Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: izdojeno mlijeko+rizolino = ne moguce postici gustocu?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno izdojeno mlijeko+rizolino = ne moguce postici gustocu?!

hm hm.. imam mali problem. Sinoc sam pokusala napraviti rizolino sa mojim mlijekom, i kakvog li iznenadjenja! Stavim 100 ml mog mlijeka i dodam 4 :shock: zlice rizolina i desi se; nista! Ne samo da nije bilo gusto, nego se nista nije dogodilo?! ne kuzim, bilo je ful rijetko, ne moguce rijetko.. Sa adaptiranim stavim 100 ml adaptiranog i 2 zlice rizolina i bude ful gusto, taman da se mozemo lezerno nahraniti na zlicu.. Bila sam blago receno bijesna! htjela bi izbjeci adapt mlijeko, ali ne kuzim kako onda napraviti rizolino da se moze pojesti sa zlicom? Jeste li se vi isto susrele sa ovim paradoksom "nestajucih rizinih pahuljica" ili se ovo desilo samo meni?
    Sta napraviti?
    Mozda da umjesam jednu mjericu adapt-a u svoje mljeko? nemam pojma, stvarno nemam pojma... help :? :?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja nisam nikad pokusala sa rizolinom ali jesam sa rizinim pahuljicama. pretvorilo bi se kak kazem keks u "vodu".
    za zitarice sam koristila rizino mlijeko ili vodu. znaci u tome bi prokuhala, po potrebi ocijedila i dodala voce da se zgusne.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni isto nije uspjelo

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jedina instant kašica koja se sa izdojenim mlijekom zgusne je od Humane Apfelbrei

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nemrem bilivit znaci nisam sama.. u cemu je fora? pa zasto onda pise da se moze napraviti i sa majcinim mlijekom hmhm :/

a dali bi pomoglo da dodam one plazma kakse? jeli netko probao? ili dodati malo adapt formule, tek toliko da se zgusne? za sada smo probali samo jabuku i krusku od voca, pa mi je ova kasica sa vocem jos van obzira... i sta to ta kasica ima, a ove ostale nemaju? totalni SF :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma opusti se, ako želiš da jede rižu daj skuhanu samljevenu rižu s svojim mlijekom
    ja sam napravila usporedbu rižolina i riže
    http://www.coolinarika.com/kuhanje/n...edba-namirnica
    i rižolino je bezveze, fast food

ne kužim u čemu je fora s Linima
    a ima onaj što se radi s vodom, da probaš njega napraviti na izdojenom?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpisujem MGrubi- zasto bi davalia uopce rizolino?
    ili skuhaj rizu ili uzmi ciste rizine pahuljice i ako ste tek poceli s dohranom, prokuhaj ih u vodi minutu dvije. i eto ga

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam to davno ustanovila da je nemoguće bilo čime zgusnuti mlijeko i izbacila sva lina i slične pahuljice iz dohrane.
    Rižine pahuljice kuhane u vodi do raskuhavanja su odlične.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam poprilično protiv tih LINO proizvoda i potpisujem mgrubi, ali htjela sam se osvrnuti na nešto drugo, a to je miješanje formule i mm.
    Some mothers mix powdered formula with their breast milk in order to increase the calories their baby gets during a feeding. Please do not do this! Not only does it change the composition of the breast milk, but the micronutrients in the formula will become so much more concentrated that it can be very hard on your baby's immature kidneys. Always follow the exact directions on the can of powdered or concentrated formula, and never mix formula with anything but distilled water.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    a dali bi pomoglo da dodam one plazma kakse?
    svakako obrati pažnju na ovo što je sun napisala, a osim toga vama je puno prerano za plazma kekse.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a i rizolino

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hm... skeri ovo za formulu i izdojeno mlijeko...
    a hoce li biti gusto sa rizinim pahuljicama i mojim mlijekom? kako se uopce rade te rizine pahuljice? svakako cemo danas do ducana u nabavku

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo ne...ne kao da ih u vodi prokuhas, tj. raskuhas i ocijedis.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zapravo ne...ne kao da ih u vodi prokuhas, tj. raskuhas i ocijedis.
    ha? :? citam i ne kuzim sta si mislila? ajde malkice pojasni

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uzmes rizine pahuljice, stavis u loncic s vodom i pustis da kuha par minuta (kljuca), skines, i procijedis, i mozes izgnjeciti vilicom, a i ne trebas.
    ja i dan danas sve te pahuljice prokuham jer se nikad ne "nasaftaju" kao da ih pustim u toploj vodi, rizinom mlijeku, jogurtu....

rizolino bi zamutila sa ugrijanim mlijekom, a ovo bi sve zajedno stavila na vatru, kuzis
    vodu mozes zamijeniti rizinim mlijekom.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A rižine od (kršitelj koda), jesu li u istom košu kao i Rižolino?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

aha kuzim
    kupila sam rizine pahuljice, ali na njima pise da u sastavu ima i jecmenog slada, i zita cini mi se.. nismo probali jecam ni zito, pa me malo frka dati mu to.... sta ne bi trebalo davati jednu po jednu namirnicu?
    Kupila sam i heljdinu kasu.. a kako se to uopce radi help help :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja cesto kuham heljdu kao prilog, ali nama, odraslima
    ona ima kao male ljuskice pa vjerujem da bi je trebalo raskuhati za bebicu
    inace ja ju kuham oko 5 minuta, dok se ljuskice ne otvore

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam probala sve i sva i odustala.... na kraju sam pahuljice uvijek davala sa sokom, a mlijeko samo iz cike

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto nikad nisam radila kasice s mlijekom. ko bi se jos i izdajao, kad mozes dat direktno

dala bi mu da pocica, a pahuljice bi mu skuhala i dala same, tj. s vocem, jer smo mi poceli s jabukom, a nastavili s prosenim pahuljicama. sad ih cesto jedemo i same za veceru, a nakon njih cicamo.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mu skoro svako jutro dajem izdojeno + (kršitelj koda) rižine pahuljice ili 7 corn. nema nikakvih problema osim što se za par minuta razvodni pa onda dodam još (kršitelj koda).
    razvodni se zato što mm nije homogeno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ja isto nikad nisam radila kasice s mlijekom. ko bi se jos i izdajao, kad mozes dat direktno

dala bi mu da pocica, a pahuljice bi mu skuhala i dala same, tj. s vocem, jer smo mi poceli s jabukom, a nastavili s prosenim pahuljicama. sad ih cesto jedemo i same za veceru, a nakon njih cicamo.
    joj meni je isto tlaka to izdajanje, ali sta cu kada je on poceo sve manje cicati, a ne zelim jos da mi se smanji proizvodnja pa se izdajam dadatno... tako cu barem jos neko vrijeme dok ne budem sigurna da je on stvarno odlucio preci na drugu hranu, a da ovo nije samo neka kratkotrajna faza. Neku vecer uopce nije cicao od 7 navecer ( i to samo jednu stranu, dok mi je druga ostala puna ) sve do 2 ujutro par gutljaja i onda tek u 8... cijelu noc sam mu gurala cicu i ujutro od 6, ali nema sanse, nije jos ogladnio, a meni cice kao 2 kamena...

Dali vi dajete klincima neku drugu tekucinu sada? Ono, poslje rucka i tako? Ja ne dajem, vec nudim cicu, ali isto povuce 2 puta i pusti, a onda mu dam caj u salicu, cisto onako da mu pokazem da postoji i salica, a on kao da je mrtav zedan navali na salicu :? Proljeva oko sebe, guta, zagrcne se, ali i dalje ful odusevljeno ide za salicom... :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako malo - o pahuljicama i majcinom mlijeku

evo:

iz pretraznika

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    svako malo - o pahuljicama i majcinom mlijeku

evo:

iz pretraznika

tek sada sam zbunjena... pa koliko to vrsta tih rizinih pahuljica ima? oh majko moja :/
    sto vise citas i vise znas, to si sve zbunjeniji i zbunjeniji.... barem je meni tako

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ko sto napisah- mi koristimo obicne. ne od proizvodjaca djecje hrane.
    npr. primavita.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam kupila od adventa, ali na sastavu pise: brasno - rizino, psenicno, kukuruzno, jecmeni slad. Dali je to ok? Dala sam mu par zlicica jutros jer jos nismo nikada jeli psenicu ni jecam. Inace, skuhala sam ih i ispalo je super sa mojim mlijekom, bas ljepo gusto i glatke teksture

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •