Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: U vrtiću

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno U vrtiću

Kao i većina mama koje se okupljaju na ovom forumu i ja se trudim da moje malo jede što zdravije. Ali u tome ipak ne pretjerujem. Ona je sad 17 mjeseci i jede uglavnom sve što jedemo i mi. Već se dugo sama pazim da jedem što zdravije, pa sam na to navikla i muža. Kod nas doma neće se naći bijeli kruh, bomboni, keksi, pudinzi,čokolade vrlo rijetko (kad je dobijemo, al stoji pa se pokvari), grickalice, sokovi i sl.

Od 9. mjeseca malena je krenula u jaslice. Tete su njome bile oduševljene, jede sama i jede sve. A ja ponosna. Nije da sam doma imala bilo kakvih problema s jedenjem, al ovo je ipak promjena. Kad je prošao taj stres s početka malo sam počela proučavati kaj oni to u vrtiću jedu (skužila sam da se mala počela buckati) i kad ono, za doročak kifla ili neko lisnato tijesto (poznato mi iz pekarnice, al ga nikad ne kupujem) i čaj (doma rijetko pijemo čajeve i to nezašećerene). Za užinu puding ili opet neko pecivo ili keks (čitaj: napolitanke). To je samo ono kaj sam vidla i bilo mi je dosta. U vrijeme ručka naravno nisam blizu vrtića pa ne znam kakvi su ručkovi. Užasno sam se rastužila i osjećam se nemoćnom da to promjenim. Nemrem doć teti i reć joj da malenoj daje voće umjesto keksa ili nekaj slično. Jel me neko razumije?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zbog čega ne možeš doći teti i zamoliti ju da malenoj ne daje kekse/lisnato/wtwr?
    U našim jaslicama je izložen jelovnik za cijeli tjedan, ako bilo što od hrane Lola ne konzumira zamolim tete da joj ne daju i do sada nisam imala problema.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A kaj bu onda jela? Imam upravo pred sobom tjedni jelovnik i mogla bi odmah izbacit sve doručke i sve užine. Ručkovi su OK. Ili da počnem donosit svoju hrani?! Pa to bi bilo stvarno previše.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čitala sam već tu na forumu da su neke mame donosile gotove kašice, onaj dan kad bi na meniju bile hrenovke ili sl.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u našem vrtiću je ok hrana, nema ovakvih stvari o kojima pričate, voće je ponuđeno cijeli dan i sl.
    ako je neko na nešto alergičan ili ne jede, u dogovoru s glavnom sestrom se za to dijete posebno taj dan priprema drugačiji obrok, a donošenje vlastite hrane strogo je zabranjeno.
    od slatikiša i grickalica za rođendane možemo donijeti isključivo suho ili sezonsko voće, toleriraju se slani štapići i obična čokolad, te voćni sokovi, a sve vrste torti, rolada, smokića, bombona itd se ne smiju nositi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Molim vas mame i tate napisite sto vise svojih iskustava o hrani u vrticu jer mi treba podrska. Neugodno mi je doci teti i nesto izvoljevati, al ako znam da nisam jedina i da se to radi bit ce mi puno lakse.

Evo bas danas velim muzu kak L ne smijemo do trece godine davati med iz tih i tih razloga, dodjem u jaslice i oni za dorucak imaju medju ostalim čaj s medom i limunom?! Kako je moguće da se na to ne pazi??? I sad vise nisam ljuta nego jadna, osjecam se tako nemocno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tete ne odlučuju o meniju , nego Uprava
    bilo bi dobro da se tamo obratiš bilo osobno, telefonom, mailom ili pismom
    jaslice u koje je išla Nera su imale sandučić za roditeljske primjedbe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove