Knjigom Corinne Maier francuski su roditelji šokirani, a ona je postala uzurpatorica koja podriva jednu od temeljnih vrijednosti zemlje koja je ponosna na najviši natalitet u regiji. Ipak, knjiga je postala bestseler.
“Da nemam djecu, obilazila bih svijet s novcem koji sam zaradila na svojim knjigama. Umjesto toga prisiljena sam ostati doma,
služiti jela , ustajati u sedam svako jutro, raditi idiotske lekcije i uključivati perilicu za rublje. Sve to za dvoje djece koja me tretiraju kao sluškinju. U nekim danima požalim što sam ih imala i usuđujem se to reći”, piše u knjizi Maier, majka dvoje djece. Oni nisu njezini čitatelji i knjiga njihove majke ih ne uzbuđuje. “Više ih zanima Harry Potter”, odgovara 43-godišnja Maier. Kaže da su djeca danas naprosto “u modi” i da bebomaniju pomažu i slavne osobe koje se s trudničkim trbuhom slikaju za prestižne naslovnice. Iskustvo poroda, dodaje, nikoga ne uljepšava te svakog tko kaže da je to predivno iskustvo Maier naziva lažljivcem. Najgora je to bol koju možete osjetiti, tvrdi Francuskinja, dodajući kako nakon poroda i dojenja tek slijedi pravi posao.
Kako svoju djecu učiniti sretnom , pitanje je koje postavlja. Biti zaposlena mama jest kao biti u zatvoru, kaže Maier, navodeći vlastiti primjer. Ostala je, naime, na dosadnom poslu koji nije htjela, ali joj je omogućavao da se stigne brinuti za djecu.