Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: kontracepcija i problemi sa zatrudnjivanjem

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno kontracepcija i problemi sa zatrudnjivanjem

Drage moje,
    ovo nisam vidjela na otvorenim temama pa da vidimo!
    Oko 8 mjeseci MM i ja pokušavamo da ostanemo trudni, ali ništa¨!
    Ginekološki sam zdrava, imala uredne trudnoće i porode.
    Nekidan sam na TV-u čula da nakon upotrebe hormonalnih kontraceptiva žena može izvjesno vrijeme imati poteškoće da zatrudni, čak 6 i više mjeseci nakon prestanka uzimanja istih.Kao ;prva dva, tri mjeseca nivo plodnosti je povećan, ali onda opada i to traje određeno vrijeme.
    Jeli to istina i znate li šra o tome?
    Ja sam koristila kontracepcijske pilule jedno 8 mjeseci prije no što smo se odlučil za novu trudnoću.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam za to čula - i kod mene se pokazalo točnim, izgleda Prije uzimanja tableta imala sam uredne cikluse na 27-28 dana, a nakon par godina, kad smo prestali sa zaštitom, ciklusi su se skratili na 25 dana uz obavezan spotting 2-3 dana prije M. Inače sve pretrage pokazuju da je sve OK i kod mene i kod MM, pa sad u drugom dijelu ciklusa uzimam progesteron i nadam se

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dali je tocno ne znam, ali i ja sam koristila pilule... 7 godina i evo usla sam u 2 godinu borbe za bebu :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prema svojoj situaciji ja bih rekla da je točo (8-9 godina koristila pilule i sad malo više od dvije godine neuspješno pokušavamo zatrudnjeti) :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je ispalo da sam nakon 2 godine pilula zatrudnila prvi mjesec bez njih-neplanirano.Za dugoročno ne znam. :/

ivana31

Početno

Ja sam pila pilule 7 godina, uspijela sam odmah zatrudniti, ali je na žalost bila vanmaterična. Opet sam uspijela zatrudnitio odmah, aliopet čorak biokemijska. Eh sad dali to ima veze sa pilulama, nabi rekla.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ali,stvar je u tome da mi moja ginekologinja savjetuje da se strpim,još dva tri mjeseca, paće tek onda zauzeti stav!!!!!
    Zar nakon tri trudnoće nije sumnjivo što ne mogu ostati trudna 10 mjeseci!

ivana31

Početno

Citiraj eris prvotno napisa
    Ali,stvar je u tome da mi moja ginekologinja savjetuje da se strpim,još dva tri mjeseca, paće tek onda zauzeti stav!!!!!
    A neznam meni je čudno, ali oni uvijek nekok vraga čekaju. Zašto se nebi radile pretrage, pa ako je sve ok super, ako nije da se riješi to što ne valja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam ih pila 4 godine i 1 godina je trebala za trudnocu...(tj. 6 mjeseci nismo ni pokusavali dok se organizam ocisti a onda godina dana truda...)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam isto nesto cula slicno - no ne znam primjere za to...

ali imam prijateljicu koja je prvi mjesec nakon prestanka uzimanja pilule ostala trudna...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma, prvih mjesec-dva nakon pilula je lakše zatrudnjeti (tzv. rebound effect) ali postoji neka fama da se baš tih 1-3 mjeseca treba paziti dok se tijelo kao ne očisti. Ja se toga držala :/
    Moj gin. mi je kasnije rekao da to baš i nije tako nužno jer da čim se uopće može zatrudniti, znači da se tijelo očistilo, bilo to 1., 2. ili 10. mjesec nakon prestanka uzimanja. Neke studije pokazuju da žena može biti smanjeno plodna do godine dana nakon, ali se ne mogu sjetiti gdje sam to pročitala.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto vidite što je dobro pitati.
    ma ja znam da za sve treba vremena, i da dosta stvari ne ide po planu ali, znate MM 35, ja 32, vrijeme ide ko ludo, i željela bih da imamo još djece samo da uspije sad(da napomenem ja VEĆ imam dvoje super djece), jer mi želimo veliku porodicu iz kakvih i sami potičemo.
    Mislim da za bebu vrijedi biti strpljiv

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prva i osnovna lekcija koju naučiš na ovom pdf-u jest:
    Kad ideš doktoru:LAŽI!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje iskustvo: pila tablete oko 2 godine, pokušavala zatrudniti više od godinu dana (očajnih i pre pre dugih godinu dana), sada imam svoje malo zlato i rekla sam takva kemija nikad više u moj organizam.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam pila kontracepciju 8 mjeseci(inače moram reći da nisam pobornik tih tabletica), čekala 3 mjeseca i ostala trudna. S time da ja usput imam i PCOS. A koliko kam shvatila sa vama je sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam pila tablete 10 godina i ostala trudna nakon 2 mjeseca. Ako se ciklus ustali nakon prekida uzimanja tableta onda nema razloga za nemogućnost trudnoće. Tablete "čuvaju" jajnike da miruju. A uzroci zbog čega netko ne može ostati u drugom stanju su često idiopatski, tj. takvi da uzroka nema.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nisam čula za tu teoriju, a ni moje iskustvo je ne potvrđuje.
    Pila sam pilule 8 godina.
    8 mjeseci prije trudnoće sam prestala da se organizam dobro pročisti i ustabili i kad smo krenuli radit našu malu srećicu, uspjeli smo iz provg pokušaja

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam pila 4 godine i nakon prestanka sam odmah prvi mjesec ostala trudna

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vjerovatno da kod mene ima još nešto.na pregledu nekada davno rekli su mi da imam zavaljenu i nisku maternicu, što je i sada potvrdila i moja nova ginekologinja, ali čitajući po internetu, mislim da to ne bi trebao biti problem, ili bi?
    A redovnost menzesa se nešto promjenila, uglavnom je to bilo 30 do 34 dana prije korištenja tabletica, odmah nakon prestanka 28 do 30 dana a zadnja dva mjeseca je 28, pa 26!!!! dana.
    S tim da želim da napomenem da su nekada(prošlih godina) moji ciklusi trajali i po 36 pa čask i 38 dana.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vanjski utjecaji,vlastite emocije(one loše) utječu na našu Hipofizu.
    Koja utječe na naše razine hormona jajnika,koji su potrebni da bih došlo do pucanja žutog tijela.Tj. oplodnje.
    Znaći sta smo mirniji i sretniji,povečavaju nam se šanse za trudnoču.
    Ona famozna pusti se,zaista vrijedi.
    Pa nije li najviše žena zatrudnjelo kada se najmanje nadalo.
    Sretno svima koje žele postati majke.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Matko,
    hvala na odgovoru. Već se osjećam puno opuštenije, samim tim što sam saznala da postoji i biohemijska trudnoća, a takav slučaj sam imala u julu ove godine(test pokazao trudnoću, ne jedan nego tri, kasnilo 10 dana, doktor ultrazvukom nije ništa utvrdio i onda bum M) što potvrđuje da mogu ostati trudna ali da to baš nije kad ja hoću nego.....
    Moje nestrpljenej možda je i odraz želja moje djece koja svaki dan pitjau: Ali jeli ti počeo rasti stomak? ili Kad ćemo i mi dobiti brata? a mi smo svaki dan stariji tako da i taj čimbenik me malo čini nervoznom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možebiti da je takva nuspojava s začečem javlja u određenom %
    hm
    ipak je tijelo bilo blokirano u svom prirodnom procesu ....

ja sam imala policistične nakon 6mj pilula (Triqilar), točno 6 folikula :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zašto onda u dugim protokolima u postupcima MPO doktori stavljaju pacijentice na 3-6 mjeseci kontracepcije?

Na taj način pospješuju proizvodnju JS. Možda zato ovaj očetni uspjeh u prvih nekoliko mjeseci :/

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da im nebi trebala kontracepcija ,nego utrogestani.Ako je problem samo u progesteronu.Npr.Dobroston.
    Kako bilo mislim da teorija o hipofizii praksa s tableticama imaju smisla.
    Uostalom zar nije lakše popiti terapiju nego naći unutarnji mir i harmoniju?
    Bitno da znamo i ovaj mali podatak ,jer možda jednog dana i on doprinese stvaranju jednog,malog anđela.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Matko, napisano u potpunosti stoji, ali iz svojeg iskustva, iskustva prijateljice kojoj je također trebalo duuuuuugo da zatrudni, a i pročitanih priča žena ovdje na forumu, opustiti se i pronači unutarnji mir je vrlo lako zamisliti, a vrlo teško ostvariti u takvim trenucima.
    Meni je sve to bilo u teoriji jasno, ali u praksi kad mi je netko rekao opusti se i sve će biti u redu najradije bih počupala kosu i sebi i njemu.
    Da zaključim, da teorija stoji, stoji, ali u praksi nema šanse.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja isto tako poludim na onu dražesnu rečenicu :"Sve je to u tvojoj glavi"
    Blaženi liječnici,znanstvenici i uznapredovala medicina.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo znam da kad prođe to potencijalno plodno razdoblje onda su naši odnosi puno opušteniji, kvalitetniji i i više me usrećuju!
    Valjda sam svjesna da tada ne može doći ni do čega pa uživamo oboje!
    Dok, naprotiv za vrijeme "plodnih " dana uvijek mislim na to da li će šta biti ovaj put, A kako da se opustim kada moram u najvažnijim trenucima pronaći "pravi" položaj(ginekologinja je savjetovala , hm"određeni" položaj jer imam nisku i zavaljenu maternicu).
    Ma ne znam da li da pitam, ili ne, ne znam ni kako se to stručno kaže ali MM ima već 3-4 godine kile, ili bruh, valjda će te znati na šta mislim. Možda ima i to neke veze iako ga to ne boli, i neće da ide ljekaru( kaže da mu je dosta bolničkih soba: ranjen sa 23 godine u ratu, jedva spašen, 7 puta operisan, ima traume od rata i bolnica).

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I još nešto! Sve te priče o unutarnjem miru su se uglavnom desile ženama koje su skoro pa odustale jer nije bilo vajde!
    A čovjek dok se god nada u nekom je grču da li će se ta nada realizirati

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da se malo vratimo na temu...

Cijeli život uredni ciklusi, prije 2 god rodila (prije toga 2 godine triqular i nakon toga 8 mj čišćenja), bez problema zanjela... nikakve komplikacije ni za vrijeme trudnoče ni nakon.
    5 mjeseci poslije poroda počela piti yasmin, nakon 8 mj prestala i sve se nešto poremetilo. Ciklusi 24 do 34 dana. M dugo traje, obilna krvarenja, užasno bolno.
    Radimo na bebi, al bez uspjeha.
    Mislim da se ne radi dovoljno pretraga prije preporuke oralne kontracepcije.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E vidiš Suncha, tako ti je isto i kod mene. i sad me moja puno mlađa sestra pita da li je OK da uzima yasmin nakon što je dobila tu preporuku od ljekara, i šta da joj kažem? Mislim da će to ipak biti dobro, ali da treba više vrenema da se sve ustali i krene opet normalnim tokom. Mislim, prednost je ipak što smo naposlijetku jednom,tj. dva puta rodile, valjda ipak ima neke nade

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma ima nade sto posto....
    Samo ja te tbl više nebum uzimala osim ako se ne odlučim da nikad više neću roditi djete... Ovo mi je sad mučenje, krivim samu sebe kaj sam ih uzela uopće

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sklona vjerovati da razlog poteskocama sa zacecem ne treba traziti u prethodnom koristenju kontracepcijskih tableta.

Za zacece znamo da su, grubo receno, potrebne ovulacije i primjerena debljina endometrija i to je ono na sto tablete utjecu.
    Utjecaj hormona iz tableta prestaje gotovo odmah sa prestankom njihovog uzimanja, a eventualan utjecaj na stanjenje endometrija bi trebao prestati vec nakon prvog prirodnog ciklusa.
    Prema tome, ne vidim kako bi te iste tablete mogle utjecati na nas i nakon 3, 6, ili 12 mjeseci nakon njihovog koristenja. :/

Naravno, nije sve bas tako jednostavno, kako sam ja to napisala gore, i tko zna, mozda tablete utjecu recimo na kvalitetu jajnih stanica, ali to bi se valjda znalo iz iskustava iz MPO...

A sto se promjena u menstrualnom ciklusu tice, pa nakon sto smo 5 ili 10 godina pili tebleta iznenada shvatimo da taj ciklus vise nije isti kao onaj prije toga, ja mislim da razlog treba traziti u tome sto smo za isto toliko godina i mi sami stariji, a ne u tabletama.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eris ja sam pila dugo (oko 5.godina)kontracepcijske pilule i devet mjeseci nakon prestanka sam ostala trudna. I to u prvom pokušaju. Trudnoća i porod su bili po ps-u. Drugi put sam isto odmah ostala trudna, ali nažalost ta je trudnoća neslavno završila, malformacijom ploda.Ne znam koji je dio povezan i je li uopće povezan sa uzimanjem pilula ali kod mene one nisu utjecale na mogućnost začeća.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pila sam Yasmin oko 8 mjeseci. Imala prije tableta uzasne menge, bolne i jaka krvarenja. Trazila od gin. kontracepciju jer nisam htjela ostat trudna prije svatova jer mi je sve nesto bilo grozno.. Tata od mog muza umro, pa se moj jako razbolio i tako.. Da skratim..prvi ciklus nakon tableta TRUDNOCA!!!! I gin. mi rekao da je to normalno te da su nekada tako ljecili neplodnost.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Utjecaj hormona iz tableta prestaje gotovo odmah sa prestankom njihovog uzimanja
    ali tijelo je već bilo priviknuto na umjetnu dozu hormona u krvi
    na vanjski utjecaj ..
    meni bi bilo logično da utječe na rekaciju tijela

eto npr. ja sam imala uredan ciklus, nakon tableta teški nered , teški, trebalo je vremena da se normalizira

za razliku od prirodno povišenih hormona npr. trudnoća+ 9mj dojenja (još dojim) i kad je ciklus se krenuo, sve je opet po švicarskom satu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Ja sam sklona vjerovati da razlog poteskocama sa zacecem ne treba traziti u prethodnom koristenju kontracepcijskih tableta.
    Ja ne znam ni sama što da vjerujem, ali postoje studije koje pokazuju da plodnost žene nakon prestanka uzimanja oralne kontracepcije prvo poraste, a zatim i do godinu dana može biti smanjena. Ne znam koliko su te studije dokazane i na kojem su uzorku provedene, izvor: internet.

Meni se čini da je dosta cura nakon prestanka uzimanja pilula po prvi put dobilo spotting i slične poremećaje s ciklusom koje prije nisu imale, tako da ne bih baš odbacila mogućnost njihovog utjecaja...

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa Charlie, i ja vjerujem da je to tako. A što se tiče redovnosti menstruacija nekada i sad, promjenilo se s tim da su ciklusi kraći, menstruacija traje najviše 4 dana, i manje su bolne. Ja sam čvrsto ubjeđena da su hormoni doprinjeli tome, pa čak nemam ni prištiće ili masnu kožu kao prije.
    Ma jasm bila spremnija no ikad na majčinstvo, i to po prvi put, planirano i sa ogromnom željom da sam užasno razočarana, pa rovim po internetu, ne samo da bih se ohrabrila, već čitajući "strašne" priče o uspjesima i neuspjesima žena, stalno zahvaljujem Bogu što imam uopšte djecu.
    Znaš, nekada je to zvučalo tako spontano. imati djecu!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i ja da se javim. takođe pila Yasmin tablete nekih devet mjeseci, prije toga jako neredoviti ciklusi, po prestanku korištenja tabletica ciklus uredan ali već 8 mjeseci ništa od trudnoće. Gin. rekao da ne bi trebao biti problem jer sam već jednom rodila :D ali opet ništa. Nisam baš stručnjak za mjerenje O pa bi molila neko lijepo uputstvo inače imam 31 god a malac 4 god. i već nam je vrijeme za bracu ili seku

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za Selu,na Plivinoj stranici postoji kalendarić za mjerenje ovulacije.
    I ja mjerim O po tom kalendaru i mogu reći da je poprilično točan.
    Mozes isto tako mejeriti bazalnu temperaturu,i pratiti cervikalnu sluz,tj. Billingsova metoda.
    Da neduljim pogledaj malo na internetu,ima svega o pračenju ovulacije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: kontracepcija i problemi sa zatrudnjivanjem

Drage moje,
    ovo nisam vidjela na otvorenim temama pa da vidimo!
    Oko 8 mjeseci MM i ja pokušavamo da ostanemo trudni, ali ništa¨!
    Ginekološki sam zdrava, imala uredne trudnoće i porode.
    Nekidan sam na TV-u čula da nakon upotrebe hormonalnih kontraceptiva žena može izvjesno vrijeme imati poteškoće da zatrudni, čak 6 i više mjeseci nakon prestanka uzimanja istih.Kao ;prva dva, tri mjeseca nivo plodnosti je povećan, ali onda opada i to traje određeno vrijeme.
    Jeli to istina i znate li šra o tome?
    Ja sam koristila kontracepcijske pilule jedno 8 mjeseci prije no što smo se odlučil za novu trudnoću.

Napisala sam svoju priču pod"kako smo uspjeli".Mi smo pokušavali 12ciklusa i danas sam dobila plusić :D :D :D :D :D
    Vjerujem da je to sve bilo zbog tableta koje sam pila 5godina i da se tijelo oporavljalo do sada.Dalo bi se diskutirati ali ipak mislim da ti se tijelo mora oporaviti poslije tih tableta.Znam samo da te tabletice u mene više neće ići.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tajči, puno sreće sa tvojim plusićem i hvala što si se javila, dobri primjeri zaista motivišu. Pa ko zna , možda i kod mene bude šta ovaj mjesec
    A sad odoh da pronađem tvoju priču!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eris hvala ti
    Šaljem ti vibriće za plusić ovaj mjesec ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •