zarrin prvotno napisa
ma kad slušam/čitam sve ovo, krivi ped. krive sestre, patronažne, nemaju svi internet, informacije, pritisak majki i svekrvi moram prvo reći da sve to stoji ali ja smatram da je dojenje nešto što počinje u glavi svake majke u trnutku kad rodi ili čak i prije(naravno ne govorim o onom malom postotku žena koje iz stvarno opravdanih med.razloga ne mogu dojiti)...imam jedan jednostavan primjer koji je meni najbolji kad se priča o dojenju: kada je moja beba imala oko 10 mj.dođem ja do svoje naj frendice sa malim i idem ga podojit i to vidi njena stara baka i kaže:divan prizor, sad si me podsjetila na mojih 5 djece koje sam dojila barem do druge godine, bila su teška vremena i nije bilo uvijek hrane za nas al priroda se pobrinula da mala djeca imaju majčino mlijeko... i eto, ko je njoj na selu kada je sa 16 g.rodila svog prvog sina davao informacije o dojenju, nije imala internet, nije ju doktor porodio,bio je rat, al je znala da je dojenje prirodna hrana bebama...mislim, kakvih sam se ja savjeta "pametnih"naslušala i iskreno od nikog nisam ni očekivala da me uči, osjećala sam da je dojenje najbolje za moje dijete i tako pičim i dalje sad nakon 15 mj.
divne su sad te grupe potpore dojenju, prodojilački pedijatri i naravno rode i sos telefon al ak nisi siguran u dojenje kao odluku iz raznoraznih razloga, tražit ćeš razloge da prestaneš, uvedeš AD samo malo, pa više pa onda na kraju kažeš nemam više mlijeka. eto to mogu potvrditi sa nekoliko prijateljica u zadnje vrijeme.