sekice,pročitala sam negdje da je to možda implatacijsko krvarenje koje može trajat dva dana.
sekice,pročitala sam negdje da je to možda implatacijsko krvarenje koje može trajat dva dana.
skandy, mislim da implantacija dolazi za koji dan, a ja sam danas imala ET pa me strah da to nije u redu.
onda sutra nazovi svoga doktora.Možda je pukla neka kapilarica na rodnici dok ti je rađen transfer.Ili da nazoveš već sada ako tamo ima nekoga.Čisto da se umiriš.
Skandy, beticu kontroliraš 14. dan od ET-a, a to je 10.11. Sretno![]()
Sekice, ja mislim da nije ništa zabrinjavajuće, vjerojatno je nastala mala ozljedica pri ET-u.![]()
Ja bih svoju betu trebala kontrolirati 08., al ne mogu više čekati, idem sutra (11. dan), pa ako se šta događa vidit ćemo 8)
petrili zelim ti da beta bude pozitivna. meni je na otpusnom pismu doc napisao: javiti se za 12 dana sa nalazom bete. dakle, 12 dana ocito ok, a i 11. bi trbo biti dobar samo ce brojcica biti nesto manja.
svim cekalicama virtualni![]()
sekice ne brini..taj rozi trag je malo pogodjeni cervix pri ET-u i to ce vrlo brzo prestati a na mrvicu nema nikakvog utjecaja..sve ce biti ok.
petrili za ponedjeljak!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Svim ostalim cekalicama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!
Maya :?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bebomanka![]()
Joj drage moje, danas sam ranom zorom napravila novi test (druga firma) i nemrem reci da vidim tu poželjnu drugu srticu. Možda nekaj jako jadno ak se baš zabuljim. Najradije bi si ju s kemijskom nacrtala... Tak da ne znam kaj bi mislila, a ionako to sve niš ne znači i izdražat ću do sutra u ovo vrijeme kad bu ziher beta. Eto!
maya, kakava god, dobra je. ne dobra, ODLICNA. to je to sigurno.
sutra nam potvdri to i brojkom. cestitam
Maya ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrasnju betu!!!
Hvala vam drage moje na vibricama i dobrim željama. Totalno se blesavo osjećam. Ni trudna ni ne trudna. Baš me zanima kako će sutra u ovo vrijeme biti. Pa to je manje od 24 h. Sto put dnevno gledam kaj tu ima ali pošto niš novo nemam za napisati onda čitam i šutim![]()
citam vas stalno pa da prokomentiram, to o malo povisenoj temperaturi je dobar znak, jedna cura samnom sto je bila na transferu imala je stalno temperaturu oko 37,5. I ostala je trudna bez obzira sto su joj rekli da su joj stanice jako lose pa su joj stavili 3 i rekli da se nenada bas puno. Sretno svima!
opet jedno pitanje, neznam po koji put al eto.
dal je dobro 3. dan od ET-a voziti 300 km? mislim da necu moci izbjeci poslovni put.
sekice, nadam se na nisu drndave ceste...
a ja skužila 300 kn/h pa si mislim zašto tako brzo... pa vozi 150![]()
ja odvozila i vise jucer (ne km/h nego km, moj auitic nemoze preko 200). osjecam se odlicno, koda nisam bila na ET u subotu. fizicki bez ikakvih znakova, al zato psihicki totalno koma. ne nadam se uopce ovaj put i samo cekam jos ovih tjedan dana da prodje pa da krenem u nove postupke.
sekica vibram da ti je to zadnji postupak za neko vrijeme i da te iznenadi ogromna beta za tjedan dana! Obicno je curama uspjelo kad su se najmanje nadale.![]()
Sekica ja sam se svaki put poslije ET-a vraćala doma to ti je oko 380 km. Istina nije uspjelo ali mislim da vožnja nije uzrok tome. Prijateljica mi je imala ET u Beču i vozili preko 1000 km i uspjelo joj. Samo se ti opusti i bit će to OK. Vibram da ti ovo bude zadnji postupak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sekica ja bi,draga ipak taj put odlozila ili prepustila nekom drugom....Ovdje doktori tvrde da ako moras nakon ET-a na put,da ides odmah isti dan jer tek par dana nakon ET-a moze biti presudno treskanje u autu (u to vrijeme dolazi do implantacije)!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh!![]()
Curke da vam se pridružim.
Danas mi je 5dnt i noćas (oko 3 h) su me probudili grčevi u maternici. Pojave se pa prestanu. Već je podne a oni se i dalje smjenjuju.Cice su ogromne i krsta me rasturaju ali za to znam da je od utrogestana.
Mislim da je prerano za menstruacijsku bol jer ju ja inače ni nemam a pogotovo ne prije nego procurim.
Na dan transfera mi je dr.B pregledao jajnike i rekao da su odlični, vratili su se u prirodnu veličinu i nije došlo do hs.
Savjet ??????
Draga valentine uljepšala si mi dan. Kad me uhvati grč imam osjećaj kao da mi netko cijedi maternicu ko limun.
Valjda će se i meni Bog smilovati nakon 5.god.tuge i hodočašćenja po liječnicima!
Ne znam gdje bih postavila ovo pitanje pa možda najbolje ovdje. Što mislite o vožnji odmah nakon transfera? Neki dan sam se vraćala sa folikulometrije, vožnja traje cca sat i pol po autoputu i skužila sam da se u autu ful osjete vibracije od vožnje. Inače nikad mi ne bi palo na pamet da o tome razmišljam, ali kad je ovako nešto u pitanju i to nakon trećeg postupka pušem i na hladno. Što vi mislite? Da li je možda pametnije ostati prespavati negdje? Ili to nema uopće veze? Hvala unaprijed.
ja sam se nakon prvog postupka prošle god. odmah nakon et vozila iz zg u os i primila se sva tri zametka. I ovaj put sam napravila tako, rezultat još ne znam, ali ako bude kojim slućajem negativan neću to sigurno pripisati putovanju...
meni je dr. transfer opisala ovako- "to vam je kao da zrnca maka stavite između 2 kriške kruha namazane pekmezom,drugim riječima-nema šanse da vam "ispadne". problem je jedino u tom dali će kasnije doći do implatacije ili ne".
I za ono ležanje odmah nakon transfera je rekla da je to više reda radi nego nešto neophodno..Zato cure ne brinite i sretno!![]()
Hvala na odgovorima. Svjesna sam ja da to nema veze s ničim, ali ovo nam je treći ICSI i stvarno pušem i na hladno.
ja sam odmah nakon transfera ali odmah putovala 4h do kuce .....danas mi je 2 dan..ustvari juce bio transfer
ne mogu non stop lezati....ustanem prosetam po kuci - jedem - sjedim...kazu nije dobro sjediti....?
nikakve bolove nemam, nista, osim kad kihnem uh sve me zaboli doli, jutros sam htjela trebala nos ispuhat nisam mogla od nekog pritiska u stomaku....na kasljati se ne mogu...nisam prehlađena samo eto....2 x sam kihnula i sva se isprepadala))
Podizem ovu temu jer me takodjer zanimaju vasi odgovori na postavljena pitanja, narocito na ova istaknuta.
Posebno bih voljela da se jave sadasnje trudnice sa svojim iskustvom i razmisljanjem o tome. Pri tome bi mozda bilo zanimljivo znati jos koji dan ste imale transfer, da li 3. ili 5.
Aurora, mi smo prespavali nakon transera, dapače nismo ni sjeli u auto nego došetali 1 minutu do hotela i opet ništa...Sigurno će se javiti i trudnice koje su se vozile.
U dobitnom FET-u sve sam odradila sama, doslovce (u šali znala reći mužu da mi nije ni trebao za oplodnju, he he).
Daklem, vozila autom kad je bio transfer nakon pola sata, svaki puta išla na injekcije opet sama autom nakon transfera. Ponašala se sasvim uobičajeno, čak i prala prozore, trčala jednom za tramvajem... i mrvica se primila.
U stimuliranom neuspjelom postupku bila sam puno mirnija pa je bilo nula bodova.
Danas ustinu vjerujem da neke uobičajene aktivnosti apsolutno ne mogu utjecati na ishod. U idućem postupku tako ću se i ponašati, ne mislim čak ni dijete davati nekome na čuvanje.
jutros imala transfer i sada imam temperaturu 37.5.... da li je imao tko temperaturu???
mravak, skoro svi imaju povisenu temperaturu od utrogestana. don´t worry!
frka nadam se da je od toga...jutros mi je doktor stavio dva utrogestana... u prva dva transfera nisam imala tem.... sada mi je 37.3..... sada idem stavit opet utriće....
mravak, meni je 7 dan od ET i imam stalno temp. 37,3-37,5, i ja sam šizila ali mi je doktorica rekla da je to normalno, mada ovo mi je 10 pokušaj i prije nikad nisam imala temperaturu e pa sad ti budi pametan
Normalno je da imate malo povisenu temperaturu, to je od utrica. Nadam se da ce vam temp i nakon bete ostati visoka, ali zbog trudnoce!