kak se vi borite s hemorodima? kak to dugo traje, ja ih dobila s 4 mjeseca, pa nije valjda da će trajati do kraja? help
kak se vi borite s hemorodima? kak to dugo traje, ja ih dobila s 4 mjeseca, pa nije valjda da će trajati do kraja? help
Probaj si nabavit Pyrus intimni sapun (Bakino bilje), ako znaš nekoga da se bavi prodajom. Meni je super. Izbacili mi se hemići i nakon dan dva se povukli. Eto, bez ikakvih krema.
Sapun sam si prvenstveno kupila da mi bude poslije poroda jer sadrži aloa veru, kamilicu,... prirodan je potpuno, i na kraju se ispostavilo da mi je super i za hemiće :D
tuširanje hladnom vodom je OBAVEZNO (stišće krvne žile)...
Mene je spasio hemopropin od krema. Ja sam ih dobila nakon prvog poroda i za par dana su se povukli...
Baš kad se upale onda Dolokain gel, a inače bilo koja krema za hemeroide.
I da kad se pojave ostaju do kraja. Meni se malo povoku, pa opet dođu i tako i u prvoj i u ovoj drugoj trudnoći.
a ak počnu krvariti?kaj onda?jel to znači da odlaze ili da im je jednostavno došlo?do kada to može trajati?
Moje iskustvo je da sam ih dobila pred kraj prve trudnoće. Zadnja 3 tjedna sam satima znala ležati na boku sa hladnim oblogom na "tom" mjestu.
Dva sata nakon kaj sam rodila shvatila sam da je "TO" vani onak jako - ko palac!!
I tako 2 mjeseca. Vraćala sam to sama unutra i rabila savršenu kremu nekog travara iz Daruvara.
Sad u ovoj trudnoći Bogu hvala još ništa. Ali me strah hemića više nego poroda.
Nisam vježbala, možda sam trebala.
MOj jedini recept: oblozi, što češće i maži, maži....
hvala mama dada, al ja to fakat ne mogu sam gurati unutra, možda se samo vrati....a obloge ću prakticirati, kaj da više radim, misla sam ići kod proktologa možda oni mogu nekaj napraviti, a sada još i krvare i nekak mi to nije normalno i nikada u životu nisam mislila da to može biti tako gadno...
kad kažeš da što češće mažem, ja mažem s faktu kremom, ali ne znam jel se smije puno puta tijekom dana?
nemam ih ali su mi cure koje su imale i kolegice s posla rekle i dale anesteticki gel za kateterizaciju...dolokain ili nekaj slicno..u ljekarni bez recepta
Meni nisu krvarili, ne znam kaj u slučaju krvarenja, jel se maže ili ne maže. Možda najbolje da odeš nekom dobrom doktoru.marka99 prvotno napisa
Bojim se da će ti od napora i stiskanja na poodu to još jače izaći van...
Good luck!
Ja sam mazala 2-3 puta na dan. Obavezno bih se nakon stolice oprala i namazala.
Bilo bi dobro kad bi mogla to crijevo vraćati unutra. Znam da boli i da je to užasno, ali probaj namazati i gurati unutra.
Ja sam isto stavljala hladne obloge i neke obloge od maslinovog ulja i peršina (jer kao peršin djeluje protuupalno, ali ne znam koliko je to pomoglo). To se samo od sebe povuče samo moraš mirovati i ne se napinjati.
Meni kad hemići prokrvare obično bude bolje. Imam filing kao da su pukli.
Ne znam koliko ima smisla da ideš kod doktora kad ti ne može ništa posebno dati. U ljekarni kupi faktu ili dolokain ili pitaj nek ti nešto preprouče.
Jedino možeš potrpiti.
Imala sam probleme s njima i nakon poroda, ali to mi je bilo lakše nego u trudnoći.
meni je pomoglo ulje kantariona i hladni oblozi.
ja sam ulje malo razrijedila sa domaćim maslinovim uljem i mazala se svako par sati jer kad su "podmazani" manje bole, a od trenja još jače izbiju.
meni je pomoglo i ležanje na leđima sa čvrsto prekriženim nogama, u toj pozi kao da bi se malo povukli unutra.
sretno, uf to je očajno iritantna stvar
Da,ovo sam na žalost i ja shvatilaDabo prvotno napisa
...taman se ponadam da sam mirna nekih sedam dana,kad ono opet.Kažu da su oni često i pojačani ako netko pati od zatvora,ali ja taj problem nemam.Svejedno me uredno posjećuju svako malo :/