Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: duljina podoja?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno duljina podoja?

ovako moja mrva ima danas 14 dana, i budi se svakih uru , uru i pol za jest, kad ju stavim na cicu cica ili 10 minuta i zaspe ili žilavi po uru i pol. e sad , svi kažu da se cike ne mogu dovoljno napuniti ako dojim svakih uru vremena i nju strašno vidim muči kakica vjerovatno jer se ne stigne sve provariti. naznam dal je normalno da jede svakih uru, uru i pol. ja već polako pucam jer sam pokupila upalu mjehura, pere me non stop groznica i imam neki sitan tempić. pitam se dal da joj dam malo dohrane bar da izdura 3h baz buđenja? čini mi se da su mi cike prazne jer se nestignu napunit? kako da znam da ima mlijeka?

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

draga vida076, dobrodošla na naš forum
    u tvom postu su me prvo zasmetali "ovi"koji kažu da se cike ne mogu dovoljno napuniti...molim te nemoj se družiti s "njima". dobronamjeran savjet

normalno je da dijete jede i svakih sat vremena i svakih 2 sata, ali i svakih 15min. treba pustiti da dijete određuje duljinu podoja i razmak između podoja.
    kako dijete napreduje? kako se ponaša za vrijeme dojenja? koliko ima pokakanih i popišanih pelena u 24h? trebalo bi imati najmanje 6popišanih i najmanje 3 pokakane pelene. to ti je pokazatelj da dijete dobro napreduje, i automatski znači da imaš dovoljno mlijeka.

ne vidim razloga za uvođenjem bočice da bi dijete spavalo 3h. zašto dijete MORA spavati 3h???

prati djetetove pelene i njegovo opće stanje!
    tvoja ponuda mlijeka se još uvijek prilagođava tvom djetetu. imaj na umu zakon "ponude-potražnje", a to znači koliko mlijeka se traži=izađe van, toliko se novog mlijeka proizvede. dakle, ograničavanjem podoja i ako radiš veće razmake između podoja, neminovno smanjuje se proizvodnja mlijeka.

kako ti izgledaju bradavice? da li je prihvat bebe dobar? da li čuješ bebu kako guta dok je na dojci?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

AAAaaa

u tvom postu su me prvo zasmetali "ovi"koji kažu da se cike ne mogu dovoljno napuniti...molim te nemoj se družiti s "njima". dobronamjeran savjet
    Potpisujem!

U ove prve dane pokušaj prihvatiti pomoć neke druge vrste npr. kuhanje i sl..,a savjete vezano za dojenje poslušaj od
    stručnih i za to vezanih osoba, od drugih možeš dobiti samo glavobolje, strahove i strijepnje koje vode k svemu ostalome samo ne k dojenju.
    Znači pokušaj hraniti bebu i liječiti sebe, to je ono što se radi nakon dolaska iz rodilišta i što je prioritet br. 1
    (naravno ako nemaš drugo dijete i ako imaš pomoć sa strane...)

Dijete mora cicati na zahtjev, znači kad beba traži ti mu daš cicu i to ti je jedina mudrost.
    cice se ne mogu isprazniti, proizvodnja traje uvijek dok traje i potražnja. Čim beba više cica više se mlijeka proizvodi.
    Kad ti se čini da su ti praznije to znači da je beba puno cicala i da je poslala signal u tvoj mozak da joj je potrebno JOŠ više mlijeka pa tvoje
    tijelo sprema veću količinu pa će se i prepuniti u jednom času...i tako sve do onda dok se ne stekne ravnoteža između ponude mlijeka i potražnje dijeteta.

Dijete ima skokove u razvoju, to je vrijeme kad želi doslovce 24 sata visiti na cici jer mu treba više mlijeka i na taj način će si tu veću količinu i stvoriti.
    Uvođenjem Ad-a za djetetovo spavanje automatski smanjuješ potražnju djeteta za tvojim mlijekom i smanjuje se proizvodnja...kužiš? Remetiš proces ....
    zbunjuješ dijete...
    Zato radije nek ti netko pomogne sastrane skuhati ili opeglati da ti bude lakše u tim prvim mjesecima.

Evo mali doprinos od mene da te utješim da nam je svima teško bilo u tim počecima i da se držiš

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo da ti i ja potvrdim što su oka i mamma 2 napisale.
    moja cura je tek s deset mjeseci uhvatila ritam svako tri sata. dok je bila bebica svako 45 minuta.

njezin brat, sad su mu 3 mjeseca, doji svako sat i pol, i noću i danju.
    ima dana kad traži i svako pola sata, kao prethodne dvije noći, ali to je baš taj skok u razvoju, on sebi navlači za poslije.

već vidim da ni s njim neću u idućih godinu i po prespavati noć, ali to je tako, uigraš se nekako.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam jedno pitanjce,pa da ne otvaram temu postavit ću ga ovdje.Jel moguć skok kod bebe stare 12 dana?Danas je baš neka nemirna,stalno bi cicala.Bude na cici po 40 min., vuće ona i dok spava,tek kad čvrsto zaspi ispusti cicu iz usta.Danas cica,prestane,i za 10 min.opet trazi,i sad sam joj dala 60 ml.izdojenog i evo je spava ko top.Nemogu reći da nije cicala,jer vidim da je dojka prazna.
    Neku večer mi je imla zadnji podoj u 20.30 i probudila se tek u 5 ujutro i malo pocicala i zaspala do jutra.Naravno ja sam se morala izdojit jer jednostavno su cicke bile prepune i nemoguće ju je bilo staviti da doji dok se malo ne isprazne.Ona tako spava već pet dana kako smo došle iz bolnice.Dali ju je potrebno buditi za podoj?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bi, ne bi ju budila nego samo stavila na cicu pa nek cica.
    Malo mi je premala za tak dugo spavanje.
    I da, skokovi se i javljaju 3,6, 12, 20, 30... dana tak otprilike ide
    i onda im treba dozvoliti da stalno vise da si stvore još mlijeka.
    a dok su tu cice malo tvrđe izdoji ručno samo tek toliko da omekane,
    Ne više od toga. I nemoj joj davati na flašicu ako ne moraš, čemu
    da joj daš izdojeno kad je spremno sveže u cici.
    Posljednje uređivanje od oka : 12.04.2012. at 16:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •