-
Molila bih pomoc u svezi kombinacije dojenja i dohrane
Drage mame i tate,
moram najprije reci da sam uz pomoc foruma Roda uspjela s relaktacijom kad je beba imala 2,5mjeseca i vratiti se dojenju, nakon sto smo bili gotovo skroz na adaptiranom, a uz samo jedan obrok mojeg izdojenog.
Sad ima 8,5mjeseci i jos uvijek dojimo...a poceli smo i s dohranom (nakon 6mjeseci). U pocetku je jako tesko islo, no sad vec gotovo izvrsno.
Po noci nekoliko puta dojimo, ujutro kad imamo glavno budjenje takodjer, a onda oko 10 sati jede voce. Nakon toga jos dva puta doji i oko 15 sati ima rucak (obicno piletina+riza+mrkva) Nakon rucka jos jednom doji i oko 18:30 jede palentu s malo mojeg izdojenog mlijeka da bude socnije i pred spavanje opet dojimo oko 21sat.
Zanima me sljedece:
-Buduci da bi bebi u dobi od 8 mjeseci trebalo nekih pola litre mlijeka dnevno, brine me da li ona dovoljno posise, jer podoji preko dana uglavnom kratko traju (po 5 minuta), iako cujem da u pocetku aktivno guta. Zanima me da li bih je trebala cesce forsirati da doji tokom dana (iako sam i to pokusavala vec, no ona odbija dojku i ne zeli jer ocito nije gladna)?? Zaboravila sam reci da nema dudu, a pije vodu + caj.
-Kao sto se moze vidjeti sad smo na 3 obroka dnevno te me zanima vase misljenje da li je to mozda previse ili premalo?
Ne bih zeljela ni na koji nacin ugroziti dojenje, a nemam koga pitati za savjet, pa eto ovim putem gnjavim vas, dobre duse, da mi pomognete vasim iskustvom, savjetom, znanjem....!
Hvala svima puuuuno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma