Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: Sto danas kuhate? (4)

  1. #101

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    fazol je uspio, bit ce ga i za danas (i za sutra, ali muz to jos ne zna), a imam plan ovih dana pronjuskat malo po onim "bozicnim kolacima" - svi na jednom mjestu i donijet definitivne odluke.

    iako, ne planiram se razbacat oko kolaca, samo par vrsta, tek toliko radi dekoracije na tanjuru. naravno, zna se sto ide obavezno

  2. #102

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja danas ne kuham....MM će ručati juhu, pohanu puretinu od jučer i kiseli kupus na salatu...Niko i ja smo u vrtiću, imamo radionicu do 19h...

  3. #103

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja sam bila napravila kiflice i napolitanke i zamrzla ih da prežive do Božića.....naravno da nisu bile te sreće, planule sve!!! Iako je bila dupla doza... :D :D ....bile su dooooooobre, za 10. Recept od Apricot drage..

  4. #104

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Nani, jesi li mislila na slatke ili slane kiflice.
    kako bih sad mogla one slane napunjene sirom. Onako vruce, sir se razvlaci, ja zderem.
    Je li ko zna tacan recept slanih kiflica sa sirom. Davano sam pravila, pa me pamcenje izdalo. Ne znam je li u njih ide margarin, puter ili sta li vec. Maslinovo ne dolazi u obzir. To znam 100%

    Danas supa, i ne znam sta jos. :? Cekam da se Editin rucak skuha. U medjuvremenu haram ovim stranicama ne bi li se javila kakva brzinska ideja.

  5. #105

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Snorki, slatke kiflice... sa božićnih kolača...jako fine!!!!!
    Ja sam sada poručala pizzu...finaaaaa!

  6. #106
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Evo vam jedan jednostavan brzinski recept. Ja ga danas pravila. ĆUFTE. Pomiješati mljeveno meso s malo riže, jednim jajetom, pola glavice luka, posoliti, malo bibera i praviti kuglice. Ukuhati u kipuću mješavinu soka od rajčice i vode(pošećerene i posoljene).Kuhati dok riža ne omekša. Uz to skuhati pire krompir.

  7. #107

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    skoro mjesec dana nakon posljednjeg komentara na ovom, nekad izuzetno aktivnom topicu, podizem ga i pisem: danas kokosja juhica i neki laganini prilog.

    gdje ste sve? ili se mozda otvorio neki novi kulinarski topic koji sam preskocila....? :?

  8. #108

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Pa gdje si ti Sandra sa ono F? Dok tebe nema, svi se preselili na "Domaci kruh? (Citaj i pogace, posto ne razumiju razliku )
    Ja danas imam goste, pa su najvjerovatnije tortilje za rucak

  9. #109

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Pa gdje si ti Sandra sa ono F? Dok tebe nema, svi se preselili na "Domaci kruh? (Citaj i pogace, posto ne razumiju razliku )
    a neka, neka... necu vam se tamo ni pokusat pridruzit... ja od kruha znam napraviti samo - pizzu i neka na tome i ostane.

    vi uzivajte!

  10. #110

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Curke, ajmo malo osvježiti ideje i recepte .... naravno, ne laje pas radi sela.......radila bi danas neko varivo, a ponestaje mi ideja... :D

  11. #111
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Poriliu - meni nema boljega.
    Sa suhim mesom ili s faširanim.
    S krumpirom ili rižom.
    Kuhani (na žlicu) ili zapečeni (ko musaka).

  12. #112

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja od poriluka obožavam u pečnici...nije baš kao musaka ali slično....narežem ga, krompir na fete, kobase ili pancete, sira, jaja, vrahnje...sve skupa pomiješam i bacim u pleh....kako ti radiš?

  13. #113

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja sam jucer pravila grasak, ali mi nesto nije ispao kako valja. Ostala je puna serpa danas za rucak. A nesto mi se ne jede.
    Stavila sam grasak, mrkva, luk, meso, te na kraju pomijesala u jednu solju brasno i vodu, te to dodala u grasak da bude malo gusce (mamin savjet). Ali, meni se to brasno diglo po povrsini, tako da nisam dobila pravi smek. A MM-u sam jucer pravila krompir na pole, pecen u rerni sa sirom i bilo je mljac mljac. Vise sam se toga najela nego graska.

  14. #114
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Izdinstam (na vodi) mljeveno meso i začinim, posebno skuham poriluk, uzmem vatrostalnu i slažem red jednoga, red drugoga...
    Poslije prelijem jajetom i vrhnjem ( i ne mora) i zapečem.

  15. #115

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Dakle, prava musaka....mislia sam da ide nekako drugacije...

  16. #116
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Prava, pravcata.
    Mljac!

  17. #117

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Apricot, kako izdinstas na vodi? :? :? :?

  18. #118
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja ću danas raditi grah,imam neke svježe kobasice koja mi dugo stoji u friđu pa da se ne pokvari. Bit će to pravi lovački grah. I imat ćemo ga za dva dana. A možda napravim i gravče na tavče, sad sam se to sjetila, nisam sto godina.

    Nani, kakvo bi ti varivo pravila, šta imaš od namirnica?

  19. #119

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ivančice, kupila sam već poriluk, raidti ću u pećnici s krumpirom i kobasama....
    Kako se radi gravče na tavče...to mi je mljac fino!!!

  20. #120

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    Ivančice, kupila sam već poriluk, raidti ću u pećnici s krumpirom i kobasama....
    Kako se radi gravče na tavče...to mi je mljac fino!!!
    I mene zanima kako se radi gravče na tavče?! Please....

  21. #121

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    oh yeah, moj omiljeni topic je opet zivnuo. bilo je i vrijeme...

    nemam cime danas dati svoj doprinos, a da lazem nema smisla....

  22. #122

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    To je onaj smedji grah bez safta. Skuha se i onda iscjedi, te stavi u onu zemljanu posudu, te vjerovatno zapece. Inace, se jede hladan.
    Moram mamu pitat za recept. Ona to super pravi. A mogla bih ga sad.

  23. #123

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ajde ti nju lijepo pitaj pa podijeli recept s nama.... :D :D ....

  24. #124
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    pišem recept za gravče...

  25. #125

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    ....nestrpljivo čekamo... :D :D

  26. #126
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    ...ajde još malo čekajte, moram se na tren skinuti s neta jerbo mi se dijete probudilo i plače pa kad ga opet uspavam...

  27. #127

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Pusa za 'laku noc' malom pisulincu!!!

  28. #128
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Konačno sam free. Nani, ova tvoja poruka je značila doslovno. Tek sad imam konačno malo mira. Sve do sad nisam mogla slobodno sjesti i pisati a da me on ne vuče sa stolice.

    Evo recept:
    GRAVČE NA TAVČE
    1/2 kg graha (npr tetova ili nekog krupnijeg),ja obično tetovac
    1 kg luka(tj. uvijek dupla količina od graha)
    10-15 dag suhe dimljene kobasice
    10 dag slanine
    2 dl ulja
    vegeta(4 male žličice)
    biber po ukusu
    2 žličice crvene mljevene paprike
    lovor list

    Skuhati grah u neslanoj vodi ili uzeti iz konzerve. Sitno isjeći luk i dinstati dok se gotovo ne raspada. Dodati biber, papriku, vegetu i pomiješati sa skuhanim grahom.
    Pola te smjese staviti u dublju tepsiju, gore sipati 1 dl ulja pa onda drugi dio smjese. Na to staviti lovor listiće, opet zaliti s 1 dl ulja. Sipati gore 1 dl vode u kojoj se kuhao grah ili ako je iz konzerve onda ide deci mlake vode iz pipe. Po tome poslagati komadiće slanine. Peći 45-60 minuta u pećnici. Uz to je fino zelena salata, ili svježa rajčica(koje sad nema ).

  29. #129

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Iskreno, ja kada sam s Nikom doma ni ne pokušavam sjesti za komp....odmah se i on baca na posao, hoce nesto gledati, pisati....
    A pitanje za gravče: šta toliko ulja ide u to???????
    Pa šta ne ide unutra nešto pikantnije i nešto tipo ajvara ili pomidora...???
    MOžda pričam gluposti ali kada sam to jela činilo mi se da unutra ima i toga.... :/

  30. #130

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    I mene ovo gravce (ili je grahce )nesto drugacije izgleda od ovog sto ja jedem. Na ove mucnine mi bas toliko luka ne bi leglo Ali ko zna, ja uvijek kazem da Slavonci imaju odlicnu kuhinju. I smisao za humor, naravno

    Ja danas imam u gostima MM-ovu sestru, pa ponovo pecem pole krompira u rerni sa sirom. Nesto nam se osladilo. Poslijepodne cemo provesti u hodanju tako da rucak mora zacas biti gotov.

  31. #131
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ma luka i ulja mora biti dosta da bude saftno. Luk se skroz sitno isjecka i dobro ispeče da se ni ne osjeti, a ulj možeš i manje staviti,ovako je u originalu(i ja stavim manje).A možeš i manje luka.

    Ovo je makedonsko jelo a ne slavonsko, ali stoji svejedno da mi imamo super klopu .

    Snorki, obožavam pole krumpira, ali kod nas obavezno ide suha kobasica i slanina uz to, naravno i crveni luk posoljen i iscjeđen da nije jako ljut. Jooooj obožavam to, moram napravit koji dan za večeru!

  32. #132

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    ivančice draga, a jel ti misliš pod 1kg luka na kapulu ustvari, tj. na bijeli luk a ne češnjak? Kod nas u Dalmaciji ti je luk češnjak, a kapula luk A danas ću napravit pa guštat!!!

  33. #133
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Kapula, kapula Maja Majica. Mi ustvari kažemo bijeli luk i crveni luk-češnjak i luk. Ko bi svima udovoljio da se razumije!

  34. #134
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    GRAVČE NA TAVČE
    1/2 kg graha (kuhanog)
    1/2kg oćišćenog poriluka
    3-4 svježe paprike
    1/2 l paradajz sosa
    1,5 dcl ulja
    sol,papar,vegeta
    Poriluk zdinstati i začiniti vegetom,svj.paprike narezati.
    U protvan slagati:zdinstani poriluk-grah-sol,papar-svj.narez.paprike-još malo soli,papra-preliti uljem-preliti paradajzom
    Staviti u pećnicu i zapeći.
    To je meni gravče tako ga radi moja mama,pa sada i ja odličan je
    Ja sam se već par puta razočarala u restaćima jer u jelovniku piše gravče,a dobiješ zapečeni grah :/ to nije isto.

  35. #135
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Mija ovo mi se čini finije od mog gravčeta jer ima u njemu i rajčice. Obavezno ću ga probati. :D

  36. #136
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ma to je navodno pravi
    Jaakkooo je fino

  37. #137

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    ma taj grah je upravo fantastičan :D
    al poslije njega bih mogla rigati vatru koliko je začinjen i jak

  38. #138
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ma nije uopće začinjen(ovisi koliko začiniš) baš je dobar :D

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •