znaci, ti i snorki kod mene na rucak, a onda u Palmudogovoreno
![]()
znaci, ti i snorki kod mene na rucak, a onda u Palmudogovoreno
![]()
Moja mama tako raspali sedmodnevnu kupus dijetu (nekakav buckuris, nek oprosti hrana), a onda kad prodje dijerta raspali po burek, buredzike, sir, siredzike....apricot prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I onda mi kaze:
"Vidi mi stomaka, bojim se da nemam kakvu bolest gluho bilo"
Wewa, ja se sama pozvala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma mozemo mi u burekdzinicu pa u Palmu. Lakse je...A evo i Apricot dolazi da uz prve proljetne zrake iznenadi zeludac bosanskom klopom
![]()
Apricot, a za kaj ti ideš na režim?Mislim, ja još uvijek dobro vidim a vidjela sam te nedavno, i odlično izgledaš........
I ja ću probati raditi te štapiće, čine mi se odličnima mljac!!!
joj, jel to ona cudesna juha? ono kupus i ostalo povrce u gomili vode? brrrrrrrrrrrrrrrrrr, divim se zenama kako to mogu progutati.
znas sta, samo vas dvije dodjite, lako cemo se dogovoriti za klopu, bar nama to nije problema ja uvijek mogu kupiti pite, znam gdje ima dobre
![]()
meni je to jako fina juhica, kisela, osvjezavajuca.... mljac! s gustom je jedem...wewa prvotno napisa
wewa, vidim divljenje u ocima....![]()
danas su samo sarenu rizu, ne da mi se kuhat samo za sebe...
Pa jel te muz priupita sta ima uz rizu :?sandraf prvotno napisa
Moj bi odmah poceo sarati ocima po sporetu, ne bil` vidio sta konkretno![]()
Pa jel te muz priupita sta ima uz rizu :?
Moj bi odmah poceo sarati ocima po sporetu, ne bil` vidio sta konkretno[/quote]
pitanja su suvisna... ono sto pozeli njupat moze si i - sam skuhati!!! ja radim, on je doma, nek kuha sto mu srce zelucic zeli...
evo, divim ti se iz sve snage :D
mi nismo neki mesarosi, ali MM ima vrrrrlo ogranicen spisak namirnica koje konzumire, da prostite zbog vlastitog cejfa. riza, recimo, njemu uopste ne dolazi u obzir a ja bih je mogla svaki dan po tri puta njupati i ne bi mi dosadilo...
Evo moj ručak se krčka. Ništa posebno, varivo od graška i izmišljeni recept za dinstanu piletinu. Namazala sam batkove i nadbatke s vegetom, ispržila ih malo sa svih strana na ulju, nasjekla crveni i bijeli luk na komade i nalila vode da se dinsta. Stavila sam i malo majčine dušice i bosiljka. Miriše mi iz kuhinje čak do kompa u drugoj sobi, mmmmm....![]()
Ivancice, super ti zvuci ova dinstana piletina, mljac!
Kada pohate, dodate malo kis. vrhnja, a u šta ? U jaja ? Ili s vrhnjem premažete meso ? :?
Pretpostavljam da u brašno ne...![]()
![]()
U jaja!
Ali možeš i sve zajedno pomiješati - ko za palačinke, malo gušće. i onda u džuture!
A možete u jaja umjesto vrhnja staviti malo mlijeka kako ja uvijek radim. I od njega isto meso bude mekano. Isto tako kad pečete jetricu(svinjsku) sto je prvo malo potopite u mlijeko da ne bude žilava.
Andrea, krepat ću od smijehaandrea prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
U džuture znači sve zajedno- pomiješaš smjesu jaja, brašno i vrhnje(prezle), sol, a ja stavim i krušne mrvice pa umačeš meso i pečeš.
Vidim, svježa ovdje. Ove cure će te svašta naučiti što nisi ni sanjala!
Jel to i TM na porodiljnom ili na godisnjem?sandraf prvotno napisa
I moj isto kuha. Doduse nesto jednostavnije recepte,ali boze dragi s tim se pocinje. Neka neka samo neka se uce.
Moj je zbog Orke na bolovanju (prošli tjedan sam bila ja).
Skuhala sam grah za veliki ručak (onaj zajednički, oko 5), a što će joj dati u podne...![]()
Nadam se da neće zapaliti kuću...
Ili napraviti poplavu...
Ili... već nešto...![]()
Andrea, dobro si me nasmijala... Ne znaš što znači "u džuture"![]()
![]()
![]()
Prava si gradska cura!
mm ima cudno radno vrijeme i jos cudnije slobodne dane. onda se dogodi da je recimo utorak, srijedu i cetvrtak doma. onda i kuha za sve nas, narafski. jucer je radio popodne i kuhao za sebe (jaja na oko i pomfri).sasana prvotno napisa
moram ga pohvaliti (tu i tamo mu otvorim rodu i citam mu samo postove gdje ga hvalim): kuha jako dobro, cak se trudi bit mastovit, iako to uglavom zavrsi na snicli na pekacu i pomfriju. ali, trud se cijeni...
danas kuha svekrva za sve!
sandraf pozdrav za TM, jako me podsjetio na mog..ali bitno je da se trude...
![]()
MajaMajica prvotno napisa
![]()
![]()
off:
Apricot, kako je Orka? nadam se da ce brzo ozdraviti i uzivati na snijegu![]()
Osim što jako kašlje, dobro je.
I radi čuda po stanu. Ali, to je već naša "bolest"![]()
![]()
drago mi je da je boljenadam se da ce uskoro i kasalj nestati
a vas mi nije zao sto ste "bolesni", nadam se da cu se i ja "zaraziti"![]()
Ja sam si jučer cijelo popodne mislila na te džuture i na kraju sam se složila (sama sa sobom) da su to sigurno posude, odnosno lonac u kojem se poha ! Kao ono, sve u džuture; znači - sve u lonac.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(u nedostatku smajlića koji je umro od smijeha)
![]()
![]()
![]()
Primjer:
Hoces li solo, ili da idemo svi dzuture?
Svi smo dzuture usli u autobus.
Moja snorki, mi smo ti ovdje, svi džuture, pokrepali od smijeha!
o boze, ne zna se koja je blesavija![]()
![]()
![]()
snorki, od sada te kontaktiram kad god mi zatreba primjer![]()
nego, ja danas ne kuham, jucer sam! imam gotov grasak s janjetinom (da se andrea zadevera, reci cu da je s kurbanom)
bravo ja!
Pravo si mi zameračila s tom janjetinom!
ja sam na onom Snorkinom topicu o pješačenju po Lici imala odu janjetini s ražnja.......
Danas kuha mm,u povjerenju ,puno je bolji od mene
Sta mislis Andrea dodjeu Sarajevo, i na ulazu u autobus vozac joj kaze- "ne ulazite svi dzuture".wewa prvotno napisa
Rekla bi Bosnaca hoce da je pohuje![]()
![]()
![]()
ispravite me ako grijesim, ali mislim da je to tipicni bosnaski izraz 8)
ma dobro, ne bas da pohuje, nije to nas autohtoni nacin pripreme hrane, prije da je spirjani![]()
![]()
![]()
Andrea, sorry, ali to je tako slatko bilo, moramo se malo nasaliti![]()
I to s vrhnjem!
![]()
![]()
![]()
Ajme, umrijet ću!
Sreća da marival rijetko navraća - ubila bi nas zbog ovoga!
Moram priznati da sam skupa sa Andreom imala veliki upitnik nad glavom....dzuture??????? :/
kuc-kuc... oprostite na smetnji, ali.... o cemu to vi Bosanke pricate????![]()
ma nisam mad, ljubim vas sve, ali, brale, nish ne kontam...![]()
Evo dio mog nekontanja:sandraf prvotno napisa
![]()
![]()
kopulice, kopule- ovo se tepa nekim kopulama, ili sta vec...
panceta-to sam saznala od Nani,
picek- ne smijem ni da vam nagovjestim na sta sam pomislila,
buce na cuspajzu - znam sta je cuspajz, a ovo buce je bucino ulje ili sta...
Ima toga jos koliko hoces
jest, jest, sad znas kako je nama...![]()
meni je trebalo vremena i vremena da skontam o cemu, ko i sta :D
protvan, neki naziv za batake (ni ne sjecam ga se), ovo sto snorki nabraja...
doduse, kapulica znam sta je zahvaljujuci ljetovanju na moru![]()
Kapula, snorki, kapula!snorki prvotno napisa
To ti je običan luk: biserac, ljubičasti, žuti... Svaki osim češnjaka.
Buča na cušpajz ti je bundeva (tikva) kao varivo.
snorki prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
daaaaaaaajjjj, reeeeeeeciiiiiiii.....![]()
![]()
![]()
![]()
znata kaj je meni najsmješnije
ja razumijem sve i bosanske i dalmatinske i slavonske i zagorske i i ličke i kordunaške i hercegovačke i srbijanske izraze![]()
vidi se da sam rasla u multietničkom i multikulturalnom okruženju![]()
ja sam se multietnicki i mulitkulturano udala, ali neki bosanski izrazi su mi i dalje.... zdjuturani.... 8)![]()
meni djuture u stvari zvuci kao nesto zbrkano, zato mislim da sam tu rjeccu vrlo dobro upotrijebila....![]()
Ja sam dijete mješavina dalmatinca-otud i pancetai Ozljanke . Inače panceta u Dalamciji nije isto kao i špek. Špek bi bio onaj hamburger, manje sušen i više mastan, a panceta je suhlja, nije masna i puno je finija, barem meni. Što se bosanskih izraza tiče tu sam malo slabija, ali uz vas bum i to naučila, ne brinem se
![]()
kako tikva sa cuspajzom :shock: :shock: :shock:
A sramota me je rec (a reci cu) da sam mislila da krastavac raste ko buranija (mohune)uz onaj stap?
snorki, kod nas je cuspajz samo ono sa spinatom, a kod kona je svako varivo s povrcem![]()
a uz moje mix porijeklo još sam se i udala za polu Bokelja-polu Prigorca
aha! 8)
a krastavac i moze tako rasti, posebno u staklenicima![]()
zasto te je sram? ni meni botanika nije jaca strana 8).snorki prvotno napisa
ja recimo nemam pojma kako se zove pola povrca koje potrpam u juhu. u svojim njeznim 30-tim jos uvijek kad dodjem na placu prstom pokazujem sto zelim. sram me pitat "kako se to zove?", jer u ovim godinama (sto se tice povrca) vise ne vrijedi - covjek uci dok je ziv....![]()
nedavno sam se ugodno iznenadila kad sam ispod nekakvog ruznog cudesa procitala "celer"..... vidi stvarno.... aaaaaa, to je celer....![]()
Ne, sav bostan (lubenice, dinje, krastavci, bundeve) rastu kao loza. Po zemlji!