Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 151 to 200 of 203

Thread: Sto danas kuhate? (5)

  1. #151
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Mljac!!!!!

  2. #152

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Evo da se i ja javim s jednim jednostavnim jelom. Ne kuham danas, skuhala prekjučer i ubrzo ću ponoviti (varijantu s mesom) jer je super.

    Treba:
    1 paket mješavine (smrznute) za francusku salatu - ostatak od nove godine
    pola glavice luka
    pola povrtne kocke ili malo vegete
    sol
    tanki špagetići za juhu (Vermicelli) -kratki ili polomite
    Bilo bi možda fino i malo piletine... ali ja sam imala smrznutu bocku i nije mi se dalo odleđivati...pa smo jeli s ribicama iz konzerve.

    Dakle, zdinstati luk na ulju, ako imate popržiti i narezanu piletinu dok se sva ne zabijeli, dodati smrznuto povrće, malo provrtiti dok ne nestane led, zaliti vodom (dosta) dodati kocku (vegetu) i sol, kuhati 15 minuta. E sad meni je ostalo puno vode a kako ne volim zgušnjavati s brašnom ja to zgusnula s vermicellima - još 5 minuta kuhanja.
    Bilo je beskrajno mljac (i bez piletine, a dobro bi došla).

    Sve gotovo za pol sata. Za 3 porcije (2-4, ovisno o apetitu).

  3. #153

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Danas petak pa niko nista ne kuha Ili ste sve otisle dzuture u restoran
    MM danas ruca van kuce, a ja sam na suhoj hrani. Samo cu malo vise voca ubacit u jelovnik kako ne bih otkinula od ovog svog bebaca.

  4. #154
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    kuha, kuha kako ne kuha

    ja cu danas gtjesteninu u umaku od gljiva

    a ide ovako otprilike...

    jednu malo vecu glavicu luka dobro prodinstas i dodas na malo debljelisticeisjecene gljive(mogu sve vrste,a ja najvise volim sampinjone, rujnice i bukovace)to dinstas dok se kolicinatecnosti ne upolovi, zatim dodas jednu veliku pavlaku, 1 cajnu kasiku Gulas zacina(Drogin)i vegete.
    Ostavis da se malo ukrckai onda u to dodas jedne kuhane masnice i sve nako

    djuture izmjesas.Mogu i druge vrste tjestenine al meni su masnice nekako najljepse.

  5. #155
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mi škarpinu na lešo i kuhani krumpir.
    I juhu od blitve.

  6. #156

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Hvala na tulumbama
    Jedva sam zaspala, btw, od prežderavanja istima i baklavama.
    Čak ni tablete papaje nisu mogle razgraditi tolik šećer i maščobu.

    Ja skuhala sinoć junetinu na saft, mesa je bilo malo pa ubacila 20 dkg šampinjona. Uz to sebi radim žgance, a mužu makarone.

  7. #157
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    kuham i ja danas, samo jos ne znam sta

    skontacu u letu, dok budem prolazila kroz Mercator

  8. #158

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    hej wewa, gdje cu kupiti susam? Ja se ubila trazeci po mercatoru i ostalim hipermarketim, ali zero points... molim info 8)

  9. #159
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja kupujem na tržnici - žena prodaje sve vrste sjemenki, suho voće i... halvu

  10. #160
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Mayah, ja kupujem, tacnije narucujem iz VF-a, WISA-e...

    ne znam uopste jel znas da oni rade internet narudzbe, ja vec mjesecima ne teglim cekere

  11. #161

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Znam da rade kucnu dostavu, al' ne bih ti se ja odrekla onog meraka hodanja po marketima ni zasto na svijetu. Ionako mi je to sav izlazak i uzivancija u zadnje vrijeme
    Na kojem odjeljenju to prodaju, ja trazila na zdravoj hrani pa ne nadjoh... mozda grijesim

  12. #162
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Majo, vrati bananka!

  13. #163
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    kao prvo, slazem se s Apricot, vrati nam lijepog djecaaaaaaaaakaaaaaaaaaa...

    drugo, volim i ja hodanje ali, posto u nabavku idemo jednom mjesecno, ne volim ono nosanje, ufffff
    potrazi medju zacinima , mislim da je u WISI tamo na onoj poprecnoj polici sa Kotany zacinima, ili u neposrednoj blizini

  14. #164

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    ne dam bananka! Bas mi je cool ovaj garfild, jer se nekako osjecam kao on ovih dana... onako lijeno, pospano i neprestano gladno...
    hvala na info wewa, hocu da pravim one stapice sa portala!

  15. #165
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    nema na cemu mozda cu i ja
    btw. a da nemas sta da nam kazes u vezi te gladi i pospanosti 8)

  16. #166
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Ljudi, meni to zvuči preeeslatko! :/
    Osjećam škripanje šećera u ustima od same pomisli

  17. #167

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Jok ja Boga mi! Dosta mi jedan razbijac za sada!

  18. #168
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Hebate, ja odgovarala na recept za tulumbe sa 3. strane

  19. #169

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    , Brunda, Brunda, slabo mi pratis recepte

  20. #170
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    mayah imas ih kupiti i u butik bademu na carsiji.Tamo mozes naci sve vrste zacina

    BTW, mozes naci prirodnu kanu, mislim za one koji se farbaju, samo prije nego sto je pocnes nanositi stavi jednu veliku kasiku nativnog m,aslinovog ulja u nju.

  21. #171
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja se danas ogrebla kod prijateljice za ručak skupa s Franom, a mm-a ko' šljivi, nek jede burek na poslu .

    Pravila je super jednostavan i fini ručak, možda neke od vas to već rade.
    U bešemel umak dodala je buco sira, mozzarele, trapista i parmezana i sve rastopila. Prelila na tjesteninu i posula gore origanom. Za prste polizati a gotovo za ravno 15 minuta(tj. dok se ne skuha tijesto).

  22. #172

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Ja sam sinoc pravila spagete sa izmiksanim bolonjez sosom. Napravila bolonjez kako se i inace pravi, samo sam ga izmiksala u blenderu i to mi je savrsenstvo. Izmiksala sam ga zbog malca da mu bude lakse jesti. Ostalo mi podosta, pa sam spremila u friz.

  23. #173
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Majo, nije da ti solim pamet , ali u toj dobi je Orka jela reš pečene srdele, zajedno s kostima.
    A već pola godine sama čisti veću ribu i jede.

  24. #174

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    473

    Default

    Mene uvijek strah da mi se ne udavi s nekom koščicom od ribe :/ .

  25. #175
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ih, pa ja se pravim da je ne gledam, a oči, ko kod Toma u crtiću... pola metra ispred mene, u njezinom smjeru. Ali, pustim je da sama čeprka - neka vidi da može (najvećim dijelom) i bez naše pomoći. Naravno, prvo smo krenuli od lista koji nema kosti, nego hrskavicu.
    Ali, svatko treba procijeniti koliko je dijete zrelo za neku radnju - mi smo vidjeli da je ona zainteresirana, pa smo je pustili. Da je htjela drukčije, bilo bi drukčije.
    Možda!

  26. #176

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    apricot, samo sam te cekala
    jede i on sve nemiksano, negnjeceno, sve ne, al mi je bas ovo fasirano nekako ispalo potvrdo, pa sam ga vise zato smiksala...

  27. #177

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    I sad sam zaboravila reci wewi da sam nasla susam tacno tamo gdje mi je i rekla. Hvala

  28. #178

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Danas su nam moji starci stigli na ručak, pa sam kuhala juhu od flama, pekla sam odojkovu šunkicu u rolu i pečeni krumpir, bijelo zelje na salatu. Za desert 30 palačinki. Ubacila sam u pedesetpetu brzinu
    Za sutra čušpajz od mahuna.

  29. #179

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Šibenik
    Posts
    126

    Default

    Sunce, 30 palačinki :shock: :shock: :shock: Da li ti to kao i profi kuhari u tri - četiri tave odjednom?!?

  30. #180
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    SUNCE, današnji ručak nam je bio gotovo isti. Samo smo mi umjesto svinje jeli (snorkiiii) piceka.
    To nam je prvi ručak takve vrste u zajedničkom životu - nemamo običaj peći išta u pećnici.
    I , ja sam napravila 47 palačinki!

    Samo da znate, rekord je bio 119, tamo neke davne 1987., prva godina studija, zajedničko crtanje nacrtne geometrije. U tri tave istovremeno...
    Eh, to su bili dani... Njih četvorica i ja... ošle palačinke za dva sata!

  31. #181

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ma, nikad ni ne pečem ispod 30, sve u jednoj tavici, ispraksirana sam bez greške za njih...
    Pekla bih ja i triput više kad bi se našlo izjelica - muž pojede 2-3, moj stari 3-4, a ja moram ostatak. OK, popodne je i svekrva pojela par komada, a meni je šteta bacit pa uglavnom pojedem između 10-20 komada.

    'A', zakaj ne pećete u pećnici? Meni nema dražeg za nedjelju od pečenke s hrpetinom (masnih) krumpira... Sve pečem - perad, svinju, tele, janje...
    A ak nije pečenje, onda su pohane šnicle i restani. :D
    Nedjelje su mi prilično gurmanski jednolične...

  32. #182
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ma ne da se meni tri sata biti doma i buljiti u mrtvo meso. Pa makar bilo i hrskavo!
    Sad ne smijemo izlaziti, pa smo probali. I, moram priznati, bilo je ko iz pjesme "Sukačica pile peče, iz pileta voda teče..." - toliko je bilo sočno da sam čak i ja jela bijelo meso, što inače...
    A jučer sam kuhala Ledove štrukle i onda ih stavila na tavu sa prezlom i šećerom (PMS?). MM to ne voli, pa smo Orka i ja mrknule - ona jednu, ja tri!
    Od sutra... dijeta! Zna se!

  33. #183

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Kad nema bakinih štrukli, kupim Ledove, najbolje su od svih smrznutih.
    Al ti moj biser neće jesti kuhane, pa ih moram zapeći s vrhnjem.
    Baš si mi dala dobru ideju!!!

  34. #184

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Sinoc sam pravila pizzu za veceru i crveni grah sa suhim mesom za danasnji rucak.

  35. #185
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Majo, of topik, gdje ti je sestra - jednom se javila, mi je ispozdravljali i... žena nestala!

  36. #186

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    strukle su strudle :?
    ja sam kupila gotove knedle od sljiva, ali nisu ni blizu kao domace kakve je pravila moja baka (nana, majka)
    Dobro vam se da toliko kuhat. Meni nista nema smek ako ja kuham, mada imam slifa za kuhanje. :/

  37. #187
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Strukle nisu strudle, a nemam pojma ni kako da ti objasnim što je to.
    Ovako, najbliže su klepama sa mladim sirom. Samo puno veće i deblje (tijesto se razvalja poprilično debelo, stavi se sir i smota ko pita, a onda se reže na komade cca 10x6cm).
    Mogu se jesti kuhane i zapečene s vrhnjem.
    Da, to bi bilo najsličnije.

  38. #188
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Majo, super da si uspjela pronaci, bas bi mi bilo krivo da sam te poslala po cevape :D

    Vidim snorki uci nove rijeci e i ja znam sta su strukle, ali moram priznati da me ne privlaci tolika kolicina tijesta.

    ja vam ovih dana ne kuham, MM na putu, ja kod svojih, patim se, sta cete... istina, danas tata jede grah pa cemo mama i ja udariti po mojoj piletini u bijelom sosu

    e, i ja sam sinoc jela palacinke. Sunce, nekad sam i ja u mladosti :D znala pojesti toliko palacinaka, i sad bih samo me stid vlastitih dimenzija

  39. #189

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    E seka je ziva i zdrava i od nedavo TRUDNA!!!
    Ovi su mi recepti super, uvijek se lijepe stvari javljaju na ovom topicu Ne stigne se javit, al cu je malo naruziti pa da uleti kad stigne...
    Cini mi se da ovaj forum donosi srecu svima, pa tako i njoj - samo sto sam javila da planira, ono se i ostvarilo...

  40. #190
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Čestitaj joj!

  41. #191

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ja danas przim riblje stapice. Uz to kupovna krompir salata. tako sam cijeli dan kljakava da ne znam kako cu to isprzit

  42. #192

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Napokon - sekeli...
    Skuhala sam za dvaput, pa jedva čekam sutra.
    Muž, inače, sekeli jede s kruhom, a ja nemrem bez žganaca. Nažalost, jedini sam žgancoljubac u maloj familiji, F ih pljuje, muž ih nemre smisliti.

  43. #193

    Default Helo svima

    Zdravo svima na forumu, evo i mene Hvala vam na cestitkama.
    Eh posto smo na pravom mjestu kazite mi sta treba jesti u trudnoci, a sta izbjegavati........hvala

  44. #194
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Heeej, Majina seko!
    Idi ti lijepo na podforum o trudnicama - ovdje ćeš naći samo teške oblizeke (lizniguze) koji baš i nisu najbolji za trudnice. Bože sačuvaj!

  45. #195
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja sam jučer za ručak pravila Pitu zeljanicu po receptu koji mi je našla Nani(tu je negdje gore). Super mi je ispalo i preporučujem. Za danas još nisam ništa smislila. :/

  46. #196
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Nemam pojma što ću danas!
    Jučer sam onu junetinu nasjeckala, uvalila u nju Podravkinu Salsu i smiksano povrce iz juhe, malo vina i puno kopra... skuhala fuže... Odlično je ispalo!
    Danas... Danas... Danas... Hm...

  47. #197

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Ih, pa ja se pravim da je ne gledam, a oči, ko kod Toma u crtiću... pola metra ispred mene, u njezinom smjeru. Ali, pustim je da sama čeprka - neka vidi da može (najvećim dijelom) i bez naše pomoći. Naravno, prvo smo krenuli od lista koji nema kosti, nego hrskavicu.
    Ali, svatko treba procijeniti koliko je dijete zrelo za neku radnju - mi smo vidjeli da je ona zainteresirana, pa smo je pustili. Da je htjela drukčije, bilo bi drukčije.
    Možda!

    List je super za vjezbati! I to fakat mogu rano sami klopati. Ja sam samo skidala onaj red sitnih kostiju po rubu a ostalo mu dalo tako da sam ceprka.

    Jedan put je ostao sjediti kad smo mi vec posli nositi prljavo sude u kuhinju pa se protegao sve do sredine stola, posluzio se kosturom od lista :D i ja sam ga nasla kako lize i skida zadnje mrvice.



  48. #198
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Apri, vidim u istim smo problemima...

  49. #199

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Ne radi slika.

    E, a isto tako je veliki ljubitelj haringe. Holandezi je klopaju kao u crtanom, onako iznad glave, s tim sto ne ostaje kostur i da ne zaboravim: sirovu!

    Moj malac i ja-po tom pitanju jako lijepi primjerci holandeza! Sendva sa haringom-u bilo koje doba dana. Ja bih je mogla i uz kavu!

  50. #200

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Akcija spasavanja zadnjih mrvica sa lista:




    I ovako se haringa papi, ovako, ovako. Kao pravi pirat. :D




    Ako ne radi, Anchi, brisi. To se ja samo pravim vazna. :D

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •