Već se iz naslova vidi što nas muči. Imate li takva iskustva i kako ste tome doskočili? Tia ima 2 god. i 4 mj.
Nema šanse da joj smočim kosu, a kamo li da ju operem.
Već se iz naslova vidi što nas muči. Imate li takva iskustva i kako ste tome doskočili? Tia ima 2 god. i 4 mj.
Nema šanse da joj smočim kosu, a kamo li da ju operem.
Jednom tjedno odgulimo suze, ja nisam našla bolji način, i mene zanima!
I kod nas. Lovre ima dvije godine i osam mjeseci.
Kad je kupanje na redu, uđem s njim u tuš-kabinu i našamponiram ga s pričom da se na kosi pravi najbolja pjena za pranje stakala od kabine.Priča prolazi tako da smo se barem riješili plakanja kod šamponiranja.
Ispiranje je i dalje totalna koma i to možemo izvesti jedino u paru, MM i ja. Sama - nema šanse.
mi smo suze odguljivali jednom mjesečno
ja jednostavno nisam mogla češće
moje curke su obje plakale do iza 2,5 godine
onda je išlo ovako:
- prvo je starija skužila, nakon duugo uvjeravanja, da joj neće ništa biti ako jako, jako nagne glavu i stavi ručnik na oči. tako peremo već skoro 3 godine
- mala nije dala do prije 2 mjeseca (s 2 g. i 8 mj.), a cijelo vrijeme se skupa kupaju i gleda kak ova pere kosu. onda se odjednom okuražila i tražila ručnik, sama je rekla da će jaaako nagnuti glavu, i to onda obavimo u tri poteza.
dok to nisu apsolvirale, urlale su. s tim da se i dan danas moram sa svakom posebno dogovarati cijeli dan da ćemo navečer prati kosu![]()
I mi peremo ovako. Samo što Lovre još nije skužio da mu ništa neće biti. :/paci prvotno napisa
Recept koji kod nas koliko toliko drži vodu (ali MORATE biti brzi). Ona u kadici sjedi, ja stanem u veliku kadu i kažem: pogledaj mamu (ona nagne glavu prema natrag da me može pogledati prema gore) i tad krenem mljeti uzbuđeno o nečem (važno se pripremiti) i nabrzaka pljus-pljus. Kad skuži da perem glavu ja prestanem (cijelo vrijeme aktivno je zabavljam) i onda joj "počeškam glavu šamponom" (jel da je to baš fino; isto brzzzzzoooo) .... Onda još jednom ponovim ono sa: pogledaj mamu i dok stigne zaplakati već smo gotove. Onda joj kažem da je gotovo, pohvalim je kako je bila hrabra i obećam da sad dugo nećemo prati kosu (i ne peremo nekoliko dana).
Evo nas iskusnih, mi više ne plačemo :D
Kupili smo joj onaj šeširić, od kojeg nema neke prevelike koristi, ali psihički ipak djeluje. Obavezno je prisutan mali ručnik kojim joj se brisalo lice, više od suza, a manje od kapljica. I nakon nekoliko pranja, prihvatila je i šeširić i pranje kose.
Sve skupa su problemi trajalo oko pola godine!
nama je sesiric isto pomogao,tj. pomaze jos uvijek
prije toga je bilo jednostavno nemoguce isprati mu glavu
di se kupi šeširić? možda bi i nama to nešto značilo...plakanje, plakanje, i to kaj je najzanimljivije tek unatrag dva mjeseca :? dogodilo se nije garantirano ništa jer sam svaki put s njom. samo odjednom ne ne i ne - voda smeta :? i neda se ni kupati ni prati kosu. katastrofa. baš nam je sad teško... probali smo svašta - čak i staviti kadicu u dnevnu sobu pred televizor i staviti omiljeni crtićnije pomoglo.
I mi jednom nedeljno istrpimo plač, u stvari opšte dranje i vriska kao da joj neko dere kožu s glave. Toliko se bacaka i vrišti da moram i ja s njom da uđem u kadu i da je držim dok je MM kupa. Ne može drugačije.
Šamponiranje nije problem ali zato ispiranje jeste bilo. Napravim penu, istrljam a onda par puta prosipam po jednu flašu (od jogurta, igraju se sa par nih tako što pretaču dok ih ja trljam) vode u kojoj se kupaju da sperem glavnu penu. Do skora sam to radila na prepad ali sam onda krenula da im najavljujem da će kiša pa se oni spreme na katastrofu. posle toga ih pustim da se malo brčkaju a onda podesim tuš i onako dok još sede im lepo isperem ostatak pene. Tu obično stave ručice peko očiju i ćute ali jedva čekaju da završim. Onda fino ustanu, operemo guzu, isperemo se celi i gotovo.
Inače, kosu peremo jednom sedmično, češće samo ako imamo preke potrebe.
kod nas isto drame oko kose...kada se kupa u kadici ja joj lagano našamponiram ali već viče "ne kosu" i onda drama kada treba isprati pa malo po malo poljevam vodom dok ne skinemo pjenicu..ako i kap padne u oči PLAČ ! kaže ona meni "Kiša pada"![]()
![]()
I kod nas su drame, a šeširić neće ni vidjeti ni čuti za njega.
Ima jedna stvar koja bar malo pomaže: objasnili smo mu da se pranje kose sastoji od tri etape: 1) močenje glave; 2) šamponiranje; 3) ispiranje. I onda brojimo do tri. Najgore mu zapravo pada treći korak (ispiranje), ovo prethodno ga i ne smeta toliko. Na kraju "torture" uvijek sam zatvori vodu i tako ima osjećaj da drži stvari pod kontrolom.
U početku je bilo koma, sad je manje koma. Shvatio je da se pranje kose dešava svaki tjedan i da neće umrijeti od toga, pa više nema toliko deračine ni plača. Ipak, svaki dan u tjednu za vrijeme tuširanja ponavlja: "nećemo prati kosu".
A još smo dugo i otezali s pravim pranjem kose, jer do 2,5 godine gotovo da i nismo imali što prati.
joj, kod nas je tek počelo![]()
ne da mi ni da joj smočim kosu, a ima je i uvijek i hrana završi u njoj![]()
ako to traje do druge, treće godine posijedit ću![]()
Lea je tri godine i dva i pol mjeseca, a traje još uvijek![]()
Mi smo se riješili plača tako što smo zaljepili bubamaru na bojler, koji je je li iznad kade i mašemo bubamari svaki put kad treba prati kosu. Do tad je bilo svega, pa čak i pokušaja iskakanja iz kade.
E, tog je i kod nas bilo, kad se samo sjetim...smoki prvotno napisa
Razveselih se ugledavši naslov topica očekujući spasonosno rješenje...ali sve smo navedeno već pokušali (osim šeširića, ali sumnjam da bi nam i to pomoglo)...Doduše, uspijemo se nekako našamponirat (imamo kosu kraću od 1 cm), ali ispiranje. Uvijek me strah da se ne polomimo pokušavajući pobjeći od najvećeg neprijatelja tj. tuša.
Zato peremo kosu što rjeđe, pri tom puno pričamo, imamo n rekvizita ne bi li nam odvukli pažnju (što i nije baš uspješno) i kad god možemo u kupanju sudjeluju i mama i tata (iz sigurnosnih razloga).
Ili ćemo se sprijateljit s tušem, ili ...ne znam...
Mi smo šeširić kupili u Chiccu, mislim da je bio oko 80kn (preskupo, ali nama je pomoglo, pa mi ni cijena više nije bitna).
šeširić u nami - oko 20 kn
moj zaključak je: to je nekakava faza straha od vode. u istom tom periodu se nekako ne vole niti kupati u moru, ako ste slučajno primijetili.
kako dođe, tako i prođe.
držite se!
nama je pomogla cica dok smo prali kosicusad ga zaigram tako da si sam namoči kosicu ili je on smoči meni i opet sve ok.nekad se naravno pojave i suze ali najviše pri ispiranju jel mislim da se prepadne jel u trenutku ispiranja mu malo više vodice možda uđe u nos ili usta pa se prepadne
H se obozava kupati, a pranje kose tak tak...Moze samo s vodom, sa samponom bas ne da...Brzo to obavimo, uz neku zanimaciju, dam joj da pere kosu nekoj lutki. Peremo 1x tjedno.
Lutonjica prvotno napisa
![]()
Kupanje u moru ide bez problema. Čak se i glava umoči dobrovoljno s prednje strane. Ali ako mama polijeva ili ga pokuša nagovoriti na fundavanje- nema šanse.
oh imamo i mi suza krokodilskih.
ali najčešće to riješim tako da je uvjerim kako je upravo došla u frizerski salon, kako je ona gospođa Marije (pali se na to ime) i kako joj ja moram oprat kosu. i onda je pitam: jesi ti vidila kako one tete u frizerskom jako nagnu glavu nazad? e jesam. i onda nagne i ona i ja brzinski smočim, našamponam i onda opet: gospođo marija (moram joj se obavezno ovako obratit) molim vas nagnite glavu![]()
i tako mi peremo kosu. doduše ne baš rijetko kako bi ja volila. ali tribamo se totalno uživit u frizeraj i priču![]()
N (2 g) isto nema nikakav strah od vode/mora, ali pranje kose - koma, pokušava pobjeći iz kade, 25 puta mi zatvori vodu, plače i sl. Onaj šilt nije pomogao jer ga dugo prvo uopće nije htjela na glavi, jučer ga je konkretno prihvatila, ali je i dalje toliko šizikala i otimala se da joj ne bi ostalo suho lice da je imala i tri takva šiltića. Tako da mi jednostavno pregrmimo suze jednom do dva puta tjedno i to je to. Pokušat ću još ovu ideju s ručnikom, mada ne nadam se spasonosnom rješenju!
Da se pohvalim, jučer smo oprali kosu (nakon skoro mjesec dana) i prošlo je više manje ok. Plakala je, ali mi barem nije izlazila iz kade. Ovo s ručnikom mi se čini jako cool.
još da dodam - ja kao mala nisam dala da mi pere kosu nitko drugi nego susjedakad mi je to mama radila, bilo je urlanja, bježanja, imala sam osjećaj da ću se udaviti, trčala s pjenom po stanu i sl. i to u puno starijoj dobi nego što su ova naša dječica. tako da se možete tješiti kakve sve djece ima
ili probajte sa susjedom
Mi smo nasli super rjesenje bez placa i vriske i za karla i za Annu kad je bila mala, a to je NISMO PRALI KOSU, a kad smo je smocili bilo je to bez sampona. Rezultat: SVI PREZIVJELI! Kosa im se nikada nije mastila (kao kod mene). Anni je mocila kosu samo na moru.
Znaci sampon ne trebate,... samo vodu, a voda toliko da malo namocis i iscetkas, nema tusiranja glave.
Zene opustite se i ne pravite si dramu doma. Stvar dode na svoje kad pocnu kupanja i tusiranja na bazenu ili moru sa vlastitom generacijom.
Sesirici kod nas nisu pomogli, samo da znate da sam se i ja sa prvim djetetom brinula o stupnju cistoce glave. Kod Karla se vise nisam brinula jer sam sa Annom naucila da ti treba samo voda (silom prilika) i mala je imala pravo.
Mislim da je nepranje bolja alternativa od sloma zivaca prilikom pranja...,a i bolje je prihvaceno 8)
Joj baš sam se veselila da ću naći nešto čime ću riješiti svoj problem.
Ali ništa od toga. Nismo probali šeširić ali mislim da mu to ne bih mogli nataknuti na glavu.
Obožava kupanje. Uvijek imamo problema oko izlaska iz kade njemu nikad dosta. Ali pranje kose, katastrofa. Čim spomenem da čemo prati kosu odmah počne urlati i dok ne završimo ne prestaje.
Kod nas nije ovako. Obožavao se kupati, jedan petak je uživao, a iduću subotu je počelo vrištanje. I trajalo je oko mjesec i pol, vrištanje prvo na približavanje kadi, a kasnije samo na tuširanje ili kupanje. Svu drugu vodu voli, pruža ruke prema sudoperu, pokušava ući u more, gazi po lokvama, penje se na fontanu... Onda je prije tjedan dana počeo vrištati dok se ja tuširam. To je trajalo do ponedjeljka kad se otuširao skupa sa mnom bez ikakvih problema osim kod pranja kose. Sad čekam da i to prođe, očito nikakve koristi nema od mojeg promišljanja i ideja kako da bude bolje.Lutonjica prvotno napisa
Inače, MM ima teoriju da se T boji da ćemo otići kroz slivnik, možda je stvarno u tome fora.
samaritanka, ovako smo mi, i to jednom mjesečno.Znaci sampon ne trebate,... samo vodu, a voda toliko da malo namocis i iscetkas, nema tusiranja glave.
svejedno je vrištala i to je bilo užasno.
ja sam marka ošišala na 5 mm i malo ga poprskam s onim za fajtanje veša.....![]()
pranje kose je nemoguća misija
Baš sam ja htjela napisati isto.samaritanka prvotno napisa
Mi već mjesecima peremo kosu samo sa čistom vodom i nema više stresa.
Rezulati :nema dreke ,a kosa je čista.
Ha,ha , i ja bih rado tako,ali postoji trauma i od frizera.maria71 prvotno napisa
I trauma od škara ,i mašinica.
Vjerojatno se sve to dogodilo u prošlom životu jer u ovom nije.
tako je bilo i kod nas, i sad zna tu i tamo prepasti se kade ili vode, ali onda ja uskačem i tuširam se skupa s njom: prvo sebe pa onda nju ako prosvjeduje opet sebe da joj dokažem da je to ok , da se nema čega bojati, tako i s pranjem kose: sebi, pa malo njoj, negoduje al čim krene u dreku stanem, pa pauza, pa dokazivanje, pa pohvala kad nagne galvicu, pa MM radi komedije da gleda prema njemu ... i nakon dobrano vremena izlazimo iz kade čisti ko suzaBalarosa prvotno napisa
![]()
radi te procedure kupa se 1-2xtjedno
Mi se čitavo vrijeme tuširamo skupa, ali nikako mi nije jasan taj klik koji se desio u 24 sata, od uživanja u kadi do totalne histerije. Sad kad na sebi ima malo više odjeće nije tako strašno, ali dok je još polugol hodao i puzao po vani je stvarno bilo teško oprati ga vaticom i vodom. A kod kose nema veze ima li šampona ili ne, problem je u činjenici da mu se nešto radi po glavi što nikako ne voli.MGrubi prvotno napisa
Mi se čitavo vrijeme tuširamo skupa, ali nikako mi nije jasan taj klik koji se desio u 24 sata, od uživanja u kadi do totalne histerije. Sad kad na sebi ima malo više odjeće nije tako strašno, ali dok je još polugol hodao i puzao po vani je stvarno bilo teško oprati ga vaticom i vodom. A kod kose nema veze ima li šampona ili ne, problem je u činjenici da mu se nešto radi po glavi što nikako ne voli.MGrubi prvotno napisa
Ja sam Karlu još kao vrlo maloj bebi počela tuširati glavicu i postupno puštati vodu da se cijedi i po licu, rukom zaštitivši oči. Skroz je naviknuo na to i nikad se nije bunio. Sada ponekad malo protestira na tu moju primitivnu metodu, ali skužila sam da ga prethodno moram službeno obavijestiti u stilu: Čuj, sad ćemo malo prati glavu, pa ću ti onda isprati šampon, nemaš ništa protiv? Onda on redovito kaže Može, i stvar funkcionira. No dobro, svako je dijete jedinka. Nisu svi isti. Karlo je pravi vodeni, odn. morski čovjek. Hoće sam plivati, roniti, skakati po vodi, ma sve moguće, vjerojatno je stvar u tome.
Hoćemo li plivati u moru? Daaaaaaaaa!
Hoćemo li se kupati u moru? Neeeee! Buhuuuuuuuu! Ja se neću kuuupati! Kužite razliku?
I tako se mi peremo u bideu, peremo piku i guzu, peremo zubiće bubiće i obožavamo prati ruke i praviti pjenu. Pranje kose? Iskreno kažem da se ne sjećam kada smo je oprali zadnji put ( sreća da se sada ne znoji ). Ponekad odgulimo vrištanje i urlikanje i to tako da MM uđe s njom pod tuš i čvrsto je drži, ja nabrzinu šamponiram a zatim držim vrata tuša dok je MM ispere. I svaki put mi je grozno kako se nakon svega trese i govori- gotovo je, gotovo, gotovo je...
Mi smo rjesili problem ovako:
faza 1:kupanje s puno casica i pretakanja iz jedne u drugu
faza 2:polijevanje svega sa vodom iz casica, ukljucujuci i nju
faza 3: polijevanje glavice s vodom (samo odostraga, da ne ide u oci)
faza 4: uvodenje tusa
faza 5: anita upravlja tusem
faza 5 : polijevamo se i peremo po glavi bez problema, cak izvolijeva visestruko pranje glave u jednom kupanju![]()
no naglasit cu da sam ju u fazi izrazitog odbijanja kupanja kupala rjede od jednom tjedno. svaki dan bih ju prebrisala mokrom gazom, no nisam inzistirala na kupanju. Kada se ponovo pocela igrati pri kupanju, uvela sam gornje faze.
Program funkcionira i predobro - unazad dva tjedna izbacili smo kadicu, i sad se kupa u velikoj kadi u kojoj svasta moze...od tada se obavezno kupa SVAKU vecer, po minimalno pola sata![]()
ovako je i nama bilo, i onda sam odlucila - kupat ce se kad ona odluci, taman ju ne oprala posteno mjesec dana. Kada je vidjela da kupanje nije pod mus, opustila sekatajina prvotno napisa
moja Anja je počela plakati kod pranja kose od trena kada si je utrljala šampon u oči-kod kupanja u kadici igrala se sa posudicom od potrošenog šampona. u jednom trenu je uspjela uzeti novi šampon, koji je bio isti kao i stari, tako da je bočica bila ista. ja nisam vidjela kad je uzela novu bočicu i uspjela je utrljati šampon u oči. sama si našamponira kosu, samo je ispiranje problem-tako da ona viče, a mi na brzinu ispiremo i tak.....
Pranje kose sa i bez šampona jednako nam je dramatično, pa šta ću
izbjegavam mu često prati kosu.A tek sušenje, to je tek drama.
i kod nas je dan danas još problem pranje kose.ima 3god i kad se kupa smoči sve al kad dođemo do kose počme urlati.možda je to i naslijedio od mene i moje sestre jer još dan dan kad se kupamo kosu moramo posebno prati jer nas jednostavno smeta tušem po glavi.probaj prati posebno kosu mu i dopusti mu da si sam stvi šampon na kosu i trlja je i napravite mjehuruće od šampona pa mu možda bude interesantno i upali.
kod nas bolje stanje..sada da oprati kosu a kad joj ide po licu voda onda kaže obriši mama i ja spremna s gazom i sve ok!!donna prvotno napisa
igra se dok joj perem kosu i ne razmišlja o tome...
zaboravih reći da je kod nas sada faza STRAHOTE sušenja kose fenom!! :shock: dakle to je strašno.kada vidi fen bježiMM ju drži a ja na metar od nje pokušavam osušiti kosu da ne govorim da u toj akciji i baka pomaže a ona se baca i vrišti
![]()
![]()
Pa onda joj samo s rucnikom istrljaj i zagrij stan. Brzo ce se osusiti.donna prvotno napisa