Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 203

Tema: Sto danas kuhate? (5)

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jel ima neko recept za pitu zeljanicu? Imam svježeg špinata, a jednom sam to jela kod jedne poznanice i stvarno je bilo super. Uzela sam recept, ali ne znam više gdje mi je, a tako mi se to jede!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bas našla recept....
    Sastojci za 10 osoba
    500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
    Za nadjev:
    600 g svježeg kravljeg sira
    4 jaja
    200 g kajmaka
    200 ml mlijeka
    200 ml kiselog vrhnja
    250 g špinata
    žličica soli
    papar
    Za premazivanje:
    100 g maslaca
    Postupak
    1. Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i papar. Sve dobro promiješajte.

2. Lim (vel. 35x22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, poškropite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.

3. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev.

4. Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, poškropite preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tenkju, Nani!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ipak danas ne kuham, starci zovu na janjetinu s krumpirom....ne smijem se buniti... :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Ja ipak danas ne kuham, starci zovu na janjetinu s krumpirom....ne smijem se buniti... :D
    Blago tebi. I ja bi da me neko pozove na ručak, ali budući da smo i Fran i ja bolesni već tjedan dana svi nas zaobilaze u velikom luku.

Janjetina kažeš Ako ozdravim idem na svadbu u subotu pa ću je i ja klopati. Obožavam!
    p.s. Ispada da sam ja neki pravi žderonja i mora da mislite da imam barem 70 kila, ak ne i više od silnog kuhanja i prejedanja istoga.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moraš ozdraviti!!! Ako ne zbog janjetine, onda zbog zabave!!! A što se janjetine tiče, ja ti ustvari nisam neki veliki ljubitelj.....rijetko koja mi bude dobra, velika većina smrdi!!!!!!! Ova je provjerena, pa će biti ok!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e Nani, Nani...da smrdi...a ti bi onda umrla da si MM kad se ja najedem janjetine i kapulice mlade..
    Ivančice šta vam je, šaljem vam veliki i brzo nam ozdravite!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uf majo majice, jadna bi ja bila s tobom....ma trpim ja već takve 'mirise'.... MM obožava janjetinu, a i kapulu, luk, mladi i stari....

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja znam u šali reći da jedem samo pip (piceke i pajceke)
    Janjetinu ne podnosim,zec me asocira na "Zeko i potočić",srnetina-Bambi,žablji kraci-žabe krastače,puževi-puževi balaći...i tako poduži je popis mojih asocijacija
    MM me pita kaj me picek i pajcek na ništa ne asociraju
    a ja onda velim pa nekaj moram jesti.Papam ja i ribicu,ali samo neku i na ništ me ne asocira
    Zato MM papa sve jedanput je na Braču probao i puha :shock:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mogla bih ja sad moje bolne jadikovke, ali neću vala ovdje na hrani ! Neće mi kukanje ništa pomoći, a bogme ni ventiliranje. Sad je već ok. Već tjedan dana smo i Fran i ja bolesni, grlo, kašalj, curi nos, sinusi-ma koma. Franu to prva bolest pa je sav isfrasiran,ne kuži šta se dešava. A uz to je jadničak u petak pao i udario glavom u ugao niskog ormara. Maltene je oko izbio.Sad ima brazgotinu od dva centa preko cijele obrve. Možete misliti kad se to desilo, malte ne nisam opala u nesvjest. Neću više,prošlo je! Always look on the bright side of life, fić, fić...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni se ruca nesto socno, ali sta... Bas mi je ovo kuhanje dojadilo, a tek sam postala domacica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas kuham rižoto

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki nekaj sočno ha :D . A da napraviš njoke u umaku od šunke,sira i vrhnja za kuhanje, ak nemaš šunke, može i panceta ili nešto slično. Umak je jako fini i sočan

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Of topic: Nana, stavi nazad onu Tarinu sličicu, ona mi se više sviđa. Ošišali ste je, buuu , ja volim curice s loknicama!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas sega-mega brzi rucak....skuham rižu i unutra ubacim tunu i kukuruz, zalijem limunom, sol,papar i gotovo!!! Neki stave jos i krastavce, majonezu i senf ali i ovako je supppper

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sinoć skuhala saft za danas jer imam ludu kuću na poslu :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj nana prvotno napisa
    Snorki nekaj sočno ha :D . A da napraviš njoke u umaku od šunke,sira i vrhnja za kuhanje, ak nemaš šunke, može i panceta ili nešto slično. Umak je jako fini i sočan
    Treba mi prevodilac Apricottttttttttt

Rucak je gotov i pojeden. Napravila sam pire krompir i fasirano sa lukom i jajima. Nije lose ispalo. Sve je pojedeno.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj nana prvotno napisa
    Treba mi prevodilac Apricottttttttttt

Rucak je gotov i pojeden. Napravila sam pire krompir i fasirano sa lukom i jajima. Nije lose ispalo. Sve je pojedeno.
    Mislim, treba mi prevodilac za PANCETA

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Špek, draga.... :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Špek, draga.... :D
    Pa gdje mene nadjoste za spek

lidac2004

Početno

Ja danas sega-mega brzi rucak....skuham rižu i unutra ubacim tunu i kukuruz, zalijem limunom, sol,papar i gotovo!!! Neki stave jos i krastavce, majonezu i senf ali i ovako je supppper
    tunu i kukuruz iz konzerve ili....i koliko kukuruza....ovo mi bas fino djeluje a i brzo gotovo-to volim

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rižot od sipa,ali ne crni,ja ga baš ne volim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, cure, zavidno čitam vaše postove.
    Oborila sam vlastite rekorde - u 10 dana dva ručka (jedan dan kelj cušpajz, drugi teletina i gljive)!
    Muž je bio pet dana na putu, danas smo bili na baby-rođendanu, a sutra idemo mom tati na rođendan i pečenja.
    Kuhala sam samo za malog, ja se hranila kruhom i sirevima (cottage, snorki, cottage )...

Ali idućeg tjedna planiram kuhati špinata, faširance i krumpir salatu, francuski krumpir, buče na cušpajz...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam danas imala punjene lignje s krumpirima.
    Bilo je za prste polizati! :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    ...
    tunu i kukuruz iz konzerve ili....i koliko kukuruza....ovo mi bas fino djeluje a i brzo gotovo-to volim
    da, iz konzerve. ja stavim cijelu tunu i skoro cijeli kukuruz. rižu ponekad prvo malo poprzim na maslinovom i onda zalijem vodom i skuham. na kraju sve dobro zalijem limunom. meni jako fino!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ću danas onaj Ivančicin recept sa Portala: piletina u sezamu i šarena riža.
    P.S. Ovo će biti prvi put da ja nešto poham - drž`te fige!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Smajliji su nam opet celavi

Nesto razmisljam, mogle bi ove morske sirene da nam daju koji receptic zmorskih specijaliteta. Ja ne znam ni pastrmku ispec :/ A o lignjama, dagnjama, rakovima... da ne govorim.
    U trgovinu su nam dosli svjezi specijaliteti, a ja ih zaobilazim u sirokum luku
    Hajde sirene, ja , Maya, Apricot, Wewa... dali smo vam tovar bosanskih recepata, a sada ocekujemo razmjenu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da li to moje oci dobro vide.....snorki bi plodove mora???? :shock: :shock: ...bravo bravo...dakle

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za početak možda nešto pohano - lako se priprema, iz vana izgleda kao meso samo je okus još bolji i prilog možeš kao mesu....dakle, pohani oslić ili moj favorite morski pas....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za početak možda nešto pohano - lako se priprema, iz vana izgleda kao meso samo je okus još bolji i prilog možeš kao mesu....dakle, pohani oslić ili moj favorite morski pas....
    Molim, bez tih ljudozdera, a ni rakovi mi nisu bliski. Ne mogu ih vidjet onako raskrebecene na tanjiru
    Ribe me zanimaju. Kao i prilozi koji idu uz njih. MM zna super ocistit pripremit rijecne ribe, ali ove morske... :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znaš da se jednom onesvještavala na izraz "morski pas"!

Ne znam u kakvom obliku vama dolaze plodovi mora, ali pretpostavljam da bi se tebi gadilo to čistiti. Ako ima očišćenih, samo ih, zajedno s rižom, prodinstaj nekoliko minuta i poslije dodaj vode kao da ćeš najnormalnije kuhati rižu. Nema jednostavnijeg recepta.
    Ribu možeš jesti i kuhanu (pa odmah imaš i riblju juhu) i pečenu na tavi sa maaaaalo ulja (može i bez njega, ako je tava teflon).

Hobotnicu neka ti očiste, a ti je samo frkni u rernu i poredaj oko nje krumpir. Zalij uljem i vinom. (imaj na umu da se svi ti muzgavci jaaako skupe - uvijek uzmi duplo više nego što ti oko kaže. I - najbolje je kupiti pa smrznuti, onda si sigurna da neće biti žilavo).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možeš i finu salatu od hobotnice, a oslića možeš i skuhati sa krumpirom...red krumpira (na ploške), red očišćenog osilća, red krumpira, zaliješ sa malo vode, dodaš soli, pelata, peršina, na krjau čepnjaka i za 15 min gotovo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lignje, ako ti ih netko očisti, posložiš u pleh pa u pećnicu, zaliješ vinom i maslinovim, na kraju peršinom i češnjakom...mmmmmmmm
    A uz ribu od priloga najčešće jedemo špinat ili blitvu, lešo krumpir (skuhan pod korom) sa maslinovim, češnjakom i peršinom, nekad i rižu....

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Apricot, javi kak je ispao ručak, ja sam to mislila ovih dana raditi, čini mi se super, a mislim da će MM biti oduševljen. Njemu samo nek je pohano, manje bitno šta...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Snorki, evo bosanka se javlja za riblji recept:

kupis frisku oradu (cistis sama ili zamolis cika prodavca ), ociscenu je filetiras (jako jednostavno, zarezes nozem kod repa i vuces noz uz kicmu, dobijes skoro pa sniclu, a ono malo koscica sto viri jednostavno izvadis), filete zarezes na svakih pola cm na strani sa kozom, posolis, pobiberis i namazes maslinovim uljem, svaki filet stavis na komad alu-folije (ispod fileta stavis kriskice limuna) i pospes nekom mjesavinom trava (recimo timjanom i ruzmarinom), zamotas sa svih strana (kao klepe) i peces nekih 10-tak minuta u dobro zagrijanoj rerni. serviras uz krompir salatu ili samo kuhani krompir i blitvu. bude MLJAC!

ovaj metod :D mozes primijeniti i na cijele ribe, samo se pece malu duze

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dakle, snorki zanimaju RIBE.... cool, nema sto...

najjednostavniji moguci: kupis bijelu ribu, ocistis (vec vidim problem), stavis u slanu kipucu vodu, 15-tak minuta, izvadis, serviras uz malo maslinovog ulja i kuhano povrce (bilo koje).

ma bas me zanima kad ces javit da si napravila riblji rucak...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, pogotovo ovaj dio s maslinovim uljem!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo da vidim kako se Snorki snadje s ribom? :D

kod mene danas pileca prsa nakratko zaprzena na maslinovom ulju, zatim poslagana u vatrostalnu zdjelu sa mozzarelom izmedju slojeva i zalivena krema paradajz supom i zapecena u rerni, uz to knedle od kukuruznog griza s persunom, za desert baklava s ljesnjacima.

sutra vjerovatno grasak s janjetinom. desert vjerovatno isti (ostalo baklave od Bajrama).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    kod mene danas pileca prsa nakratko zaprzena na maslinovom ulju, zatim poslagana u vatrostalnu zdjelu sa mozzarelom izmedju slojeva i zalivena krema paradajz supom i zapecena u rerni
    dakle, pileca prsa bacim na nalog na tavu, poslozim red mesa, red mozzarele, svaki red prelijem juhom od pomidora i zapecem na.....stupnjeva i koliko dugo....
    Ovo mi se cini bas dobro....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    samo da vidim kako se Snorki snadje s ribom? :D

kod mene danas pileca prsa nakratko zaprzena na maslinovom ulju, zatim poslagana u vatrostalnu zdjelu sa mozzarelom izmedju slojeva i zalivena krema paradajz supom i zapecena u rerni, uz to knedle od kukuruznog griza s persunom, za desert baklava s ljesnjacima.

sutra vjerovatno grasak s janjetinom. desert vjerovatno isti (ostalo baklave od Bajrama).
    Uh, eto me pocetkom marta kod tebe na rucak 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Apricot, javi kak je ispao ručak, ja sam to mislila ovih dana raditi, čini mi se super, a mislim da će MM biti oduševljen. Njemu samo nek je pohano, manje bitno šta...
    Štapići su fantastični! Rižu nisam radila jer sam od jučer na "režimu" - nema kombinacije bjelančevine-ugljikohidrati.
    Prilog je bila zelena salata i cikla.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Rižu nisam radila jer sam od jučer na "režimu" - nema kombinacije bjelančevine-ugljikohidrati.
    Prilog je bila zelena salata i cikla.
    Stalno se pripremam ali nikako da krenem sa ovakvim tretmanom....a trebala bi, 5 kila viška su već preteške!!! :/

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Snorki, bujrum!

Nani, ne moras prelijevati svaki red supom; umutis onu supu iz vrecice sa nekih 2-3 dl vode i poslozene snicle i sir prelijes. peces samo onoliko vremena (recimo 10-15 min) koliko treba supi, tj. saftu da se zgusne i siru da se otopi jer su snicle skoro pa pecene i prije toga

Apricot, jesu li suhi stapici? jedino se toga bojim, a susam jako volimo oboje, pa bih rado probala da ih napravim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne, nisu suhi, baš su mi super.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sta ja danas da kuham? jedva cekam da odem kod svojih da me malo zamijene
    Mozda da odem u trgovinu po riblje stapice, samo sto nas je snijeg zatrpo, pa ne znam hocu li sa kolicima probit stazu

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

znaci, Apricot je savladala pohovanje!
    sad mozes praviti i pariske snicle

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ja ti neću pohati zato što štedim svaku kaloriju da mogu jesti čokoladu.
    Znači, ako ispečem šnicle na naglo (samo na suhoj tavi), onda nadoknadim kalorije na 500 umjesto 300g čokolade.
    Inače... to što ja ne bih stalno jela pohano...
    Mljac!
    BTW, u pariške i bečke stavim malo vrhnja (mislim, u smjesu za pohanje), to je praznik!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apri, baš mi je drago da ti se sviđa. Ja sam se isto bila oduševila kad sam ih prvi put pravila. Stvarno nisu suhi, a totalno drugačiji okus nego obično pohanje.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja imam rijetku srecu sto ne volim - pretjerano - slatko, inace bih bila duplo sira nego sto jesam, a ogromna sam

ja sam od onih nesretnica koje se debljaju i od vazduha...

i ja stavljam pavlaku u smjesu za pohovanje, bude znatno bolja, nimalo zilava, a uvijek koristim i smjesu bijelog i integralnog kukuruznog brasna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eh, wewa... uopće ne dvojim gdje ćemo na ručak kad na proljeće dođemo u Sarajevo.
    Iako... Palma...

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •