Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 147

Thread: Sto kuhate danas? (3)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default Sto kuhate danas? (3)

    Evo ja danas kuhala blitvu na lešo s krumpirima,posipala sitno isjeckani bijeli luk i maslinovo ulje.Uz to popečke od mljevenog mesa(pomješala krišku namočenog kruha,pola glavice sjeckanog luka,1 jaje,posolila,malo pobiberila i uvaljala u brašno te ispekla).I juha od rajčice.Evo to vam je niskokalorično.Rajčica-tekuća,voda,komad luka i peršin list,zakuhaš sitnu tjesteninu.
    E da, sad sam se sjetila super recepta što sam kuhala jučer.U vatrostalnu posudu slažeš krompir isječen na ploške(malo deblje), pa onda komadiće svježe paprike,luka,rajčice(ako nema može sipati i tekuću),posoliti.Na to staviti posoljeno pileće meso(batkove,nadbatke,bijelo meso) pa opet povrće i na kraju opet krompir.Poklopiti i peći u rerni.Kad je skoro gotovo,otklopiti i izvući meso na vrh te malo pojačati temperatu da se meso zapeče(10-tak minuta).I gotovo.Fora je jer ne ide nikakva masnoća niti dodatna tekućina.Sve se kuha u svom soku.
    Uz to sam napravila juhu od prosa.Skuhaš sitno isjeckane pola glavice luka,i jednu mrkvu sitno isječenu.Kad se malo skuha,dodaš proso i skuhaš do kraj.Na kraju peršin list sitno isječen.Ni tu ne ide nikakva masnoća

    Baš sam puna tih "niskokaloričnih" recepata.Valjda zato i imam 50 kg. Čokolada (mogu odjednom pojesti 250g) 8) koja se ne ubraja u to ne utječe na moju kilažu,kao ni ostalo slatko.

  2. #2
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    ...i imam 50 kg. Čokolada (mogu odjednom pojesti 250g) 8) koja se ne ubraja u to ne utječe na moju kilažu,kao ni ostalo slatko.
    Nemaš pravo glasa!
    Dok ne skupiš barem 55!

  3. #3
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    [
    Nemaš pravo glasa!
    Dok ne skupiš barem 55!
    Onda se lagano mogu odjaviti s ovog topića,nikad nisam imala 55 kg,osim naravno kad sam bila trudna(62),no i to je trajalo samo tih 9 mjeseci jer sam odmah po porodu pala na 54.
    Dobar metabolizam,a i geni imaju neku vezu s tim! 8)
    Kad bolje razmislim,bolje da me imate, jer imam još hrpu recepata u rukavu koje biste sigurno željele probati!

  4. #4

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    Cure napravila bih nesto sa piletinom u stilu meksicke hrane; onako piletina na rezance i kukuruz ili grah ili sta vec....
    Ima li netko kakav dobar recept i da li znate kako se rade tortilje?

  5. #5

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Dabo, ja sam ti radila tu piletinu.....isjeckala bi ju na rezance, popržila na naglo, i na kraju pobacala kanticu mixa (kukuruz, crveni grah sa dosta kečapa....mislimd a se baš zove 'meksička salata' ili slično) sve dobro pomiješala i servirala uz rižu. Meni je super!!

  6. #6
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Dabo, ne znam gdje živiš, ali u Zagrebu tortilje možeš kupiti u svakom većem dućanu. Imaš suhih i zamrznutih. Doma ih samo staviš na suhu tavu i zagriješ (zapečeš).

    Evo ti neki temeljni recept:
    - meso narežeš na kockice
    - kukuruz iz konzerve
    - crveni grah iz konzerve
    - debela zelena (crvena, žuta) paprika narezana na kockice
    - rajčica narezana na kockice
    - meksički začin (imaš u svakom dućanu)
    To sve prepržiš (ja ne stavljam nikakvo ulje) i zamotaš u tortilju.

    Preliješ umakom koji može biti crveni ili bijeli. Crveni je rajčica sa mex. začinom, a bijeli vrhnje sa češnjakom.
    Gotovo!

  7. #7

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Apricot, je li ti poslije zapeces tortilje u rerni, ili ih odmah jedete. Ja ih odozgo nicim ne zaljevam. U njih stavim sve sto si gore napisala (bez graha), samo sto dodam jos povlaku i ribani sir.

    Treba mi sos za sampinjone? Ima li ko kakav prijedlog

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ništa ne zapečem - odmah jedemo.

    Umak: slatko vrhnje i pola vrećice krem juhe od gljiva. Ako je gusto, dodaš vode (ja stavim vino).

  9. #9
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Jel tortilju zamotaš kao palačinku?

  10. #10
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Kao deblju palačinku (znači, da bude jedan sloj tijesta) i još krajeve utrpam unutra. Izgleda ko jastučić.

  11. #11

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    smotas k'o sarmu

  12. #12
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    E, da, samo da bude višestruko smotana!

  13. #13
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ... da NE bude ...

  14. #14
    klmama's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb, dubrava
    Posts
    769

    Default

    evo recept za tortilje, ja sinoć radila

    3 cups flour
    3/4 teaspoon salt
    2 teaspoons baking powder
    1 cup water

    12 "9 inch tortillas" Change size or US/metric | 19 minutes 15 mins prep

    Change to: "9 inch tortillas" US Metric
    Print | E-mail this recipe

    Add to My Cookbook | My Shopping List | My Plan

    Post My Review of this recipe | Save a Private Note

    Question? Ask the Chef or Ask the Community | Typo? Send a Correction

    1. Stir together flour, baking powder and salt.
    2. Gradually stir in enough warm water to form a crumbly dough; then work dough with your hands until it holds together.
    3. Turn out onto a board and knead until smooth.
    4. Divide into 12 pieces and shape each into a smooth ball.
    5. Cover lightly with plastic film and let rest about 15 minutes.
    6. For each tortilla, flatten one ball into a 4 or 5-inch patty, then roll into a 9-inch round, rolling from center to edges.
    7. Turn tortilla often, stretching dough as you carefully peel it off board.
    8. Make sure these are paper thin, the thinner, the better!
    9. As each tortilla is shaped, place on preheated, dry, heavy griddle or heavy wide frying pan over medium-high heat.
    10. On a preheated electric griddle set at medium-high heat or about 375 degrees.
    11. Almost immediately, tiny blisters should appear.
    12. Turn tortilla and immediately start pressing a wide spatula directly on top of it-- press gently but firmly all over the top.
    13. Blisters will form over most of surface as you press.
    14. Turn tortilla and press all over other side until bilsters turn a golden brown; tortilla should remain soft.
    15. If tortillas stick or brown too quickly, reduce heat.
    16. Stack tortillas as cooked inside a folded cloth towel within a plastic bag; close bag and let tortillas steam and soften until all are cooked.
    17. Serve tortillas as soon as they are soft; or cool, remove from bag, wrap in foil, and refrigerate or freeze

  15. #15

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ne znam sta za danas
    Idejno sam presusila

  16. #16
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Riblji štapići i kuhani krumpir.
    Paradajz juha.
    Zelena salata.

  17. #17

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Slatki kupus sa krompirom i prefinim kobasama.....sve skupa zdinstano...na kraju malo češnjakića.....za 5!!!

  18. #18

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Onda bih morala u kupovinu, a bas sam kljakava cijeli dan.... Danas bi dobro dosao brzinski rucak, jer sam sva kljakava (u prevodu, nemam snage ni za sto) :/

  19. #19

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Dva puta KLJAKAVA

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Napiši šta imaš u kući (frižideru, špajzi...) i odmah ću ti smisliti. Požuri, za 10 minuta imam sastanak!

  21. #21

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Razmisljala sam o virslama i krompiru. Krompir se prvo skuha, pa se onda zapece u tavi, da fino porumeni. Obicno dodam zacina.

    A kako mi se na da ni krompir ogulit, najpametnije je da narucim pizzu. 8)

  22. #22
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ništa od tebe!
    Namaži kruh i maslac!
    (A onda se čudiš što Edita neće jesti ništa što ti skuhaš, tc, tc, tc...

  23. #23

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Pa nisu li ti pašte jednostavne.....dodaš malo povrća i evo brz i zdrav obrok!!!

  24. #24
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Zene, pomagajte!
    imam nalog od MM da danas pravim pileca prsa, a ja nemam ideje sta vise da izmajmunisem, sve mi je dosadilo. pravila sam ih i marinirene, i na trakice u sosu od vrhnja i svjezeg sira s origanom, i pohovane kao snicle... pravila bih ih u sosu od vrganja, ali MM ne voli gljive... (kao ni paprike, tjesteninu, rizu, grasak...)

    ako imate ikakvu ideju, bicu zahvalna do kraja zivota (i duze)

    btw. jucer sam pravila filete orade zapecene u alu foliji, s maslinovim uljem, limunom i mediteranskim zacinima (Kotany), i krompir salatu. zato mi sad sve izgleda jako...

  25. #25

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    MOžeš ih napraviti sa 3-4 vrste sira ili samo sa gorgonzolom.....ili na rezance pa sa kukuruzom, grahom...kao meksičku....

  26. #26
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    vidis to sa kukuruzom nije losa ideja...
    sireve bih zaobisla, pokusavam smanjiti unos masnoca (idem na fazon neke polu-Zone), pa zato radije povrce. sta velis, pelati, kukuruz iz konzerve i trakice piletine? da li da ih prije nabrasnim i proprzim ili...?

  27. #27

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    weva, da se ne ponavljamo....imaš na ovoj stranici pri sredini isti tekst i recept za piletinu........

  28. #28
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Možeš ih napraviti i po receptu za Ličke.

  29. #29
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    weva, da se ne ponavljamo....imaš na ovoj stranici pri sredini isti tekst i recept za piletinu........
    ok, hvala!

    apricot, i to je super ideja, thanks!

  30. #30
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja danas konačno ništa ne kuham.Došla mi je u posjet sestrična iz Zagreba(ona je izradila i glumi lutke Tikviće ako gledate ujutro program za djecu-da se malo pohvalim ),pa moj tata pravi fiš-paprikaš.Naravno,samo sam se pozvala.Umirat ću sutra vjerojatno od prežderavanja.

  31. #31

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    Snorki je moj igrac. Ja se nekad pola sata naganjam da idem rizu oprat. 8) O detaljima necu.

  32. #32
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Hej Nani,pa sretna ti godišnjica braka!Kak' je bilo jučer,što si na kraju spremila za goste?

  33. #33

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Na žalost gostiju nije bilo....trebala biti moja kuma koja je bila u dodiru sa vodenim kozicama i druga kuma koja je trudna.....a moguća zaraza kozicama i trudnoća ne idu skupa... ostavili smo za neki drugi dan kada budemo sigurni da kozica nema!!!
    trebala je biti crna torta, tvoji tost sendviči i nisam dalje smislila jer su kozice došle...

  34. #34

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by Zorana
    Snorki je moj igrac. Ja se nekad pola sata naganjam da idem rizu oprat. 8) O detaljima necu.
    ja rižu ne perem! da li bi trebala??? :/

  35. #35
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Paaa...ono...da!

  36. #36

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    hmhmhm....potopiti ili samo kroz vodu?????
    znam ja da se to nekad radilo ali čak ni moja mama to više ne radi?! :/

  37. #37
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Baš mi je žao Nani,ali proslavit ćete vi to već.Ja imam 9. pa mislim da ću samo mm-u reći da nađe neki fini restać jer sam željna da mene neko posluži,obrišem usta i odem.

  38. #38

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    mislim da je to najljepši način proslave godišnjice......meni bi bio najljepši jer u 3 godine braka nismo to napravili niti jednom ...što ne znači da uskoro i nećemo...)

  39. #39
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    hmhmhm....potopiti ili samo kroz vodu?????
    znam ja da se to nekad radilo ali čak ni moja mama to više ne radi?! :/
    riza se najbolje opere u cjediljci, peres sve dok voda ne postane potpuno cista.
    inace rizoto ili sta vec pravis bude ljepljivo, ako rizu ne operes. recimo, kazu da turkinje rizu peru u devet 'voda', zato je njihov pilav ubjedljivo najukusniji. ali iskreno, cak i meni to zvuci kao pretjerivanje, a horoskopska djevica sam

  40. #40
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A znate da se tjestenina ne ispire?Ja nisam znala i uredno to radila do nedavno.Kroz cjediljku isto kao i rižu.Dobila sam informaciju da telijani nikad ne ispiru pastu i da je to oriđiđi.Stvarno je bolje.

  41. #41
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    eh, sve zavisi od tjestenine koju kuhas, sad je lako kad postoji Barilla... sjecate se onih staaaaarih, domacih tjestenina, kad je skuhas, dobijes tutkalo

  42. #42

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Zakon u pripremanju pašte: NIKAKO ISPIRATI!!

  43. #43
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja uopće ne koristim Barillu, a svejedno mi super ispadne i sad kad ne ispirem.Kad počne vriti kuhaš ravno osam minuta.Toga se uvijek držim kakva god tjestenina bila.

  44. #44
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    koju onda tjesteninu kupujes? ja bih mozda i kupila nesto drugo, ali nemam bas povjerenja u kvalitet... a Barilla je Barilla. steta samo sto kod je nas dostupan samo ogranicen broj vrsta...

  45. #45
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    eh, sve zavisi od tjestenine koju kuhas, sad je lako kad postoji Barilla... sjecate se onih staaaaarih, domacih tjestenina, kad je skuhas, dobijes tutkalo
    Pa da, ako staviš da se kuha, pa odeš u komšiluk na kahvicu i slatko, pa do granapa...
    Vratiš se kući, a u loncu... tutkalo

  46. #46
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Quote Originally Posted by wewa
    eh, sve zavisi od tjestenine koju kuhas, sad je lako kad postoji Barilla... sjecate se onih staaaaarih, domacih tjestenina, kad je skuhas, dobijes tutkalo
    Pa da, ako staviš da se kuha, pa odeš u komšiluk na kahvicu i slatko, pa do granapa...
    Vratiš se kući, a u loncu... tutkalo
    hehehe, sve po onom sistemu: dragi, ja idem do komsinice na pet minuta, a ti pregledaj rucak na sporetu svakih pola sata :D :D :D

  47. #47

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Ja kupujem paradiso tjesteninu (možda se piše sa dva "s", nisam sigurna) i dobra je. Obožavam integralnu tjesteninu. Puno mi je bolja od obične.

  48. #48
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ma nijednu određenu vrstu tjestenine ne koristim.Najčešće najjeftiniju.Ne vidim razliku.Važno je samo kuhati 8 MINUTA.Ali baš da ključa.Sad sam vidjela u ostavi i imam neku Pasta Zara-iz Konzuma,nekad isto kupim i Italiana tamo.Od Paradisa koristim tijesto za lazanje i super je.

  49. #49
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Evo mene ko' padobranca.
    Ulažem VETO na tutkalo.
    Šta je to?

    Inače, MM je na putu, Sven ima proljev i povraća (da, opet je bolestan ), pa sam danas kuhala juhu od mrkve sa rižom za ručak za njega, i talianete od gljiva za mene (instant, naravno)

  50. #50
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Brunda, tutkalo je ljepilo za drvo, ima specifican izgled i teksturu, bas lici na raskuhanu tjesteninu

    nadam se da ce Sven brzo ozdraviti! mozda da mu probas dati medicinski ugalj, ne znam funkcionise li u slucaju prehlade, ali ne moze mu skoditi

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •