Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 168

Tema: ZPB 2005/6 (17. dio)

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Proveli smo produženi vikend u Termama Olimia i super se proveli. Keti je najviše uživala skačući "bombu". Jedva smo je pohvatali. Uzme zalet, zatrči se u bazen i "pljas".. a mi nek je hvatamo. (Tu se ja izvijam od smijeha, a MM trči svud okolo i baca se za njom u bazen.) Keti, naravno, nema rukavice, kolut i slična pomagala.
    Posjetili smo i Jelenov greben, gledali hranjenje bambija. Ja se malo zanijela u Zari, al nisam stigla do H&M-a (planiram "skori" šoping i tamo). I nekako ta tri dana uspjeli "produžiti".
    Noć sa subote na nedjelju, Keti je spavala 11 sati u komadu! Samo se probudila jednom kad je trebala piškiti. Eh, da.. mi smo se skroz skinuli pelenu (i noćnu).

Svizac, jesi nabavila onaj Leapfrog za malenu? Kojim kanalima?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej-hej!
    vratili se kući nakon dugog vikenda...
    u subotu smo F ostavili baki i didi, a mm i ja zapalili za zadar na pir... naplesali se, zabavili, ali naravno, svako malo sms-i... uglavnom, super se igrao, bio veseli, papao, spavao noć s 1 buđenjem (oko 03AM) kad je tražio cici, i spavao do 07.30 ujutro...
    vratili smo se oko 03PM, čekao nas je na prozoru, oduševljen...
    jučer smo se pakirali kući, a veli F - NEEE!!! pitam ga - hoćeš ostati s bakom i didom - veli DA!, mogu mama i tata ići pa-pa? DA!
    kupila ga baka finom papicom, a dide zalivanjem cvijeća...

moj mališa je odrastao...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Mala01 - neka tebi trudnoće..... ja se nadam da ćeš i izliječiti svoju endometriozu
    Pa kako sada stoje stvari, endometrioze nema trenutno :D Samo ne mogu stalno biti trudna tak da bumo vidjeli kad se to sve lijepo vrati u "normalu" tj kad se JA vratim u normalu
    Nego, višestruke mame (Cekana, ti pogotovo), jel vam bio trbuh veći u drugim trudnoćama? I jesu li bebe bile veće ili si ja to samo umišljam da sam glomaznija nego prvi puta s Ivorom
    Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Samo se probudila jednom kad je trebala piškiti. Eh, da.. mi smo se skroz skinuli pelenu (i noćnu).
    Ajme, blago vama! Eh, curice su ipak curice..
    Sanja, ja bila prošli tjedan sa svojim starcima bila u Mariboru u H&M-u i nakupovala Ivoru puno stvari! Stvarno sam ga obukla super!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mala01 - znaš kak je netko rekao, i balon se drugi put lakeš napuše ja sam bila ogromna sva tri puta, tak da ti nisam mjerilo, akli da, drugi put se prije primijeti, ranije osjetiš bebicu

Cure -danas mi se SMS-om javila Ena 26

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala :D za endometriozu. nadam se da će tako i ostati

Magriz Fran genijalac. Doki je opčinjen tatom. Tata, tatica, po cijeeele dane baš mi je drago, sad ga on čuva kroz jutro, jer ljeto se ionako nisu puno vidili. sad su nadoknadili
    magriz za vodu.

ceksa, šta kaže ena? kako su?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mala01, ja sam drugi put definitivno imala ooooogroman trbuh. u grlu sam ga osjećala ostali dijelovi tijela, na svu sreću, ostali su nepromijenjenih dimenzija. u prvoj trudnoći, naprotiv, sva sam bila podbuhla, a od trbuha nije bilo ni traga. ljudi mi nisu vjerovali kad bi im rekla da sam u 9. mj. trudnoće. ali i bebica je bila sitna - 44 cm i 2.300 g

razmišljala sam malo ovih dana kako bi bilo da za par godina rodim još jednu bebu. došlo mi . ipak imam tek 29 iako smo se mm i ja dogovorili da nećemo više... planski. a možda nam se planovi i promijene

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

baš vam se divim duplim i troduplim mamama i uskoro duplim mamama - i zanima me kako to ide s emocijama prema prvom djetetu kad dodje drugo? ja si ne mogu uopće sad iz ove perspektive zamisliti da moram dijeliti tzv. Milino vrijeme s nekim drugim, pa bila to i naša nova beba...jesam nenormalna?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koko - nisi. To se mnogim mamama tako čini, no sve dođe na svoje mjesto
    Bobaibeba - da, mi idemo u tandem. Baš mu se veselim: imam osjećaj da će Gab to dobro prihvatiti, jednio se MM boji da će me obojica živu pojesti... Što se Gaba trenutno tiče - nema šanse da ga skinem s cice. Štoviše sad je opet u fazi nešto intenzivnijeg cicanja. I hoćeih pogledati i pomaziti
    Evo mi MMa - idem večerati! Pišem dalje ujutro!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    I hoće ih pogledati i pomaziti
    Mi smo prestali s cicanjem nedavno ali Ivora ne pušta ta faza maženja s cicama (i sad s trbuhom). Meni je to jako slatko i pustim ga ali nezgodno je što me poćne skidati pred drugima i još želi i cice da mu baš pokažem pa meni bude hladno .
    Koko- ja sam baš sad u nekoj fazi razmišljanja o drugoj bebi, valjda kako se bliži porod... cijelu ovu trudnoću sam imala neku glupu grižnju savjesti da uopće ne razmišljam o bebi u trbuhu i da mi sve nekako "prolazi" pored mene-ako kužite što želim reći. Tako da zapravo nisam ni imala vremena misliti kako ću ja to "podijeliti" ljubav (iako kažu da se ljuba prema djeci množi, a ne dijeli ). No, vrlo sam pozitivna i mislim da će to sve ispasti ok. Nervira me jedino moja sveki koja još uvijek misli da smo se mi prerano odlučili za drugu bebu i kako će Ivor sad patiti i "kako će on to prihvatiti" i sva je nekakva negativna ali važno mi je da smo MM i ja zajedno u tome i da isto mislimo. Ipak, ne mogu slušati takve priče pogotovo sad u ovoj zadnjoj fazi trudnoće kad mi i hormoni vjerojatno luduju i smeta me svaka sitnica :/

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ljubav se prelije kad dođe druga beba...

Nije nenormalno koko, to samo znači da nisi još spremna, iako mnoge mame imaju takvih strahova, mislim da to nekako u trudnoći sve polako sjeda na svoje mjesto, a kad se bebica primi u ruke i pokraj tebe sjedne tvoj veliki prvijenac onda sve sumnje i pitanja u trenutku dobiju svoje odgovore

Mala01 - kužim te skroz.... maleni su oni.... ja si ne mogu zamisliti tako malu razliku, eto ja sam bila spremna tek nakon navršene treće god. O tome me danas i Ena26 pitala. Forsiraju ju da ide na drugu bebu, a ona se strašno svega boji, a onda se boji, da ako bude čekala neće htjeti drugo i Bruno će ostati sam, pa me pita jel to jako sebično

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koko to si i ja mislim sad kad sam trudna.Uhvatila sam se neku večer u razmišljanju kako ja jako volim Grgu i kako mislim da ovu bebu neću moći tako jako voljet,ali mislim da to sve sjedne na svoje mjesto s vremenom.
    Čak gledam Grgu pa mi sve žao što će me uskoro morat dijelit ali znam da su to gluposti i da će uživati sa bracom ili sekom!
    Olivija,i meni baš ne izgleda da ću ja Grgu tako rano "skinut s cice",jer me opet počeo traažit i po danu ponekad pa ga ja zabavim s nečim ili iziđemo van pa ga prođe.Ali,kad si zamislim da dojim bebu i da on to gleda i ne traži cikat...nemoguće!A za uspavljivanje mu još jako treba cica i nemam mu je srca oduzet.Evo,i noćas je nakon jedne tražio dugu i kad ju je ugledao prije nego ju je uhvatio na brzinu je rekao "epa cici".Tako da mislim da mu još treba to cickanje.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene najviše i zbunjuje i oduševljava kako je nekada ta potreba za dojenjem doslovce kao dok su bili sasvim mali, a nekada se baš zafrkava, igra, smije, zabavlja...

Ceki - pozdravi nam Enu! Hm, da razumijem njene strahove. Ni mi nismo baš krenuli ono e sad nam fali drugo dijete - ja sam malo forcala da ipak doživimo njihove bar mature A baš iz tog nekog obostranog zadovoljstva što ipak imamo po još nekoga (a kako je to lijepo N. Hornby opisao) od početka smo htjeli dvoje. Ali obzirom na Eninu situaciju doma (svekrva, muž), pa i iskustvo PPDa... Uopće ne znam što bih joj savjetovala...

Fran - velikom dečku!
    Keti - :D Bravoooo (sad bi Gab odmah zapljeskao) za pelene!
    Karlo - strašno mi je narastao! Ono, čovjek bi već mogao u vrtić!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bok curke!

ja sam jučer bila u vrtiću na roditeljskom. i oduševila sam se. suma sumarum, tete su divne i brižne, iako imaju skupinu od 16-ero djece :shock: super su se organizirale: imaju razrađene varijante za vedre i kišne dane, imaju pripravnice i pomoćno osoblje na raspolaganju za sve veće poslove (iako to nije njihova dužnost, jer pripravnice odrađuju svoj staž u predškolskim skupinama, a pomoćno osoblje u opisu ima isključivo brigu o pripremi hrane i čišćenju vrtića): za obuvanje i izlazak u dvorište, hranjenje, pripremanje krevetića... obasule su nas superlativima o dječici: "sva dječica su predivna, mila, draga, slatka bića koja zaslužuju da nas imaju za sebe, svatko ponaosob. kritizirajte nas, pomozite nam da im pružimo sve ono što VI smatrate bitnim. intervenirajte u prehranu, presvlačenje, inzistirajte da se poštuju njihove i vaše navike i sustav vrijednosti. informirajte se, tražite maximum. to je vaše pravo. iskoristite nas!" jako rijetko itko od njih plače, već su navikli na raspored aktivnosti, međusobno se tješe, iako su još svi u egocentričnoj fazi, pa mi je bilo nepojmljivo kad mi je neki dan teta prepričavala kako je mali B. tješio Jakova (imao je tjedan dana fazu plakanja pred spavanje): ne plakati. nema mame, nema tate, nema Lalije (već ju cijeli vrtić tako zove ), nema ni moje I., moramo pavati

i jedna anegdotica: dolazim ja u četvrtak po Jakova, svi sjede za stolom, pijuckaju i grickaju ostatak od marendice, jedan dečkić još spava i svi jako poštuju njegov mir. Jakov uperi prstićem u njega i kaže: pikila. ja :? kaže teta, dečko se zove Mikula, a Jakov ga zove Pikila i onda ga treći dečkić "ispravlja": nije Pikila, nego Kakila
    jakov, koji je inače dijete na mlazni pogon, nezaustavljiv u znatiželji i glupiranju 200 na sat, najčešće na 6 mjesta istovremeno, uzrokuje roditeljima totalnu paralizu u obavljanju ikakvih, pa i najmanjih obaveza i poslića dok je budan, u vrtiću je skroz smiren i "poslušan", zahvalan materijal za provođenje svih planiranih aktivnosti :shock:

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čitam ove zgode iz vrtića.. i pitam se (već me to puca par dana) jesam li ja previše sebična što Keti još ostavljam doma s čuvalicom i odgađam njen odlazak u jaslice barem još maaaaaloo..
    Ovako znam što jede, gdje se i s kim igra, koliko spava i sl. A sve mislim možda joj je mjesto u jaslicama. Mada, ima ona par dječice na Boćarskom koje viđa svaki dan i o kojima doma priča.

Kad mi je prošli tjedan čuvalica rekla da vjerojatno prestaje raditi za nas.. odsjekle mi se noge (bilo je to baš nekih dva dana loših vijesti.. ova je bila šlag na kraju).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pobogu sanja, nisi sebična, otkud ti to?
    i ja sam identično razmišljala kad je mm-u završio porodiljni. od dana kad je počeo raditi pa do dana današnjeg nisam se oporavila od šoka i trenutno sam u fazi kad razmišljam o tome koliko smisla ima ovoliko psihički i emocionalno iscrpljivati djecu i sebe, smišljati varijante za odvoženje i dovoženje, kuhati ručkove dan unaprijed, pa ih na brzinu dovršavati, pobacati u sebe, poobavljati još 101 stvar tijekom popodneva, vraćati se doma navečer kad su već umorni, hraniti ih i kupati zadnjim atomima snage, pripremati torbe i njihove sadržaje, u hodu, iz dana u dan dogovarati tko će dočekivati Lauru pred školom i što će dalje s njom (nemamo boravak )... a sve to radi posla...
    za svo to vrijeme ja na poslu razmišljam samo o djeci, radno sam totalno neefikasna, kasnim s obavezama i po mjesec dana, i intenzivno se bavim mišlju da prestanem raditi... samo što bi mi te tisućice kuna toliko falile, da jednostavno nemam hrabrosti donijeti konačnu odluku.

a ne mogu si pomoći ni oko promjene modela brige za djecu. ipak mi je vrtić kao ideja bliskiji od nekakve čuvalice, jer poznatu osobu za takav zadatak nemam, a tražiti među nepoznatim osobama pravu... ostavlja puno mogućnosti za metodu pokušaja i pogrešaka... :/
    trenutno bi mi čuvalica bila potrebnija za Lauru nego za Jakova.
    i slažem se s mišljenjem koje je na topicu "Emocionalni doživljaj jaslica" izrekla vertex:

"Ja ne vjerujem da su djeca od jedne do tri godine ikad u povijesti čovječanstva imala osobe koja je većinu dana bila posvećena jedan na jedan kontaktu s njima.
    Mislim da djeca imaju veliku sposobnost da prihvate pravila svijeta u kojem žive, a na roditeljima je da paze da to ne bude na štetu djece. Smatram da dijete može odraditi i jaslički i vrtički 5*8 staž, a da to ne bude na njegovu štetu. Život se ne mjeri samo u satima, iako sati nisu nevažni.
    Naravno, ne pada mi na pamet tvrditi da su u jaslice išli radi socijalizacije. Išli su jer smo mi, roditelji, djelomično prihvatili i djelomično odredili da je takva naša realnost. A oni su divna, snažna i voljena mala bića koja su u stanju nositi se sa životom."

sad kad sam ju već citirala, idem ju i potpisati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ljubav se prelije kad dođe druga beba...

Nije nenormalno koko, to samo znači da nisi još spremna, iako mnoge mame imaju takvih strahova, mislim da to nekako u trudnoći sve polako sjeda na svoje mjesto, a kad se bebica primi u ruke i pokraj tebe sjedne tvoj veliki prvijenac onda sve sumnje i pitanja u trenutku dobiju svoje odgovore

Mala01 - kužim te skroz.... maleni su oni.... ja si ne mogu zamisliti tako malu razliku, eto ja sam bila spremna tek nakon navršene treće god. O tome me danas i Ena26 pitala. Forsiraju ju da ide na drugu bebu, a ona se strašno svega boji, a onda se boji, da ako bude čekala neće htjeti drugo i Bruno će ostati sam, pa me pita jel to jako sebično
    ja mislim da ja u potpunosti nisam ni svjesna što mi se događa već sam prije pisala kako mi ova trudnoća prolazi skroz neprimjetno, nisam toliko njome fascinirana, ja osjećam krivnju jer mislim da je mali braco već u trbuhu zakinut za moju nježnost (glupo, znam, ali tako mislim), MM me stalno uvjerava da je to normalno da mi to tako prolazi kao "normalno" jer Ivora smo tako dugo čekali, kasno ga imali pa mi je sve bilo novo i ništa nisam htjela propustiti. A sada imam Ivora i tek sam sad malo počela razmišljati o novoj bebi jer se bliži porod. Ne mogu reći da me nije strah kako će to sve izgledati, ali opet kažem da mislim da nisam u potpunosti ni svjesna što mi se događa. Ne znam jel me kužite...

A što se tiče razlike među godinama... ja na žalost nisam dugo bila spremna na prvu bebu, što mi je možda sad žao jer bi bilo fora da imam dijete od 10 godina (što bi značilo da sam rodila sa 23 što i nije tako rano), ali ja sam tada bila u totalno drugom svijetu i beba mi nije bila ni u peti! Eto, isto kao i Oli, rekla sam da bih voljela imati 2 djece, a kako sam Ivora rodila sa preko 30, nisam baš imala vremena čekati još razliku od 4 godine (što bi mi bilo recimo fora)...
    Ma sve je to individualno... naše trenutne životne okolnosti su me ohrabrile što se tiče druge bebe jer imam ok posao, imam dobar backup (jedne i druge bake i dede koji pomažu 100%), i imam MM koje me voli i super se slažemo Da toga svega nema, ne bi bilo ni bebe

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - ovo kao da je pisao MM! On se ovaj puta uopće ne može ufurati i još "ne osjeća" drugu bebu: svo slobodno vrijeme mu okupira Gab, tako da još ono malo snage što ima da meni i za mrvicu ne ostaje puno. No ja ga tješim da će sve to doći na svoje mjesto.
    Ja se nekako malo bolje nosim s time - mazim trbuh i pričam s Gregom. Valjda zato jer ga osjećam po cijele dane kako lupa nožicama, pa mi je u toliko situacija stvarnija.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala - ovo kao da je pisao MM! On se ovaj puta uopće ne može ufurati i još "ne osjeća" drugu bebu: svo slobodno vrijeme mu okupira Gab, tako da još ono malo snage što ima da meni i za mrvicu ne ostaje puno. No ja ga tješim da će sve to doći na svoje mjesto.
    više bi me utješila da si rekla kako se i TI isto tako osjećaš! Sad mi baš i nije lakše jer kao što kažeš, naši bebači su stalno s nama i ja bracu osjećam (već mi je tako glupo zvati ga tako, ali još mi je gluplje ga zvati Oskar-Sven-Petar jer ne znamo kako će biti) ali to nekako prihvaćam kao normalno i možda jedino navečer kad stavim Ivora spavati i koju minutu sjednem pred TV prije nego odem u krevet, osjetim njega i onda se malo "družimo" ali to mi se nekako ne čini dovoljno.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, pa sad - ne mogu te lagati! Ali opet nemoj misliti da ja to sad sve nešto ultra puno! Jučer npr. nisam radila i bila sam cijeli dan sama s Gabom i još par sati s nećacima i ne da nisam pomislila na Gregu, nego zaspala k'o top u 10 navečer, mrtva umorna.
    Baš velim MMu da mi je lakše biti na poslu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš velim MMu da mi je lakše biti na poslu
    hahaha zato se ni ja nikako ne dam na porodiljni Dr mi više to neće ni spominjati, rekla je da samo kada želim odem sa zadnjim nalazima kod dr opće prakse jer u njima sve piše (otvarala sam se, pa me zvala svaka 3 tj na pregled.. uglavnom indikacije su sve da bi mogla na bolovanje, ali ja nikako da odem jer me strah da ću se doma više iscrpljivati nego tu na poslu :/ )

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi ćemo morati zadržati neki ritam odlaska baki na bar par sati dnevno, inače ću dobrovoljno pobjeći u bolnicu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F može piti/jesti mliječno!!! :D
    jutros smo bili na testiranju, papao adaptirano po jednu-dvije žličice svakih pola sata, a onda i 20-30ml - reakcije nije bilo!!!
    veli naša doc - kroz tjedan dana polako povećavati količinu adaptiranog i nakon tjedan dana uvesti normalnu mliječnu prehranu - znači može sir, jogurt... a ja mogu cappuccino!!!

najbolje od svega, dva puta je došao do mene ( u bolnici dok je bilo testiranje) tražiti cici a ja sva sretna i ponosna - mališa hoće cicati budan... i kako da ga krenem odvikavati...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D :D :D Bravo za Frana! Joj, baš mi je drago da je sada sve ok. Ipak je to veliko opterećenje da stalno mora biti na dijeti!
    Magriz - samo vi uživajte: morate nadoknaditi svo to prespavano cicanje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ćemo morati zadržati neki ritam odlaska baki na bar par sati dnevno, inače ću dobrovoljno pobjeći u bolnicu
    hahaha sad mi je lakše jer sam mislila da je samo meni teško..
    Ja sam mislila poslati Ivora na spavanje i ručak kod bake tako da ja imam malo vremena i srediti ostatak stana (još nemamo kupaonicu i dosta toga)... osim toga, ja s njim već teško mogu izaći na kraj kad idemo van sami, tako da mislim da mu je u tom smislu i bolje s bakom i dedom (njih može vuči po raznim spravama u parkiću ).

Magriz uživajte!! Baš mi je drago! Mogu misliti koliko si željna capuccinaaaa! (iako sam ja prestala s kavom ali kad sam ju pila,, to je bio užitak).

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj džez prvotno napisa
    pobogu sanja, nisi sebična, otkud ti to?
    Teško mi se odvajati od Keti. I bila bi najsretnija da sljedećih godinu dana mogu provesti s njom. A opet nemam hrabrosti dati otkaz i ostati doma bez prihoda.
    Trenutno mi je na poslu neka koma situacija i postoji velika šansa da se moj dio firme rasformira do kraja godine. Potajno se veselim tome, jer bi u tom slučaju ostala par mjeseci doma, probala dati koji ispit na postdiplomskom i provodila vrijeme s Keti (već sam sve - nakon prvog šoka - dogovorila s MM ).

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaboravila sam vam reći da je u petak palo prvo šišanje u Pepitu! Teta ga je navabila u salon autićima, sjedio je na onoj stolici što izgleda kao auto, i dok je malo vozio autiće i bagere, lijepo ošišala. Mudrac mali se samo malo pogledavao u ogledalo, dok smo ga nas dvije obasipale komplimentima
    Za nagaradu je dobio par novih slikovnica!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma bravo i tri put hura za Frana i magriz :D :D :D
    a i za ošišanog Gaba ljepotana :D
    hvala za ove komentare o osjećajima oko drugog/trećeg/itd djeteta u odnosu na prvo pomalo me već zbunjuje kako se osjećam kad čitam vas vesele i ponovno trudne...ali isto tako mislim da znam da sve sjedne na svoje mjesto kad je vrijeme - ah, a meni izgleda još nije.mada, i ja sam rodila ne baš s 23 nego s 10 više ali nekako ne kužim još neku frku godina. mislim si, 20te su bile za tulumarenje i studiranje a 30te će biti za rađanje - eto. 40te se družim s dječicom tinejdžerima a 50te možda opet zatulumarim i studiram ko zna? pa 60te se opet vraćam na bebe kao baka jupiiii!
    džez, super mi je onaj citat o jaslicama od vertex - oni zaista jesu naša mala, voljena, snažna bića! doduše, moju čuva baka pa lako meni teorije čitat...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma bravo i tri put hura za Frana i magriz :D :D :D
    a i za ošišanog Gaba ljepotana :D
    hvala za ove komentare o osjećajima oko drugog/trećeg/itd djeteta u odnosu na prvo pomalo me već zbunjuje kako se osjećam kad čitam vas vesele i ponovno trudne...ali isto tako mislim da znam da sve sjedne na svoje mjesto kad je vrijeme - ah, a meni izgleda još nije.mada, i ja sam rodila ne baš s 23 nego s 10 više ali nekako ne kužim još neku frku godina. mislim si, 20te su bile za tulumarenje i studiranje a 30te će biti za rađanje - eto. 40te se družim s dječicom tinejdžerima a 50te možda opet zatulumarim i studiram ko zna? pa 60te se opet vraćam na bebe kao baka jupiiii!
    džez, super mi je onaj citat o jaslicama od vertex - oni zaista jesu naša mala, voljena, snažna bića! doduše, moju čuva baka pa lako meni teorije čitat...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Magriz i Fran :D :D :D

i mi smo se šišali
    rekla sam mm-u ako ispadne loše reć ćemo da je frizerka ak dobro da je mama
    bio je ko bubica

sanjo nisam i ja pametna kad se priča o poslu. kad bi išli na drugu bebicu, nema šanse da se vratim radit. a za sad nedolazi u obzir da pomislim na prestanak rada jer jedino s mojim poslom i plaćom imamo šanse za nekakvo stambeno osamostaljenje. čak i kad bi ostali u kući s nonom, treba i to renovirat, kupaona, kuhinja a da ne govorim o drvenim podovima i zidovima koji se nedaju ni bušiti za sliku i sl.

evo slušam na radiu da cijelom zagrebu prijeti zatvaraanje vode za piće zbog zagađenja teškim metalima i otpadnim tvarima :shock: :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    mislim si, 20te su bile za tulumarenje i studiranje a 30te će biti za rađanje - eto. 40te se družim s dječicom tinejdžerima a 50te možda opet zatulumarim i studiram ko zna? pa 60te se opet vraćam na bebe kao baka jupiiii!
    ova ti je dobra Koko! Slažem se s tobom u potpunosti. Pogotovo ovaj dio sa ponovnim studiranjem u 50-tima To mi baš koji put nedostaje...

Oli, gdje je Pepita? Ja bih isto šišala Ivora, ali ne znam gdje? I koliko ste platili to šišanje? Jel ga šišala sa mašinicom ili škarama? možda puno pitam, ali užasno me zanima kako to izgleda

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pepito ti je u NZ, kod Baschiere, tel. 6555156. Šišala ga je prvo običnim škaricama, pa onda malo i onim nazubljenim, pa tek malo oko uha s mašinicom. Sad mu je kosa duga cca 2 cm. Baš onako k'o dečko. Cijena je 40 kuna.
    Ženska (vlasnica) je skorz simpa i sve u svemu, baš se isplatilo. Vrlo lijepo i ugodno iskustvo obzirom da u ove moje lokalne frizeraje nije htio ući ama baš nikako.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super. Kako si došla do njih?
    To mi je relativno blizu pa bi mogla i ja tamo otići s Ivorom.
    Jel se treba naručiti?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Magriz ih je našla! Ja sam ih zvala jer je ipak prvo šišanje u pitanju, pa da joj ne bude baš gužva...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pepito je nama na 10 minuta šetnje, ali ipak radije odemo u boom-boom (na križanju Šubićeve i Martićeve).

Nekak nam Pepito nije legao (tam je bilo prvo šišanje starijeg)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo imaš zapravo cijeli niz malih frizeraja:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bok cure!

Ja se gombam sa obukom za sudske tumace. Poludjet cu. Ispit je bio 900 kuna a sada sam dobila ponude za obuku (koja je obavezna - ne daju papir bez nje). Jedni su mi htjeli naplatiti 6800 KUNA :shock: :shock: i to 5 dana u tjednu od 19:00 do 22:00 i jos cijela subota (pa nikad ne bi vidjela Emu) a pristala sam na ove druge koji su mi ponudili 4123 KUNE :shock: i dvije subote po 8 sati.

Sanja - LeapFrog Little Touch nisam nasla ali sam nasla MY First Leappad u Turbo Limachu (inace mrzim taj ducan ali sam sada popustila). Razlika je u tome sto onaj kaj sam ja htjela klinci sa prstom idu po ploci a ovaj kaj sam kupila imaju mali stylus pa njim idu po ploci. Ema obozava i vec sve kuzi. Mislim da joj je i motorika ruku bolja od kada to koristi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zaboravila sam vam reći da je u petak palo prvo šišanje u Pepitu!
    :D
    meni su u pepitu obje tete super, a i F ih voli... šišali smo se tamo 4x i svaki put je bilo bez plača, s igrom i zabavom i super ošišan...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    evo slušam na radiu da cijelom zagrebu prijeti zatvaraanje vode za piće zbog zagađenja teškim metalima i otpadnim tvarima :shock: :shock: :shock: :shock:
    mi ionako koristimo flaširanu vodu za sve osim pranja (tuširanje, veš, podovi, suđe...)
    F umivam s termalnom vovom, a zubiće mu ispirem s janom
    mm i ja za to koristio još vodovodnu...

a kad se sjetim da smo do prošlog tjedna koristili vodovodnu i u njoj kuhali F, a nemam pojma kojih sve mineralnih ulja ima unutra

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bili smo danas u centru. Gledam Keti kako spretno trčkara. I onda skužim kako samostalno hoda već punih godinu dana!

(ja sam jedna jako ponosna mama)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koliko vam se toga izdogadjalo, jedva vas pratim, morat cu citati redovitije.

mah-mah

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sabaleta WHO? Tko je ta?
    Tak nam se rijetko javlja da smo je već skoro i zaboravile!
    Šmrc! Neki dan sam sjela napisati post na Zimskicama, ali naravno dok sam pročitala zaostatke, zaboravila sam što sm htjela reći.
    Mi još uvijek dojimo i to jako intenzivno (5-10 puta na noć i 15-ak puta na dan). Moje mlijeko je uglavnom glavni obrok, a ostala hrana je u tragovima. Da ne ispadne da se žalim te 2-3 žličice koje pojede su raznovrsne, pa sad jede i meso i povrće i voće. Jedino kravlje mlijeko (jogurte i sir) neće ni pomirisati.

Citiraj džez prvotno napisa
    21 mjesec i 7 dana nakon poroda... dobila menzes
    Jesam li ja to poslijednja netrudnica bez menzesa među Zimskima?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

šubi :shock: još nema vještice!

ja cure radim do idućeg ponedeljka i faaaaajrunt :D :D :D godišnji u trajanju od 4 mjeseca :D :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

wow snoopy!!! zavidim ti...

nama sutra dolazi baka čuvati F...
    opet smo nešto bolesni... u stvari ne znam. nakon testiranja na km, počeli smo pomalo uvoditi mliječnu prehranu i jučer je pojeo malo svježeg sira poslijepodne, a jutros zdrpio fetu dimsija i oduševilo ga...
    nakon doručka, marende u šetnji je lijepo zaspao i nakon sat i pol idem ga škicnuti, a on taman friško ispovratio bananu... :shock:
    spremila sam ručak, krenemo jesti, i neće, pa neće...
    dignem ga van iz hranilice, povrati ponovno...
    malo mu dam vodice - opet povrati...
    konačno je pojeo ručak oko17h slasno, i povratio odmah nakon zadnje žličice...
    uspjela sam mu ugurati malo čaja, i prežgane juhice s dvopekom za večeru...
    temp uopće nema, pa sad ne znam jesam li mu nadražila želičić s dimsijem ili je viroza ili povraćanje zbog šlajma (dosta kašlje, a nosić je pun)
    baš sam u komi...
    sad spava, sutra ujutro prije posla idem s njim kod pedice
    srećom - cijeli dan je dolazio do mene i tražio cici - malo jednu, malo drugu pa nije baš skroz bio gladan...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Magriz - Ajoooooj Fran - ~~~~~~~~~~ možda ga je ipak nadražilo previše KM? Javi kako je. Btw - kakva je to priča da TM odlazi na dvije godine?

:D Sabaleta - nama je dosta nam samo s vremena na vrijeme mahneš ručicom!

Snoopy - baš lijepo: naradila si se!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

magriz, nama se isto cesto dogadjalo to povracanje, uvijek zbog slajma.
    sabaleta, blago ti se za M.

Lana se u cetvrtak cijepila, sad nas cekaju samo docjepljivanja. Inace su mi ta cjepiva nocna mora, obicno na svako nekako reagira. Veci dio zivota je provela prehladjena (najcesce sestrin "poklon" iz vrtica), a kad malo ozdravi vodim je cijepiti - uzas!

Prije je nakon cijepljenja bilo problema i s bezpelenastvom, s bolesnim djetetom je to horor, nakon par dana bolesti redovito bi prestajala javljati. Sad mi tako lijepo javlja, sunce mamino.

Posjet doktorici je odvristala, doslovno, bilo je grozno, nije je uspjela izvagati i izmjeriti visinu.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Često kad se prehladi, Keti prvu noć povraća šlajm (to bude jednom u par mjeseci). Probudi se ujutro skroz zdrava.
    Ja cijepljenje stalno otežem. Žao mi je što sam je uopće vodila cijepiti.. al dok sam se ja informirala! A i bila je cijepljena već u bolnici i u Domu.
    A moja pedijatra daje informacija NULA. Grrrr..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nataša - joj, razumijem te: mi uopće ne idemo često doktoru, ali Gab se k'o vol dere čim skuži gdje je: stetoskop mu je gori od same injekcije... Zadnji put sam ga odokativno mjerila jer se držao k'o čičak za mene...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Magriz- vidjet ćeš što će ti reći pedijatrica. Držim fige da nije od KM kad se F. tako omililo. Ali možda malo po malo, ipak mu se želučić treba naviknuti?
    Sabaleta- ti si stvarno rekorderka u neimanju menzesa :shock: Ja ću već rodit drugo dijete, a ti ne buš dobila

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •