Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Evo kako je stiglo naše malo zlato

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Evo kako je stiglo naše malo zlato

Evo i ja sam dužna svoju priču, budući da sam sve Vaše priče doslovno gutala za vrijeme čekanja na trudnoću i za vrijeme same trudnoće. Zato svima Vama još jednom veliko hvala, puno ste mi pomogle svojim pričama.

Tijekom cijele trudnoće (osim još 100 drugih) mučile su me dvije stvari:
    1. da me ne bi hospitalizirali za vrijeme trudnoće (radi gestacijskog dijabetesa), i
    2. da kad me ulove trudovi ne odjurim u panici odmah u bolnicu.

Na moju veliku radost izbjegla sam i jedno i drugo.
    Cijelu noć povremeno su me budili lagani trudovi. Oko 4.00 napokon donesem odluku da ću bilježiti razmake. Pojavljivali su se u pravilnim intervalima prvo na 20, pa na 15, pa na 7, pa konačno na 5 i 3 minute (naravno ja još uvijek nisam sigurna da je to to i pošaljem MM na posao).
    Oko podneva sam zaključila da bi to ipak bili trudovi i MM je hitno dojurio kući. Doma klasika hranjenje, kupanje, brijanje i konzultiranje s literaturom, čisto da provjerim kako stvarno izgledaju trudovi.

Oko 14.00 smo stigli u bolnicu, trudovi su u međuvremenu prestali. Na CTG - u nema ničega, zaključak: lažni trudovi. Doktorica me ipak ide pregledati, pa da se lagano spremam doma. A na pregledu iznenađenje, pa otvorena sam 5 prstiju, to vam je za porod, veli doktorica. Super, ja sam oduševljena. Slijedi UZV, brijanje, klistiranje (i jednog i drugog sam se bojala kao luda, a kad tamo uopće nije bilo strašno, možda zato što to cijelo vrijeme nisam imala trudove), tuširanje. Na WC sam uzela mobitel i usput javljam mužu da uskoro nastupa, zovem mamu da se ne brine,... Uglavnom nitko me ne požuruje, svi su bili super.
    Nakon toga idemo u box, nude mi epiduralnu (odbijam), doktorica mi nudi drip (odbijam), nude sredstvo protiv bolova (odbijam). Na moje veliko iznenađenje, doktorica je na sve pristala i rekla da dok je sve u redu sa mnom i bebom sve može biti kako želim. Zahvaljujem i velim da trebam jedino MM, a za sredstvo protiv bolova javit ću se kada mi zatreba. Doktorica me je zamolila da sada imaju hitan carski, a da nakon toga idu po MM, ako mi nije hitno. Ja izbezumljena ljubaznošću pristajem. :shock: I stvarno za cca 5 minuta stiže MM u zelenom.
    U međuvremenu su ponovno krenuli moji trudovi. Lagano sam ih prodisavala, MM mi je vlažio čelo i usta jer mi je bilo koma vruće, nitko nas nije ometao. Doktorica je stigla na slijedeći pregled i ustanovila da sam već 7-8 prstiju otvorena (svi smo iznenađeni brzinom, a ja posebno iznenađena da me niti jedan pregled ne boli). Negdje u međuvremenu sam zatražila injekciju protiv bolova i sat vremena kasnije sam otvorena 10 prstiju. Doktorica veli da se vidi glavica i da naše zlato ima frizuru na mamu.
    Krenuli smo na izgon. MM me držao u polusjedećem položaju, a ja sam tiskala (nikako mi nije bilo jasno kako treba tiskati). Imala sam osjećaj da tiskam kao luda, ali beba se nije pomicala. :?
    Onda sam dobila drip, ali ja nisam osjetila nikakvo pojačanje trudova.?
    Tada se naše malo zlato omotalo pupčanom vrpcom oko vrata, pa je trebalo požuriti porod. Doktorica mi je nalegla na trbuh (valjda dosta nježno jer nisam osjetila neku specijlnu bol) i naše zlato je ugledalo ovaj svijet , nakon manje od 5 sati boravka u boxu. 8)
    Dali su ga meni i MM da ga izljubimo i odmah odnjeli na pedijatriju radi duplo omotane pupčane vrpce. E tu sam se izbezumila, ali srećom bila je tu prekrasna pedijatrica koja nam je za 5 minuta došla reči da je s bebom sve u najboljem redu.
    Slijedi porod posteljice i šivanje budući da su me radi požurivanja malo recnuli.
    Slijedi promatranje 2 sata, dobar dio tog vremena MM je sa mnom, a ostatak telefoniram i telefoniram i telefoniram.
    Zatim su me smjestili u sobu, odmah sam pitala gdje je moja beba, sestra je otišla provjeriti i odmah mi ga donjela.
    Kada me je moje malo zlato pogledalo svojim crnim očicama, znala sam da nema veče ljubavi od ljubavi mame prema djetetu.

Toliko od mene, bila sam vrlo zadovoljna svojim porodom i posebno tretmanom doktora i sestara u bolnici. Još jednom im svima zahvaljujem, pomogli su da nemam strah od drugog poroda (negdje u petogodišnjem planu).

Nadam se da će i moja priča nekog ohrabriti, kao što su i Vaše mene.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lijepo, svaki dan sve više lijepih priča sa poroda

a gdje, koje rodilište, koje osoblje ?

bilbo

Početno

Anemona, hvala na lijepoj prici, mene je svakako ohrabrila...a to mi je bas trebalo jer sam u terminu

i mene zanima o kojem je reodilistu rijec, i gdje to tako doslovno, i bez ikakvih prigovora, slijede mamine zelje...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam
    gdje si rodila?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne bi vjerovali, ali bilo je to u Vinogradskoj, i ja sam bila iznenađena. Nahvalila sam ih na podforumu Rodilišta. Doktorica je bila mlada s crvenkastom kosom do uha i naočalama, na žalost ne znam kako se zove, ali ako netko zna neka napiše. Bila je stvarno fenomenalna. Svaki put kada smo se sreli na hodniku, uvijek je pitala za moje malo zlato i za mene. I povremeno dr. Košec kod koje sam se kontrolirala, i ona je bila sjajna. I prekrasna pedijatrica, mislim da se zove dr. Tumbri, kojoj nije bio problem odgovarati na sva moja pitanja i telefonom nakon što smo stigli kući. Anesteziolog je također bio zakon, budući da su me zbunili cijelim tim nuđenjem epiduralne (ja sam bila uvjerena da mi ne treba, a kad su ju toliko nudili, mislila sam da možda bez nje ne ide :? ). On mi je nakon što su mi donjeli brošure o epiduralnoj, a ja i dalje zbunjena, samo rekao: "Gospođo, ako ste se vi psihički pripremili, onda vam stvarno ne treba". Na te riječi je i meni bilo jasno da epiduralna ne dolazi u obzir. Nekoliko naknadnih sati me je zabavljalo njegovo hrkanje u susjednoj prostoriji. A taj ga pili ko' motorka!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemreš vjerovat, Vinogradska !?

Čini mi se nekako da sa mlađim osobljem ima puno više šanse za dobar provod nego sa onim starijima tipa šuti tamo i rađaj ženo ...

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Majko, cestitam. :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na čestitkama, pozdravlja vas moje malo zlato!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam anemona - divan porod i divna priča !! Čestitke tebi i malom zlatu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •