Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: tražim - juha od luka

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno tražim - juha od luka

    Dakle, neka jela klopamo samo u restoranu. I ne znam uopće zašto ih doma ne pripremam.

    Među ta restoranska spada i (francuska) juha od luka i kanim je uvesti u kućni jelovnik.

    Jela sam i dobrih i jako loših, pa me zanima recept za neku koja vama fakat dobro ispadne i fina je.

    Meni najbolje paše s malo vina i sira, onak servirana u kruhu.

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja taj recept već dugo tražim...Jednom sam ga negdje imala i nestao bestraga :/ .
    Sjećam se samo da je išlo jako puno luka.
    Ima netko...

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    kad mi je sestra bila u francuskoj, poslala mi je razglednicu na kojoj je bila fotka+recept za tu juhu (jela ju je tamo, napravljenu baš po tom receptu i kaže da je bila prefina !) i stalno sam mislila kako ju moram pitat da mi prevede recept, pa da jednom napravim, al više ne znam kuda sam zabuksala tu razglednicu :/

    pitat ću nju sutra, možda ona ima negdje, pa javim

  4. #4
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Evo mog:
    (brzinski prevedeno)

    40g maslaca
    4 velika luka, oguljena, prepolovljena i narezana na tanke polukolutice
    1.5 zlica brasna
    4 salice (po potrebi vise) pileceg ili povrtnog temeljca
    zacinsko bilje (Herbs Provencale)
    sol, papar
    + po zelji: 4 snite "francuza" i 4 tanke ploske sira (Gruyere ili Ementaler)

    - Na maslacu dinstati luk 10tak minuta, dok ne postane zlataste boje, neprestano mijesajuci.
    - Dodati brasno i kuhati jos oko 1'.
    - Zatim dodati temeljac, zacinsko bilje, sol i papar.
    - Pustiti neka lagano kuha oko pola sata.

    - Servirati svaku porciju juhe tako da u njoj pluta snita francuskog kruha zapecenog sa kriskom sira.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •