Čitam u današnjem Jutarnjem članak izvijesne Corinne Maier, u kojem se citira i 20 "racionalnih" razloga zašto nemati djecu. Ne znam jel tko to čitao. Dakle, čitajući ženine razloge, moram priznati da me hvatala groza i poželio sam iznijeti 1500 argumenata zašto imati djecu. Svjestan sam da svatko, pa i ta žena, ima pravo na svoje mišljenje i stav. No njenih 20 razloga koji su istaknuti (tko može nek pročita, nisam u stanju toliko citirati), čini mi se da su sve prije nego racionalni razlozi. Najviše revolta osjetio sam kad sam pročitao "razlog" u kojem doslovno stoji: "Postat ćete pokretna bočica za hranjenje". Dakle, najdublja povezanost bića u svemiru, koja se uopće može doživjeti, svedena je na nekakav, može se reći proizvodno - uslužni proces, u kojem majka nema drukčiju ulogu nego da bude stroj za hranjenje koji će nakon svakog dojenja valjda proklinjati sudbinu koja joj je dodijelila tu ulogu. Mislim da autorici fali samopošovanja. Ako koga zanima tema nek se nadoveže. Trenutno nemam energije za duboke analize, ali zanima me Vaše mišljenje i volio bih da ponešto napišete o tome.