na odbrojavanju sam spomenula kbegicsi da
ja šmrkam do štoperice, tako mi je dr. rekao,...
ona smatra da treba i dalje - kako ostali?
na odbrojavanju sam spomenula kbegicsi da
ja šmrkam do štoperice, tako mi je dr. rekao,...
ona smatra da treba i dalje - kako ostali?
Meni je uvijek bilo rečeno - do štoperice. Možda je kbgecsi na nekom posebnom protokolu zbog jakog PCOS-a, ovaj put su joj promijenili standardni protokol i dobila je manje stanica i kvalitetnije su nego inače.
Nisam rekla i dalje samo taj zadnji šmrk iza štoperice u 23,30 i onda više ne,i provjerila sam 100% ,ne razumijem čemu sada ovo , osjećam se napadnuto.fjora prvotno napisa
I ne idem po standardnoj šabloni već je cijeli protokol napravljen po meni .
I ne znam zašto se moram stalno za nešto opravdavati pa šta je ovo sada :?
I kada već kritiziraš nije suprafakt već Suprefact
sorry kaj je tebi, mene zanima - smijem pitati?
inače ja sam imala takvu preporuku pa sam mislila da ti radiš nešto krivo pa sam te upozorila u najboljoj namjeri, ako je tebi dr. drugačije preporučio normalno da ćeš ti napraviti tako,...
a joj kbegicsi uopće nije izgledalo da neko napada i kritizira
sva sreća drugi su razumjeli pitanje i uz moju pogrešku, mogu moderatorice ispraviti da ti ne bode očikbegicsi prvotno napisa
ja šmrkam od 1.dana
(pročitala sam da je i taj dan 1. upitan: neke cure imaju informaciju da se broji od 22 navečer kao idući, neki od 20 sati , a meni se broji od 18 sati kao idući, tj. kada nastane pravo krvarenje)
pa sam do štoperice.
šmrkam : 8 -16-24 točno pazim na vrijeme.
a kak sam pročitala od ine; ak mi je zaštopana nosnica, šmknem u istu 2x, toga nema nigdje na uputi, i a koristan je savjet!![]()
Hallo mačkice, uvucite kanđice![]()
Kbegicsi ne se ljutiti, razumijem da si našopana raznim hormonima i da si živčana i nervozna zbog postupka, ali nije fjora mislila ništa loše sa svojim komentarom. Nije to bio napad na tebe, nego čista radoznalost...Fjora je divna cura i nikad nikog ne bi napala, pa ni tebe.
Zato malo se priberi, nitko ti ne želi zlo, samo čemo ti pomoći ako je to ikako u našoj mogučnosti.
Ja te razumijem kako se osječaš, kao i mnoge cure ovdje i želim ti uspjeh u postupku, ali budi 8)
Nadam se da sam sve dobro i gramatički ispravno napisala![]()
Ja sam jucer pocela sa Suprefactom. Ne znam jos do kada cu smrkati ali mene brine jel ta mala bocica dovoljna za tu jednu stimulaciju ili cu kupovati jos jedan?![]()
Cure, osobito se odnosi na fjoru, ne treba se zamarati previše, svaki dr. radi po svojoj shemi što ne znači nužno da je pogrešna. Imajte povjerenja u svoje dr-e, kbegicsi ima svoj protokol, ti svoj, neka druga cura opet drugačiji....svako uspoređivanje i upozoravanje, ma u kojoj namjeri bilo, a uvijek je u dobroj, dovodi do nepotrebnih nervoza. Ako ima kakvih nedoumica, okrenuti doktorov broj i dilema je riješena, šaljem virtualne zagrljaje i želim sreću u idućem postupku i jednoj i drugojDao Bog da vam je zadnji, i da vam idući Božić bude s bebom pod borom!
Maya, meni je bila dovoljna jedna.
Fjora oprosti mi , nisam htjela da ispane tako ali stvarno sam mislila da me ideš kontrolirati![]()
Inače ja sam krenula sa šmrkanjem od 21DC
Ljubim vas sve i nadam se da će te sve vi maziti svoje trbuščiće do ovog Božića![]()
uf-ovdje je bio vatromet-nadam se još jednom, ali pravom kad vam bete budu pozitivne
![]()
uvijek sam šmrkala zadnje pola sata iza štoperice.fjora prvotno napisa
hvala što ste me neke obranile, kbegicsi ja ti već drugi put opraštam (sjećaš se beta - večernji - topic zauvijek izbrisan, a kod mene izazvana averzija prema tom forumu), morat ću te izbjegavati i u dobronamjernim savjetima, oprosti , ja ti ipak želim sve najbolje u životu i da što prije dođeš do željenog djeteta
ajme cure moje, a i hormoni rade svoje... još uz to, malo to sve drugačije izgleda napisano nego kad se kaže...
i eto ti nesporazuma...
nemojte se ljutiti na ovo s hormonima, malo se zezam, ja sam inače kraljica pms-a![]()
u živo bi valjda bilo dobro ponjeti pancirkuGinger prvotno napisa
![]()
Ja sam suprefact šmrkala do štoperice. Inače sam morala šmrkati 3x1 dnevno od 1DC, a na dan štoperice 4x1 (dr.L nam lijepo napiše i vrijeme za taj zadnji dan 7, 13, 19 i 23.30 h). I onda gotovo.
Spreja sam imala dovoljno za sve te dane, ostalo je još sigurno za 3-4 dana u bočici.
očito je na vv takav običaj - zadnja u 23:30, valjda je sda sve rješeno
A baš ste mi zanimljive. Zamislite što prolaze NM pored nas ovakvih.
Fjora i ja tebi želim sve najbolje i ne samo tebi već svima nama , jer svaki uspjeh na ovom forumu slavim kao svoj ali tako i svaki neuspjeh proživljavam kao da je moj .
I vjeruj mi ne bi ti trebala pancirka uživo jer ja samo lajem a ne grizem, i bilo bi mi drago da te upoznam i da ti mene upoznaš da vidiš kakva sam u stvari .
Fjora draga a ja mislila da si mi ti dobrica, a ono napadaš sirote šmrkalice po forumuŠalim se draga, ja te odmah skužila tj. tvoju dobru namjeru.
Koliko me moje pamćenje služi na postupke sa VV (malo sam senilna ali se trudim pamtiti) još se je šmrkalo jednom u vrijeme štoperice tu negdje tako da je to standard za VV.
Kbegics polako i sigurno prema uputama dr.-a i bez panike ali opet hormoni rade svoje.
Bitno je da ste se na kraju sporazumjele.
fjora super ti je tema jer i ja sam uvijek u tom neznanju taman u vrijeme kad nemam koga pitati. Jednom sam šmrkala neposredno prije štoperice i poslije me uhvatilo neraspoloženje jer sam mislila da sam jako pogriješila. Čini mi se da mi je zadnji puta sestra rekla - do štoperice, ja šmrkala ujutro i popodne, a navečer ne. Izgleda da ću u idućem postupku to ponovo pitati, a iz vaših pisanja se vidi da i nije presudno.
fjora, kbegicsii
![]()
A mogu li ja malo obrnuti ovo pitanje u OD kada šmrkate?
Naime vidim da se negdje spominje 21 dc, negdje 1 dc.
Idući mjesec idem na VV, a ciklus prije toga namjeravam "iskoristiti" u kućnoj radinosti.
Jer nikad se nezna - možda baš na prepad upali.
E sad, koliko ja kužim Suprefact se ne smije uzimati ako je žena trudna.
I ako mene 17-18 dc doktor pogleda na uzv i vidi sve je ok i kaže idemo u postupak i od 21 dc počnite šmrkanje :? kako zna 100 %
da nisam baš ovaj mjesec ostala trudna ( ono baš ovaj u 4 godine truda)?
Ovo sam pitanje već nedavno i postavila, ali sam ga utopila u odbrojavanje, a cure koje su mi pokušale odgovorit su se i same zapitale - kako to.
Jer doktor mi nije rekao da moramo apstinirat. I sad ako ciklus propustimo a dobijem Suprefact 1 dc - bit će mi krivo. A ako ne propustimo a moram početi 21 dc - tek onda sam u nevolji.
Kako bi rekla tik_a -"hvatam se za slamku"![]()
Ima li neko neki pametan odgovor?
Suncem.m, ja sam na VV šmrkala od 1. d.c. u kojem sam bila u postupku. Doduše, od 2. jer me 1. uhvatio na putu dalekom za Zagreb. Dakle, samo vi navalite na kućnu radinost, a ja držim palčeve da uopće ne šmrčeš![]()
Hvala PcelicePcelica Mara prvotno napisa
(sad sam povirila i šokirala se da su već 3 mjeseca prošla, a meni se činilo da si neki dan rodila :shock: )
Koliko ja vidim svi na VV uglavnom šmrću od 21 dc. Prema tome - ja se do zadnjega ne dam.
Iako sasvim mirno i sa nestrpljenjem očekujem taj IVF, mislim da nije red da čekam prekriženih ruku ( i nogu)
Suncem.m. Dosta žena kreće sa šmrkanjem S. 1DC na VV.