Citiraj realna prvotno napisa
ovdje je program informatike za osnovne skole u hrvatskoj...i ja ni u jednom pdf-u nisam nasla da gradivo obuhvaca i chat...
U 5.r. učenici trebaju shvatiti I. kao skup usluga. Najčešće spominjane stvari, od strane učenika, koje se mogu napraviti na Internetu su igranje, skidanje muzike, filmova i lektire, chat i gledanje slika. Nakon takvih odgovora ja bih trebala poreći postojanje chata ili ih upoznati i s tim, kao i ostalim stvarima koje ih zanimaju, a ne nalaze se u programu?
Usput, u programu 8.r. je "kritički odnos prema I." iako se I., kao i suradničko učenje posredstvom I. što obuhvaća i chat, potiče i koristi u programima svih školskih predmeta od 5.r. na dalje. Niti tu ne slijedim program nego pričam klincima o etičkom korištenju tehnologije (i I.), autorskim pravima i čuvanju osobnih podataka od kada mi prvi put uđu u učionicu. Ili da čekam 8.r.?

Citiraj suncokret prvotno napisa
a iskreno rečeno nikada do sad mi nije ni padalo na pamet da bi djeca za vrijeme informatike mogla visiti na chatu.To mi je ipak malo :/
Netko je spominjao "višenje" na chatu?
Chat je samo alat i kao takav nije niti pozitivan niti negativan. "Ton" mu daje način korištenja. Neki će provocirati pedofile, a neki će prepričavati sinoćnju epizodu Zabranjene ljubavi.
Zapravo, i ja mislim da je strašno kada, nakon dobro odrađenih svih zadataka koje su imali tijekom sata, dozvolim učenicima da zadnjih 10-15 minuta rade što žele. Neki će crtati, neki će se igrati, neki će pokušati skinuti lektiru, neki će tražiti riječi pjesama ili slike automobila na Internetu, a neki će i na chat.

Citiraj realna prvotno napisa
moje pitanje je, dali ste vi profesorice isto tako provjerili gdje i kako i sto pustate djecu za koju ste odgovorna na vasem satu?????
Kao što si i sama rekla, ja sam odgovorna za tu djecu na svom satu i znam što rade, bilo na chatu, bilo u Wordu.
Evo ti još malo tema za razmišljanje. Vrlo bezazlen zadatak: pronađi sliku omiljene životinje na I. i umetni je u tekst u Wordu. Upiši u Google "mačkica" i reci koje slike si dobila?