Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Loš rezultat triple testa-beba ipak zdrava!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Loš rezultat triple testa-beba ipak zdrava!

Cure (i svi koji se tako osjećate!
    Javljala sam se već na forum u brizi oko zdravlja nerođene bebe jer mi je rezultat triple testa na Down bio relativno loš, 1:146, preporuka amniocenteza.Koma. Nakon toga otišli smo dr. Kosu i dr.Podobniku (preporučam, makar se čini vrlo arogantan, u takvim trenucima treba ti netko tko ne mulja i kaže "..znaš kaj, situacija je takva i takva...rodit ćeš zdravu/bolesnu bebu.." Odlučili smo ne ići na amniocentezu ( i prije posjeta dr-ima, jer sam već bila ušla u 18-ti tjedan).
    Prošli utorak rodila sam zdravu i živu curu (3680/51). Možete zamislit' našu sreću !!!!!
    Prema tome, SAVJET od srca i prijateljski- ako već idete na testove, radite kombinirani probir,3D i 4D UZV. I vjerujte sebi i svom srcu. I vašeg dragog, naravno.
    Pusa svima i sretno, čujemo se

pinocchio izmijenila naziv topica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

meni je dr također predložio amniocentezu. odbila sam. nekako osjećam da je sve ok, a uzv odličan.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ću u 18 tj. napraviti 3d i to je sve. Nema potrebe za daljnim testovima. Osim toga, kod mnogih cura triple test je pokazao povećan rizik a na kraju je sve bilo super. :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zna se da triple test samo predvidja eventualno povecani rizik, dakle ne daje definitivan i jasan odgovor.

sto ne znaci da je bezvrijedan, "pogresan" i slicno. nekim zenama je pomogao u vaznom trenutku. nekima odmogao. na svakome je da odluci sto ce i kako, a da se prije toga informira kod lijecnika o svim detaljima, rizicima za pogresnu prognozu i o daljnjim postupcima u slucaju da je rezultat los.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tanjusa, samo ću reći da mi je jaaaaaaaaaako drago da je vaša srećica zdrava beba! :D

Inače, ja nisam išla ni na kakav od tih testova, možda sam kukavica, ali nisam imala hrabrosti čekati rezultat i suočavati se s ne znam čim, a najviše zbog određene netočnosti tih testova.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasad najtočniji je PAPP kombinirani probir, koji se radi u Vinogradskoj od 10.-13. tjedna - navodno je točan 90%, što je puno više od triplea oko 60% (mislim) i doublea (oko max 70%). Ali, i kod kombiniranog probira je 10% šanse da rezultat bude krivi - ima svakakvih slučajeva - triplea s dobrim rezultatom i ipak rođenih malih Downića. To su ipak samo statistički testovi, nisu dijagnostika s odgovorom da ili ne. Navodno će se za kojih 10-tak godina iz majčine krvi u kojoj su fetalne stanice moći odmah vidjeti ima li dijete ili nema Down sindrom, a navodno taj test već postoji, ali je basnoslovno skup i ne radi se kod nas.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama je doktor objasnio sve testove, zasto se rade kada se rade i vise manje nam dao do znanja da radimo te testove ako razmisljamo o pobacaju u slucaju da nesto nije u redu. (to sam ja samd skratila i izkarikirala njegove rijeci, nije bio ni blizu tako odresit)....Onda smo se moj dragi i ja pogledali i vise manje u isti cas rekli: nikakvi testovi....Djelomicno zbog toga sto mislim da zasigurno nebih pobacila da saznam za neke komplikacije a djelomicno i zbog toga sto me je strah da rezultati budu slabi i na kraju zivim u iscekivanju do poroda...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanjusa, čestitam na prelijepim novostima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čestitam na bebici!!!
    I ja sam imala loš rezultat double testa. Odlučila sam se za amniocintezu, ali sam prije nje otišla u Polikliniku Vili na 3D UZV. Parametri su bili u najboljem redu i doktor je rekao kako misli da će sve biti u redu ali da bi isto tako preporučio Acz radi 100% sigurnosti. Nakon 9 dana čekanja (u Postojni) analiza je pokazala da nosim zdravu curicu. Taj dan sam se ponovno rodila! Uzv daje rezultate sigurne do 85%, a ja znam sebe da bi se mučila ostalih 20 tjedana. Hvala Bogu da je ispalo sve u redu!
    Imam isti slučaj prijateljice, koja je također imala loš double, bila na uzv, pokazao da je sve u redu, no nažalost amniocinteza je pokazala da nosi dijete s Down sindromom.
    Odluka je teška i individualna. Ne treba kriviti niti one koji se odluče za Acz, niti one druge. To je jednostavno stvar izbora. Puno je lažno pozitivnih rezultata, ali ipak se rađaju djeca s Down sindromom. Oko 1 na 700, ali ja sam se pitala što ako je moje dijete baš to jedno.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čestitam na zdravoj curki

Niti ja nisam radila nikakve testove,osim UZV-a jer mi nešto unutarnje govori da je s mojom bebom sve u redu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam na zdravoj bebici

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bas krasno za citati - cestitke.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ga na . Upravo smo dobili nalaze doublea - 1:86, koma sam. PAPP je bio dobar i nije indicirao amnio 1:2690. Kako je ovo MPO trudnoća, imala sam u počektu 2 gestacijske vrećice i kao na rezultate doublea navodno utječu prethodne hormonalne stimulacije (kod mene ih je bilo dosta - 7 godina liječenja neplodnosti), ali moja kolegica koja je isto imala stimulaciju imala je double 1:3600... Vjerojatno ćemo ipak na amnio, vidjet ćemo s dr. Kosom. Imam 37 godina.

Tiwi, kakva je preporuka za nakon amnio - koliko ležanja tj. bolovanja doma (isto ćemo je vjerojatno ako bude indicirana raditi u Pol. Vili kod dr. Kosa, upravo smo prekjučer otkazali termin za amnio na Sv. Duhu?

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina33 !

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam !!!
    Zbilja jedna jako lijepa vijest.

Mi nismo išli na pretrage, pobačaj ne bi došao nikad u obzir pa nije imalo smisla raditi testove. I nekako sam osjećala da će sve biti u redu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jako lijepa vijest, cestitam na zdravoj bebici... ja prosuzila, naravno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa

Tiwi, kakva je preporuka za nakon amnio - koliko ležanja tj. bolovanja doma (isto ćemo je vjerojatno ako bude indicirana raditi u Pol. Vili kod dr. Kosa, upravo smo prekjučer otkazali termin za amnio na Sv. Duhu?
    Ja sam strogo mirovala, znači samo do wc-a i natrag 2 dana i još 2 dana "umjerenog mirovanja. Pitaj da ti pošalju uzorak u Postojnu da ne čekaš 4-5 tjedana. Sretno!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno hvala, twin! Kažu mi da rezultat mora ići u Postojnu jer je već kasno za čekanje od 4-5 tjedana. Valjda ćemo svi to izdržati.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ina33, navijam za vas. Nadam se da će sve biti u redu.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ina33 drži se, ja vibram da je ipak sve ok ~~~~~~~~~~~~~~

tanjusa čestitam na zdravoj bebici. Ja ovaj put idem samo na UZV.

twin kad sam vidjela tvoj nick točno sam znala da će nas miješati

Cure, svima zaista od srca šaljem pozitivne ~~~~~~~~~~~~~~ i nadam se da ćete imati dobre rezultate. I da će svaka odlučiti iz svog srca što i kako

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve će biti u redu!! Mora!! Znam da to svi govore, ali samo mame i djelomično tate znaju kroz kakvu agoniju su prolazili. Ja sam bila čvrsta pred drugima, no kad bih ostala sama plakala bih satima i pričala sa svojom bebicom. Ali, nekako unutra, sam znala da će sve biti u redu. Samo sam željela potvrdu. Ja sam naime nakon rezultata a prije amniocinteze imala i svadbu. I preživjela sam. Rekla sam, moram biti sretna, vesela i lijepa taj dan da moja me beba jednoga dana ne pita: "Mama, zašto si bila tužna?". I dala sam sve od sebe. I uspjela!!

I ti ćeš. Proći će i tih 8-9 dana i onda ćeš se smijati i nastaviti u potpunosti uživati u svojoj bebici. Želim ti svu sreću!!!!!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ina33, svu sreću svijeta želim tebi i bebici!

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ina33 sve ce biti u redu, ja uopce ne vjerujem u double test!
    meni je moj dr rekao ukoliko su nuhalni i nosn kost u redu oko 12 tjedna, te poslije srceko i celjust, nema razloga za paniku i crne misli!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ina33, i ja sam liječila neplodnost 3 godine, 2 IVF-a pa je možda i kod mene triple zato bio 1:146
    imam 34 god.
    sve bude okidoki

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ina33 , bit će sve OK!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tanjusa čestitam
    ina grlim te do neba i vjerujem da će sve biti u redu

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ina33 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    do neba za tvoju bebicu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drage moje, vijest je sretna - i moja bebica zdrava, stigli rezultati amniocenteze :D. Double je bio 1:86, a PAPP je bio u tisućama, ali nas je Double zbunio. Ovo je isto IVF trudnoća, navodno su double testovi kod takvih trudnoća nešto lošiji jer ostaju u tijelu tragovi hormona još godinama, a čak i utrogestan navodno utječe na rezultat - ako smo dobro shvatili dr. Tišlarić iz Vinogradske.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

:D

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D :D :D super, prekrasne vijesti, cestitam!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam negdje pročitala da loši malazi testa NE znače da je beba SIGURNO bolesna već samo ukazuju na mogućnost.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ina, prepreprekrasne vijesti! Baš sam sretna zbog vas :D :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jes, tako je. Meni je i "ukaz" bio dovoljan da se ukomiram .

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bas mi je drago ina! :D

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D :D :D
    ina, hoće li spavača biti roza ili svijetlo plava
    Evo me se smješim i sve mi je toplo oko srca. Uživaj draga!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ina, drago mi je i čestitam. Prava si hrabrica! :D

Kupuješ plavo ili rozo?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ina predivno!!! :D :D :D
    Tako mi je drago!!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo je prekrasno! Čestitam ti !!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D Predivno, prekrasno, savršeno, bajno, tako mi je drago!!! :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

TANJUSA, INA33 BRAVOO :D :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D Tako jako mi je drago :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, podizem ovo jer sam malo zbunjena..
    Naime, dr. koji mi vodi trudnocu (iz Petrove) mi je na samom pocetku rekao kako cemo raditi triple test (imam 28 god. MM isto). Ovo nam je druga trudnoca, prva zavrsila spontanim u 11 tjednu.
    U 12 tjednu su mi mjerili nuhalni nabor koji je bio 2.1mm i svi su rekli da je to ok. Danas sam dobila nalaz triple testa koji kaze da je rizik za D.sindrom 1:854 i da mjerenja odgovaraju za trudnicu starosti 30/31 god. Pise da nije potrebna amnio ni kariotipizacija sto ni ne bi radila. Znam da ovi testovi nisu pouzdani, i osjecam da sam mirna u sebi..no nemogu izbaciti ovog dosadnog crvica u glavi. I jos sada dok surfam vidim sve te omjere kod drugih trudnica i svugdje se spominju tisuce te kako starijim trudnicama omjeri odgovaraju za puno mladu dob a meni obrnuto.
    Moze Vase misljenje...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

iana - ja ne znam za taj triple test... ja sam radila kombinirani probir u 13 tjednu i rezultat je bio 1:18000. Nisam radila ništa drugo, jer nije indicirano. Ne znam koji su omjeri za triple test - to nađi negdje na netu. Ako ti nisu indicirani nikakvi dalji postupci, mislim da se nemaš oko čega brinuti.

Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moram da pitam, a ne znam gde da postavim ovo pitanje,. ova tema mi se cini ok,..
    Meni nije jasan Down sindrom,. Da li ima negde neki clanak ili sl?
    Kako do njega dolazi? Zasto pitaju da li je neko u porodici imao? Da li je nasledan?
    Ja sam bas u frci, posto je moj brat imao Down sindrom, ali na zalost nije vise sa nama,..
    Ja sam naravno napomenula mojoj dr, ali ona je malko namrstila kad sam ovo rekla,...
    Sta vi mislite? Koliko to utice na moj licni rizik?
    Da li ja MORAM na amnio? Pomagajte!
    Tek sam u 5. nedelji trudnoce, a vec razmisljam o svemu i svecemu,....
    Imam 24. godine,...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    Moram da pitam, a ne znam gde da postavim ovo pitanje,. ova tema mi se cini ok,..
    Meni nije jasan Down sindrom,. Da li ima negde neki clanak ili sl?
    Kako do njega dolazi? Zasto pitaju da li je neko u porodici imao? Da li je nasledan?
    Ja sam bas u frci, posto je moj brat imao Down sindrom, ali na zalost nije vise sa nama,..
    Ja sam naravno napomenula mojoj dr, ali ona je malko namrstila kad sam ovo rekla,...
    Sta vi mislite? Koliko to utice na moj licni rizik?
    Da li ja MORAM na amnio? Pomagajte!
    Tek sam u 5. nedelji trudnoce, a vec razmisljam o svemu i svecemu,....
    Imam 24. godine,...
    Gombica - brat sa Down sidromom ti svakako povećava rizik. Napravi prvo u 12. tjednu kombinirani probir...onda double i triple test...pa ako budeš imala indikacije, amnio. Imaš gore pod "važno" sve o amnio.
    Sretno !!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam mnogo
    sve mi je sad jasnije,..
    Samo i dalje mi ostaje misterija zasto mi se faktor rizika povecava ako to nije genetski prenosivo?
    U svakom slucaju, dobila sam odgovor jedne defektologinje koja mi je rekla da ja iako mi je brat imao Down, imam manje sanse i manji rizik nego neko ko nije imao slucaj u porodici, a ima oko 35 godina,... Pa sad,.. Uz Bozju pomoc da sve bude ok,..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sutra imam termin kod svog gina koji mi vodi trudnocu, a narucila sam se i kod dr. Kosa (18.02.), koji mi je telefonski objasnio da je on strasno protiv tih testiranja zbog velikog postotka lazno pozitivnih rezultata i da su mu maltene pune cekaone zena sa omjerima 1:100 koje drugi doktori onda po preporuci salju njemu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Sutra imam termin kod svog gina koji mi vodi trudnocu, a narucila sam se i kod dr. Kosa (18.02.), koji mi je telefonski objasnio da je on strasno protiv tih testiranja zbog velikog postotka lazno pozitivnih rezultata i da su mu maltene pune cekaone zena sa omjerima 1:100 koje drugi doktori onda po preporuci salju njemu...
    Je, točno. On je načelno protiv double i triple testova koje smatra zastarjelim i zbog toga što imaju visok udio lažno pozitivnih rezultata. Koliko sam shvatila, on ide po ovoj novoj modernoj paradigmi opisanoj na stranicama pol. Harni - a ta je da prenatalno testiranje zahvaća svu popluaciju (ne samo žene preko 35 godina), rade se kombinirani probir, UZV u 18.-20. tjednu di se gledaju markeri za Down + quadruple test (ne radi se kod nas) i onda se sve to prouči i tek onda ev. paru preporuči amniocenteza. Cilj je SMANJITI broj napravljeni amniocenteza, a ipak na neki način skriningom obuhvatiti cijelu populaciju. One koji rade i kombinirani i neku od drugih pretraga (double ili triple) - pita, ma zašto su vas na to slali itd. (evo mog slučaja - dobar kombinirani, ali double koma - 1:84). Navodno starije žene i žene koje su se godinama izlagale horm. terapiji (neplodnost) imaju jako puno lažno pozitivnih doubleova i tripleova. On vrlo OK sve objasni, paru osvijesti što znači odluka o amniocentezi - agresivna pretraga, ma koliko rutinska bila, plus što s rezultatom itd. Pomogne osnažiti par da donese svoju odluku i nikako ne forsira amniocentezu po principu - ajme, preko 35, vi na to, gospođo, morate. Problem nastaje zbog toga što većina ginekologa (pogotovo starijih) ima stav - vama je preporuka amniocenteza (a samo godine neki indikator) ili vama preporučujemo double (oni koji "gravitiraju" Vinogradskoj) ili triple (oni koji "gravitiraju" Petrovoj), a za kombinirani, koji ima bitno manji udio lažno pozitivnih rezultata i poudzanost 80% (za razliku od doublea i triplea) nisu ni čuli ili misle to je nešto moderno i žene ne šalju na to,a onda prođe voz - to se radi puno ranije u trudnoći.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •