Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 208

Tema: Indigo-djeca Znate li nešto o tom?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Davore hvala.
    I ja sam super prošla kroz sustav i našla super normalan posao u dobroj firmi...u struci koja mi paše. Ali ako pogledam iz druge perspektive na primjer, koliko god ja dobro radim-vlasnik je netko drugi. Pa sad više nisam zadovoljna jer mislim da sam svoje sposobnosti mogla bolje iskoristiti.
    Eto, moj sustav me odgojio da budem radnik. Neki uspješni i bogati svoju djecu miču od sustava i uče privatno da nauče biti vlasnici...Neki drugi cijene npr. duhovnost pa svoju djecu uče tome...Kod ove indigo djece spominju New Age roditelje...Ili umjetnosti...
    Cijenim svaki izbor, a brine me da djetetu ne nametnem nešto što nije u njegovoj prirodi...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    Super za tebe, jer si tamo gdje želiš biti, ali mislila sam na one koji zatomljuju svoje prirodne porive i talente da bi imali život kakav ostali smatraju "normalnim". Sorry ako sam se nespretno izrazila.
    OK, shvacam. Malo me nervira (ne mislim sad konkretno na tebe) skoro pa inzistiranje na tome da se mora biti drugaciji, poseban, da bi bio vredniji. Tko to prosudjuje jesam li ja (ili moje dijete) prosjek ili ne i koliko zbog toga vrijedim? Ja cu dijete odgajati tako da izrazi svoje ja, svoje interese, ostvari svoje zelje - prosjeci ili ne, tu me uopce ne interesiraju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    davore, to sve treba egzistirati barem 6 mj. i biti u tolikoj mjeri zastupljeno da ometa razvoj djeteta. ne znam kako objasnjavas da postoje hiperak. djeca koja su mentalno nedovoljno razvijena? to onda nisu indigo ili kristalni?
    danas djeca odrastaju u drugim uvjetima nego su odrastala ikad prije, to sto je nama lakse da kazemo da je neko dijete kristalno, indigo ili gumeno ( ) ne opisuje tu djecu nista bolje od iz rukava lako izbacene dg. hiperaktivno, malo autisticno, nekako posebno i sl.
    a za retalin smo vec zakljucili da u hr ga nema na listi dozvoljenih ljekova i da se niti ne pripisuje - kod nas je moguce cak veci problem (ako me vec vuces za jezik) utoliko sto ga ni oni kojima bi bio jako potrebno legalno ne mogu dobiti.
    ako nekoga naziv kristalno/indigo dijete i takva literatura navede da shvati da je njegovo dijete posebno, jedinstveno i neponovljivo bice - onda super, neka cita i dalje... samo takav zakljucak mozes donjeti i bez citanja takve literature, samo ako zivis sa svojim djetetom.
    a muzika i boje - mislim da ne pitamo svoju djecu kako vide muziku, kad im das da crtaju uz glazbu (na temu glazbe) nastaju takve slike...prekrasne. oni su visesenzorni, a i mi smo, samo smo to putem zaboravili
    Potpisujem od rijeci do rijeci. Slazem se i sa dodatkom: bitna je dob (dijagnoza je moguca tek nakon 4. godine, ne prije, upravo zbog razvoja)i čestina-tj. da to dijete radi u SVIM (ne derem se, samo naglasavam) situacijama bez razlike (sto je osnova za razlikovanje prave hiperaktivnosti od emocionalnih teškoća uvjetovanih okolinom).

Indigo-intuitivno osjećam da je to mambo-dzambo, ali tko zna, ne znam dovoljno o tome.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Reći ćete (nakon što pročitate literaturu o jednima i drugima): pa to su sva djeca koja se danas rađaju, moje, tvoje, njegovo, njeno, i sva su normalna, a ne nekakva indigo ili kristalna...
    Ali u tome i jest stvar!
    Možda su te klasifikacije samo da privuku pažnju nas odraslih.
    Naša djeca su itekako normalna i "obična", i samo SVJESNIJA od kud dolazimo i zbog čega, na nama je samo da im damo podršku da to ne zaborave (kao što smo mi zaboravili).

Htjeli vi prihvatiti ili ne, došlo je vrijeme za prelazak na drugi "level", na sljedeću razinu...
    Potpisujem. Vrijeme je.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svako je dijete posebno. Neko možda i "posebnije".

Nemam problema s prihvaćanjem osobina mog djeteta, a koje se dobrim dijelom nalaze na popisu deset najčešćih svojstava Indigo djece. Iako bih ja teško rekla da imam indigo dijete. :/

Možda zato jer se i sama nalazim u većini točaka, i kao takva sam prihvaćena od bliže okoline. I ne doživljavam to kao nešto čudno (više se čudim prosječnim ljudima )

U stilu - normalno je imati IQ 149, ne moraš zato odmah u Mensu

Jedna od mojih najdražih prijateljica baš brije na "next level". I iako ja po tom pitanju ne radim ama baš ništa aktivno (tipa literature, radionica, seminara, njenih redovnih posjeta učitelju), često joj moram priznati da je u pravu kad mi veli "ali ti to radiš instinktivno"

Meni je nezamislivo da odlazim vježbati sposobnosti čitanja misli. To je nešto što ti je dano. Ili nije. Ali ju nazovem svaki put kad me treba. I mnoge druge. Jer to "osjetim". Samo intuicija? Možda.
    Činjenica je i da možeš utjecati na mnoge stvari oko sebe i projecirati misli u događaje - da li je to autosugestija, snaga uma, upravljanje energijom - ne znam. Ali djeluje
    (čak i u školi koju prolaziš sa samim peticama, iako ju prezireš, nisi s njom usklađen i većina autoriteta (od onda pa nadalje) smatra da ih nastojiš potkopati - a ne samo upozoriti na bolje mogućnosti rješavanja )

Od kud je to i zbog čega? Ne znam.
    Ali kad mi dijete pokaže "kako" plamen svijeće može narasti kad on to poželi - ja se samo osmijehnem. Ne razbijam si glavu kako i zašto, njega poljubim i velim mu da je on jedan dobar poseban dečko i da mu se zato želja ispunila... I kraj priče.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, dovoljna su dva luda nastavnika. Uz postojeću koncentraciju ludih nastavnika dijete zapravo treba imati ludu sreću...
    vrijedjanje, generaliziranje,bagataliziranje ucitelja, katastrofiziranje posljedica...
    tema je indigo i sl. djeca...pa te molim da se suzdrzis ako ne mozes argumentima raspravljati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore tvoje etiketiziranje o tebi otkriva jako puno.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Reći ću samo da VIDI MUZIKU U BOJAMA.
    sto se ne zove ta sposobnost/dar - sinestezija?
    prepoznata i siroko koristena u umjetnosti proslog stoljeca?
    A javlja se i kad zvekneš LSD.

moram se javiti jer od kad znam za sebe vidim brojke u bojama, i to bez LSD-a

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da i ovdje napisem, i ja sam brijala na indigo, na kristalnu djecu pa je ispao autizam

planiram prvom priliko ici sa sebastianom slikati njegovu auru za svaki slucaj

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedna stvar koja je meni puno bolja u gledanju djece iz perspektive (eventualne) posebnosti vs (eventualne) dijagnoze - je sto mi prvo ima prizvuk izazova a drugo prizvuk problema...
    prvo ima prizvuk kreativnog pristupa i razvoja drugo negativnom izdvajanju, 'prevenciji' i lijecenju...
    prvo je (urodjena ili stecena) karakteristika drugo je (urodjena ili stecena) bolest...

kratko vrijeme volontiranja s djecom s downovim sindromom mi je pokazalo nesto sto su mi obitelji koju svoju djecu nisu (kompletno) institucionalizirale - da koliko je to izazov jos je vecim dijelom dar...
    samo ne moze svatko ni primiti svaki dar...
    niti vidjeti nesto kao dar ako nema prikladnu masnu s prikladnom etiketom...

koliko mi je poznato ima strucnjaka koji govore da bi za drustvo bilo puno bolje kad se ta djeca ne bi marginalizirala...
    mozda, kad epidemija stresa uzme dovoljan danak u ljudskim i zivotinjskim zrtvama
    a 'lijekovi' se pokazu beskorisni i/ili stetni, covjecanstvo konacno pocne koristiti svoj 'famozni' um ( ) kak spada i posegne za 'lijekovima' koji su im bili cijelo vrijeme pred nosom - za pocetak - svojom djecom...

inace, ja luku ne prepoznajem u ovim indigo karakteristikama uopce...
    mozda je kristalan... definitivno je 'gumen'... i definitivno poseban...

vesna72, tvoj post mi je predivan... ni ja ne brijem na 'next level'... al spremna sam za festu ak do nega dodje, svakako... :D
    ali kad luka ucini nesto kao tvoje dijete s plamenom svijece - ja ucim jer se zelim prisjetiti kako se 'to' radi... i mogu reci da sam puno vec naucila...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori, marci, fizijatar je strucnjak za sto?
    bas se lako razbacujemo strucnim i manje strucnim izrazima
    ne znam koji nestručan izraz sam ovdje koristila? citirala sam fizijatra. nisam se nestručno izrazila.

niti sam rekla da je on alfa i omega za davanje dijagnoze jel' neko dijete hiperaktivno ili ne. on kao i neuropedijatar dijete procijenjuje s neurološke strane.

no odgovor na tvoje pitanje je:

Fizikalna medicina i rehabilitacija, koja se koš naziva i fizijatrija, grana je medicine koja se bavi prevencijom, dijagnozom i liječenjem različitih poremećaja organizma, a pri tome se koristi fizikalnim metodama. Specijalnost posebnu pozornost posvećuje ponovnoj uspostavi izgubljenih funkcija i sposobnosti (rehabilitacija) ili osposobljavanju ako te funkcije nikako nisu postojale (habilitacija). Fizijatrija se bavi cijelim nizom bolesti, neuroloških, mišićno-koštanih, kardiovaskularnih, plućnih,... do jednostavnih poremećaja pokretljivosti do kompleksnih kognitivnih poremećaja.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Fizijatar nije kompetentan da postavlja dijagnozu hiperaktivnosti, sto se tice kognitivnih poremećaja radi se o poremećajima matorike koji imaju izvor u mozgovnim poremećajima (npr. cerebralna paraliza i sl.). Fizijatri u svojim nalazima svakako spominju koliko je dijete živahno ili ne tijekom pregleda-ali nisu stručni da odrede je li to primjereno dobi ili ne, te čim bi moglo biti određeno.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moram se javiti jer od kad znam za sebe vidim brojke u bojama, i to bez LSD-a
    ...brojke, imena, slova, nazive država.... sve mi je obojano

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Svojevremeno me zainteresiralo sve to oko indigo djece i malo sam proučila sve to i jednostavno mi se čini vrlo logičnom stvari - ljudska vrsta se razvija, napreduje, dolazi naprednija vrsta, inteligentnija i to ponajviše emocionalno inteligentnija, više orjentirana na duhovno.......ok, ovo s bojama, brojkama, slovima moram priznat mi svuči kao SF, ali nisam upućena pa i ne bih komentirala. u svakom slučaju, ne mislim da su obična naklapanja

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a zašto se zovu INDIGO? :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po boji aure, ak se dobro sjecam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaju auru indigo boje

ja niš ne vidim ,ni plavu ni zelenu ni šarkoperkastu auru, a valjda ima ljudi koji to vide

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    ... Mislim da nema mjesta prevelikom čuđenju. Današnje generacije roditelja, ako to žele, imaju mogućnosti više se posvetiti svome čedu, u odnosu na posvećenost djeci uobičajenu u prethodnim generacijama. Dijete će onda, zauzvrat, tako prikladno stimulisano, na radost roditelja činiti "čuda". A djedovi i bake (i prabake) će se silno iščuđavati "šta sve današnja djeca mogu u tako ranoj dobi". Ostali koji se ne trude baš mnogo, češkaće se po glavi i ustvrditi da to vaše dijete mora da je posebno indigo/kristalno/whatever.
    Ne ono je samo voljeno
    ovom sam se sklona prikloniti.
    također smatram da se danas više bavimo onim unutarnjim naše djece i da sada, kada je konačno odbačena ona batina iz raja dolazimo do svega ovog navedenog gore...pa i do "drugačije" djece...

a netko je naveo i onih 10. pokazatelja indigo djece....pa ako zadovoljavam 6 i pol uvjeta od 10, jesam i ja indigo?!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Fizijatar nije kompetentan da postavlja dijagnozu hiperaktivnosti, sto se tice kognitivnih poremećaja radi se o poremećajima matorike koji imaju izvor u mozgovnim poremećajima (npr. cerebralna paraliza i sl.). Fizijatri u svojim nalazima svakako spominju koliko je dijete živahno ili ne tijekom pregleda-ali nisu stručni da odrede je li to primjereno dobi ili ne, te čim bi moglo biti određeno.
    jasno je meni da fizijatar nije kompetentan za davanje dijagnoze hiperaktivnosti. ja sam samo citirala dotičnog liječnika. da se meni čini da je moj dijete hiperaktivno, inidigo ili ...tražila bi stručno mišljenje. mi smo kod njega završili zbog povremenog hodanja po prstima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj BAŠBAŠ.. prvotno napisa
    u sridu!
    Ja se zbilja nadam da se vi salite s tim LSD-om i sinestezijom!?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u svakoj sali ima nesto i istine... inace ne bi bilo fora... ne bi znala iz osobnog iskustva osim ako se pod osobno iskustvo ne broji vjerovanje pricama ljudi koji su sinesteziju dozivjeli bas kad su uzeli LSD (uh, ili pak neke lude gljive, ne znam)...

evo iz wikipedije o sinesteziji o kojoj govorim...
    nisam znala da je nikola tesla bio sinestet...
    za sliku (promjer sinestezije) cete trebati kliknuti na link dolje:

'Sinestezija' ili 'ujedinjenje osjetila' se odnosi na fenomen kojega doživljavaju određene osobe, sinestete, kod kojih dolazi do nečega sličnom povezivanju osjetila različitih modaliteta. Tako npr. uz zvukove, sinestete mogu percipirati vizualne podražaje poput boja ili oblika. Moguće je i obrnuto, vizualni podražaji izazivaju zvučne ili mirisne podražaje. Druge kombinacije su isto izražene. Na primjer, postoje osobe kod kojih svaka riječ ima određeni okus. Jedan od najčešćih oblika sinestezije je tzv. grafem-boja sinestezija kod koje svako slovo ili znamenka ima određenu boju. Npr. "A" kod takvih sinesteta vrlo često izaziva percepciju crvene boje. Slijedeća slika pokazuje jedan stvarni primjer sinestetskih asocijacija:

Slika:Sinestezija primjer.jpg

Sinestezija nije jednostavna asocijacija pojmova kao npr. crvena boja povezana sa pojmom srca ili žuta sa limunom. Sinesteti izjavljuju da vide sinestetke boje jednako realistično kao i prave boje, i slični visoki nivo realiteta važi za sve druge sinestetske modalitete. Pri tome sinesteti potpuno dobro razlikuju podražaje koji dolaze iz okoline i onih koji dolaze iz "njihove glave". Dakle, sinesteti nisu psihotični, t.j., mentalno su potpuno zdravi.

Zadnjih godina je došlo do procvata istraživanja sinestezije koja su, između ostalog, uspješno pokazala da sinestetska iskustva stvarno postoje. Tako npr. grafem-boja sinestezija izaziva aktivaciju mozga u upravo onim područjima za koja se zna da su odgovorna za percepciju stvarnih boja (npr. vizuelno područje V4/V8). Isto tako, sinestezijom izazvane boje imaju karakteristike oponentnih boja: crvena se takmiči sa zelenom a plava sa žutom, što nije služaj za obične asocijacije oblika i boje (npr. žuti limun). Obzirom da se procesiranje oponentnih boja odvija u vizualnim područjima, ti rezultati nude znanstvene dokaze da sinesteti doživljavaju stvarna perceptivna iskustva--točno onako kako to i sami tvrde.

Procjene kažu da na svakih 200 do 500 osoba dolazi jedan sinesteta. Sinestezija je djelomično uvjetovana i genetski jer često takva iskustva ima više članova jedne obitelji. Sinesteta koji otvoreno priča o svojim iskustvima će često naći rođaka koji je isto sinesteta. U toku su istraživanja koja pokušavaju identificirati odgovorne gene.

Mnoge kreativne i poznate osobe su bile sinestete. Nikola Tesla je bio jedan od njih.

Većina sinesteta nisu u potpunosti informirani o svojem statusu. Mnogi uopće nisu svjesni da su posebni jer sa drugima ne dijele svoja iskustva vjerujući da svaka druga osoba ima identična ili slična iskustva. Često su vrlo inenađeni kada saznaju da to nije slučaj. Drugi pak nalete na nerazumjevanje okoline kada pokušaju objasniti što im se dešava. Neinformirana okolina ih često smatra čudnima i ne prihvaća olako njihov status zbog čega se dotični ustručavaju od daljnjeg komuniciranja, čuvajući svoja iskustva samo za sebe. Većini, termin "sinestezija" vjerojatno uopće nije poznat.

Sinestezija je u donekle povezana sa autizmom. Vjerojatnije je da će autistična osoba imati sinestetska iskustva nego što je to slušaj za neautistične osobe.

Jedan interesantan oblik sinestezije je ordinalna personifikacija pri čemu, najčešće, brojevi imaju karakteristike osoba. Tako npr. broj jedan može biti veseo a broj dva tužan. Broj tri pokušava oraspoložiti dvojku dok je četvorka sebična i misli samo na sebe. Petica može biti vođa, i tako dalje.

Dani u tjednu i mjeseci u godini su isto tako često povezani sa sinestetskim iskustvima. Dani i mjeseci su obično organizirani fiksne prostorne odnose koji pomažu sinestetima pri pamćenju npr. datuma jer služe kao efikasna mnemotehnika.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sinestezija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj BAŠBAŠ.. prvotno napisa
    u sridu!
    Ja se zbilja nadam da se vi salite s tim LSD-om i sinestezijom!?
    Ne šalim se. To je najčešća vrsta halucinacije. I ne, nisam stara narkomanka , ali svojedobno sam se družila sa svakakvim ljudima.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Zgodna" usporedba. Pogotovo kad pričamo o dječjem doživljavanju. U sridu.

Vi ne doživljavate ljude u bojama ili ne osjećate temperaturnu razliku kad vam se netko približi?! Meni je to neshvatljivo

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    "Zgodna" usporedba. Pogotovo kad pričamo o dječjem doživljavanju. U sridu.

Vi ne doživljavate ljude u bojama ili ne osjećate temperaturnu razliku kad vam se netko približi?! Meni je to neshvatljivo
    ma kako ne...čim mi šef prođe iza leđa, naježim se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Ne. Ja, izgleda, nisam turboposebna/ohkakomiaurasjaji indigo jedinka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, iskreno, ne mogu se načuditi što ovakakv topic postoji na Rodinom forumu i nije zaključan. Kakve ovo ima veze s edukacijom? Mislim, što je sljedeće, skidanje uroka i gatanje iz kave?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, dovoljna su dva luda nastavnika. Uz postojeću koncentraciju ludih nastavnika dijete zapravo treba imati ludu sreću...
    vrijedjanje, generaliziranje,bagataliziranje ucitelja, katastrofiziranje posljedica...
    tema je indigo i sl. djeca...pa te molim da se suzdrzis ako ne mozes argumentima raspravljati.
    To iz mene progovara iskustvo U cijelom obrazovnom procesu, u svakom trenutku sam imao barem jednog onako 100% ludog nastavnika, a češće i više njih. Valjda nisam imao sreće, što li. Tek pred kraj faksa su se gadno prorijedili. Valjda zbog potrebne razine stručnosti.
    Pojam indigo prihvaćam kao način da roditelji prihvate činjenicu da im je dijete posebno, a "duhovnjačke" aspekte i način na koji netko vidi auru bih tu izostavio. Nekima to služi kao način shvaćanja svoje djece, a drugima kao način zgrtanja novaca i ako baš nije 100% nužno nastojim izbjegavati duhovnjački pogled na stvari. Ako nešto funkcionira, onda funkcionira na svim razinama, ne samo duhovnoj.

maria71, pred tobom nemam skrivenih karata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

davore, kad ne generaliziraš i ne patroniziraš, volim pročitati tvoje postove

aha, što ćeš sad

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, iskreno, ne mogu se načuditi što ovakakv topic postoji na Rodinom forumu i nije zaključan. Kakve ovo ima veze s edukacijom? Mislim, što je sljedeće, skidanje uroka i gatanje iz kave?
    Tu je stoga sto se dio razlicite djece opisuje u literaturi kao indigo i kristalna. I ovdje smo da razmijenimo misljenja o tome vjerujemo li u to ili ne, kako si tumacimo tu razlicitost i sl.

Sto se mene tice, mozemo i o Tarotu, ali ne na Izazovima roditeljstva.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što se mene tiče, ne možemo nigdje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="BusyBee"]

Jedina alternativa je KSO...ali ne može niti tamo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Jedina alternativa je KSO...ali ne može niti tamo.

Samo ispravljam svoje kvotanje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Tu je stoga sto se dio razlicite djece opisuje u literaturi kao indigo i kristalna. I ovdje smo da razmijenimo misljenja o tome vjerujemo li u to ili ne, kako si tumacimo tu razlicitost i sl.

Nda, samo koliko je to relevantna literatura...?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, kad bi ja napisala kaj sam sad osjetila - zaključali bi odmah

Ali neću. Prošla prilagodbu

pa, pa...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa za puno stvari o kojima smo do sada raspravljali nismo znali je li literatura relevantna i, uostalom, tko od nas moze generalno (pr)ocijeniti koliko je neka literatura relevantna.

Mi smo u vrticu imali psihologinju koja je bila sva u indigo djeci i samo je o tome pricala na radionicama za roditelje, a za mnoge roditelje je ona bila jedini (relevatni) izvor informacija o roditeljstvu, uz samo iskustvo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A-crvena
    I- bijela
    E- zelena
    U- smeđa
    O-crna
    Jedan pjesnik je napisao pjesmu o slovima i bojama, ali se uglavnom ne poklapaju s ovim mojim doživljajem ili što već to je.
    Jučer je na TV neki tip povraćao i ja sam osjećala miris povračotine i takve senzacije mi nisu rijetkost.
    Mislim da je bedasto temeljiti svoju ili djeteteovu posebnost na takvim stvarima.
    Kao što je već više puta ovdje napisano: svako dijete je posebno.
    I potpisujem vještičicu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu vjerovati! a mislila sam da nesto sa mnom nije u redu..

necu komentirati indigo (nakon procitane knjige Indigo djeca, na tragu sam luninih razmisljanja ) nego sinesteziju.

otkako znam za sebe brojke, slova a i neke druge stvari vidim u bojama. koliko mi je isao na zivce nacrtani tanjur na rizolinu ili kako se vec zvao, gdje su brojke prikazane u 'krivim' bojama!

jer, zna se, zaboga, da ide ovako:

1 2 3 4 5
    [color=indigo]
    A R N G F M...

hm, tesko je to napisati, jer nema potrebnih nijansi npr G je vise tamnosmedja nego crna, ali definitivno nije smedja.

ivana, kako mozes staviti A u crvenu boju? A je zuta kao sunce!
    mozda da otvorimo novi topic o sinesteziji?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A
    L, S i V su narancaste nijanse, ali medjusobno razlicite.
    E, I, O i U su bjelkasto-srebrne, tesko mi je opisati.
    itd.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja, izgleda, nisam turboposebna/ohkakomiaurasjaji indigo jedinka.
    ni ja nisam.

POSTROJIMO SE!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ni ja...koliko god da su neki pomislili da forsiram posebnost i različitost

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Ja, izgleda, nisam turboposebna/ohkakomiaurasjaji indigo jedinka.
    ni ja nisam.

POSTROJIMO SE!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Felix, meni je A crvena kao krv, ali slažem se da je G tamnosmeđa.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Felix, meni je A crvena kao krv, ali slažem se da je G tamnosmeđa.
    Naravno da je A crvena. Ali G je maslinastozelena. 8)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel 'vidis' ljude u bojama, ovisno o njihovim imenima? tvoje ime mi je recimo onak bijelo-zeleno-zuto, kao livada u proljece, pa te odmah gledam nekako blago (kao i sve ivane)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se isto mogu postrojiti.
    iako bi radije sa felix, ivanom2 i ostalim sinestetama...
    predivan dar, po meni...
    dobro dodje na faksu, ne?
    ja, da ga imam, bi ga proucavala, njegovala, razvijala i dalje... ne moze stetiti ali moze koristiti...

pjesmu o sinesteziji je napisao baudleaire (ako se dobro sjecam iz gimnazije)... ili pak rembaud (ovo cak ne znam jesam li dobro napisala)...

a ako ovo nema veze s izazovima roditeljstva - ne znam sto ima...

vesna72, kaj si osjetila?
    ajd na pp ak mislis da bi stvarno zakljucali temu zbog toga....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad se se sjetih

onaj ulet onog stričeka s prve strane je započeo sa "vaše oči su kao gorski kristali, u njima se zrcali svevremenost....."

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Felix, da, meni su i imena i riječi obojane, i svi nickovi. Neki su mi ko buketići cvijeća.
    Felix-ametist
    maria71-buket crvenih ruža
    Sanja-polje nevena
    mama courage- buket poljskog cvijeća
    A ova tema mi miriši na zaključavanje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Felix, da, meni su i imena i riječi obojane, i svi nickovi. Neki su mi ko buketići cvijeća.
    Felix-ametist
    maria71-buket crvenih ruža
    Sanja-polje nevena
    A ova tema mi miriši na zaključavanje.
    A AdioMare?
    Buket bodljikavih žica ili premili kaktus?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cini mi se da bih ja svisnula da vidim slova u boji. ja, brate mili, volim crno na bijelo!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja-polje nevena
    O, baš lijepo.

A ti si meni buket šarenog poljskog cvijeća.

AdioMare, ti si tamnozelena grančica bora s pripadajućim mirisom. Oduvijek.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •