Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: drhtanje nogica

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno drhtanje nogica

imam bebu staru tri tjedna i prije nekoiko dana sam primjetia dam mu nogice znaju drhtati. onako kao da mu je hladno. prvo se to dogadalo kad smo ga prematali a sada povremeno i u bilo kojoj situaciji.
    dal je to znak da mu je hladno ili ima veze s motorikom?
    inace pri porodu je apgar bio 10/10, al me svejedno strah da ne bi mi slucajno promakli neki znakovi neuroloskog ostecenja pa vjerojatno "pusem na hladno"
    a i od rodenja zabacuje glavicu unatrag i pritom izvija leda u luku a negdje sam nasla podatak da bebe to ne bi smjele raditi (ali navodno starije bebe), dal je to istina za tako male bebice?
    iskusne mame please help!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drhtanje je najvjerojatnije posljedica još nezrelog neuromotorng sustava - a to ti je normalno. margita je to isto radila prvih mjeseci.
    oko toga ne brini.
    ali izvijanje u luk i zabacivanje glavice, to bi moglo ukazivati na neke smetnje :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je tremor koji je najvjerojatnije posljedica nezrelog CNS-a (centralni živčani sustav). Lea ga je dugo imala. Ali, Lea je ranije rođena i mi smo bili pod stalnom kontrolom neuropedijatra. Tako da mislim da trebaš pedijatru reći za to, a on će odlučiti što treba napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na linku!
    znam da to nije Moroov jer to drugacije izgleda, drhta bas kao da mu je hladno i to samo nogicama, par sekundi i to je to
    a ovo izvijanje znaci nije normalno za tako malene bebe? ja sam muslila da to vrijedi za vece bebe jer kao ove male jos nemaju dovoljno razvijen zivani sustav. to njegovo izvijanje vise izgleda ko da se proteze
    a kod pedice smo naruceni tek za dva tjedna, trebalo bi mozda prije reagirati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ok je za 2 tjedna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •