Mljac!!!!!![]()
Evo da se i ja javim s jednim jednostavnim jelom. Ne kuham danas, skuhala prekjučer i ubrzo ću ponoviti (varijantu s mesom) jer je super.
Treba:
1 paket mješavine (smrznute) za francusku salatu - ostatak od nove godine![]()
pola glavice luka
pola povrtne kocke ili malo vegete
sol
tanki špagetići za juhu (Vermicelli) -kratki ili polomite
Bilo bi možda fino i malo piletine... ali ja sam imala smrznutu bocku i nije mi se dalo odleđivati...pa smo jeli s ribicama iz konzerve.
Dakle, zdinstati luk na ulju, ako imate popržiti i narezanu piletinu dok se sva ne zabijeli, dodati smrznuto povrće, malo provrtiti dok ne nestane led, zaliti vodom (dosta) dodati kocku (vegetu) i sol, kuhati 15 minuta. E sad meni je ostalo puno vode a kako ne volim zgušnjavati s brašnom ja to zgusnula s vermicellima - još 5 minuta kuhanja.
Bilo je beskrajno mljac (i bez piletine, a dobro bi došla).
Sve gotovo za pol sata. Za 3 porcije (2-4, ovisno o apetitu).
Danas petak pa niko nista ne kuhaIli ste sve otisle dzuture u restoran
![]()
MM danas ruca van kuce, a ja sam na suhoj hrani. Samo cu malo vise voca ubacit u jelovnik kako ne bih otkinula od ovog svog bebaca.
kuha, kuha kako ne kuha![]()
ja cu danas gtjesteninu u umaku od gljiva
a ide ovako otprilike...
jednu malo vecu glavicu luka dobro prodinstas i dodas na malo debljelisticeisjecene gljive(mogu sve vrste,a ja najvise volim sampinjone, rujnice i bukovace)to dinstas dok se kolicinatecnosti ne upolovi, zatim dodas jednu veliku pavlaku, 1 cajnu kasiku Gulas zacina(Drogin)i vegete.
Ostavis da se malo ukrckai onda u to dodas jedne kuhane masnice i sve nako
djutureizmjesas.Mogu i druge vrste tjestenine al meni su masnice nekako najljepse.
Mi škarpinu na lešo i kuhani krumpir.
I juhu od blitve.
Hvala na tulumbama![]()
Jedva sam zaspala, btw, od prežderavanja istima i baklavama.
Čak ni tablete papaje nisu mogle razgraditi tolik šećer i maščobu.![]()
Ja skuhala sinoć junetinu na saft, mesa je bilo malo pa ubacila 20 dkg šampinjona. Uz to sebi radim žgance, a mužu makarone.
kuham i ja danas, samo jos ne znam sta![]()
skontacu u letu, dok budem prolazila kroz Mercator![]()
hej wewa, gdje cu kupiti susam? Ja se ubila trazeci po mercatoru i ostalim hipermarketim, ali zero points... molim info 8)
Ja kupujem na tržnici - žena prodaje sve vrste sjemenki, suho voće i... halvu![]()
![]()
Mayah, ja kupujem, tacnije narucujem iz VF-a, WISA-e...
ne znam uopste jel znas da oni rade internet narudzbe, ja vec mjesecima ne teglim cekere![]()
Znam da rade kucnu dostavu, al' ne bih ti se ja odrekla onog meraka hodanja po marketima ni zasto na svijetu. Ionako mi je to sav izlazak i uzivancija u zadnje vrijeme![]()
![]()
Na kojem odjeljenju to prodaju, ja trazila na zdravoj hrani pa ne nadjoh... mozda grijesim![]()
Majo, vrati bananka!
kao prvo, slazem se s Apricot, vrati nam lijepog djecaaaaaaaaakaaaaaaaaaa...
drugo, volim i ja hodanjeali, posto u nabavku idemo jednom mjesecno, ne volim ono nosanje, ufffff
potrazi medju zacinima, mislim da je u WISI tamo na onoj poprecnoj polici sa Kotany zacinima, ili u neposrednoj blizini
![]()
![]()
ne dam bananka! Bas mi je cool ovaj garfild, jer se nekako osjecam kao on ovih dana... onako lijeno, pospano i neprestano gladno...
hvala na info wewa, hocu da pravim one stapice sa portala!
nema na cemumozda cu i ja
btw. a da nemas sta da nam kazes u vezi te gladi i pospanosti 8)
Ljudi, meni to zvuči preeeslatko! :/
Osjećam škripanje šećera u ustima od same pomisli![]()
Jok ja Boga mi! Dosta mi jedan razbijac za sada!
Hebate, ja odgovarala na recept za tulumbe sa 3. strane![]()
![]()
, Brunda, Brunda, slabo mi pratis recepte
![]()
![]()
mayah imas ih kupiti i u butik bademu na carsiji.Tamo mozes naci sve vrste zacina
BTW, mozes naci prirodnu kanu, mislim za one koji se farbaju, samo prije nego sto je pocnes nanositi stavi jednu veliku kasiku nativnog m,aslinovog ulja u nju.
![]()
Ja se danas ogrebla kod prijateljice za ručak skupa s Franom, a mm-a ko' šljivi, nek jede burek na poslu.
Pravila je super jednostavan i fini ručak, možda neke od vas to već rade.
U bešemel umak dodala je buco sira, mozzarele, trapista i parmezana i sve rastopila. Prelila na tjesteninu i posula gore origanom. Za prste polizati a gotovo za ravno 15 minuta(tj. dok se ne skuha tijesto).
Ja sam sinoc pravila spagete sa izmiksanim bolonjez sosom. Napravila bolonjez kako se i inace pravi, samo sam ga izmiksala u blenderu i to mi je savrsenstvo. Izmiksala sam ga zbog malca da mu bude lakse jesti. Ostalo mi podosta, pa sam spremila u friz.
Majo, nije da ti solim pamet![]()
, ali u toj dobi je Orka jela reš pečene srdele, zajedno s kostima.
A već pola godine sama čisti veću ribu i jede.
Mene uvijek strah da mi se ne udavi s nekom koščicom od ribe :/ .
Ih, pa ja se pravim da je ne gledam, a oči, ko kod Toma u crtiću... pola metra ispred mene, u njezinom smjeru. Ali, pustim je da sama čeprka - neka vidi da može (najvećim dijelom) i bez naše pomoći. Naravno, prvo smo krenuli od lista koji nema kosti, nego hrskavicu.
Ali, svatko treba procijeniti koliko je dijete zrelo za neku radnju - mi smo vidjeli da je ona zainteresirana, pa smo je pustili. Da je htjela drukčije, bilo bi drukčije.
Možda!![]()
apricot,![]()
samo sam te cekala
![]()
jede i on sve nemiksano, negnjeceno, sve ne, al mi je bas ovo fasirano nekako ispalo potvrdo, pa sam ga vise zato smiksala...
I sad sam zaboravila reci wewi da sam nasla susam tacno tamo gdje mi je i rekla. Hvala![]()
Danas su nam moji starci stigli na ručak, pa sam kuhala juhu od flama, pekla sam odojkovu šunkicu u rolu i pečeni krumpir, bijelo zelje na salatu. Za desert 30 palačinki. Ubacila sam u pedesetpetu brzinu![]()
Za sutra čušpajz od mahuna.
Sunce, 30 palačinki :shock: :shock: :shock: Da li ti to kao i profi kuhari u tri - četiri tave odjednom?!?![]()
SUNCE, današnji ručak nam je bio gotovo isti. Samo smo mi umjesto svinje jeli (snorkiiii) piceka.
To nam je prvi ručak takve vrste u zajedničkom životu - nemamo običaj peći išta u pećnici.
I![]()
![]()
, ja sam napravila 47 palačinki!
Samo da znate, rekord je bio 119, tamo neke davne 1987., prva godina studija, zajedničko crtanje nacrtne geometrije. U tri tave istovremeno...
Eh, to su bili dani... Njih četvorica i ja... ošle palačinke za dva sata!
Ma, nikad ni ne pečem ispod 30, sve u jednoj tavici, ispraksirana sam bez greške za njih...
Pekla bih ja i triput više kad bi se našlo izjelica - muž pojede 2-3, moj stari 3-4, a ja moram ostatak. OK, popodne je i svekrva pojela par komada, a meni je šteta bacit pa uglavnom pojedem između 10-20 komada.![]()
![]()
![]()
'A', zakaj ne pećete u pećnici? Meni nema dražeg za nedjelju od pečenke s hrpetinom (masnih) krumpira... Sve pečem - perad, svinju, tele, janje...
A ak nije pečenje, onda su pohane šnicle i restani. :D
Nedjelje su mi prilično gurmanski jednolične...
Ma ne da se meni tri sata biti doma i buljiti u mrtvo meso. Pa makar bilo i hrskavo!
Sad ne smijemo izlaziti, pa smo probali. I, moram priznati, bilo je ko iz pjesme "Sukačica pile peče, iz pileta voda teče..." - toliko je bilo sočno da sam čak i ja jela bijelo meso, što inače...
A jučer sam kuhala Ledove štrukle i onda ih stavila na tavu sa prezlom i šećerom (PMS?). MM to ne voli, pa smo Orka i ja mrknule - ona jednu, ja tri!
Od sutra... dijeta! Zna se!
Kad nema bakinih štrukli, kupim Ledove, najbolje su od svih smrznutih.
Al ti moj biser neće jesti kuhane, pa ih moram zapeći s vrhnjem.
Baš si mi dala dobru ideju!!!
Sinoc sam pravila pizzu za veceru i crveni grah sa suhim mesom za danasnji rucak.
Majo, of topik, gdje ti je sestra - jednom se javila, mi je ispozdravljali i... žena nestala!
strukle su strudle :?
ja sam kupila gotove knedle od sljiva, ali nisu ni blizu kao domace kakve je pravila moja baka (nana, majka)![]()
![]()
![]()
Dobro vam se da toliko kuhat. Meni nista nema smek ako ja kuham, mada imam slifa za kuhanje. :/
Strukle nisu strudle, a nemam pojma ni kako da ti objasnim što je to.
Ovako, najbliže su klepama sa mladim sirom. Samo puno veće i deblje (tijesto se razvalja poprilično debelo, stavi se sir i smota ko pita, a onda se reže na komade cca 10x6cm).
Mogu se jesti kuhane i zapečene s vrhnjem.
Da, to bi bilo najsličnije.
Majo, super da si uspjela pronaci, bas bi mi bilo krivo da sam te poslala po cevape :D
Vidim snorki uci nove rijecie i ja znam sta su strukle, ali moram priznati da me ne privlaci tolika kolicina tijesta.
ja vam ovih dana ne kuham, MM na putu, ja kod svojih, patim se, sta cete... istina, danas tata jede grah pa cemo mama i ja udariti po mojoj piletini u bijelom sosu
e, i ja sam sinoc jela palacinke. Sunce, nekad sam i ja u mladosti :D znala pojesti toliko palacinaka, i sad bih samo me stid vlastitih dimenzija![]()
E seka je ziva i zdrava i od nedavo TRUDNA!!!
Ovi su mi recepti super, uvijek se lijepe stvari javljaju na ovom topicu![]()
Ne stigne se javit, al cu je malo naruziti pa da uleti kad stigne...
Cini mi se da ovaj forum donosi srecu svima, pa tako i njoj - samo sto sam javila da planira, ono se i ostvarilo...
Čestitaj joj!
Ja danas przim riblje stapice. Uz to kupovna krompir salata. tako sam cijeli dan kljakava da ne znam kako cu to isprzit![]()
Napokon - sekeli...
Skuhala sam za dvaput, pa jedva čekam sutra.
Muž, inače, sekeli jede s kruhom, a ja nemrem bez žganaca. Nažalost, jedini sam žgancoljubac u maloj familiji, F ih pljuje, muž ih nemre smisliti.![]()
Zdravo svima na forumu, evo i meneHvala vam na cestitkama.
Eh posto smo na pravom mjestu kazite mi sta treba jesti u trudnoci, a sta izbjegavati........hvala
Heeej, Majina seko!
Idi ti lijepo na podforum o trudnicama - ovdje ćeš naći samo teške oblizeke (lizniguze) koji baš i nisu najbolji za trudnice. Bože sačuvaj!
Ja sam jučer za ručak pravila Pitu zeljanicu po receptu koji mi je našla Nani(tu je negdje gore). Super mi je ispalo i preporučujem. Za danas još nisam ništa smislila. :/
Nemam pojma što ću danas!
Jučer sam onu junetinu nasjeckala, uvalila u nju Podravkinu Salsu i smiksano povrce iz juhe, malo vina i puno kopra... skuhala fuže... Odlično je ispalo!
Danas... Danas... Danas... Hm...
apricot prvotno napisa
List je super za vjezbati! I to fakat mogu rano sami klopati. Ja sam samo skidala onaj red sitnih kostiju po rubu a ostalo mu dalo tako da sam ceprka.
Jedan put je ostao sjediti kad smo mi vec posli nositi prljavo sude u kuhinju pa se protegao sve do sredine stola, posluzio se kosturom od lista :D i ja sam ga nasla kako lize i skida zadnje mrvice.
![]()
Ne radi slika.
E, a isto tako je veliki ljubitelj haringe. Holandezi je klopaju kao u crtanom, onako iznad glave, s tim sto ne ostaje kostur i da ne zaboravim: sirovu!
Moj malac i ja-po tom pitanju jako lijepi primjerci holandeza!Sendva sa haringom-u bilo koje doba dana. Ja bih je mogla i uz kavu!
![]()
Akcija spasavanja zadnjih mrvica sa lista:
I ovako se haringa papi, ovako, ovako. Kao pravi pirat. :D
Ako ne radi, Anchi, brisi. To se ja samo pravim vazna. :D