Sumnjam da u nastavni plan i program pripada i chatanje. Jedno je traženje podataka, a chat s nepoznatim osobama nepoznatog identiteta je nešto drugo. Ako I TO spada u nastavni plan i program moja kćer će umjesto izborne informatike ići na treći strani jezik jer je chatu ako želi(m) mogu poučiti i kod kuće: pod kontrolom.no@ prvotno napisa
A kaj se plana i programa tiče-zanima me kakvo bi mišljenje državne pravobraniteljice o nekontroliranom chatu maloljetnika bilo. Isprike svima koji se ne slažu, ali ja bih prijavila onog tko odobrava i potiče mlađe maloljetnike na to. Što ako djeca krenu primjenjivati stečeno znanje?? Imat ćemo slučaj iz novina/crne kronike.
Što se tiče znanja informatike-znaju li djeca koja su chatala napisati i urediti text u Wordu?? Ako ne znaju-neka to uče. Neka nauče copy/paste text sa stranice znanstveno-popularnog sadržaja, neka uče obradu fotografije, izradu tablica.... Halo!!! Pa zar je informatika=chat???
Smatrala sam do sad informatiku bezazlenim predmetom. O tome sam promijenila mišljenje i slijedeće godine ću vrlo pažljivo pratiti kako teče nastava: između ostalog-oboružana člankom zakona jer je očito potrebno to imati u pričuvi.
http://www.ljubavje.com/Clanci/vrebaci-s-interneta.html

Odgovori s citatom