Kako prestati gristi nokte?
Otkad znam za sebe prsti su mi u ustima.
2, 3 sam godine stavljala umjetne nokte, čak bi i tada pojela poneki.
Cigarete sam ostavila, a nokte ne mogu prestati gristi!
Ima li mi pomoći?
Kako prestati gristi nokte?
Otkad znam za sebe prsti su mi u ustima.
2, 3 sam godine stavljala umjetne nokte, čak bi i tada pojela poneki.
Cigarete sam ostavila, a nokte ne mogu prestati gristi!
Ima li mi pomoći?
meni su pomogli umjetni nokti, a ne znam šta da ti preporučim. Onaj tko nikad nije grizao nokte ne zna kako se teško toga ostavit, cigare nekad nemaš uza se, ili nemaš novaca da ih kupiš a nokte uvijek imaš ako ne na rukama nađe se koji i na nogama![]()
probala s umjetnim noktima ali nije pomoglo.
isto kao s cigaretama treba čvrsto odlučiti.
ja sam svaki dan stavljala novi lak jer bi ovaj stari izglebala (nesvjesno bi završili nokti u ustima). imal sam i onaj lak za nokte koji ima odvratan okus, ali čovjek se na svašta navikne, pa to nije pomoglo
također sam primjetila da nokti brže rastu kad sam na ljetovanju, možda morska sol ima neki utjecaj ili sam manje nervozna, ili oboje.
moji nokti sada nisu izgriženi, ali su mi se nekako deformirali, nisu lijepi kao što su mogli biti da nisam grizla preko 20 godina![]()
sad ih stalno lakiram jer dolazim u napast još uvijek.
E vidiš kod mene kontra, prestala gristi nokte, ali cigarete na ostavljam... :/M.a.r.t.a prvotno napisa
![]()
ja ne ostavljam ni nokte ni cigarete![]()
jednostavno nemogu
Meni su umjetni nokti pomogli. Godinu dana imala sam gel, i nakon toga više nisam grizla nokte, ovih dana slavim 4. godišnjicu ne-griženja :D
meni nisu pomogli ni gorki lakovi ni umjetnjaci...i njih sam pogrizla..
Prestala sam gristi dok sam ostal trudna...Zakaj? nemam pojma...
pretpostavljam da podsvjesno smatram da cu unjeti bakterije pa sam prestala...![]()
Ja sam prestala kad me mubm ostavio...
Iz inata. Nisam htjela biti jadna ostavljena ženica, već sam se posvetila sebi... Između ostalog prestala gristi nokte.![]()
Ali ipak ne preporučam recept!![]()
svaka cast na inatu, ali to je jedan od nacina kako prevladavati krize. ja sam tako recimo ovo ljeto redovito inatila sa nail art-om ali na nogama jer na rukama nema nokticazizi prvotno napisa
![]()
imam isti problem.to je tako grozna navika.
baš jutros sam uredila i nalakirala nokte u nadi da će ipak malo narasti.a kad dobiju pristojan izgled otići ću staviti umjetne.nadam se da je pedikerka vidjela i gore od mojih![]()
ja imam isti problem..čak sam mislila ic na onu hipnozu jer se prijateljica na taj način ostavila cigareta.kaze da doktorica pomaze i kod drugih ovisnosti ali individualno.. :?[/list]
Ja sam grizla nokte cijeli život, ali sam prestala prije par godina. Problem je kaj ne izgledaju puno bolje, zato jer su mi nokti totalno mekani i slabi, i pucaju čim malo narastu.
Odustala sam od geliranja zato kaj sam vidjela nokte od kolegice koji su inače bili super a stavila si je gel iz fore. Nakon toga su joj totalno omekšali i grozno izgledali pa joj je trebalo neko vrijeme da se vrate u prvobitno stanje. Bojim se kak bi to utjecalo na moje nokte koji ionak ništ ne vrijede, valjda bi mi otpali![]()