-
Osoblje foruma
Leća na više načina
UMAK OD ZELENE LEĆE
Namirnice
2 zdjelice leće
500 ml pirea od rajčice
6 režnjeva češnjaka
3 zdjelice vode
sol/bosiljak
Priprema
Leću najprije prokuhamo u vodi, a kad je napola gotova u istu posudu dodamo pire od rajčice, sol i najseckani češnjak. Bosiljak dodamo par minuta prije kraja kuhanja.
MANEŠTRA S CRVENOM LEĆOM
Namirnice
celerov korijen (veličine stisnute šake)
2 stabljike celerovog lista
1 korijen pasternjaka ( bijela mrkva)
3-4 mrkve
1 glavica luka
1-2 zdjelice crvene leće
sol
voda
Priprema
Sve povrće nasjeckamo na sitne komadiće i stavimo u lonac s vodom i ostalim sastojcima. Kuhati dok povrće ne omekša i dok se leća ne raskuha. Crvena leća se treba raskuhati jer ona da maneštri ( juhi ) potrebnu gustoću.
-
Meni je super leca kuvana ko grah, s tim da unutra ubacim i psenicu. Ako je psenica bio onda je pocnem kuvati malo prije nego lecu inace mi se leca raskuva, a psenica ostane pretvrda.
-
Evo ti jedan ratni, bosanski, brzinski recept za lecu:
Skuhas lecu sa c. lukom na gusto, procijedis, napravis snicle, te ih uvaljas u brasno, te peces na ulju.
Meni je to bilo mljac, mljac...
-
obozavam lecu.
nakon sto prvi put voda provri, promijeni je.
onda nastavi kuhati, dodaj luk, mrkvu, nesto od zelenog, svejedno, sto imam, selen ili petrusin, par pica cesnjaka, soli, malo konserve od pomadora, krumpir na kockice.
kad je gotovo, a brzo je, najvise se ceka krumpir, u tanjuru prelijes sa malo maslinovog ulja, to daje skroz drukciji okus.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma