Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Piju li toplo?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Piju li toplo?

I je li potrebno? Tinu je puno nos već nekoliko dana jako, jako. Jedva cica, svako malo hvata zrak, hropće u snu, sve mu curi van. Jako teško podnosi bilo kakve radnje koje se tiču njegove glave, a narocito nosa (to uključuje i najobičnije brisanje nosa ) tako da idemo linijom manjeg otpora, tu i tamo kapamo malo fiziološke i nadamo se da će proći brzo i bezbolno. Paralelno s prehladom mu izbija jedno 18 zubića pa vjerojatno i to pomaže tekućici na licu. Bili smo kod doktorice, sve je u redu, kaže pijte samo puno čaja. Skuhala sam mu jučer pileću juhicu, nije ju htio ni pomirisati, samo je dodirnuo zdjelicu. Ista stvar s čajem. Da li vaši klinci piju/jedu išta toplo? Imaju li oni drugačiji doživljaj toplog? Da li je bitno da pije vrući čaj?

I kako mu mogu bez dodirivanja pomoći s nosićem?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

M. nikako ne paše ništa toplo...čaj je popio par puta(par gutljaja) ali skoro pa hladan,mlijeka je popio jedva 2dcl od kad ga pije ali isto tako nije bilo toplo.Skužila sam da mu paše samo sobna temperatura...za nosić ti nemam pojma jel mu popd moraš čistim nos...sad sam uzme maramicu ili mi donese aspirator da mu se očisti nos dok je prije bio show

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bitan čaj kao takav - bitno je uzimati dosta tekućine, tople, mlake, hladne, svejedno. tvoj malac doji, i ja mislim da je to čisto dovoljno.
    topli napitak može eventualno privremeno (dok se pije) malo otčepiti nos.

što se tiče čišćenja nosa, to nikad ne forsiram. pustim, pa što bude. ako uspijem, nakapam sljezov korijen. do sad je svaki put sve bilo ok, i nikad se ništa nije zakompliciralo, pa ja to i dalje prakticiram (evo baš je marge prehlađena i ništa posebno ne radim)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas se začepljen nos baš zna zakomplicirat, čak sam sigurna da bi nekad prošlo i bez temperature da se nije nos začepio, tako da je bilo i "nasilnog" aspiriranja. Majčino mlijeko je toplo , a toplo koliko mi pijemo kad smo prehlađeni je za djecu prevruće. Moja E nije ljubitelj pretoplog, ali podnosi čaj umjerene temperature. Nas, čini mi se, u zadnje vrijeme spašava inhaliranje prema ovdje pročitanim savjetima jer smo skloni bronhopstrukcijama nakon šmrkljavica.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji nikad nisu voleli toplo. Sobna temperatura je najviša, ali često znaju potegnuti i mleko iz frižidera onako nepodgrejano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljuje se mama još jednog mrzitelja tople hrane i napitaka.
    Najbolje prolazi mlako... Hladno kako kad, ali toplo, ni u ludilu.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Prijavljuje se mama još jednog mrzitelja tople hrane i napitaka.
    Najbolje prolazi mlako... Hladno kako kad, ali toplo, ni u ludilu.
    Opet potpis, ali djelomičan - moj, naime, uopće nije šljivio niti čajeve, niti mlijeka i sl., čak i kad je krenuo u vrtić tamo je to pio, ali doma nema šanse (osim zadnjih par dana)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj pije samo vodu iz frižidera.
    Ajde, navečer popije mlijeko blago zagrijano (ali zagrijano tek toliko da ne bude ledeno). Topli čaj - nema šanse (ohlađen, možda).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pije uglavnom samo vodu - sobne temp, te ponekad navečer rižino mlijeko isto sobne temp.
    čaj sam probala (sto raznih vrsta), bilo mlaki ili hladni - 0 bodova

nosić rješavamo aquamarisom, sljezom i inhalacijom

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uz sve navedeno, problem nosa rješavamo i parenjem prostorije kamilicom.
    Što se pijenja tiče.... voda, voda, voda i ništa drugo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj hoće mlako, toplo i vruće ne dolazi u obzir - i kod jela i kod pića. Kad je bolestan voli čaj od šipka bez ičega, što nam je i pedijatar rekao da je super. Prodaj sa Sterimarom - jer on izlazi na pritisak pa možda odčepi nosić (nama je pomoglo).

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

toplo jelo da ali napitke ne....

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    što se tiče čišćenja nosa, to nikad ne forsiram. pustim, pa što bude. ako uspijem, nakapam sljezov korijen. do sad je svaki put sve bilo ok, i nikad se ništa nije zakompliciralo, pa ja to i dalje prakticiram (evo baš je marge prehlađena i ništa posebno ne radim)
    A to sam valjda zapravo htjela pročitati, ja bih samo nešto radila, valjda da prekratim vrijeme

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    uz sve navedeno, problem nosa rješavamo i parenjem prostorije kamilicom.
    Samo lonac vruće kamilice u sobu ili ima neka dodatna oprema?
    Mi stavljamo crveni luk, čini mi se da pomaže... a tek romantika...

Citiraj sunset prvotno napisa
    Probaj sa Sterimarom - jer on izlazi na pritisak pa možda odčepi nosić (nama je pomoglo).
    Nama to ne valja, taj mlaz je previše nepredvidiv, a Tin se jako buni i onda može završiti svuda.

I imam demantij sebe same - nije istina da neće piti ništa toplo. Hoće, samo mu moram servirati u kadu.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moraću da napravim jedan update: moji sinovi su juče pili čaj i to prilično topliji od sobne temperature. Pošto inače ne piju ni toplo niti čaj postigla sam uspeh na dva nivoa

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je ovaj topić zanimljiv. Baš sam se pitala kako druga djeca piju. Moja curka voli mlačni čaj i mlijeko - nikako nešto topliji. I pije vodu sobne temperature.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji ne vole hladno - ni napitke ni sladoled ni lubenicu iz frižidera.

Kakao i ručak moraju biti topli, griz na mlijeku i kajgana toliko ohlađeni da se mogu jesti, čokolino jedemo za toplim mlijekom.

Sto ljudi/djece, sto ćudi.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hana, 18 mj, je luda za toplim čajem. Do sada joj nisam nikada ni davala ništa osim vode, a onda sam slučajno otkrila kako voli čaj, zaslađen medom. Pa joj kuham kamilicu, šipak, lipu... i malo sam u brizi jer ne znam da li je to ok ili nije ok za mali organizam... Zapravo, koji čajevi su preporučljivi za dvogodišnjake? Koji je učinak pojedinih čajeva? Napominjem da ne želim raditi instant **** i slične čajeve, nego ove obične, u vrećici ili ne...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Roko obožava sve toplo, osobito topli čaj. Radim mu **** od kamilice, komorača i timijana (tako nešto) jer drugi čaj neće ni okusiti. jogurte "ugrijem" na sobnoj temperaturi jer sam mu jednom prilikom (ljeti) dala ledeni jogurt iz frižidera i frajer je ostao bez glasa! Morali smo hodati na inhalacije, a to iskustvo ne bih baš voljela opet ponoviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •