angie, gdje jeste taj čovjek?kako da ga nađem i koliko se čeka da te prime? A cijena?
hvala
angie, gdje jeste taj čovjek?kako da ga nađem i koliko se čeka da te prime? A cijena?
hvala
Vidim, tema je potpuno skrenula...
Nema veze, valjda će i nešto dobro izaći iz toga, bar za neke.![]()
Idem ja u borbu, jer ne prihvaćam činjenicu da moje dijete ima slab imunitet isključivo za streptokok, a viroze i ostalo ga zaobilazi.
Pozdrav svima !
Iz svog iskustva ti mogu reći da je moguće.Mondu prvotno napisa
Moja Di je imala streptokok ne znam ni sama koliko puta, u jednom vrtiću pa u drugom pa u školi.
Sad ga već dvije godine nema (kuc-kuc o drvo).
mondu, kako ćeš se boriti? Pomagaj? jesi saznala što za cjepivo?
Aleks, imaš pp.![]()
Mondu prvotno napisa
Streptokokne upale grla je bakterija beta-hemolitički streptokok iz skupine A. Postoji mnogo vrsta streptokoka, najvažniji uzročnici bolesti u čovjeka su streptokoki iz skupine A, u kojoj, također, postoji više antigenskih tipova.
Nakon preboljenja angine stječe se imunost koja je tipno specifična samo za antigenski tip streptokoka koji je uzrokovao bolest. Postoji velik broj tipova streptokoka, a preboljenje bolesti ne ostavlja trajnu imunost, od ove se bolesti može oboljeti mnogo puta. zapažena je sklonost, odnosno vrlo često pojavljivanje streptokokne angine u nekih ljudi.
~~~~~
ja sam sa stribijem prošla isto - svi šmrkavi u jaslicama, nikome ništa ozbiljnije nikad, a moj stribi slaže anginu na anginu. nisam se mogla pomirit sa time i krivila sam mame koje dovode bolesnu djecu i tete koje to prihvaćaju i vjerojatno bila u pravu ali to nisam mogla promjenit.
strbi je doma bio savršeno zdrav. bio je doma od 4,5 do 5 godina i nije mu bilo ništa. godinu pred školu dobro je prihvatio u vrtiću i dobio samo gripu. kad je krenuo u školu, to je za njega bio pozamašan stres i dobio anginu kakvu ne pamtim - pet dana je kurio 40.
da se mogu vratit unazad ispisala bih ga iz jaslica i ostavila doma jer mislim da nisu sva djeca za sve. to sam zaključila nakon što je sunča krenula u jaslice i što pored sve šmrkave i kašljucave djece ona ostaje zdrava - čak ju je i zarazna upala pluća koja je poharala 80% klinaca iz grupe mimoišla.
mondu - da li je tvoje djete zaista zadovoljno sa vrtićem? da li je zaista društveni tip? ili je možda individualac kojemu je potreban neki drugi ritam i neki drugi pristup?
Svaki pedijatar je dužan obavjestiti epidemiološku službu o slučajevima streptokokne angine i kliconoštva. Dijete u tom slučaju ne smije u kolektiv dok mu bris nije sterilan.
Tako je bilo kod nas. Kad je kod lavića ustanovljen streptokok, njegova pedijatrica je obavjestila epidemiološku i dobili smo doma poziv od njih da dođemo svi napraviti bris.
Tako bi to trebalo funkcionirati. Da li znaš tko je pedijatrica toj djeci jer i kod nas se radilo o nesavjesnim roditeljima koji su "izbjegavali doktora", a klinci su im bili kliconoše. Sva sreća mi imamo istu pedijatricu, a nažalost kućni su prijatelji mm-a, pa druženje nisam mogla izbjeći.
I na sreću, naša pedijatrica nije dozvolila njihovom sinu i kćeri pohađanje vrtića do sterilnog brisa.
Evo da se nadovežem s mišljenjem pedijatra koji je vlasnik našeg vrtića: razlozi za nedolažanje u vrtić su zarazne bolesti (tipa onih zbog kojih se može završiti na Odjel za zarazne bolesti), povišena temperatura, te loše opće stanje djeteta, odnosno kad se dijete ne osjeća loše, sa ili bez temperature.sunca prvotno napisa
Kašalj i cureći nos, po njemu, nisu razlog da se ne dolazi u vrtić, kao ni uzimanje antibiotika.
Ima djece koja mjesecima šmrcaju i kašlju i ništa drugo im se ne zakomplicira, mom Filipu je nakon par dana šmrcanja ili prešlo u upalu uha ili grla ili bronhitis. Zato da izbjegnemo antibiotike morali smo ga vaditi iz vrtića čim je šmrcnuo.
slažem se sa Filipovom mamom. Kod nas je situacija ista...![]()