Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 147 of 147

Thread: Sto kuhate danas? (3)

  1. #101
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    ovaj, mene stid, moze li Marival izbrisati ovo more poruka....

  2. #102

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Nije do tebe...i na drugim topicima se duplaju..... :/

  3. #103

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    A kod nas bi, prema ovim naputcima, ručak bio poslije ponoći. Taman!

    kuhinjsku krpu nemas, pretpostavljam....

    pa lijepo sam napisala - ako nemas vremena - osusi kuhinjskom krpom.

    cas posla!

    sve cure koje su naumile doci na rucak, odoh ja kuci sve pripremiti, pa se vidimo u 16.30. ok?

  4. #104
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ma neeee, šta će ti Marival?!
    Dooobro si mi izvadila mast - 4 puta
    Nikako mi te preostale baklave ne idu iz glave.

    Ja ću danas piletinu u povrću.

  5. #105
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    evo, Apricot, utvrdile smo gradivo, obecavam da te necu gnjaviti sljedecom baklavom

    ma skontala sam ja da je do foruma, ali svejedno sam previse tvrdoglava ponekad mislim, 4 puta je 4 puta :D

    Sandra, ja sam krenula prije tri sata (daleko je Sa) 8)

  6. #106
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    ja cijeli dan mazem med na krisku nema sanse da sta drugo jedem. Mucnine, mucnine.....
    Navratim ovdje ne bi li mi se apetit otvorio, ali nista....

    Joj, tako suosjećam... ja sam ti imala lijek u vidu mentol bombona. Probaj.

  7. #107
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    ja cijeli dan mazem med na krisku nema sanse da sta drugo jedem. Mucnine, mucnine.....
    Navratim ovdje ne bi li mi se apetit otvorio, ali nista....

    Joj, tako suosjećam... ja sam ti imala lijek u vidu mentol bombona. Probaj.

  8. #108
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja danas kuham pastu s brokulom po receptu s ovog foruma Hvala autorici

  9. #109

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ivančice, kak radiš grašak na cušpajz???
    Ja ga fakat volim, al ga radim samo na rizi-bizi ili na saft sa svinjetinom/teletinom.

    Jučer - juneće šnicle na saft sa širokim rezancima.
    Danas - lungići na naglo + dinstani šampinjoni + salata
    Sutra - bolonjez i špageti

    Preksutra - :?

  10. #110
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Varivo od graška:staviš grašak,komadiće mrkve a možeš i na kockice isječen krompir kuhati u vodu tako da sve prekrije.Unutra još staviš pola glavice u komadu crvenog luka i grančicu peršin lista.Kad je kuhano dodaš par prstohvata brašna da još malo provrije.I to je to.

    Ja sam danas kuhala varivo od mahuna.U biti ja često kuham variva,jer mi je to najbrže a i najzdravije je.Kako vi kuhate varivo od mahuna?Ja sad već jedno vrijeme kuham po novom receptu i moji su oduševljeni.Uvijek sam pravila tako da stavim kuhati na isprženi sitni crveni luk mahune i krompir.I na kraju zaprška s mljevenom paprikom i bijelim lukom.kod posluživanja stavim vrhnja.Sad radim da uz mahune i krompir dodam mrkve i ukuhanu rajčicu.Sve ostalo isto.Puno mi je finije,malo kiselkasto.A i stvarno sam se zasitila starog recepta.

  11. #111

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Hvala za grašak, ivančice

    Mahune?
    Prvo ih malo prokuham same, onda stavim u vodu s krumpirom, mrkvom i zelenjem koje imam (za juhu). Uvalim par suhih kobasa (kod nas ne ide bez bar malo suhog za miris i ocu za pojest), mljevene paprike i paradajza, na kraju zakuham kiselo vrhnje i brašno.

  12. #112

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    jucer sam vas cekala s lignjama, gdje ste se pogubile?

    danas cu njoke s buco sirom i vrhnjem za kuhanje. otkad sam dobila recept ovdje (od Davora), radim ih u prosjeku jednom tjedno.

    i nitko se ne buni.

  13. #113
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Sandra, ja sam krivo skrenula kod Orasja :D :D :D treba mi nova karta :D

    ali, i te njoke dobro zvuce, doduse ja ih vise volim przene, pa to onda zovem valjuske, bas smo ih u nedjelju klopali...

    ja sam danas planirala donijeti malo juga u kucu, imamo filete orade i krompir salatu, njam-njam!

  14. #114
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa što si išla preko Orašja - što nisi preko Banja LUke?
    Tc, tc, tc...

    Ja ću danas kuhati ništance z gledancima - odoh kod mame na ručak.

  15. #115

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    marelice, javi se na topic CRVENKAPICA.

    trazi se poznavatelj(ica) davno zaboravljenih stihova.

    preporucila sam te

  16. #116
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Pa što si išla preko Orašja - što nisi preko Banja LUke?
    Tc, tc, tc...

    Ja ću danas kuhati ništance z gledancima - odoh kod mame na ručak.
    vidis da mi ne gine popravni

    dobro ti zvuci danasnji menu, ja bih to mogla sutra :D

  17. #117

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Kupila sam patlidzane za rucak, i to one iz zamrzivaca, narezane na kriske. Kako da ih pripremin, da budu lagani, da me mucnina ne ugusi.
    Da ih skuham u vodi i prelijem povlakom.... Ima li ko kakav recept. Moze se malo dodat i parmezana.

  18. #118
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ne znam kako je sa zamrznutima,ali znam da svježe moraš dobro nasoliti pa ostaviti da odstoje i zatim ih iscjediti da se odgorče.Ja ih onda jednostavno ispoham.Brašno,jaje s malo mlijeka pa u krušne mrvice.I ispečem na ulju.Ali ne znam koliko ti je to baš preporučljivo za mučninu.Čini mi se da je patliđan malo teži za želudac.

  19. #119
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Rižoto s patlidžanima je odličan - lagan i ukusan.
    Narežeš ga na kockice, malo popržiš (cijeli Forum na maslinovom, snorki na suncokretovom ulju), baciš rižu i zajedno popržiš 20 sekundi, dodaš vode (manje nego kad kuhaš samu rižu - patlidžan će pustiti vodu) i začine, poklopiš i ne diraš dok voda ne nestane. Gotovo za dvadeset minuta. Zajedno sa sjeckanjem. Nećeš požaliti!

  20. #120

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Zašto nisam ni sumnjala da ćeš izvući neki recept koji će mi se sviđati....sveznalice jedna....

  21. #121
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Smajli se napuhuje ko balon!

  22. #122

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ja vec rucala mahune kuhane na vodi, sa malo povlake. :/
    A taj recept patlidzani sa rizom je nekada moja baka pravila. Samo sto u to vrijeme nisam voljela patlidzane

    Kad pravite zaprsku je li stavljate suncokretovo, maslinovo ili margarin... Ja sam danas pravila sa margarinom, pa mi ko halva ispalo.

  23. #123
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    A šta će ti zaprška - nema ništa teže i lošije za želudac. Ako već hoćeš da bude gušće, ubaci jedan krumpir pa kad se skuha, zgniječi ga.

  24. #124

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja isto nikada ne radim zapršku.....

  25. #125

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    apricot, vrati onu staru sliku. na ovo ti dijete uopce ne lici na sebe

  26. #126

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    ...a kako joj je tek kosa narasla.....ljepotica mala, ovdje mi izgleda kao da ima 5 godina....

  27. #127
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Eh, kad bih mogla pronaći onu staru...

  28. #128

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    danas dinstam kiseli kupus i uz to jaja.

    seljacki jednostavno, ali ne i brzo - da bi kupus bio stvarno fin, treba ga dinstati na laganoj vatri barem 45 minuta, podlijevati s jako malo vode i u pravilu cijelo vrijeme se vrtiti oko stednjaka.

    jaja mogu na sto nacina - i u tvrdo, i u meko.... 8)

  29. #129

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    I dodati malo suhog mesa....ili kobasa....mmmmm

  30. #130

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    I dodati malo suhog mesa....ili kobasa....mmmmm
    je, pa to se podrazumijeva...!

  31. #131

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    E hajd sad vi meni objasnite sta je to pastasuta. Kontam da je to Pasta, ali kakva. Mozda sam to i jela, a ne znam da se tako zove :/

    Uvijek se sjetim nekog isjecka iz filma
    _ Napravila sam ti pastasutu

  32. #132
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Paštašuta je tijesto sa crvenim saftom.
    Prosto ko pasulj!
    Apropo pasulja, mi ćemo danas!

  33. #133

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    mi cemo danas jaja na oko i pomfri.

  34. #134

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Zbog uštede vremena mi ćemo danas neku pašticu na salatu ili paštu s pestom....

  35. #135
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    E hajd sad vi meni objasnite sta je to pastasuta. Kontam da je to Pasta, ali kakva. Mozda sam to i jela, a ne znam da se tako zove :/

    Uvijek se sjetim nekog isjecka iz filma
    _ Napravila sam ti pastasutu

    snorki,to ti je u stvari Špagete bolognese,samo se to nekad i tako zove,znaš da naši za sve nađu originalan naziv!

    Dinstaš luk i mljeveno meso,gore pasiranu rajčicu,origano,malo bibera i sol,dok ne omekša.Baciš na tijesto.That's it.

  36. #136
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja još nisam smislila što ćemo danas :/ .

    Jučer sam bila prisiljena izmisliti novo jelo jerbo mi je dragi mužić pojeo pola sastojaka.I mogu vam reći da je baš dobro ispalo.

    Ispržila sam filete bijelog pilećeg mesa na ulju i onda u vatrostalnu zdjelu poslagala na prethodno skuhano tijesto te filete.Gore sam poslagala ploške sira trapista i suhi vrat,zalila vrhnjem za kuhanje i posipala ružmarinom..Zapekla malo u pećnici.Uz to zelena salata.Mljac,bilo je stvarno fino!

  37. #137

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Mogla bih i ja danas tu vasu pastasutu sa salatom. Samo ne znam kojom. Nesto mi se cvekla jede.

    Ivancice, evo ti jedan brzinski kaloricni recept.
    - Skuhas makarone, potom ih poredas u tepsiju. Preko nabacis proprzene sampinjone i jetricu. Sve to prelijes nekim sosom i zapeces. Kazu da je super. Nisam jela, ali uskoro probam, ali bez jetrica. Mozda stavim nesto drugo umjesto njih.

  38. #138
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Snrki,obožavam te kalorične! :D Kad tu kod nas u Slavoniji zazimi,treba se dobro "potkožit",da se ne smrznemo!

  39. #139

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Snorki, ta tvoja varijanta sa makaronima moze i sa smjesom: mladi sir, pavlaka,jaja (kao fil za sirnicu). I umjesto klasicnih makarona oni siroki rezanci (tagliatelle?).Mljac - a brzo.

  40. #140
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Tako mi pravimo!
    I lasagne isto!
    Ko će se zezati sa "formatiranim" tijestom?!

  41. #141

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Sta je ovo ? niko nista ne kuha Ja razmisljam sta za brzinski rucak :? Ovih dana samo brzinski dolaze u obzir

  42. #142
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ima netko neki prijeledlog šta s gljivama bukovačama?ali nešto bez mesa molim!

  43. #143
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mislim da ti voliš ove zapečene stvari:

    Sastojci:
    500 gr bukovača
    200 gr riže
    maslaca (ja stavim maslinovo ulje), peršinov list, 2 češnja češnjaka, sol, papar, vegeta, ribani sir
    Priprema:
    Rižu pirjajte dok ne omekša.U drugoj posudi pirjajte na maslacu na listiće izrezane gljive dok ne postanu mekane.U gljive umješajte rižu, dodajte sol, vegetu, papar, te sitno nasjeckani peršinov list i češnjak. Sve zajedno izmiješajte i stavite u maslacem podmazanu vatrostalnu posudu. Posipajte ribanim sirom i pecite na temp. od 220 C oko 10 minuta.

    A i ne moraš zapeći.

  44. #144
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Fino,fino.Sviđa mi se pa ću danas to i probati.Javim kak' je ispalo.

  45. #145
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Apricot,ispalo mi je super!Nisam zapekla(ne možeš vjerovati)ali i ovako je super.Napravila sam od gljiva i juhu.Izdinstala malo luka i zatim i bukovače.Dodala sol i biber i nalila vode pa prokuhala.I peršin list sam ubacila.Na kraju zakuhala proso.
    Jel smijem dati malcu da jedetaj tvoj ja ga zovem Rižoto od gljiva ?Znam da su gljive dosta toksične pa se dvoumim.Još mu ih nisam davala.

  46. #146
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ne, ne! Puno je prerano!
    Barem još nekoliko godinica!

  47. #147
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ma mislila sam si to.Ali ipak reko da pitam tvoje mišljenje i pda potvrdim svoje.Thanks.
    I zamisli,konačno sam dobila natrag moju bilježnicu s receptima pa ću ti napokon napisati recept za grčke palačinke.Vidim sad da ih imam još nekih s palačinkama.Ali, idem prvo klopati jer mi krulji u želucu od mirisa iz kuhinje.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •