Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 208

Tema: Indigo-djeca Znate li nešto o tom?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam sebi zlatna tj. zlatno žuta (ne, nemam sposobnost sinestezije, samo se tako doživljavam )

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    AdioMare, ti si tamnozelena grančica bora s pripadajućim mirisom. Oduvijek.
    Viš, viš koja intuicija! Znala sam da mora bockati.
    A ova je asocijacija taaako lijepaaa... sviđam si se! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj omiljeni profesor Solar znao je govoriti: "Postoje ljudi koji sanjaju u boji... Zovu se shizofreničari!"

Šalu na stranu, zabrinulo me to, naime sanjam u boji, a i četvrtak mi je crven. Ostalih psihičkih poteškoća nemam.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Moj omiljeni profesor Solar znao je govoriti: "Postoje ljudi koji sanjaju u boji... Zovu se shizofreničari!"

Šalu na stranu, zabrinulo me to, naime sanjam u boji, a i četvrtak mi je crven. Ostalih psihičkih poteškoća nemam.
    Onda sam ja odavno trebala na "razgovor". Naime ne samo da oduvijek sanjam u boji, uz to istovremeno sanjam i u prvom i u drugom licu (gledam istovremeno i sebe, nekako odozgo :? i "kroz svoje oči")
    Ni ja nemam drugih psihičkih poteškoća

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh, solar ima gadnih problema ako valja ovakve izjave...
    i to jos sa pijedestala katedre... :shock:

nadam se (zbog njega ali i studenata kojima se obraca) da se stvarno salio...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cekam da se vratite na temu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sanja, sad vidim tvoj avatar. Možda je i to utjecalo dok sam nabrzinu pisala, a i inače mi je S narančasto.

Ma da, stvarno smo otišli s teme. Ali možda smo i pokazali da neke stvari nisu posebnost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    uh, solar ima gadnih problema ako valja ovakve izjave...
    i to jos sa pijedestala katedre... :shock:

nadam se (zbog njega ali i studenata kojima se obraca) da se stvarno salio...
    Ne, nema Solar nikakvih problema.
    Gledaj, kako ja vidim situaciju i zašto ne podnosim te mambo džambo new age klasifikacije:
    Neki dan reče mi prijateljica da "kristalna" ( ) djeca odgovaraju opisu autista. Navlas. Još mi veli, kaj ti sumnjaš da Kaleb možda ima neki poremećaj iz autističnog spektra, pa on ti je kristalac. Aha. Napisala je stray cat kako je to bilo kod nje. Indigo, kristalni, hipersenzibilni, plavi, zeleni... I tek s 3,5 godine otkrili da dijete ima autizam. Mislim da su te pompozne etikete izvrstan poligon za sve roditelje koji će na rane znakove nekih poremećaja odmahnuti rukom i reći kako je dijete kristalno (jer ljepše zvuči nego da ima autizam), a kod većine poremećaja je najvažnija rana intervencija - i gdje smo onda?

Možda rijetki ljudi - ono, 1 od milijun - dosta imaju urođenu mogućnost sinestezije. Mislim, stvarno zvuči cool, i tata bi sine, ali bojim se da je kod ostalih ili riječ o pojačanoj senzibilnosti (a NE pravoj sinesteziji - uguglajte malo što je zapravo sinestezija i u kojim se slučajevima javlja) ili o nekom poremećaju. I mislim da je jaaaaaaako opasno hvaliti se okolo djetetom koje čuje u bojama - prvi razuman korak bio bi, ipak, odvesti to dijete stručnjaku.

Mah...Over&out.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ali možda smo i pokazali da neke stvari nisu posebnost.
    Složila bih se s ovime.

Mislim da su te pompozne etikete izvrstan poligon za sve roditelje koji će na rane znakove nekih poremećaja odmahnuti rukom i reći kako je dijete kristalno (jer ljepše zvuči nego da ima autizam)
    I s ovim.

Dodala bih da te etikete ne samo da skreću pažnju s pravog problema i time otežavaju njegovo rješavanje, nego i potiču roditeljsku komociju i odgađanje reagiranja.

S druge strane, i mi smo nekad (barem koliko se mogu sjetiti) bili odgajani kroz ideju da je svatko od nas jedinstven i poseban, no to nije sprečavalo naše roditelje, odgajatelje i nastavnike da inzistiraju na tome da djeca prihvate prihvatljive oblike ponašanja i da svoju jedinstvenost i posebnost izražavaju na društveno prihvatljive načine, dok mi se čini da je danas to inzistiranje došlo do razmjera epidemije i da postoje brojna ponašanja koja bi zahtijevala korekciju (npr. agresija, koju često vidim kod klinaca), no roditeljima je draže (ili samo lakše?) pripisati ga djetetovoj posebnosti, uz tvrdnju da je to unikatni dio djetetovog karaktera, crta koja ga izdvaja od ostalih i koju, dapače, njeguju umjesto da se uhvate u koštac s (potencijalnim ili realnim) problemom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

... zašto ne podnosim te mambo džambo new age klasifikacije:
    Što točno znači taj mambo džambo ? :?
    Pretpostavljam smisao, ali ne kužim porijeklo.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ... zašto ne podnosim te mambo džambo new age klasifikacije:
    Što točno znači taj mambo džambo ? :?
    Pretpostavljam smisao, ali ne kužim porijeklo.
    Na engl. mumbo jumbo u svakodnevnom govoru znači glupost, a najčešće se koristi za religijske i parapsihološke pojave u koje govornik ne vjeruje.

A sad, porijeklo... Neki kažu da riječ dolazi iz britanskog engleskog, iz doba kolonizacije, kad su Britanci susretali mnoge domorodačke religije i rituale koji su ih zbunjivali. Neki pak kažu da je riječ o swahili pozdravu "mambo jumbo" (meni osobno to objašnjenje baš ne drži vodu), a postoji i pjesma "Mumbo Jumbo, god of Congo" (da me ubiješ, ne mogu se sjetiti kako se zove autor, znam da je riječ o američkom pjesniku), pa je možda i to porijeklo fraze.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala, Sanja.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mambo džambo je prvenstveno nešto nerazumljivo
    za neke je i ekvivalnet glupo, a za neke još i jači ćiribu-ćiriba (što pak podrazumijeva sve duhovno, a što nije vjersko; već parapsihološko, magijsko...) - slijedeći korak je gatanje iz graha (btw. kaj ne znate da ne treba grah za proricanje, on nije tu zbog proricatelja, nego zbog onoga kome se proriče, proriče se iz psst...ne smijem reći 8) )

ono što ja ne shvaćam, a nakon cijelodnevne rasprave o indigo djeci (ne ove tu, nego one u koju sam se uvalila):
    a) kako netko može miješati indigo i autizam - dovoljan je kontakt oči-u-oči da vidiš o čemu se radi
    b) bez kontakta oči-u-oči i dubljeg razumijevanja, autisti imaju sličnosti sa neprilagođenom i neshvaćenom, agresivnom podvrstom indiga.
    c) "pravi" indigo je
    Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetnu mudrost i cjelovitost, često se sjećaju svojih prošlih života, odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih vrsta te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planeti Zemlji .
    Indigo djeca su najčešće ugodna, brižna i puna ljubavi i zaista žive u sadašnjem trenutku. Ti nas mališani tjeraju da se usredotočimo na igru, smijeh, ljubav i slobodu. Indigo djeca žive u skladu s najvišim Dobrom. Imaju izuzetno snažnu želju da pomognu i pridonesu čovječanstvu i kao da su oduvijek svjesna neke svoje misije. Ona su mudraci našeg vremena i došla su ovamo iscjeljivati. Riječ je o djeci tješiteljima, zaštitnicima, rođenim vođama, otvorenoj i blagoj djeci koja smiruju ostalu.
    Gdje se tu vidi sličnost s autizmom?

Odsutnost ili odgoda uporabe jezika i govora:
    - ponavljanje riječi (eholalija) umjesto normalne verbalne komunikacije
    - dodirivanje rukom i vođenje umjesto verbalnog zahtjeva
    - izostanak verbalne komunikacije

Teškoće povezane s ostalom djecom i odraslima:
    - izostanak kontakta očima (kad je osoba direktno ispred autističnog djeteta, ono gleda u bilo kojem pravcu, osim u osobu koja je ispred njega)
    - očita distanciranost
    - nedostatak zanimanja za ostalu djecu i ono što ostala djeca rade
    - izostanak odgovora na verbalne zahtjeve
    - bez odgovora kad se zove imenom
    - izbjegavanje fizičkog kontakta (čak i s roditeljima, braćom i sestrama)
    - ravnodušnost prema drugim osobama koje pate ili boluju

Čudna ponašanja:
    - zabavljanje sa samim sobom, okretanje, prevrtanje, pljeskanje dlanovima itd.
    - neprimjereno smijanje ili ispadi bez vidljivog razloga
    - neprimjerena povezanost za stvari
    - opsesivno-kompulzivno ponašanje, npr. poredavanje stvari
    - ponavljane čudne igre koje traju dug period vremena, npr. slaganje kocaka jedne na drugu pola sata
    - inzistiranje na rutini i ne-mijenjanju ničega u okolini. Teško doživljavaju prekid rutinskog rasporeda i promjene
    - moguće nanošenje ozljeda samom sebi ili agresivno ponašanje prema ostalima

Promjene osjeta
    - hipo (smanjena) ili hiper (povečana) aktivnost 5 osjetila
    - abnormalni odgovori na osjete
    - manjak odgovora na bol ili pretjerano reagiranje na nešto što izgleda nebitno, kao npr. zatvaranje vrata
    d) sinergija je relativno česta pojava, i nema direktne veze s indigom. Kao što neka indigo djeca imaju sposobnost sinergije, tako su i žene ljudi. Ali niti su svi ljudi žene, niti su svi sinergetičari indigo.
    Fali barem desetak osobina.

e) moja osobna dilema - zar zaista postoje ljudi koji sanjaju crno-bijelo? stvarno sam ozbiljna, i danas sam o tome pričala s nekoliko ljudi. ili su svi ljudi s kojima ja mogu razgovarati o takvim stvarima šizofreničari, ili...

Svako se neshvaćeno dijete može razviti u dijete s problemima u ponašanju.
    Ne mora zato biti indigo. Njima je samo malo lakše. Jer ih je teže shvatiti.

Ponekad ljubav i nije dovoljna.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mislim da je jaaaaaaako opasno hvaliti se okolo djetetom koje čuje u bojama - prvi razuman korak bio bi, ipak, odvesti to dijete stručnjaku.
    Zar ti znaš osobu o kojoj sam ja pričala?
    Opasno je ovako naprečac zaključivati.

Ono što bih rekla je da je naše tijelo fizičko, emocionalno i duhovno. Bili mi autisti ili ne. Netko osjeća jače, netko više čuje, netko više vidi. Ne znači da je lud, new age nabrijan, već samo svjesniji da svijet oko nas diše i živi i na onim razinama kojih nismo svjesni.
    Ono što ne poznaješ ne znači da ne postoji. I tu leži ključ. Kad bismo toga bili svjesni, bili bi manje bolesni, ležerniji jer bi vjerovali, poštivali jedni druge jer se ne bi bojali i da ne nabrajam dalje.

I ako je sva ta indigo priča glupost, onda sam ja najgluplja jer apsolutno vjerujem da su "ta drugačija djeca" ovdje da nas nauče o svijetu koji negiramo. O svjetu odgovornosti za sve što činimo, pa tako i one ružne stvari koje kroje našu svakodnevnicu, a tu su da nas nauče. Nisu naša djeca baš slučajno naša. Nije naš muž baš ljenčina koja je slučajno na kauču dok se mi ubijamo od posla...
    Izglega da sam u debeloj zabludi :? , al priznam ovim očima kojim gledam svijet, gledam razumnije, s više ljubavi i s nadom.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dovoljan je kontakt oči-u-oči
    to je samo jedan od siptoma autizma, ali moguce ga je naci i kod onih koji nisu autisnici, a i moguce je naci autisnicne osobe s jako dobrim kontaktom oci u oci.

LeaB - ja se u osnovi slazem s ovim
    O svjetu odgovornosti za sve što činimo, pa tako i one ružne stvari koje kroje našu svakodnevnicu, a tu su da nas nauče.
    i smatram da nas savko dijete moze nauciti biti ovdje i sada i jace osjetiti esenciju zivota...a ne vjerujem u pojam indigo djeca...vjerujem u dijete i mislim da je sama emancipacija djeteta u ponovrijedno bice dovelo do toga da se nekim stalno prisutnim stvarima sada cudimo i isticemo ih.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    d) sinergija je relativno česta pojava, i nema direktne veze s indigom. Kao što neka indigo djeca imaju sposobnost sinergije, tako su i žene ljudi. Ali niti su svi ljudi žene, niti su svi sinergetičari indigo.
    Fali barem desetak osobina.
    Kakve veze sinergija ima sa sinestezijom? :?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Kakve veze sinergija ima sa sinestezijom?
    Kao i Stanojević sa Stankovićem

Nikakve. Lapsus i dokaz da se ne može dugoročno dobro funkcionirati uz 3 sata sna

trina29

Početno Internetna stranica o indigo djeci

Ima u sloveniji jedan portal, koji ima imenik svih adresa po Sloveniji. institucije, vrtići, škole, tečajevi,djeca s posebnim potrebama...ma sve živo..
    ako razumiješ slovenski, pogledaj tamo
    www.otrokoskop.si
    a o indigo djeci na:
    http://www.otrokoskop.si/zadetki.php

pa stretno,
    Katarina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sanjam u bojama i svjesno sanjam-upravljam svojim snovima , ima par snova koje jako volim i mogu se skoncentrirati i odsanjati ih kad hoću....

isto tako sam par ideja za riješenje problema dobila u snovima...

ni ne mislim da je to nešto posebno

ivana2 za ruže

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači, cijeli nesporazum počiva na grešci - riječ sinergija zamijenjena je sinestezijom.
    Klasična komedija situacije.

vesna72, ne brka se indigo djecu s autističnom, već kristalnu.

LeaB, nisam mislila konkretno na to dijete koje opisuješ, već sklonost da se nekim potencijalno alarmantnim osobinama pripišu mistična svojstva.

AdioMare, mumbo jumbo je meni u ovom kontekstu ono što je napisala vesna
    jači ćiribu-ćiriba (što pak podrazumijeva sve duhovno, a što nije vjersko; već parapsihološko, magijsko...)
    Uglavnom, vrlo neegzaktno područje.

Inače, potpisujem Sanjin post iza mojeg.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sanjam u bojama i svjesno sanjam-upravljam svojim snovima , ima par snova koje jako volim i mogu se skoncentrirati i odsanjati ih kad hoću....

ivana2 za ruže
    Lucidni snovi - svjesno upravljanje snovima jesu nešto posebno... Imala sam ih svega par puta u životu i uvijek sam ostala fascinirana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I za kraj, veza kristalne djece i autizma:

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=indigo&id=283

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad se želim odmoriti onda si isprogramiram jedan san koji je replika jedne moje vožnje bicklom iz djetinjstva i onda sam si taj san nadograđivala sa koječime ....luda baba

a ako me netko slučajno probudi ,drugi put nastavim tamo gdje sam stala

i tu stajem....da mi netko ne zalijepi koju dg.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lucidni snovi - svjesno upravljanje snovima jesu nešto posebno... Imala sam ih svega par puta u životu i uvijek sam ostala fascinirana.
    meni se to cesto dogodi. al bit tih lucidnih snova je da uopce nisu za pogodni za (pravo) tumacenje snova, tj. stoga, nisu hvalevrijedni. al to vi, neindigoturbonemaaureokomene ionako ne mozete shvatiti

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i da... sanjam u bojama... nikad nisam sanjala crno-bijelo (odmah se sjetim onih starih cajevcevih televizora ) i dosta sam aktivna u snu... i ne da pricam u snovima.... ako imam neki problem, odmah ga rijesim s doticnom osobom...

i inace, imam knjigu (il sam je imala) na njemackom koja glasi: "zene sanjaju drugacije" gdje objasnjavaju zasto i kako zene sanjaju...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam tek na faksu saznala da većina ljudi sanja crno-bijelo, i to mi je bilo totalno šokantno. ni sad si to ne mogu zamisliti, maltene ne vjerujem u tu informaciju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam tek na faksu saznala da većina ljudi sanja crno-bijelo, i to mi je bilo totalno šokantno. ni sad si to ne mogu zamisliti, maltene ne vjerujem u tu informaciju
    i meni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali meni je zanimljivo da svi oko mene (koje poznajem dovoljno da započnemo neku spiku o snovima) sanjaju u boji.
    pa, ili se onda mi takvi privlačimo (što mi je, iskreno, bezveze hipoteza), ili ipak nešto ne štima s tom nazovi činjenicom. ima li kakvih novih saznanja po tom pitanju?
    baš bih mogla proguglati kad nađem vremena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zgodno:

Why did we think we dreamed in black & white

odite na linkove pa pročitajte cijeli rad

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

same here...

Datum pristupanja
    Nov 2003

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajd nam molim te prepricaj... nemam vremena citati...

citaj il cu ti doci veceras u san... 8) k'o freddy krueger

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

When it comes to dreaming in color or black and white, science is still divided. Some scientists believe that 80% of our dreams are in color. They believe that these dreams of color happen later in the sleep cycle while black and white dreams occur earlier in the sleep stage. Others believe we never dream in black and white and believe that it is biologically impossible.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

thanks. dream a little dream of meeeee.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    same here...
    isto...

solar ima problema...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, ono o schizo i snovima u boji se bazira na jednom istraživanju iz 1958. i ne uzima ga se baš za ozbiljno

nadalje, istraživanja o crno-bijelim snovima počinju negdje u 50tima, u isto vrijeme kad su i film i fotografija crno-bijeli, a obojani snovi su to češći što ti mediji postaju "obojeniji" (istraživanja od 60tih nadalje)

također, ako se ljude probudilo za vrijeme sna (u REM fazi), puno više njih je spominjalo boju, nego ako ih se pitalo tek nakon što su se spontano probudili

u najnovijim anketama, oko 60 % ljudi uvijek sanja u boji, oko 30 % i u boji i crno-bijelo, a ostali se ne sjećaju ili kažu da sanjaju samo crno-bijelo

...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u najnovijim anketama, oko 60 % ljudi uvijek sanja u boji, oko 30 % i u boji i crno-bijelo, a ostali se ne sjećaju ili kažu da sanjaju samo crno-bijelo

...
    ostali jos imaju one cajevceve crno-bijele televizore

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

...
    ostali jos imaju one cajevceve crno-bijele televizore

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Izglega da sam u debeloj zabludi , al priznam ovim očima kojim gledam svijet, gledam razumnije, s više ljubavi i s nadom.
    Zašto bi bila u zabludi?

Zato jer želiš naučiti o svijetu koji većina negira?

I sad se većina ne slaže s tobom, pa si pokolebana?
    Draga moja, većina je... prosjek. Blago rečeno. I nikad većina nije pokretala svijet. Samo slijedila.

A sad se stavi u situaciju da si npr. indigo? I da znaš da znaš, a ostali te negiraju. Da li je onda čudan onaj dio neprilagođenih, agresivnih, sklonih porocima ili samoubojstvu?

Što se tiće većine i pojedinaca - ne moramo o vješticama. Ajmo o znanosti.
    Sjećate se kako je Zemlja "bila" plošna prije nego li je "postala" okrugla?
    Sjećate se izjave: Crkva tvrdi da je Zemlja plošna, ali ja znam da je okrugla, jer sam vidio sjenu koju baca na Mjesec i više vjerujem sjeni nego Crkvi.
    Sjećate se zatim geocentričnog sustava i priče kako smo središte svemira? Koliko je vremena i pojedinaca ispred svog vremena bilo potrebno da dođemo gdje smo danas sa općeprihvaćenim saznanjima?!
    Što je mislila većina? I kako su završavali pojedinci koji su svoja uvjerenja iznijeli "prije nego li se stvorila povoljna društvena klima"?
    A hoće li danas netko reći bilo da je Zemlja plošna, bilo da se ne okreće?

Nije zdravo biti ispred vremena. Čak ni sa razmišljanjima. Nekome su zona sumraka. A nekome zore. Drastična (i često po pojedinca "nezdrava") razlika 8)

A sad bit vs. terminologija:
    Da li postoje djeca (i odrasli) sa posebnim i na ovoj razini logički neobjašnjivim darom? Postoje. Meni je potpuno svejedno da li se nazivaju kristalnima, indigo, žutim, plavim ili gumenim.
    A postoji i opasnost da ih baš taj dar odvede u krivom smjeru. Kao što je odveo mnoge darovite ljude, priznate i prepoznate stotinama godina kasnije, a koji su u svoje doba mahom završavali ako već ne na lomačama, a onda u ludilu, alkoholu, bijedi i samoubojstvu. Sami i neshvaćeni.

Dar je često i prokletstvo. Nažalost.

Bitno je da postoje, a ne kako ih zovemo. I bitno je da smo dovoljno otvorenog uma da ih prihvatimo. Jer shvatiti ih - teško...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

super ja sam sizofrenicar jer u zivotu nisam sanjala crno-bijelo...
    [quote="Luna Rocco"]
    Citiraj maria71 prvotno napisa

x

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar vecina ljudi sanja crno-bijelo? :shock: :shock:
    mislila sam da svi, kao i ja, sanjaju u boji.
    svasta cu jos saznati o sebi na ovom topicu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vesna ,
    zasigurno mi nije zora, prije zona sumraka, ali mi definitivno ne pada na pamet zanijekati.
    Ono što ja ne vidim, ne znači da ne postoji.
    Po toj definiciji se mogu ravnati sva naša znanja i vjerovanja u odnosu na onog drugoga.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Šalu na stranu, zabrinulo me to, naime sanjam u boji, a i četvrtak mi je crven
    I ja! I meni je četvrtak crven!
    štoviše: ponedjeljak- narančasti, utorak- žuti, srijeda- zelena, četvrtak- crveni, petak- plavi, subota- bijela, nedjelja- smeđa.
    Should I worry?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni dani nisu u boji vec u razlicitim oblicima i dizajnirani su...za stvarno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad, kada smo svi zaključili kako se i kupamo u koloru, izgleda da ćemo svijećom tražiti Čajevce.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa će oni jadni biti u manjini, i to će se povezati s nekom već bolešću

a ja se već zabrinula 8)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Izglega da sam u debeloj zabludi , al priznam ovim očima kojim gledam svijet, gledam razumnije, s više ljubavi i s nadom.
    Zašto bi bila u zabludi?

Zato jer želiš naučiti o svijetu koji većina negira?

I sad se većina ne slaže s tobom, pa si pokolebana?
    Moja je vjera snažna i nema je što pokolebati. A moj je post blagi cinizam. Baš ta rečenica. Šteta što se ton glasa ne čuje dok to izgovaram.

Često baš to kažem i svojoj sestri koja mi kaže da živim u oblacima. A ja se osmjehnem i kažem da je na mojim oblacima tlo mekano i da padovi manje bole, dok ona sva plava hoda po zemlji.

To je bio osvrt na "mambo džambo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Šalu na stranu, zabrinulo me to, naime sanjam u boji, a i četvrtak mi je crven
    I ja! I meni je četvrtak crven!
    štoviše: ponedjeljak- narančasti, utorak- žuti, srijeda- zelena, četvrtak- crveni, petak- plavi, subota- bijela, nedjelja- smeđa.
    Should I worry?
    Nisam se htjela javljati, ali sad... moram
    I meni su dani u boji! Ponedjeljak - svijetloplav, utorak - smeđ, srijeda - zelena, četvrtak - ljubičast, petak - tamnoplav, subota - siva, nedjelja - žuta.

A znate zašto? Zato što smo u djetinjstvu doma imali nekakav šareni njemački kalendar u kojem su dani bili obojeni upravo ovim bojama! I imali smo ga nekoliko godina zaredom, dovoljno da dobro upamtim i dane, i boje, i nazive dana na njemačkom

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tanja, poklapaju nam se srijeda i petak!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemojte se više pobrojavati s tim snovima u boji, ispast će na kraju da je i to...prosječno. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •