Citiraj mama Jelena prvotno napisa
A koji su vam najudobniji?? Ja sam kupila iz Bemboline XL, ali to je veličina za moje cice u normalnom, a ne dojećem stanju, tj 80 B!!! A sad imam valjda D!!! Prodavačica je vrlo ljubezna, ali unatoč tvrdnju da se materijal rasteže, baš se i ne rasteže na OVU veličinu
MEni je beba mala, i još ne idemo van, i doma uopće ne nosim grudnjak jer me svaki šavić smeta, i smeta me kad mi grudnjak stisne cice i digne ih, odmah me počnu neki trnci prolaziti...

Da li je to samo prolazna faza, ili ću morat bez grudnjaka hodat okolo??? Mislim, i neki dan je tip koji reklamira neku fiksnu telefoniju buljio u njih

Ima li nade??
Veličina se mjeri prvo opsegom ispod grudi (to je raspon 75-cca.90 cm),
a A, B, C,D, E, F... je onda razlika koja se dobije kada se oduzme opseg grudi od opsega ipod.
Najjednostavnije je doma izmjeriti barem opseg ispod, tako da znaš osnovu, a onda bi bilo dobro isprobati u trgovini da li je tio košarica C, D, ili E.
(Ako je žena trudna (8-9 mj) onda treba imat na umu da će se opseg ispod grudi smanjiti nakon poroda!! I ako je sad dobro, bit će preveliko poslije i onda će biti jaaako neudobno, dizat će se po leđima i neće dobro podržavat grudi. Neka se u trudnoći kopća na zadnjoj kopći, a ne na prvoj jer će u suprotnom biti definitivno preširok po porodu!!)

Rastezlivost materijala?? Pa ono što ruka rastegne, definitivno se stisne kad ruke nema! Mora biti potpuno udoban odmah!!!
Ako je dobar ispod grudi a i košarice su dovoljno velike, a ipak stišće, možda a se otpuste naramenice na leđima?!
Preporuka mog ginekologa je a grudnjak NE SMIJE pritiskati, nego samo podizati! grudi. (Osim toga čini mi se da pritisak smeta i naviranje mlijeka)
Osobno koristim Anitine bešavne ( šifra modela 5075, oko 270 kn) i jako sam zadovoljna. Vidjela sam po forumu da su dostupni i jeftiniji, a kome je što udobno je relativna stvar. Namjeravam ih nositi bar godinu dana pa mi nije prevelika cijena.
U svakom slučaju bar prvih šest mjeseci obavezno koristim jastučiće za dojenje, pa šav ni ne bi smetao. Jedino što sam ja nosila taj grudnjak i zadnji mjesec trudnoće, pa bi me šav smetao, čak i estetski jer se nazire preko odjeće.
Nadam se da je pomoglo!