i jos to...

pregledala sam djetetu i udzbenik i biljeznicu...
o sad je bilo mislim da 8 ili 10 sati informatike, obradjena je i dopisana u biljeznici
lekcija 1. (od 1.1 do 1.3 poglavlja) samo 1.1- O pokretanju i iskljucivanju racunala
te lekcija 2.2. o binarnom brojevnom sustavu
svega 2 lista male biljeznice...

sto se tice interneta...to je poglavlje 5. odnosno zadnjih 10 stranica udzbenika obrajuje internet i web postu...

eto ostavljam mogucnost otvorenu da je bas moje djete lazljivo i ljeno, i nije pisao u biljeznicu gradivo sa nastave, al cu zato provjereiti i kod roditelja ostalih ucenika koji idu na informatiku, i zamoliti ih da mi posalju biljeznice da provijerim.

ako je tome tako spremna sam se osobno i javno ispricati profesoru kojega sam u tom slucaju krivo optuzila!

i jos nesto...
Put a Password on Internet Explorer
Steps
1
Step One
Start Internet Explorer, then go to the 'Tools' heading on the toolbar. Click on 'Internet Options.'
2
Step Two
Select the 'Content' tab.
3
Step Three
Click on the 'Enable' button.
4
Step Four
Make your access selections, then click on 'OK.'
5
Step Five
Choose a password when Internet Explorer asks you to do so. Type the password into the provided field.
6
Step Six
Devise a hint for yourself. This hint will help you remember your password should you ever forget it. Type the hint into the box provided for this purpose.
7
Step Seven
Hit the 'OK' button. Your content controls on Internet Explorer are now password protected. No one except you can access these controls to change them. You will be prompted for your password any time you want to make changes to your content controls.

to mislim da za profesora informatike koji nema zastite na serveru stvarno nije posao od mjesec dana kao priprema i kao preventiva prije pocetka rada u nastavnoj godini...mislim da vam i sa 30 racunala u razredu moze oduzeti najvise sat vremena...
ako skola iz xyz razloga nije sposobna, nema ili nece dobiti primjerene zastite, trebalo bi o tome obavijestiti roditelje koji ce na osnovu takvih cinjenica odluciti dali zele da djete ide ili ne ide na satove informatike!

i zadnja primjedba, ako je vec i dostupan internet, onda mislim da bi bar prva lekcija ucenicima trebala biti o sigurnosti na internetu, koristenju istoga i zastiti privatnosti, te o samim prjetnjama i opasnostima koje ukljucuje koristenje.