Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 53 of 53

Thread: Meksička večera

  1. #51

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    Da se vratimo na temu: danas sam obavila jednu meksičku večeru:

    1. tortilla chips s 3 dipa:
    - vrhnje+češnjak (prah)+korijander(prah)+sol+peršin (list) --> bio je odličan!
    - guacamole: avokado+1/2 paradajza+mrvičak luka (po mogućnosti mladog)+češnjak+peršin(list) +malo soka limuna+sol
    (avokado je bio prezelen, nije mi baš nešto ispalo)
    - chilli sauce (Remia, mislim iz mercatora)

    2. Party burritosi - ovo je bilo prepreprefino, gotovo začas Definitivno ide na popis jela za iznenadne goste, ne nužno u mex kombinaciji

    3. Fajitas od piletine - brza varijanta, ispalo je super.
    - pileći file narezan na trakice (4 srednja filea), posoljen, nakapan limunom - pušten da se paca par sati
    - 1/2 crvene i 1/2 zelene paprike, narezane na trakice
    - neka mješavina mex začina po želji - dodala sam samo malo korijandra u prahu jer drugo nisam imala pa sam ustanovila da ni ne fali. bilo je klinaca pa nisam htjela da bude preljuto, inače bih dodala i chilli prah/tobasco (ili bar ljutu c. papriku)
    - 2 žlice chilli sauce-a - tek toliko - više zbog boje
    - 1 vrhnje za kuhanje (2 dl)
    - 2-3 žl ribanog sira

    na ulju popirjati paprike i file, dodati chilli sauce. Pred kraj dodati vrhnje. Kad je gotovo maknuti s vatre i umiješati sir.

    Servirati vruće uz tortilje, zelenu salatu rezanu na tanke rezance, ribani sir i dipove. Tortilje prethodno zagrijati u mikrovalnoj (cca 1 min na 700)
    Ovo se jede tako da si svak sam smota tortilju s čim već želi.

    Imala sam i chilli con carne, ali nitko ga nije ni taknuo. ostalo se pojelo sam tak.

    Desert sam isto napravila (iako ne meksički), ali je ostao zaboravljen na hladnom, sjetili smo ga se dok su gosti već bili doma!

  2. #52

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Tina, svaka čast!!

    Domaći guacamole mi nikada ne ispadne ukusan kao konfekcijski. To je jedini umak kod kojeg stvarno priznam da je kupovni bolji.

    Chilli, svježi sir, običnu rajčicu, topljeni sir - radim homemade i finije mi je.
    Al avokado prave masnoće i teksture nikako potrefiti.

    Fajitasi su mi okej i s više vrsta mesa. Npr, kad je junetina napola, dodaš piletinu, lijepo se slažu.

  3. #53

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    Nisam nikad probala fajitase s više vrsta mesa. Zvuči fora.
    Meni su pileći najbolji, jedino mi je problem što neki gosti ne jedu perad. A tu me ni miješano ne bi spasilo.

    Domaći guacamole je meni super kad je avokado dobar. Ovaj jučer me je baš namučio - bio je totalno pretvrd - ni blender ga nije uspio skašiti .
    Avokado bi trebao biti lijepe boje (ne da vuče na crno i smeđe i ne flekav), a mekan na pritisak. Onda je OK i možeš ga skašiti vilicom. (upute sam trebala dati MM-u prije, a ne nakon shoppinga )
    Sad imam još jedan takav pretvrdi avokado doma s kojim ne znam što bih

    Kako radiš topljeni sir?



    Ovi party burittosi su fakat super. Kolegica s posla ih je otkrila, ali mi nisu zvučali bogznakaj. No svi smo bilo oduševljeni! A gotovi su od početka do stola u 10 minuta! Ma i manje!
    Preporučujem!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •