Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kortikosteroidna mast u trudnoći

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kortikosteroidna mast u trudnoći

hej, ovako imala sam prije trudnoće problem sa svrabom i onda sam nakon svega skužila da ako se namažem Elocom masti da me popusti svrab tj. nestane.
    e sad sam T 13tjedana i lagano me svrbi, te me zanima da li mala količina te kreme može bit štetna, namazala bih samo malo područje 1-2.
    jel imao tko iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ne bih, pokušaj pronaći kremicu bez kortiko, neku od mustele, sebamed, eucerin, adermu...Ja u trudnoći nisam mazala kortiko iako sam imala neurodermitis po trbuhu, mislim da ima i boljih načina za smiriti svrbež od kortikosteroida, ma kako blagi bili...
    Sretno s bebicom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i meni je dokica (opća) isto dala jednu mast s kortikosteroidom i rekla mi da mogu mazati u trudnoći, ali se ja ne usudim, mislila sam to pitati ginićku, ali pretpostavljam da će mi reći - ma, nemojte ipak. Kad dođem doma napisat ću koja je to mast - isto se radi o 1 cm kože (nekav lišaj ili tako nešto seboreično na licu).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da - i ja isto kupila adermu pa s time mažem zasad - ne ide na bolje, ali ni na gore.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam imala isto problema na početku trudnoće, ništa nije pomagalo, noge su mi izgledale grozno, svrbilo je za poluditi, na kraju sam otišla na pregled, dobila Afloderm, mislim da je ipak blaže od elokoma
    terapija je trebala trajati 14 dana, nakon trećeg dana je prošlo i nije se više vraćalo, odmah sam i prestala mazati zbog straha

bilo je stvarno neizdrživo

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a vidjet ću, idem u srijedu kod ginića pa ću je pitati, ali me zanima u kojoj mjeri je to štetno, da li je štetnije puno od recimo cigara (jer ima dosta žena koje puše u trudnoći, što je meni strašno) pa me zanima neka usporedba

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam išla kod dermatovenerologa i dugo je razmišljao što bi mi dao zbog trudnoće, dakle nije olako prepisao, rekao ja d aje to dosta blaga krema
    imala sma sreće da mi je nakon 3 dana već bilo skoro pa prošlo pa sam prestala mazati

da mi je išta drugo pomoglo ne bih koristila kortikosteroide ali ovo je bilo neizdrživo, trba dobro odvagati korist i posljedice

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a šta da ti ja kažem, prije trudnoće napravila sam si rane od svraba, išla na inekcije, vadila krv, kažu da zbog povišenih eritrocita u krvi može doći do svraba, tako da sam donirala 2,5dcl krvi iako nisu bili povišeni, ali je bilo više sve ili ništa. nadavala se novaca, dok nisam upotrijebila Elocom, sad mi počinje sve lagano pa ću vidjeti sa ginekologom šta mi savjetuje, jer me strah da se opet ne izderem do krvi. e da i grinje su bile u mogućnosti pa sam se sa sulfitnom kremom mazala 3 dana bez kupanja, strašno je ta krema imala grozan miris, jedva izračila, a sve sam morala 3x oprati. ne znam od čega je to, i vadila sam za alergiju pa niš....
    :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se izgleda sve moje rel. samo od sebe povlači. Dio kože koji se perutao sam na licu mazala adermom (ali samo par puta) i čini mi se da je bolje. Kosu koja ima dio od seboree, što sam isto mazala elocom losionom - baš sam se trudila ne čačkat - i izgleda da je lakše.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

niccoleta ja sam elocom sada prije par tjedana koristila zbog nekih kožnih alergija.rekli su mi da mogu koristiti ako nije na jako velikoj površinu i ne duže od 7 dana.i pomoglo mi je.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala curke, bolje spriječiti nego liječiti kad se proširi, no vidjet ću u srijedu s ginekologom.
    već sam se bila zabrinula jer sam bila na nuklearnoj taman prije zaćeća pa mi je rekla da do 5.tj. trudnoće nema štetnog utjecaja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kortikosteroidna mast u trudnoći

Meni je moj ginekolog rekao da mogu koristiti kremu koja sadrži kortikosteroide. Koristila sam je samo dva dana na vrlo maloj površini i odmah mi je prošlo. Nije mi bilo drago ali ništa mi nije moglo pomoć.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •