Drage moje,
otprilike sam shvatila liječničke upute, trebala bih mirovati jer mi se malo ušće promijenilo i posteljica morfološki nije više 0, kao 70% budnog vremena bih trebala mirovati, ostalo mogu i do samoposluge i ev. svaki 3. dan na kavu. Muče me sad detalji nalaza - što znače razni izrazi - tipa forniks, introitus itd. Evo nalaza, pa ako znate - pucajte - u 30. sam tjednu, 38 godina, IVF trudnoća (prva) nakon 7 godina liječenja, embrio transfer učinjen 23 dc (ovulacija kasni - 18 dc), dosad trudnoća b.o.:
Introitus (?) inflamiran, vagina za 2 pp (jšto je ovo "pp"?) s bjelkastim iscjetkom, prednji forniks (?) izbočen, cerviks 1/2 članak, tvrd i zatvoren. Cerviks 47 mm UU (jel' ovo UU - ušće uterusa?) kao V 2x2 mm.
I evo podaci s UZV pregleda isti dan: BPD ZA 28 tjedana, opseg trbuha za 26+6, femur za 29+3, bebica (cura, a ja sam fragilne građe) zaostaje 2 tjedna - srednja proračunata gestacijska dob 28+0, ja 30+0, ali računam da je to zbog kasne ovulacije. Posteljica sprijeda gr/0/i (je li netko zna ovu "forumulu" protumačiti - ovo gr/0/i?), protoci dobri, beba morfoliški OK, a dosad je više manje "kaskala" oko tjedan dana, uvijek femur dulji, prije tri tjedna je imala 1005, a sad 1225 težinu.
Nalaz prije tri tjedna je bio - cerviks 45 UU kao "T", vagina za 2 pp s bjelkastim iscjetkom, cerviks 1 članak tvrd i zatvoren - nije indiciralo nikakve specijalne preporuke - normalne aktivnosti.
Evo, ako ko zna ove detalje što što znači (ovo vezano za cerviks i ove izraze forniks, introitus), javite se.
Pozdrav svima iz poluležećeg stava!