su se prorijedile, a i postale blaže. Preporučljivo je prestati piti Mg u cca 37.tjednu.

Inače, kako sam morala negdje od 28.tjedna piti i željezo, Mg mi je puno pomagao, tj. smekšavao stolicu, što nikako nije zanemarivo, jer znamo koliko tvrda stolica zna biti neugodna, naročito u trudnoći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene ulove grčevi u mišićima dok ležim pa sam mislila piti tu i tamo magnezij.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Mene ulove grčevi u mišićima dok ležim pa sam mislila piti tu i tamo magnezij.

Jedan dnevno šumeći i jedan Ca isto šumeći

Početno

meni je isto doktor prepisao magnezij jer mi jako noge trnu

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pliska, bilo je nekoliko topica na temu magnezija pa pokušaj preko pretražnika. Sigurna sam da ćeš naći dosta korisnih informacija

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Magnezij se pred kraj trudnoće treba prestati piti. Ja to nisam znala, pa u prvoj trudnoći uopće na kraju nisam dobila svoje trudove, nego su mi inducirali porod. Možda je tome pridonio i magnezij.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko mg-a pijete? Jel' 300 OK? Ja ga pijem (samoinicijativno) zbog grčeva u nogama, ali nisam još provjeravala s doktoricom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni dr. prepisao 300 mg tj. 1 šumeću dnevno, ali popijem ga povremeno kada osjetim da mi je potreban.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Magnezij se pred kraj trudnoće treba prestati piti. Ja to nisam znala, pa u prvoj trudnoći uopće na kraju nisam dobila svoje trudove, nego su mi inducirali porod. Možda je tome pridonio i magnezij.
    obavezno,bar dva mjeseca ne piti magnezijum na kraju,ja sam to znala ali sam prestala tek pocetkom devetog jer sam imala grceve,na porodu je bilo svega,babica kaze da sam kasno prestala sa magnezijumom pa sad...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Ja sam od 19. tjedna imala BH kontrakcije. Srećom, nisam se otvarala, pa nije bilo opasno, ali nisu ni ugodne (makar bile bezbolne). Uglavnom, pila sam Mg (jednu šumeću tabletu dnevno) i BH su se prorijedile, a i postale blaže. Preporučljivo je prestati piti Mg u cca 37.tjednu.
    Potpisujem!
    Ja sam magnezij pila iz istih razloga, i nije mi ga gin preporucio vec sam ja njega pitala jel mogu piti zbog kontrakcija i onda mi je rekao da mogu i da je to dobro
    Ja sam pila oko 500 mg dnevno ali sam dosta smanjila oko 7 mj trudnoce a u osmom prestala.
    Btw. meni u sumece od Dietpharma bile odvratne, dizao mi se zeludac od njih, najfinije su mi bile od hermesa

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •