-
U vrtiću
Kao i većina mama koje se okupljaju na ovom forumu i ja se trudim da moje malo jede što zdravije. Ali u tome ipak ne pretjerujem. Ona je sad 17 mjeseci i jede uglavnom sve što jedemo i mi. Već se dugo sama pazim da jedem što zdravije, pa sam na to navikla i muža. Kod nas doma neće se naći bijeli kruh, bomboni, keksi, pudinzi,čokolade vrlo rijetko (kad je dobijemo, al stoji pa se pokvari), grickalice, sokovi i sl.
Od 9. mjeseca malena je krenula u jaslice. Tete su njome bile oduševljene, jede sama i jede sve. A ja ponosna. Nije da sam doma imala bilo kakvih problema s jedenjem, al ovo je ipak promjena. Kad je prošao taj stres s početka malo sam počela proučavati kaj oni to u vrtiću jedu (skužila sam da se mala počela buckati) i kad ono, za doročak kifla ili neko lisnato tijesto (poznato mi iz pekarnice, al ga nikad ne kupujem) i čaj (doma rijetko pijemo čajeve i to nezašećerene). Za užinu puding ili opet neko pecivo ili keks (čitaj: napolitanke). To je samo ono kaj sam vidla i bilo mi je dosta. U vrijeme ručka naravno nisam blizu vrtića pa ne znam kakvi su ručkovi. Užasno sam se rastužila i osjećam se nemoćnom da to promjenim. Nemrem doć teti i reć joj da malenoj daje voće umjesto keksa ili nekaj slično. Jel me neko razumije?
-
Zbog čega ne možeš doći teti i zamoliti ju da malenoj ne daje kekse/lisnato/wtwr?
U našim jaslicama je izložen jelovnik za cijeli tjedan, ako bilo što od hrane Lola ne konzumira zamolim tete da joj ne daju i do sada nisam imala problema.
-
A kaj bu onda jela? Imam upravo pred sobom tjedni jelovnik i mogla bi odmah izbacit sve doručke i sve užine. Ručkovi su OK. Ili da počnem donosit svoju hrani?! Pa to bi bilo stvarno previše.
-
Čitala sam već tu na forumu da su neke mame donosile gotove kašice, onaj dan kad bi na meniju bile hrenovke ili sl.
-
u našem vrtiću je ok hrana, nema ovakvih stvari o kojima pričate, voće je ponuđeno cijeli dan i sl.
ako je neko na nešto alergičan ili ne jede, u dogovoru s glavnom sestrom se za to dijete posebno taj dan priprema drugačiji obrok, a donošenje vlastite hrane strogo je zabranjeno.
od slatikiša i grickalica za rođendane možemo donijeti isključivo suho ili sezonsko voće, toleriraju se slani štapići i obična čokolad, te voćni sokovi, a sve vrste torti, rolada, smokića, bombona itd se ne smiju nositi.
-
Molim vas mame i tate napisite sto vise svojih iskustava o hrani u vrticu jer mi treba podrska. Neugodno mi je doci teti i nesto izvoljevati, al ako znam da nisam jedina i da se to radi bit ce mi puno lakse.
Evo bas danas velim muzu kak L ne smijemo do trece godine davati med iz tih i tih razloga, dodjem u jaslice i oni za dorucak imaju medju ostalim čaj s medom i limunom?! Kako je moguće da se na to ne pazi??? I sad vise nisam ljuta nego jadna, osjecam se tako nemocno.
-
tete ne odlučuju o meniju , nego Uprava
bilo bi dobro da se tamo obratiš bilo osobno, telefonom, mailom ili pismom
jaslice u koje je išla Nera su imale sandučić za roditeljske primjedbe
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma