-
tražim - juha od luka
Dakle, neka jela klopamo samo u restoranu. I ne znam uopće zašto ih doma ne pripremam.
Među ta restoranska spada i (francuska) juha od luka i kanim je uvesti u kućni jelovnik.
Jela sam i dobrih i jako loših, pa me zanima recept za neku koja vama fakat dobro ispadne i fina je.
Meni najbolje paše s malo vina i sira, onak servirana u kruhu.
-
Ja taj recept već dugo tražim...Jednom sam ga negdje imala i nestao bestraga :/ .
Sjećam se samo da je išlo jako puno luka.
Ima netko...
-
kad mi je sestra bila u francuskoj, poslala mi je razglednicu na kojoj je bila fotka+recept za tu juhu (jela ju je tamo, napravljenu baš po tom receptu i kaže da je bila prefina !) i stalno sam mislila kako ju moram pitat da mi prevede recept, pa da jednom napravim, al više ne znam kuda sam zabuksala tu razglednicu :/
pitat ću nju sutra, možda ona ima negdje, pa javim
-
Evo mog:
(brzinski prevedeno)
40g maslaca
4 velika luka, oguljena, prepolovljena i narezana na tanke polukolutice
1.5 zlica brasna
4 salice (po potrebi vise) pileceg ili povrtnog temeljca
zacinsko bilje (Herbs Provencale)
sol, papar
+ po zelji: 4 snite "francuza" i 4 tanke ploske sira (Gruyere ili Ementaler)
- Na maslacu dinstati luk 10tak minuta, dok ne postane zlataste boje, neprestano mijesajuci.
- Dodati brasno i kuhati jos oko 1'.
- Zatim dodati temeljac, zacinsko bilje, sol i papar.
- Pustiti neka lagano kuha oko pola sata.
- Servirati svaku porciju juhe tako da u njoj pluta snita francuskog kruha zapecenog sa kriskom sira.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma