Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako se rješiti pelelna?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kako se rješiti pelelna?

Upomoć! Imam problem.
    D je navršio 2 godine i ne želi piškiti na tutu niti na wc.
    Ne znam šta da radim!
    Sve zna, zna kad kaka pa ček i kada piški.
    Kada smo bili na moru znao nam je u vodi reći "evo sad piškim". Kad god mu ja velim ajmo piškiti i kakati na wc ili tutu on kaže "ne, ja ću piškiti u pelelnu". Kao da se boji da ne smije piškiti na wc ili tutu.
    Tete u jaslicama su rekle da će početi i njega odvikavati od pelena. Već svi u njegovoj grupi nemaju pelenu, istina bog on je najmlađi. Toga se bojim jel će biti bez pelene u jaslicama pa će biti upišan a dolazi hladno vrijeme.
    Kako da ga dobijem da sjedne na tutu ili wc i da obavi nuždu?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a da malo sacekas mozda ipak nije spreman :/
    K je isto odbijao i ja nisam forsirala
    evo vidis iz potpisa koliko je star i sad smo trenutno na odvikavanju
    mozda nam je malo lakse jer ne ide jos u vrtic ali tek sad vidim nakon par pokusaja da je spreman
    ne znam koliko ce trajati ali sad ne odustajem
    u ponedjeljak je svaki put piskio u wc ili tutu, utorak je bio grozan...piskio je svagdje samo ne u tutu, danas je samo jednom na tepih ...
    imas dosta tema na forumu o tome pa si pogledaj

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da napomenem da vice:"weeeeceeeee" kad osjeti da mora piskiti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Veli meni moja mama da je ona skidala i mene i sestru tek onda kad smo došle do tog stupnja zrelosti. Kako je znala da smo zrele? Ujutro bismo se probudile sa suhom pelenom. Meni se ovo čini logično, i ja ću pokušati tu metodu (jednog dana....).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve je to ok. I ja sam tako mislila ne forsirati ali tete u jaslicama forsiraju iako ne znam zašto. On je jedini koji još uvijek ima pelene u svojoj grupi.
    Kaj im nije lakše sačekati da oni budu spremni nego da im se najmanje 2-3 klinaca upiša tokom dana u jaslicama.
    Ja sam negdje pročitala da je djete spremno da piški u tutu i wc kada može samostalni silaziti niz stepenice, bez pridržavanj. A on to polako i čini, pa sada nisam pametna.
    Ja bi najrađe pričekala ali ne znam kak bi tete prihvatile tu moju odluku.
    Imam osijećak kak bi se ona najradije na brzinu rješile pelana ali to tak baš i ne ide.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Neka one skidaju svoju djecu na najtraumatičniji način koji nađu, a u međuvremenu neka rade svoj posao. Nađi mi nekog tko će reći da mu posao nije zahtijevan!

Ja ti to gledam ovako: ako je dijete sposobno samo silaziti niz stepenice, to znači da treba silaziti niz stepenice, a ne nužno biti prisiljeno na skidanje pelena. Skidanje iz pelena ima i drugu dimenziju, ne samo motoričku.

Ne bih se puno brinula na tvom mjestu, samo bih pripazila da mu tete ne nabiju kakav kompleks riječima npr. '...sram te bilo', '...zasto nisi rekao da ti se piski...', '....kako druga djeca ne piške...' i sl. Jasno bih ih zamolila da od toga ne prave problem i da djeci i malenom ne skreću pozornost na to.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji sa 2 godine nisu bili spremni za skidanje pelena. U odvikavanje smo ušli tek sa 2.5 i sve rešili za 2 dana. Nikad mi se od tada nisu upiškili drugde do u tutu.

A da silaze niz stepenice su samostalno krenuli tek pre 2 sedmice. Penjati su se znali odavno ali sići je bila frka. A od juna smo bezpelenaši tako da ta dva očigledno nemaju veze iako sam i ja čula da postoji logička povezanost (ubijte me ne znam koja)

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Keti je silazila niz stepenice sama prije nego je navršila godinu. Pelena smo se do kraja riješili tek prije koji tjedan (što je isto jako rano jer sada ima 22 mj).
    Fascinira me kako ljudi pronađu spojnice između stepenica i pelena.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo piskili i kakali uz najavu, u pelenu. Ni u ludilu u tutu ili na zahod, i tako sigurno pola godine. Tjedan dana prije trećeg rođendana probudio se suh, malo smo se posvađali, pomirili, popiškili na tutu, dobili čokoladicu za nagradu, i stvar je bila rješena. Tjedan dana je još hodao u suhoj peleni i onda smo ju skinuli.
    Radije ću čekati 3.rođendan u peleni i skinuti u 2 dana, nego da mi piški posvuda s dvije i pol.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    da napomenem da vice:"weeeeceeeee" kad osjeti da mora piskiti
    isto kao i moj. jedan dan je sve ok a drugi boze pomozi. inace ima problema sa stolicom pa mi je i to problem.sad ce 3 godine :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •