Jel ima neko recept za pitu zeljanicu? Imam svježeg špinata, a jednom sam to jela kod jedne poznanice i stvarno je bilo super. Uzela sam recept, ali ne znam više gdje mi je, a tako mi se to jede!
Jel ima neko recept za pitu zeljanicu? Imam svježeg špinata, a jednom sam to jela kod jedne poznanice i stvarno je bilo super. Uzela sam recept, ali ne znam više gdje mi je, a tako mi se to jede!
Ja bas našla recept....
Sastojci za 10 osoba
500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
Za nadjev:
600 g svježeg kravljeg sira
4 jaja
200 g kajmaka
200 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
250 g špinata
žličica soli
papar
Za premazivanje:
100 g maslaca
Postupak
1. Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
2. Lim (vel. 35x22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, poškropite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
3. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev.
4. Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, poškropite preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.
Ja ipak danas ne kuham, starci zovu na janjetinu s krumpirom....ne smijem se buniti... :D![]()
Blago tebi. I ja bi da me neko pozove na ručak, ali budući da smo i Fran i ja bolesni već tjedan dana svi nas zaobilaze u velikom luku.Nani prvotno napisa
![]()
Janjetina kažešAko ozdravim idem na svadbu u subotu pa ću je i ja klopati. Obožavam!
p.s. Ispada da sam ja neki pravi žderonja i mora da mislite da imam barem 70 kila, ak ne i više od silnog kuhanja i prejedanja istoga.![]()
Moraš ozdraviti!!! Ako ne zbog janjetine, onda zbog zabave!!! A što se janjetine tiče, ja ti ustvari nisam neki veliki ljubitelj.....rijetko koja mi bude dobra, velika većina smrdi!!!!!!! Ova je provjerena, pa će biti ok!
e Nani, Nani...da smrdi...a ti bi onda umrla da si MM kad se ja najedem janjetine i kapulice mlade..![]()
![]()
![]()
Ivančice šta vam je, šaljem vam velikii brzo nam ozdravite!
Uf majo majice, jadna bi ja bila s tobom....ma trpim ja već takve 'mirise'.... MM obožava janjetinu, a i kapulu, luk, mladi i stari....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja znam u šali reći da jedem samo pip (piceke i pajceke)![]()
Janjetinu ne podnosim,zec me asocira na "Zeko i potočić",srnetina-Bambi,žablji kraci-žabe krastače,puževi-puževi balaći...i tako poduži je popis mojih asocijacija![]()
MM me pita kaj me picek i pajcek na ništa ne asociraju![]()
![]()
a ja onda velim pa nekaj moram jesti.Papam ja i ribicu,ali samo neku i na ništ me ne asocira
Zato MM papa svejedanput je na Braču probao i puha :shock:
Mogla bih ja sad moje bolne jadikovke, ali neću vala ovdje na hrani! Neće mi kukanje ništa pomoći, a bogme ni ventiliranje. Sad je već ok. Već tjedan dana smo i Fran i ja bolesni, grlo, kašalj, curi nos, sinusi-ma koma. Franu to prva bolest pa je sav isfrasiran,ne kuži šta se dešava. A uz to je jadničak u petak pao i udario glavom u ugao niskog ormara. Maltene je oko izbio.Sad ima brazgotinu od dva centa preko cijele obrve. Možete misliti kad se to desilo, malte ne nisam opala u nesvjest. Neću više,prošlo je! Always look on the bright side of life, fić, fić...
Meni se ruca nesto socno, ali sta... Bas mi je ovo kuhanje dojadilo, a tek sam postala domacica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
danas kuham rižoto
Snorki nekaj sočno ha :D . A da napraviš njoke u umaku od šunke,sira i vrhnja za kuhanje, ak nemaš šunke, može i panceta ili nešto slično. Umak je jako fini i sočan![]()
Of topic: Nana, stavi nazad onu Tarinu sličicu, ona mi se više sviđa. Ošišali ste je, buuu, ja volim curice s loknicama!
Ja danas sega-mega brzi rucak....skuham rižu i unutra ubacim tunu i kukuruz, zalijem limunom, sol,papar i gotovo!!! Neki stave jos i krastavce, majonezu i senf ali i ovako je supppper
Ja sinoć skuhala saft za danas jer imam ludu kuću na poslu :/
Treba mi prevodilacnana prvotno napisa
Apricottttttttttt
![]()
Rucak je gotov i pojeden. Napravila sam pire krompir i fasirano sa lukom i jajima. Nije lose ispalo. Sve je pojedeno.![]()
Mislim, treba mi prevodilac za PANCETAsnorki prvotno napisa
![]()
Špek, draga.... :D
Pa gdje mene nadjoste za spekNani prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
tunu i kukuruz iz konzerve ili....i koliko kukuruza....ovo mi bas fino djeluje a i brzo gotovo-to volimNani prvotno napisa
![]()
Rižot od sipa,ali ne crni,ja ga baš ne volim.
Dakle, cure, zavidno čitam vaše postove.
Oborila sam vlastite rekorde - u 10 dana dva ručka (jedan dan kelj cušpajz, drugi teletina i gljive)!
Muž je bio pet dana na putu, danas smo bili na baby-rođendanu, a sutra idemo mom tati na rođendan i pečenja.
Kuhala sam samo za malog, ja se hranila kruhom i sirevima (cottage, snorki, cottage)...
Ali idućeg tjedna planiram kuhati špinata, faširance i krumpir salatu, francuski krumpir, buče na cušpajz...![]()
Ja sam danas imala punjene lignje s krumpirima.
Bilo je za prste polizati! :D
da, iz konzerve. ja stavim cijelu tunu i skoro cijeli kukuruz. rižu ponekad prvo malo poprzim na maslinovom i onda zalijem vodom i skuham. na kraju sve dobro zalijem limunom. meni jako fino!!!lidac2004 prvotno napisa
Ja ću danas onaj Ivančicin recept sa Portala: piletina u sezamu i šarena riža.
P.S. Ovo će biti prvi put da ja nešto poham - drž`te fige!
Smajliji su nam opet celavi![]()
Nesto razmisljam, mogle bi ove morske sirene da nam daju koji receptic zmorskih specijaliteta. Ja ne znam ni pastrmku ispec :/ A o lignjama, dagnjama, rakovima... da ne govorim.
U trgovinu su nam dosli svjezi specijaliteti, a ja ih zaobilazim u sirokum luku![]()
Hajde sirene, ja , Maya, Apricot, Wewa... dali smo vam tovar bosanskih recepata, a sada ocekujemo razmjenu![]()
Da li to moje oci dobro vide.....snorki bi plodove mora???? :shock: :shock:![]()
...bravo bravo...dakle
Za početak možda nešto pohano - lako se priprema, iz vana izgleda kao meso samo je okus još bolji i prilog možeš kao mesu....dakle, pohani oslić ili moj favorite morski pas....
Molim, bez tih ljudozdera, a ni rakovi mi nisu bliski. Ne mogu ih vidjet onako raskrebecene na tanjiruNani prvotno napisa
![]()
Ribe me zanimaju. Kao i prilozi koji idu uz njih. MM zna super ocistit pripremit rijecne ribe, ali ove morske... :/
Znaš da se jednom onesvještavala na izraz "morski pas"!![]()
Ne znam u kakvom obliku vama dolaze plodovi mora, ali pretpostavljam da bi se tebi gadilo to čistiti. Ako ima očišćenih, samo ih, zajedno s rižom, prodinstaj nekoliko minuta i poslije dodaj vode kao da ćeš najnormalnije kuhati rižu. Nema jednostavnijeg recepta.
Ribu možeš jesti i kuhanu (pa odmah imaš i riblju juhu) i pečenu na tavi sa maaaaalo ulja (može i bez njega, ako je tava teflon).
Hobotnicu neka ti očiste, a ti je samo frkni u rernu i poredaj oko nje krumpir. Zalij uljem i vinom. (imaj na umu da se svi ti muzgavci jaaako skupe - uvijek uzmi duplo više nego što ti oko kaže. I - najbolje je kupiti pa smrznuti, onda si sigurna da neće biti žilavo).
Možeš i finu salatu od hobotnice, a oslića možeš i skuhati sa krumpirom...red krumpira (na ploške), red očišćenog osilća, red krumpira, zaliješ sa malo vode, dodaš soli, pelata, peršina, na krjau čepnjaka i za 15 min gotovo...
Lignje, ako ti ih netko očisti, posložiš u pleh pa u pećnicu, zaliješ vinom i maslinovim, na kraju peršinom i češnjakom...mmmmmmmm
A uz ribu od priloga najčešće jedemo špinat ili blitvu, lešo krumpir (skuhan pod korom) sa maslinovim, češnjakom i peršinom, nekad i rižu....
Apricot, javi kak je ispao ručak, ja sam to mislila ovih dana raditi, čini mi se super, a mislim da će MM biti oduševljen. Njemu samo nek je pohano, manje bitno šta...![]()
Snorki, evo bosanka se javlja za riblji recept:
kupis frisku oradu (cistis sama ili zamolis cika prodavca), ociscenu je filetiras (jako jednostavno, zarezes nozem kod repa i vuces noz uz kicmu, dobijes skoro pa sniclu, a ono malo koscica sto viri jednostavno izvadis), filete zarezes na svakih pola cm na strani sa kozom, posolis, pobiberis i namazes maslinovim uljem, svaki filet stavis na komad alu-folije (ispod fileta stavis kriskice limuna) i pospes nekom mjesavinom trava (recimo timjanom i ruzmarinom), zamotas sa svih strana (kao klepe) i peces nekih 10-tak minuta u dobro zagrijanoj rerni. serviras uz krompir salatu ili samo kuhani krompir i blitvu. bude MLJAC!
ovaj metod :D mozes primijeniti i na cijele ribe, samo se pece malu duze![]()
dakle, snorki zanimaju RIBE.... cool, nema sto...
najjednostavniji moguci: kupis bijelu ribu, ocistis (vec vidim problem), stavis u slanu kipucu vodu, 15-tak minuta, izvadis, serviras uz malo maslinovog ulja i kuhano povrce (bilo koje).
ma bas me zanima kad ces javit da si napravila riblji rucak...![]()
Da, pogotovo ovaj dio s maslinovim uljem!
samo da vidim kako se Snorki snadje s ribom? :D
kod mene danas pileca prsa nakratko zaprzena na maslinovom ulju, zatim poslagana u vatrostalnu zdjelu sa mozzarelom izmedju slojeva i zalivena krema paradajz supom i zapecena u rerni, uz to knedle od kukuruznog griza s persunom, za desert baklava s ljesnjacima.
sutra vjerovatno grasak s janjetinom. desert vjerovatno isti (ostalo baklave od Bajrama).
dakle, pileca prsa bacim na nalog na tavu, poslozim red mesa, red mozzarele, svaki red prelijem juhom od pomidora i zapecem na.....stupnjeva i koliko dugo....wewa prvotno napisa
Ovo mi se cini bas dobro....
Uh, eto me pocetkom marta kod tebe na rucak 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)wewa prvotno napisa
Štapići su fantastični! Rižu nisam radila jer sam od jučer na "režimu" - nema kombinacije bjelančevine-ugljikohidrati.andrea prvotno napisa
Prilog je bila zelena salata i cikla.
Stalno se pripremam ali nikako da krenem sa ovakvim tretmanom....a trebala bi, 5 kila viška su već preteške!!!apricot prvotno napisa
:/
Snorki, bujrum!
Nani, ne moras prelijevati svaki red supom; umutis onu supu iz vrecice sa nekih 2-3 dl vode i poslozene snicle i sir prelijes. peces samo onoliko vremena (recimo 10-15 min) koliko treba supi, tj. saftu da se zgusne i siru da se otopi jer su snicle skoro pa pecene i prije toga
Apricot, jesu li suhi stapici? jedino se toga bojim, a susam jako volimo oboje, pa bih rado probala da ih napravim![]()
Ne, nisu suhi, baš su mi super.
Sta ja danas da kuham? jedva cekam da odem kod svojih da me malo zamijene![]()
Mozda da odem u trgovinu po riblje stapice, samo sto nas je snijeg zatrpo, pa ne znam hocu li sa kolicima probit stazu![]()
znaci, Apricot je savladala pohovanje!![]()
![]()
![]()
sad mozes praviti i pariske snicle![]()
Ma ja ti neću pohati zato što štedim svaku kaloriju da mogu jesti čokoladu.
Znači, ako ispečem šnicle na naglo (samo na suhoj tavi), onda nadoknadim kalorije na 500 umjesto 300g čokolade.
Inače... to što ja ne bih stalno jela pohano...
Mljac!
BTW, u pariške i bečke stavim malo vrhnja (mislim, u smjesu za pohanje), to je praznik!
Apri, baš mi je drago da ti se sviđa. Ja sam se isto bila oduševila kad sam ih prvi put pravila. Stvarno nisu suhi, a totalno drugačiji okus nego obično pohanje.
ja imam rijetku srecu sto ne volim - pretjerano - slatko, inace bih bila duplo sira nego sto jesam, a ogromna sam![]()
ja sam od onih nesretnica koje se debljaju i od vazduha...
i ja stavljam pavlaku u smjesu za pohovanje, bude znatno bolja, nimalo zilava, a uvijek koristim i smjesu bijelog i integralnog kukuruznog brasna![]()
Eh, wewa... uopće ne dvojim gdje ćemo na ručak kad na proljeće dođemo u Sarajevo.
Iako... Palma...![]()