http://www.budimo-sigurni.hr/index.p...k=view&id=2426
jedan od linkova kako svaki roditelj laik moze zastiti komp kad to koristi djete..

vec sam negdje napisala...ima ponuda od bar 20 freeware Parental Controls programcica....
svaki explorer..ima opciju..Tools..Internet Options...4 jezicak-Content...i na kraju Content Advisor...
to je ono osnovno i treba cijelih 10 minuta po jednom racunalu da se to namjesti...
na kojim su stranicama djeca bila provjeri se cak samo jednim klikom: History
sto se popupova tice...tools...int. opt....Privacy...Pop-up Blocker...

sto se tice pristupa sucelju bilo kojeg racunala u mrezi isto tako ima malo more programcica...remote administrator...jedan od tih je Radmin...treba samo malo volje za instalaciju...i ne samo da se moze vidjeti svacije sucelje, nego i pisati i popravljati....

mada ne vjerujem da vam to moram objasnjavati, posto su to stvarno osnovne stvari koji nisu bas u domeni znanja iskljucivo informaticara...

ako nemate zastite na skolskim serverima nemate firewall onda je profesore vasa obaveza da se pobrinete da se to dobije...dok se za sigurnost djece na internetu moze u medjuvremenu pobrinuti sa gore navedenim alatima...

nadam se da ce se sve okrenuti na bolje, jer ja ipak jos uvijek mislim da je znanje informatike danas jako bitno...a da ce kad klinci krenu dalju u skole i na posao biti jos bitnije...

i jos to: ako se vec incident desio slucajno, smatram da je bila Vasa obaveza da o tome obavijestite roditelje, da djeca to nebi tako krivo prenjela...

i jos nesto, moj odlazak je bio kad je odgovor na "sta se danas ucili?" 4. put bilo.."chatali"