Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: "Ne želi nikad biti mama....."

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno "Ne želi nikad biti mama....."

što mislite o ovakvim stavovima? meni se ne sviđaju, možda nisam niti ja uvijek mislila da ću biti mama, ali ovo mi se definitivno ne sviđa, preegoistično za moj pojam.
    znam da nas većina razmišlja u smislu da je svatko krojač svoje sreće, to i ja mislim, no ne narogušite li se bar malo kad čujete/vidite/pročitate nešto slično, a sigurno se svaki roditelj bar jednom sreo ili će se sresti s ovakvim stavovima?

http://www.jutarnji.hr/kultura_i_ziv...majka,93334.jl

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bar je iskrena, neki imaju djece komada 2 jer ih imaju i svi drugi pa se prema toj djeci odnose ka prema nekom teretu ili prisilnoj obavezi

- Ne znam, možda sam sebična, možda nešto drugo, iskreno će djevojka koja hrabro stoji iza vlastitog izbora i nema namjeru glumiti nešto samo zato što se to od nje naprosto očekuje.
    Pametna je, mlada, zgodna, sposobna, simpatična, duhovita i čini se, potpuno realna. Stoji čvrsto s obje noge na zemlji
    to sam bila ja prije 13g (eto ga na i dvoznamenkasti broj ..)
    još su mi mala djeca a pogotovo bebe išle na živce

i di sam sad?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a komad ima 25 godina, neš ti njenih stavova..ja sam kao i ona sa 29 bila posve uvjerena da neću imati djecu

zašto bi bilo egoistično ne imati djecu, nigdje ne piše da se djeca moraju imati

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja postujem izbor. Da je bar svako ko ne zeli biti roditelj ostao pri toj odluci, bilo bi mnogo manje nesretne, napustene i nezeljene djece (koja obicno nemaju ni "ciste papire" za usvajanje).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam tako razmišljala sa 18 godina.
    Djeca.
    Fuuujjjjj.
    A sa 19,5 sam otišla u Italiju čuvati djecu. Moram biti iskrena više me oprivuklo to što mi je mjesto boravka bio Milano. Ali kad sam prvi puta uzela taj mali smotuljak u ruke imao je tek 15 dana, znala sam da želim biti majka. I evo me sada 8 god kasnije jedem pred kompom dok malac na trosjedu spava

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je taj izbor oke, bas kao i svaki drugi - tipa bas necu polozit vozacki i vozit auto nego cu bas ic tramvajem bez obzira na to kolko joj ja tupila kak je super imat auto i ne vozit se tramvajem po gradu... njoj je bas super u tramvaju i tko sam ja da joj sudim

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s 25 godina, koliko ima ta djevojka, i ja sam identično razmišljala.
    s 27 se u meni nešto okrenulo i strašno sam željela postati majka
    a sad, s 32, kad imam dvoje djece, sanjam o tome da ih imam još dvoje

cura je još mlada

ali, ako i ostane takvog stava, meni je to ok. i nije mi egoistično, zapravo ne kužim što je tu egoistično

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne kažem da je egoistično ne imati djecu, isto ti može biti i imati ih iz egoističnih razloga mislim da je to ovdje, bar za moj pojam, prezentirano na jedan egoističan način, i to zato što mislim da takvim stavom više gubi nego što dobiva od npr nečeg čega se ne želi odreći. a tek ako jednog dana ipak promijeni mišljenje, ajoj
    kažem da je za moj ukus malo :/

ja isto kao cura nisam bila sigurna hoću li ili neću imati djecu, nisam baš ni uživala u njihovom društvu, ali nisam nikad bila tako kategorična

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tek ako jednog dana ipak promijeni mišljenje, ajoj
    :?
    zašto?
    ja sam bila baš tako kategorična
    kad su moji prijatelji čuli da sam trudna, to im je bio šok godine

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s 25 g si najpametniji na svitu 8)

ovo bih izdvojila:
    Knjigom Corinne Maier francuski su roditelji šokirani, a ona je postala uzurpatorica koja podriva jednu od temeljnih vrijednosti zemlje koja je ponosna na najviši natalitet u regiji. Ipak, knjiga je postala bestseler.

“Da nemam djecu, obilazila bih svijet s novcem koji sam zaradila na svojim knjigama. Umjesto toga prisiljena sam ostati doma, služiti jela , ustajati u sedam svako jutro, raditi idiotske lekcije i uključivati perilicu za rublje. Sve to za dvoje djece koja me tretiraju kao sluškinju. U nekim danima požalim što sam ih imala i usuđujem se to reći”, piše u knjizi Maier, majka dvoje djece. Oni nisu njezini čitatelji i knjiga njihove majke ih ne uzbuđuje. “Više ih zanima Harry Potter”, odgovara 43-godišnja Maier. Kaže da su djeca danas naprosto “u modi” i da bebomaniju pomažu i slavne osobe koje se s trudničkim trbuhom slikaju za prestižne naslovnice. Iskustvo poroda, dodaje, nikoga ne uljepšava te svakog tko kaže da je to predivno iskustvo Maier naziva lažljivcem. Najgora je to bol koju možete osjetiti, tvrdi Francuskinja, dodajući kako nakon poroda i dojenja tek slijedi pravi posao. Kako svoju djecu učiniti sretnom , pitanje je koje postavlja. Biti zaposlena mama jest kao biti u zatvoru, kaže Maier, navodeći vlastiti primjer. Ostala je, naime, na dosadnom poslu koji nije htjela, ali joj je omogućavao da se stigne brinuti za djecu.
    1. a kao inače bi živjela na pašteti i sendvičima , a nosila bi jednokratnu robu ili šta?
    2. tretman sluškinje je sama odabrala
    3. živi u zabludi: cilj odgoja nije kako usrečiti dijete nego kako odgojiti potpunog čovjeka

po meni: svoju inertnost i nezadovoljstvo pripisuje okolnostima umjesto da preuzme odgovornost za svoje odabire

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da svatko ima pravo na svoj izbor.
    Meni je bilo ružno kad je moja frendica izjavila da ne želi dijete jer ne želi da joj tam neko derište unakazi tijelo. E to mi je bilo fuj, fuj!

A ja sam djecu, pogotovo male bebe oduvijek voljela.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Ja sam taman s 25 odlučila sda je vrijeme za prvu bebu .

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mene se više 'dojmio' tekst u okviru.
    U nekim danima požalim što sam ih imala i usuđujem se to reći”, piše u knjizi Maier
    Ovo mi je prestrašno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Ja sam taman s 25 odlučila sda je vrijeme za prvu bebu .
    ja s 28

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam nis odlucila. Omaklo mi se.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne mogu reći da sam voljela djecu oduvijek....sjećam se tamo negdje do 24,25 sam se zgražavala kad bi neko dijete plakalo po ulici ili mi smetalo na terasi kafića....mislim da definitivno nisam trebala biti jako mlada mama (što i nisam) i mislim da sve dolazi s razlogom!
    A tamo negdje sa 27 me baš nešto počelo vući da promatram klince i trudnice i vrlo lako sam se mogla zamisliti kao mama...
    Naravno,danas se ni ne mogu zamisliti drugačije

A toj curi se još tisuću puta mišljenje može promijeniti,kao i svakome o svačemu,zar ne?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Potpisujem

A uvijek sam za live and let the others live varijantu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njezino tijelo - njezin izbor. Daleko mi se više sviđa takav stav, nego kad se djeca (komada 2) odrađuju po PS-u.

Ali, jedan dio teksta mi je grozan:

40 razloga zbog kojih ne imati djecu kreću od onih očekivanih poput bolnog poroda, koji ona naziva torturom i dojenja koje opisuje kao ropstvo

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cura je skroz, ok, argumentirano objašnjava svoju odluku, ne istrčava se bombastičnim i dvojbenim izrazima i skroz mi je simpa.

Ali, potpisujem MGrubi i Marušku, jer ova ženska koja je napisala knjigu, po mom sudu ima gadnih konflikata u svojoj glavi i duši i upravo mi je prestrašno kako za to krivi svoju djecu :shock:

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    upravo mi je prestrašno kako za to krivi svoju djecu :shock:
    Jednom sam bila svjedokom kad je moj dida pred mojim ocem (svojim drugorođenim) izjavio da je on oduvijek htio samo jedno dijete. Moj tata je tada imao pedesetak godina i strašno ga je to pogodilo. Kako li se tek osjećaju djeca u Harry-Potter-fazi?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ja mislim da zena hoce prodati knjigu....Moras zaigrati bombasticno ako ces bestseller....ne bih rekla da je iskrena.
    Ili sam ja toliki idealista?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ninet, tim gore ako je spremna na sve radi prodaje knjige :/
    Iskrena ili neiskrena, njenoj djeci je to brat bratu svejedno. Ako je iskrena, jao i pomagaj, ako je neiskrena opet jao i pomagaj jer je u stanju javno vrijeđati svoju djecu zbog - love. Fuj. I kaj, onda dođe doma i veli im: Ma, joooooooooooj, samo sam se šalila. Ja vas volim najviše na svijetu, a napisala sam knjigu protiv roditeljstva, zato jer, eto, u vrtlarstvu nisam baš potkovana, a ovo mi se činilo probitačno!"
    Da sam ja njeno dijete, odrekla bi je se prek novina u svakom slučaju :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda zvuci ksenofobicno, al meni su Francuzi prvi na top listi naroda s najvecim egom. Tak da me gospoja nis ne cudi.

Samo da me sad Puhica ne doceka negdje u busiji.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zvuci ksenofobicno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Zvuci ksenofobicno.
    Sorry. Znam da zvuci. Al sva moja iskustva s njima su takva. Kao i iskustva vecine ljudi koje znam...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je od cijelog teksta zasmetala identicna recenica koju je Luna izdvojila.
    a sto se neimanja djece tice, svatko ima pravo na stva i misllim da onaj koji za sebe zna da nije za imati dijete, bolje da ga nema.
    a isto tako smatram da je sa 25 godina prerano znati da nesto konacno ne zelis do kraja zivota jer sve se mijenja pa tako i ono sto u jednom trenutku nikako ne zelimo u nekom trenutku moze postati ono sto zelimo najvise.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemislim nista .. čudno mi je al svato bira ono sto mu pashe . moja tetka nema djecu jer kaze da bi je to unistilo do kraja te da je sretna bez njih i nevidi se u tome.. podrzavam i nju i sve koju tako razmisljaju.. bolje da iskreno kaze necu..nemogu..nezelim.. nego da ima pa da i oni i djeca pate.. :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zašto ne? Pa svatko sam bira svoju sudbinu. Osoba koja ne želi djecu mi nije nužno loša osoba - isto kao ni osoba koja ne voli životinje.

Uostalom, nisam ih ni je voljela ni željela s 20 (mislim na djecu). U biti sumnjam da bih i radila na tome da se nije zalomilo

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto, baš je i meni ustvari ona gospođa Corinne Maier koja je napisala knjigu najviše upala u oči, nisam u biti niti pokrenula topic s namjerom da netko kritizira curu i njenu odluku, samo sam rekla da meni ne sjedaju takve stvari kao što me zasmeta kad mi npr frendica moje dobi priča (i to još pred mojom djecom) da ne želi imati djecu jer joj je to gnjavaža, jer ima karijeru, jer si je zgodna i tome slično. šta mogu al smeta me.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam zeljela djecu dok se nisam udala.Zapravo,dok sam studirala,tek počela raditi,djeca mi nisu bila ni na kraju pameti.

Smatram da svatko ima pravo na svoj izbor i ne mislim da zivot bez djece mora biti nesretniji nego onaj sa djecom.
    Sve je kako si sam posložiš u glavi.
    Ne osuđujem takve žene,poslije svojih pobačaja,u dubini duše,voljela bih i da ja to mogu reći za sebe,da mi ne trebaju i da ih ne vidim u svom životu,ali to bi bila jedna velika laž.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isto tako koliko je netko COVJEK nema veze s tim ima li,želi ili ne želi dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kad su moji prijatelji čuli da sam trudna, to im je bio šok godine
    Isto ovako.
    A sad "nezasitna moja ćud hoće samo još pa još..."

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Poštujem svačiji odabir,bez obzira kakav bio.Ne osuđujem niti se sablažnjavam citatom iz knjige.U ovom slučaju netko je napisao što je osjetio i mislio-ovaj put iskreno.Bez namjere da nešto uljepša-gledajući svoj život onako kako ga ona vidi i osjeća,a ne onako kako bi meni ili vama pasalo da nam ga opiše.To je njeno pravo,nama se sviđalo ili ne.Knjigu nisam cijelu pročitala govorim samo o citatu.Neznam zašto se izčuđavamo nad ovom knjigom ,kad u masu slučajeva oko nas vidimo strašnije stvari koje roditelji čine svojoj djeci a većina na to ostaje nijema.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

voljela bih je čuti za 10 ili 15 godina[/b]

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

9 mjeseci trudnoće promijeni ženu, a onda kad se mali smotuljak ugura između mame i tate, ljudi se mijenjaju htjeli to ili ne
    Poštujem svačiju odluku, ali isto tako znam da oni koji nemaju djece zato što misle da nisu za to spremni, ne znaju što im nedostaje u životu

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo citat dotične gospođe iz Francuske:

"Iskustvo poroda, dodaje, nikoga ne uljepšava te svakog tko kaže da je to predivno iskustvo Maier naziva lažljivcem. Najgora je to bol koju možete osjetiti, tvrdi Francuskinja, dodajući kako nakon poroda i dojenja tek slijedi pravi posao. Kako svoju djecu učiniti sretnom, pitanje je koje postavlja. Biti zaposlena mama jest kao biti u zatvoru, kaže Maier, navodeći vlastiti primjer. Ostala je, naime, na dosadnom poslu koji nije htjela, ali joj je omogućavao da se stigne brinuti za djecu. "

Iz citata se vidi
    * da jako mnogo žena naziva lažljivicama, znači vrijeđa ih - na svoj izbor i svoje mišljenje ima pravo, ali na ovo nema pravo
    * da iz nje progovara jedna frustrirana baba

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

paci
    s tim se slažem

ne raspravljam o knjizi jer je nisam pročitala, ali me nervira autorica, ona ima problema o kojima može se raspravljati

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Meni je taj izbor oke, bas kao i svaki drugi - tipa bas necu polozit vozacki i vozit auto nego cu bas ic tramvajem bez obzira na to kolko joj ja tupila kak je super imat auto i ne vozit se tramvajem po gradu... njoj je bas super u tramvaju i tko sam ja da joj sudim
    evo potpisat cu mukicu

eto ni ja nemam vozacki i bas mi je super

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    Citiraj Mukica prvotno napisa
    evo potpisat cu mukicu

eto ni ja nemam vozacki i bas mi je super
    Također!

I u svakom slučaju je bolje da žena kaže da nikad neće imati djece (možda će se predomisliti, a možda i neće i ne smatram je zbog toga egocentričnom, otkad se to djeca moraju imati?), nego da ih ima jer je to "red", a onda piše ovakve knjige. Zabavna neka ženica.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, ja sam do 30-e tvrdila da neću nikad imati djece, sad mi se svemir smije.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da svojim stavom i izborom samo gubi, ali njeno tijelo, njena volja...
    Ja sam sa 25 bila majka dvojici sinova 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imala sam par takvih susreta

dok normalno priča ok npr kao djevojka iz članka , a kad počne pljuckat po djeci

onda takve odu kući plačući

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ups, upravo sam otvorio ovo kao temu, a tek onda skužio da je već otvorena pod drugim nazivom. Ovdje želim načelno (ne kao odgovor na bilo čiji post) nadovezati da, svakako, ništa nemam protiv ako netko odluči da nema djecu. Bože mili, u pitanju je sloboda izbora i to treba poštivati. Ono što mi je zasmetalo je 20 "racionalnih" razloga koji su nabrojani za nemati djecu, a koji su izdvojeni iz knjige. Doista mi je nejasno što je to racionalno (i posebno pametno) u tim razlozima. Čine mi se jednako iracionalni kao i razlozi za imati djecu. Ako ćemo pravo, takvim pristupom kakav zauzima žena zapravo se može argumatnirati doslovno svaki stav. I nejasno mi je još ovo: Zar žena (mislim na spisateljicu, ne na intervjuiranu curu) misli propagirati svoje stavove, kao u stilu: "Ljudi nemojte imati djecu bit će vam koma" (!?) Mislim da ne postoje posebni racionalni razlozi za imati ili nemati djecu. Zapravo je poanta u odgovoru na pitanje Što svatko od nas uopće očekuje od života, a posebno od roditeljstva. Ako sebi unaprijed kažeš: dijete je obveza, ili - borit ćeš se da bi se zabavio, ili nešto kao - obitelji su noćna mora, ili - kad dijete dođe otac odlazi (ZAR ?!), kao što to spisateljica iznosi, odgovor bi glasio: Roditeljstvo jednostavno nije za tebe, ili obrnuto: Nisi ti za to, pa prepusti stvar onima koji se osjećaju pozvani da budu roditelji. Meni moje dijete nije obveza već doista najveća radost. Obitelj mi nije noćna mora nego oaza u koju se mogu skloniti i naći. razumijevanje i potporu. Kad se dijete rodilo z sebe sigurno znam da nisam nikud otišao. Tek kroz život s djetetom učinilo mi se da mogu popuniti praznine u sjećanju na vlastitu ranu dob, kad sam bio premali da bih se sjećao, i da tek sada mogu popuniti i emotivne praznine koje su mi iz djetinjstva ostale i postati cjelovit.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Frodo289, lijepo napisano.

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni prije pet godina dijete nije bilo ni u "peti", a to se samo odjendnom promjenilo i pocela sam samo gledat kikace po cesti. I evo me s jednom malom!

Ali imam frendicu koja je prekinula dugogodisnju vezu (12god) zato kaj ona nije htjela djecu. I zao joj je zbog tipa, al kad pricas s njom ona zbilja ne zeli i ne zeli djecu . Mozda joj jednog dana bude zao, ali nema smisla zato radjat ako to ne osjecas u sebi kao zelju! Nikako ju ne osudjujem, nismo svi za iste stvari stvoreni!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je samo žao što uz opće nepodržavanje majčinstva od strane današnjeg društva, još i ovako nešto.... :/

ok, svatko ima pravo na izbor ali tužno mi je vidjeti svaki dan nešto novo protiv majčinstva.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa

ok, svatko ima pravo na izbor ali tužno mi je vidjeti svaki dan nešto novo protiv majčinstva.
    Izbor ponekad može biti rezultat racionalnog razmišljanja. Npr. poznam gospođu koja je zdravstvene struke i, nakon što je u životu prošla kemoterapiju i zračenje, odlučila je da neće imati djece. Budući da zna kakve sve posljedice terapija može imati, a ni njeno zdravlje nije bilo sigurno svjesno je odlučila da rizik neće preuzeti.

Svatko ima neke svoje razloge za imanje jednog djeteta, više njih ili za neimanje djece. Ako to osoba odluči svjesno, stoji iza te odluke i zadovoljna je njome-ja je podržavam.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam mislila da nikad neću imati djecu dok nisam ostala trudna... a sad se ne bih mjenjala ni sa kim.
    Tak da ne možeš s 25 tvrditi da na želiš djecu. Mislim, možeš, al te ljudi ne shvaćaju ozbiljno u čemu imaju i pravo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znam curu(ženu od 30 ak godina) koja je uvijek govorila NE djeca,samo karijera,fakultet,izlasci,sređivanje,šminka i ostalo...a sad kako vrijeme ide poželjela je dijete..no sad ju neće a godine lete i lete....uvijek je imala "čudan"stav oko toga imati dijete.... sistem.."nemam ja novaca za dijete" itd :shock:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •